paul221 42560 #5176 Napisano 25 Czerwca 2021 (edytowane) 2 minuty temu, SLAWEK 01 napisał(-a): Oczywiście mosz recht Sławek😀. Wracając do Visa mk.I z OLX, piękna sztuka, a cena adekwatna. Edytowane 25 Czerwca 2021 przez paul221 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SLAWEK 01 87952 #5177 Napisano 25 Czerwca 2021 Teraz, paul221 napisał(-a): Oczywiście mosz recht Sławek😀. Wracając do Visa mk.I z OLX, piękna sztuka, a cena adekwatna. Pełna zgoda i nawet zaryzykuję, że to i tak inwestycja o satysfakcji z posiadania nie wspomnę 😄 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
paul221 42560 #5178 Napisano 25 Czerwca 2021 1 minutę temu, SLAWEK 01 napisał(-a): Sławek, szacun! Jedziemy naprzemiennie na dwa wątki😁 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ralf58 877 #5179 Napisano 25 Czerwca 2021 Zawsze zostaje nam danie na tacę, żeby natchnąć Marcina na nową edycję Visa w mniejszym rozmiarze 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafalmosty 162790 #5180 Napisano 25 Czerwca 2021 14 minut temu, paul221 napisał(-a): Sławek, szacun! Jedziemy naprzemiennie na dwa wątki😁 Jak Wy się już tak wzajemnie szanujecie to ...😂 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SLAWEK 01 87952 #5181 Napisano 25 Czerwca 2021 Oj, chyba niekoniecznie.... Boję się że w porównaniu z oryginałem wyglądałby dość groteskowo. To oczywiście moja opinia, ale oprócz tego co widać gołym okiem jest jeszcze dekielek, który jest niepowtarzalny, a z tym musisz się zgodzić 😉 1 minutę temu, rafalmosty napisał(-a): Jak Wy się już tak wzajemnie szanujecie to ...😂 🤣 19 minut temu, paul221 napisał(-a): Sławek, szacun! Jedziemy naprzemiennie na dwa wątki😁 Faktycznie, nawet nie wiem kiedy tak nam "zeszło"😀 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
paul221 42560 #5182 Napisano 25 Czerwca 2021 (edytowane) 17 minut temu, rafalmosty napisał(-a): Rafał, zapraszamy do wzajemnego uszanowanka😄. Przyznam, że dziś wieczór z Ballantines Brasil. Dzieci już śpią, możemy sobie z Marlenką wysączyć coś w spokoju😆 Edytowane 25 Czerwca 2021 przez paul221 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SLAWEK 01 87952 #5183 Napisano 25 Czerwca 2021 1 minutę temu, paul221 napisał(-a): Rafał, zapraszamy do wzajemnego uszanowanka😄. Przyznam, że dziś wieczór z Ballantines Brasil. Dzieci już śpią, możemy sobie z Marlenką wysączyć coś w spokoju😆 Dokładnie, Rafał śmiało zapraszamy Wielkiego miłośnika VC, ja w przeciwieństwie do Pawła sączę, a w zasadzie ....to coś więcej, ale to nasza czyściocha ...zdowa, sprawdzona etc.🥂🥃 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
paul221 42560 #5184 Napisano 25 Czerwca 2021 Moja już mi się skończyła, Robię (razem z moim Tatą) śliwowicę z własnych śliwek, więc jeszcze trochę muszę poczekać. Aparatura już w gotowości😃 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SLAWEK 01 87952 #5185 Napisano 25 Czerwca 2021 4 minuty temu, paul221 napisał(-a): Moja już mi się skończyła, Robię (razem z moim Tatą) śliwowicę z własnych śliwek, więc jeszcze trochę muszę poczekać. Aparatura już w gotowości😃 Zazdroszczę 🥃🍹🍹 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sanik 90429 #5186 Napisano 26 Czerwca 2021 😀 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nocny duch 5364 #5187 Napisano 26 Czerwca 2021 Kolejny super dobrany pasek 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nononame 739 #5188 Napisano 26 Czerwca 2021 17 godzin temu, SLAWEK 01 napisał(-a): Wiem i rozumiem obawy kolegi, ale zgodzisz się ze mną, że obwód nadgarstka to jedno, a jego profil to drugie 😉 Ja mam 16,5 i sprzedałem VISa, ale nie dlatego, że był za duży, bo L2L było ok, a uszy fantastycznie wyprofilowane. Sprzedałem dlatego, że był zbyt gruby i zbyt ciężki. VIS jest dla mnie zwyczajnie niewygodny, bo swoje waży i środek ciężkości ma wysoko, przez co wymaga też sztywnego paska. Inaczej, na lekko luźniejszym pasku zwisa lub buja się po nadgarstku, a tego nie cierpię. Oczywiście można pasek zapiąć na ciasno, ale jak w ciągu dnia ręka puchnie, to robi się nieprzyjemnie, a mało który pasek ma dziurki co 5mm. Przeważnie co 8, więc kolejna dziurka jest już przeważnie "zbyt luźna". Borkowa drabinka IMO nie pasuje do VISa, a to jedyny mój pasek, który jego masę ujarzmiał. Ubolewam bardzo, że VIS nie jest 2mm cieńszy, nawet kosztem rezygnacji z wypukłego szkła, bo w czarnej wersji bez daty jest dla mnie najlepiej wyglądającym zegarkiem VC. Zaraz po nim Manometr, którego też nie kupiłem, ze względu na grubość, choć wygląda obłędnie. Oczywiście są zegarki grube - 12-13mm, które "zrastają się" z nadgarstkiem, ale zazwyczaj koperty mają zwężający się do góry profil, a ostatnie 2-3 mm to szkło. Wyglądają bardziej proporcjonalnie, środek ciężkości jest bliżej nadgarstka i są wygodniejsze. Jak to mówią w YTubowych recenzjach - są dobrze zbalansowane. Niestety zegarki kupuję do wygodnego używania, a nie do szkatuły, więc względy użytkowe są dla mnie ważniejsze od wrażeń estetycznych. VISa u mnie zastąpił Aveum Advance, który też ma 42mm i podobny L2L, ale na wysokość jedyne 10mm+, a też ma gruby NH35 (świetnie wyregulowany) w środku i WR200. Ma u mnie dożywocie, choć sportowa estetyka jest daleka od vintydżowego VISa. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
QuadrifoglioVerde 4466 #5189 Napisano 26 Czerwca 2021 Manometry wcale nie są grube a porownanie do Visa nie ma nawet sensu. Dzieli te zegarki kilka mm w każdą stronę. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SLAWEK 01 87952 #5190 Napisano 26 Czerwca 2021 (edytowane) 2 godziny temu, nononame napisał(-a): Ja mam 16,5 i sprzedałem VISa, ale nie dlatego, że był za duży, bo L2L było ok, a uszy fantastycznie wyprofilowane. Sprzedałem dlatego, że był zbyt gruby i zbyt ciężki. VIS jest dla mnie zwyczajnie niewygodny, bo swoje waży i środek ciężkości ma wysoko, przez co wymaga też sztywnego paska. Inaczej, na lekko luźniejszym pasku zwisa lub buja się po nadgarstku, a tego nie cierpię. Oczywiście można pasek zapiąć na ciasno, ale jak w ciągu dnia ręka puchnie, to robi się nieprzyjemnie, a mało który pasek ma dziurki co 5mm. Przeważnie co 8, więc kolejna dziurka jest już przeważnie "zbyt luźna". Borkowa drabinka IMO nie pasuje do VISa, a to jedyny mój pasek, który jego masę ujarzmiał. Ubolewam bardzo, że VIS nie jest 2mm cieńszy, nawet kosztem rezygnacji z wypukłego szkła, bo w czarnej wersji bez daty jest dla mnie najlepiej wyglądającym zegarkiem VC. Zaraz po nim Manometr, którego też nie kupiłem, ze względu na grubość, choć wygląda obłędnie. Oczywiście są zegarki grube - 12-13mm, które "zrastają się" z nadgarstkiem, ale zazwyczaj koperty mają zwężający się do góry profil, a ostatnie 2-3 mm to szkło. Wyglądają bardziej proporcjonalnie, środek ciężkości jest bliżej nadgarstka i są wygodniejsze. Jak to mówią w YTubowych recenzjach - są dobrze zbalansowane. Niestety zegarki kupuję do wygodnego używania, a nie do szkatuły, więc względy użytkowe są dla mnie ważniejsze od wrażeń estetycznych. VISa u mnie zastąpił Aveum Advance, który też ma 42mm i podobny L2L, ale na wysokość jedyne 10mm+, a też ma gruby NH35 (świetnie wyregulowany) w środku i WR200. Ma u mnie dożywocie, choć sportowa estetyka jest daleka od vintydżowego VISa. Oczywiście szanuję Twoje zdanie, ale nie zgadzam się w żadnym jego punkcie. Życzę samych trafionych zakupów 😉 2 godziny temu, QuadrifoglioVerde napisał(-a): Manometry wcale nie są grube a porownanie do Visa nie ma nawet sensu. Dzieli te zegarki kilka mm w każdą stronę. Zgadza się, co VIS-a to może sprawiać wrażenie że uszy są przydługie, ale wystarczy odwrócić zegarek..... Jest, przynajmniej dla mnie 17,5cm nadgarstka wręcz spasowany, nie wspominając o stylu, historii ...ale każdy ma swój gust i priorytety. Dyskusja nie ma sensu😉 2 godziny temu, QuadrifoglioVerde napisał(-a): Manometry wcale nie są grube a porownanie do Visa nie ma nawet sensu. Dzieli te zegarki kilka mm w każdą 2 godziny temu, QuadrifoglioVerde napisał(-a): Manometry wcale nie są grube a porownanie do Visa nie ma nawet sensu. Dzieli te zegarki kilka mm w każdą 2 godziny temu, QuadrifoglioVerde napisał(-a): Manometry wcale nie są grube a porownanie do Visa nie ma nawet sensu. Dzieli te zegarki kilka mm w każdą stronę. Edytowane 26 Czerwca 2021 przez SLAWEK 01 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nononame 739 #5191 Napisano 26 Czerwca 2021 13 minut temu, SLAWEK 01 napisał(-a): Zgadza się, co VIS-a to może sprawiać wrażenie że uszy są przydługie, ale wystarczy odwrócić zegarek..... Jest, przynajmniej dla mnie 17,5cm nadgarstka wręcz spasowany, nie wspominając o stylu, historii ...ale każdy ma swój gust i priorytety. Dyskusja nie ma sensu😉 "...sprzedałem VISa, ale nie dlatego, że był za duży, bo L2L było ok, a uszy fantastycznie wyprofilowane. Sprzedałem dlatego, że był zbyt gruby i zbyt ciężki." 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sanik 90429 #5192 Napisano 27 Czerwca 2021 ☀️😀 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
paul221 42560 #5193 Napisano 27 Czerwca 2021 Ciekawe, że ten Vis mk.l już trzeci dzień jest na olx i jeszcze nikt go je kupił. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4905 #5194 Napisano 27 Czerwca 2021 Bo ma datę i nie jest zielony 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nocny Jastrząb 327 #5195 Napisano 27 Czerwca 2021 Mam na to dwie koncepcje - pierwsza to, że cena jest po prostu za wysoka, - druga to, że wszyscy mocno nakręceni na zakup tego modelu już go mają a inni chcący go mieć podpadają pod punkt pierwszy. 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4905 #5196 Napisano 27 Czerwca 2021 Prawda jest taka, że za 3k można mieć niejeden ciekawy zegarek i rzeczywiście za tą cenę tylko VISowi fanatycy się zdecydują na zakup. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
paul221 42560 #5197 Napisano 27 Czerwca 2021 (edytowane) 25 minut temu, clusca napisał(-a): 23 minuty temu, Nocny Jastrząb napisał(-a): 22 minuty temu, clusca napisał(-a): Myślę, że obaj macie rację 👍. Ja szukałem prawie dwa lata, ale miałem dwa założenia: bez daty i poniżej 2k. Edytowane 27 Czerwca 2021 przez paul221 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 44284 #5198 Napisano 27 Czerwca 2021 W dniu 26.06.2021 o 16:40, nononame napisał(-a): ... zastąpił Aveum Advance, ... Bez zdjęcia się nie liczy. 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 13096 #5199 Napisano 27 Czerwca 2021 W dniu 26.06.2021 o 16:40, nononame napisał(-a): Ja mam 16,5 i sprzedałem VISa, ale nie dlatego, że był za duży, bo L2L było ok, a uszy fantastycznie wyprofilowane. Sprzedałem dlatego, że był zbyt gruby i zbyt ciężki. VIS jest dla mnie zwyczajnie niewygodny, bo swoje waży i środek ciężkości ma wysoko, przez co wymaga też sztywnego paska. Inaczej, na lekko luźniejszym pasku zwisa lub buja się po nadgarstku, a tego nie cierpię. Oczywiście można pasek zapiąć na ciasno, ale jak w ciągu dnia ręka puchnie, to robi się nieprzyjemnie, a mało który pasek ma dziurki co 5mm. Przeważnie co 8, więc kolejna dziurka jest już przeważnie "zbyt luźna". Borkowa drabinka IMO nie pasuje do VISa, a to jedyny mój pasek, który jego masę ujarzmiał. Ubolewam bardzo, że VIS nie jest 2mm cieńszy, nawet kosztem rezygnacji z wypukłego szkła, bo w czarnej wersji bez daty jest dla mnie najlepiej wyglądającym zegarkiem VC. Zaraz po nim Manometr, którego też nie kupiłem, ze względu na grubość, choć wygląda obłędnie. Oczywiście są zegarki grube - 12-13mm, które "zrastają się" z nadgarstkiem, ale zazwyczaj koperty mają zwężający się do góry profil, a ostatnie 2-3 mm to szkło. Wyglądają bardziej proporcjonalnie, środek ciężkości jest bliżej nadgarstka i są wygodniejsze. Jak to mówią w YTubowych recenzjach - są dobrze zbalansowane. Niestety zegarki kupuję do wygodnego używania, a nie do szkatuły, więc względy użytkowe są dla mnie ważniejsze od wrażeń estetycznych. VISa u mnie zastąpił Aveum Advance, który też ma 42mm i podobny L2L, ale na wysokość jedyne 10mm+, a też ma gruby NH35 (świetnie wyregulowany) w środku i WR200. Ma u mnie dożywocie, choć sportowa estetyka jest daleka od vintydżowego VISa. A ja z kolei potwierdzę wszystko co kolega powiedział na temat Visa pierwszej generacji. Kiedyś miałem 17,5 cm w nadgarstku, teraz jest to 18cm i też na firmowym pasku, na szmacie, skórce itp. przesuwał mi się i obracał. To piękny zegarek i z chęcią zakupiłbym go ponownie, ale jedynie do kolekcji, a nie do noszenia, no i nie za taką kwotę jak na OLX 😲 Pamiętam jak kupowało/sprzedawało się go za 1200-1600 zł, niezależnie od wersji, choć te bez daty i czarne oraz brązowe były delikatnie droższe i bardziej pożądane. Teraz jest nieco podobnie jak z Moonem, zakończona produkcja, wysoki popyt, to i ceny idą mocno do góry. Tyle, że to zegarek jedynie dla wąskiej grupy miłośników. 1 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirek 1969 1493 #5200 Napisano 27 Czerwca 2021 (edytowane) Dobrze mówicie z tą grubością.Miałem dwa czarny i uprisin zegarki wizualnie super ale jakby były bardziej plaskate to by było coś.Gwiezdny pył balticusa szachrują z rozmiarami mogło by być też z Visem. Aczkolwiek jest to najlepszy Polski zegarek. Edytowane 27 Czerwca 2021 przez mirek 1969 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach