Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Tommaso

Klub Miłośników Zegarków Tudor

Recommended Posts

Koledzy czy bb 41mm po tym odchudzaniu, naprawdę zauważalnie nosi się wygodniej? Pytam bo myślę nad zmianą BB GMT, który mi się bardzo podoba, ale jednak nosi mi się go średnio wygodnie (przez grubość prawdopodobnie) i zacząłem patrzeć na Pelagosa 39, 58 w srebrze (taka fanaberia) lub właśnie BB Monochroma.

;)

Godzinę temu, qbapiasek napisał(-a):

Koledzy czy bb 41mm po tym odchudzaniu, naprawdę zauważalnie nosi się wygodniej? Pytam bo myślę nad zmianą BB GMT, który mi się bardzo podoba, ale jednak nosi mi się go średnio wygodnie (przez grubość prawdopodobnie) i zacząłem patrzeć na Pelagosa 39, 58 w srebrze (taka fanaberia) lub właśnie BB Monochroma.

Wg mnie różnica jest bardzo duża w stostsunku do bb41mm poprzedniego. Teraz jest delikatnie większy od bb58, ma bardziej 40mm niż 41 w pomiarach. Musisz przymierzyć. Mój monochrome jest wielkością zbliżony bardziej do bb58 niż starego 41mm.

https://youtu.be/eUVn6HFjUnc?si=ljqJ03UTE8qIEaUn

Edited by meeehau

image.thumb.png.20faf2718e11c172c4b6d6e5e41a7f2e.png

były wskazówki ale nikt tego nie wymyślił :) To jak teraz flamingo blue przyćmi hype na różowego ?

Złośliwi mówią ze ten kolor to "flamingo blee" i że wałkowanie kolorów a la tiffany to tani wyskok.

1 godzinę temu, qbapiasek napisał(-a):

58 w srebrze (taka fanaberia)

Bardzo fajny, jedyne co mi w nim przeszkadzało to przeszklony bezel. Surowy mechanizm ma się nijak do srebrnych tonów koperty. No ale wiadomo koszty produkcji i pewnie ochrona przed nadmierną patyną w miejscu które ma największy kontakt ze skórą.

Szukam podstawki na zegarek (watchstand) 

5 godzin temu, meeehau napisał(-a):

Wg mnie różnica jest bardzo duża w stostsunku do bb41mm poprzedniego. Teraz jest delikatnie większy od bb58, ma bardziej 40mm niż 41 w pomiarach. Musisz przymierzyć. Mój monochrome jest wielkością zbliżony bardziej do bb58 niż starego 41mm.

https://youtu.be/eUVn6HFjUnc?si=ljqJ03UTE8qIEaUn

Monochrome jest odrobinę cieńszy od starego 41.  Ale mając go w ręku obok 58 nijak nie jest zbliżony do niego. Zwłaszcza lug to lug, to duży diver. 

Duzy ale ja na 16.5 bym go zaakceptował (mierzylem na gumie) jest dużo smuklejszy niż stara wersja która u mnie była klocem nie do przyjęcia
mimo wszytsko wybralbym 58 lub 54

Wysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka

31 minut temu, Piotr Piątkowski napisał(-a):

Szczujecie ciągle tym BB emoji14.png

Tu nie trzeba myśleć tylko łapać 58a 😉

Udanego weekendu
cbf3ea01e804000c8f761dda7ff9da0b.jpg

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

"Jesteśmy architektami swojego przeznaczenia" Albert Einstein

21 godzin temu, Jan napisał(-a):

były wskazówki ale nikt tego nie wymyślił :) To jak teraz flamingo blue przyćmi hype na różowego ?

Złośliwi mówią ze ten kolor to "flamingo blee" i że wałkowanie kolorów a la tiffany to tani wyskok.

Bardzo fajny, jedyne co mi w nim przeszkadzało to przeszklony bezel. Surowy mechanizm ma się nijak do srebrnych tonów koperty. No ale wiadomo koszty produkcji i pewnie ochrona przed nadmierną patyną w miejscu które ma największy kontakt ze skórą.

Napiszesz coś więcej i używaniu BB58 w srebrze? Mocno patynuje? Da się to oczyścić bez ingerencji w fabryczne szlify? Mocno łapie rysy lub obicia? Fotki na ręku też miło widziane :) 

;)

3 godziny temu, qbapiasek napisał(-a):
W dniu 17.01.2025 o 14:25, Jan napisał(-a):

Napiszesz coś więcej i używaniu BB58 w srebrze? Mocno patynuje?

Z pierwszej ręki Ci nie napiszę bo nie mialem z nim dłuższego doświadczenia.natomiast opinie w sieci raczej zadają kłam twierdzeniom Tudora ze zegarek jest wolny od patynowania.  Nie mniej historie z sieci raczej pozwalają wysnuć wniosek ze indywidualne podejście do używania zegarka oraz różnice biologiczne mają wpływ na to jak ten model sie starzeje.

Zdjęcie z nadgarstka

IMG_20211028_124653.thumb.jpg.5866261c515b6516b3ae76875ede037d.jpg

3 godziny temu, makoleon napisał(-a):

Cześć Wam, melduje się w gronie posiadaczy Tudora. Zegar super, nie mogę się napatrzeć, to wystające szkiełko, nakładane indeksy, złote i czerwone akcenty, super rozmiar, idealny do mojej kolekcji.  Jestem zachwycony.

Nie dziwie się, ja swoim też jestem zachwycony.

IMG_20250118_152938.T.jpg

Wszystko zależne jest od czasu, ostatecznie od Boga

Godzinę temu, Jan napisał(-a):

Z pierwszej ręki Ci nie napiszę bo nie mialem z nim dłuższego doświadczenia.natomiast opinie w sieci raczej zadają kłam twierdzeniom Tudora ze zegarek jest wolny od patynowania.  Nie mniej historie z sieci raczej pozwalają wysnuć wniosek ze indywidualne podejście do używania zegarka oraz różnice biologiczne mają wpływ na to jak ten model sie starzeje.

Zdjęcie z nadgarstka

IMG_20211028_124653.thumb.jpg.5866261c515b6516b3ae76875ede037d.jpg

Dzieki, ja lubie mieć coś trochę „innego”, bb58 jest super, ale dla mnie trochę zbyt popularny 😉 druga sprawa ze szarość na nim daje fajny look, dużo mniej „blingbling”  od czarnego. Sprawa do przemyślenia i przejrzenia YouTube…

Edited by qbapiasek

;)

2 godziny temu, meeehau napisał(-a):

Ktoś z Was posiada bb chrono pandę?

Może być "odwrócona"?

IMG-20211206-104459-edit-307568766218691

Leszek - Watches? I used to be a fan, now I am a full-blown airconditioner!

8 godzin temu, makoleon napisał(-a):

Cześć Wam, melduje się w gronie posiadaczy Tudora. Zegar super, nie mogę się napatrzeć, to wystające szkiełko, nakładane indeksy, złote i czerwone akcenty, super rozmiar, idealny do mojej kolekcji.  Jestem zachwycony.

Nie stałoby się, to gdyby nie Forumowicz Tommly, od którego nabyłem zegarek. Serdecznie tutaj pozdrawiam i polecam transakcje z Kolegą, zegar przyszedł solidnie zapakowany, wcześniej bez problemu dogadaliśmy co i jak, wszystko zgodnie z opisem. Życzę wszystkim takich sprzedających i takich udanych zakupów.

PXL_20250118_111413160.jpg

Dziękuję, niech cieszy oko i nadgarstek ;)

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

43 minuty temu, makoleon napisał(-a):

Dzięki. A z ciekawości, jaki następca za niego jest planowany? 

Może dzisiaj lub jutro się coś wyklaruje 😜

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Tudor_Black_Bay_Chrono_Turquoise_all_colors.thumb.jpg.035b5c5bc27ecdb5fb5b7a4f4f065d02.jpg

Uwielbiam ostra i nietuzinkowa kolorystyke zegarkow, ale odstrasza mnie troche czern zastosowana w rozowym i turkusowym 🤔
Czekam na rozowa, stalowa Daytone - to bylby szal!

Edited by SzefSzefow

3 godziny temu, Dorian06 napisał(-a):

image.thumb.png.b7c08216e419276bafa35ffa69406435.png

Troszkę mnie w nim odstrasza bardzo zielona luma, ale u Ciebie wygląda prawie na kremową. Jak jest w rzeczywistości? Kwestia tego jak bardzo jest naładowana? Sprzedałem swojego BB58 i chyba szukam pretekstu do powrotu do tej samej koperty.

5 godzin temu, SzefSzefow napisał(-a):

Tudor_Black_Bay_Chrono_Turquoise_all_colors.thumb.jpg.035b5c5bc27ecdb5fb5b7a4f4f065d02.jpg

Uwielbiam ostra i nietuzinkowa kolorystyke zegarkow, ale odstrasza mnie troche czern zastosowana w rozowym i turkusowym 🤔
Czekam na rozowa, stalowa Daytone - to bylby szal!

Z tych trzech różowy najfajniejszy. 

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.