Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Tommaso

Klub Miłośników Zegarków Tudor

Recommended Posts

1 godzinę temu, Teufel26 napisał(-a):

Ostatnio zauważyłem niepokojące objawy w moim BB gmt. Przez trzy dni, złapał około 20 sekund opóźnienia, noszony prawie przez cały dzień, odkładany na noc i w czasie treningu. Wczoraj ustawiony, złapał 4 sekundy. Myślę ze nie ma co czekać i trzeba oddać na regulacje.

Mój też gubił po pewnym czasie 7s na dobę. 

Podjechałem do Kruka i zgłosiłem problem. Kazali zostawić na regulację.  Po ok  10 dniach odbiór, został ustawiony z tego co pamietam tak aby robił 2s do przodu, niestety po dwóch miesiącach znów gubił 7-12 s na dobę więc znów zjawiłem się w Kruku z problemem. 

Pan obejrzał, pogłówkował i stwierdził że nie ma co kombinować i zamówi nowych mechanizm ze Szwajcarii. Miałem szczęście bo akurat robili zbiorcze zamówienie od Tudora. 

Po miesiącu dostałem telefon aby przywieść Tudora, odbiór za około miesiąc bo mają kupę roboty. 

Mam nadzieję że po odbiorze będzie 0 s. 😂

Muszę podjechać do salonu i zobaczymy. Ogólnie, dwa lata był na idealnym chodzie.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

"Jesteśmy architektami swojego przeznaczenia" Albert Einstein

15 godzin temu, S-3 napisał(-a):

zamówi nowych mechanizm ze Szwajcarii

czyli teraz się nie serwisuje tylko wymienia cały mechanizm? zastanawiam się czy to taki "spec" czy wydarzyło się coś odbiegającego od normy i stąd potrzeba wymiany całości

Szukam podstawki na zegarek (watchstand) 

czyli teraz się nie serwisuje tylko wymienia cały mechanizm? zastanawiam się czy to taki "spec" czy wydarzyło się coś odbiegającego od normy i stąd potrzeba wymiany całości

Miałem to samo z Seiko (średnia seikowa półka). To tylko pokazuje, jak zaje***cie wysoki podatek od luksusu płacimy.

W Tudorze tak chyba jest. Nie wiem czy wszystkie modele czy określone mechanizmy.

Wysłane z mojego SM-S918B przy użyciu Tapatalka

2 godziny temu, Jan napisał(-a):

W tudorach będących na gwarancji w razie problemów wymienia się mechanizm na nówkę. W tych co są już po gwarancji też wymieniają ale na tzw. refurbed. 
Mechanizm z mojego wróci do Tudora, tam przejdzie przegląd/odnowienie i posłuży jak zamiennik do kolejnego  tudora który jest już po gwarancji. 
Sam byłem w szoku że to tak działa. 

9 godzin temu, bibbi napisał(-a):

Pierwszy! emoji1787.png

8f7d6441a46bc6e2e678a06ce11a7dd4.jpg

bibbi

Bardzo podoba mi się większość Twoich wyborów zegarkowych! Chętnie bym zobaczył całą kolekcję w jednym wątku/na jednym zdjęciu. Aż mi szkoda, że nie mam mniejszego nadgarstka bo przy 18cm obawiam się, że np. BB54 będzie mocno za mały. 

Edited by wojtek91

Bardzo podoba mi się większość Twoich wyborów zegarkowych! Chętnie bym zobaczył całą kolekcję w jednym wątku/na jednym zdjęciu. Aż mi szkoda, że nie mam mniejszego nadgarstka bo przy 18cm obawiam się, że np. BB54 będzie mocno za mały. 

To dla ciebie będzie 58 w sam raz

Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

Ja wszedłem w nowy rok z nowym paskiem , bardzo mi on pasuje 

Edited by Grucha

życie jest za krótkie żyby mieć tylko jeden zegarek

10 minut temu, Sylwio napisał(-a):

To dla ciebie będzie 58 w sam raz

Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

Miałem 41 na ETA, miałem też 58 i rzeczywiście jest bardzo wygodny i kompaktowy. Właśnie go sprzedałem i powoli rozglądam się za jakimś zamiennikiem, a w 54 podoba mi się wiele detali, w tym odejście od złotych oznaczeń na wkładce bezela. Na papierze nie wygląda źle, bo ma tylko 1mm krótsze L2L, a z opinii wynika, że przez pozostawienie bransolety 20mm nosi się jak trochę większy. Dodatkowo sporo noszę teraz DJ36 więc z mniejszymi zegarkami mi co do zasady po drodze. W zapasie mam jeszcze pewniaka w postaci Divers 65 Movember 😉

Tak leżał 58 blue:

DSC02216.jpg

20250101_184917.jpg

Edited by Grucha
Ja wszedłem z nowym paskiem w nowy rok

życie jest za krótkie żyby mieć tylko jeden zegarek

Pytanko. Jak myślicie, za ile jest szansa sprzedać ten model, z końcówki  tamtego roku, nieużywany. Moge go dostać w ramach wymianki i nie wiem jak cenic. 

Resized_20241227_105534_1735998637980.jpeg

Edited by proki1971

Grzechu- Jakos niedawno widzialem za 9k.

Edited by pawel007

Godzinę temu, lukebor napisał(-a):

Grzechu emoji6.png

🤦‍♂️😁

76072b9bb9176c3ea91c30e99df7bc31.jpg&key=73664abd8d3b5877a065621666117d9970688d7f228208a74399a5cdf6aebfe1

cb3288eb8e450f3064298a63e3341b08.jpg&key=86c542f790a00a3c4d85b51bc08e7294ecab7b755124c511bb7c2eb58254e732

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Kogo ja widzę ;)

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown