Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Tommaso

Klub Miłośników Zegarków Tudor

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 7.11.2024 o 12:57, gszydlowsky napisał(-a):

ostatnio w czasie promo był chyba w Wawie  egzemplarz na gumie . 

btw Panie mówiły że jest za mały dla faceta 😆

Pokaż więcej  

Takie same panie sklepowe poinformowały mnie również, że Longines Spirit 37 mm (którego akurat od pewnego czasu posiadam) jest, cytuję, damski 🙂 Chyba nie należy brać pod uwagę ich opinii, a tylko przymierzać samemu.

Edytowane przez Sierżant Julian

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiadomo , noszę zegarki które mi się podobają i celuje w rozmiary 36-38 mm . 

A w Tudorach akurat zawsze mi coś nie pasuje co mnie ostatecznie zniechęca do zakupu , ale nie mówię że nigdy nie kupię 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 11.11.2024 o 12:39, bibbi napisał(-a):

Najs. Jaki masz obwod nadgarstka?

Pokaż więcej  

Zdecydowanie, jednak optycznie  wydaje sie nieco duzy (zwykly fxd nie robi takiego wrażenia) może kwestia proporcji? Ale co do zasady leżał dobrze. Nadgarstek 17,6-18 zalezy od dnia

Szukam podstawki na zegarek (watchstand) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W newsletterze Bucherera pojawił sie czarny/granatowy(?) 58 w pełnym złocie. Widoczny jest wyłącznie na poniższej grafice, więc dorobiono teorie że to wyciek nowego modelu dla Bucherera. Dla mnie to raczej wynik kiepskiej pracy grafika. A Wy jak myślicie?

unnamed.gif

Edytowane przez Jan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widziałem post na jednej z grup. Z jednej strony, był już kiedyś granatowy Bronze dla Bucherera, więc wszystko możliwe. Z drugiej strony, odcień złota na tej grafice bardziej pasuje mi do brązu, ale indeksy wyglądają jak ze złotego (brązowe mają 3, 6, 9). Jak to mówią, pożyjemy, zobaczymy. ;) 

Pozdrawiam,

Janek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powoli rodzi mi się w głowie plan sprzedaży niebieskiego BB58, może też Seamastera 300 i zakupu Pelagosa FXD Black. Nie miałem jeszcze styczności z formatem FXD (ani z Pelagosem w ogóle) i zastanawiam się czy to dobry wybór na zegarek do codziennego noszenia, zakładając, że co do zasady nie jestem wielkim fanem bransolet i często noszę zegarki na paskach single pass. 

Pewnie część z Was posiada/przymierzała te modele - jak zresztą widzę u kolegów powyżej. Jakie są Wasze odczucia odnośnie wygody użytkowania, samego konceptu FXD i traktowania go jaki główny diver/EDC? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 19.11.2024 o 14:21, wojtek91 napisał(-a):
Powoli rodzi mi się w głowie plan sprzedaży niebieskiego BB58, może też Seamastera 300 i zakupu Pelagosa FXD Black. Nie miałem jeszcze styczności z formatem FXD (ani z Pelagosem w ogóle) i zastanawiam się czy to dobry wybór na zegarek do codziennego noszenia, zakładając, że co do zasady nie jestem wielkim fanem bransolet i często noszę zegarki na paskach single pass. 
Pewnie część z Was posiada/przymierzała te modele - jak zresztą widzę u kolegów powyżej. Jakie są Wasze odczucia odnośnie wygody użytkowania, samego konceptu FXD i traktowania go jaki główny diver/EDC? 
Pokaż więcej  

Mnie się FXD bardzo spodobał. Gdybym szukał typowego toola z nieco wyższej półki, to prawie na pewno byłby do FXD. Lekki, wygodny, fajnie układa się na nadgarstku i na mnóstwo charakteru.
Na temat codziennego użytkowania w praktyce niestety się nie wypowiem, bo tylko mierzyłem.

becaaba0128e40ff69329135ff56acdd.jpg

edcf4cacecae3026c2a3f62f0c1b485d.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 19.11.2024 o 14:21, wojtek91 napisał(-a):

Pokaż więcej  

Miałem i bardzo polecam FXD. Świetnie wykonany zegarek, lekki co za tym idzie komfortowy w noszeniu . Jedynym minusem był dla mnie oryginalny pasek na rzep. Średnio mi się układał na nadgarstku 17cm i nie podobało mi się zgrubienie po zapięciu właśnie paska na wspomniany rzep. Problem rozwiązał pasek od ZULUDIVER z zapięciem jak w bransolecie. U mnie niestety na codzień się nie sprawdzał bo brakuje daty, której wymagam w zegarku codziennym. Na czas wakacji i ogólnie lata zegarek świetny ! 
Poniżej fotki na oryginalnym pasku jak i od ZULUDIVER.

IMG_5288.jpeg

IMG_4951.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za Wasze opinie! Sporo ostatnio myślałem o Submarinerze, ale chyba jeszcze nie czas na Roleksa. O ori paskach do FXD słyszałem głównie złe opinie, co nieco mnie zdziwiło bo Tudory zawsze miały świetne paski single pass. Zuludiver to dobry trop, ja jeszcze myślałem o paskach Nick Mankey. No nic, muszę spróbować zobaczyć go na żywo, ale zapowiada się dobrze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zulu gmt noe ma rzepa jak coś 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 19.11.2024 o 19:00, wojtek91 napisał(-a):

Dzięki za Wasze opinie! Sporo ostatnio myślałem o Submarinerze, ale chyba jeszcze nie czas na Roleksa. O ori paskach do FXD słyszałem głównie złe opinie, co nieco mnie zdziwiło bo Tudory zawsze miały świetne paski single pass. Zuludiver to dobry trop, ja jeszcze myślałem o paskach Nick Mankey. No nic, muszę spróbować zobaczyć go na żywo, ale zapowiada się dobrze.

Pokaż więcej  

Zgadzam sie z przedmówcami w temacie pasków i wygody. Używam aftermarketowego single pasa, który nie podbija wysokości koperty. Słyszałem, o eksperymantach z paskami tekstylnymi od Garmina. Trzeba spawdzić....

Ja przesiadłem sie z BB58 na FXD, ponieważ BB58 był dla mnie za bardzo biżuteryjny, a FXD idealnie pasuje mi jako tool watch, adventure watch, jak zwał... Na EDC sie nie nadaje z uwagi na brak daty, który u mnie jest również istotny na codzień.

Nie żałuję przesiadki.

Musisz jednak pamietać, że bedziesz miał zupelnie inne odczucie na rece z uwagi na rozmiar i materiał, ale o tym to chyba nie musze Ci pisac ;)

W BB58 praca bezela jest aksamitna i bez dwóch zdań powala na głowę prace bezela w FXD. Ja mam wersje niebieską z dwukierunkowym bezelem i jego praca nie podoba mi sie, ale broni sie swoje użytecznościa.

Jak chcesz przymmierzyć, zapraszam do Katowic.

FXD.jpg

FXD_2.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 20.11.2024 o 11:08, Sisqo napisał(-a):

Zgadzam sie z przedmówcami w temacie pasków i wygody. Używam aftermarketowego single pasa, który nie podbija wysokości koperty. Słyszałem, o eksperymantach z paskami tekstylnymi od Garmina. Trzeba spawdzić....

Ja przesiadłem sie z BB58 na FXD, ponieważ BB58 był dla mnie za bardzo biżuteryjny, a FXD idealnie pasuje mi jako tool watch, adventure watch, jak zwał... Na EDC sie nie nadaje z uwagi na brak daty, który u mnie jest również istotny na codzień.

Nie żałuję przesiadki.

Musisz jednak pamietać, że bedziesz miał zupelnie inne odczucie na rece z uwagi na rozmiar i materiał, ale o tym to chyba nie musze Ci pisac ;)

W BB58 praca bezela jest aksamitna i bez dwóch zdań powala na głowę prace bezela w FXD. Ja mam wersje niebieską z dwukierunkowym bezelem i jego praca nie podoba mi sie, ale broni sie swoje użytecznościa.

Jak chcesz przymmierzyć, zapraszam do Katowic.

FXD.jpg

FXD_2.jpg

Pokaż więcej  

A czemu jest dwukierunkowy jest do tego jakaś historia? 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Orient Star, Oris, Phoibos, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 22.11.2024 o 08:14, dudak napisał(-a):

Wczoraj minąłem się z „Mikołajem” w Mokotowskiej i przekazał szybciej gifta pod choinkę :)

e71afead24fc40cbf0d998da6f30b998.jpg

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Pokaż więcej  

To Twój szczęśliwy dzień. 😁 

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miłego weekendu tudoristi
dc66f8a378657252b4b30f9d69a8ac1a.jpg

"Jesteśmy architektami swojego przeznaczenia" Albert Einstein

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

… i jeszcze jedno
29162753051836a096b5f177cc004879.jpg

"Jesteśmy architektami swojego przeznaczenia" Albert Einstein