roback1 228 #8026 Posted May 16, 2019 Właśnie chodzi mi o paski Tudora. Jakiej są jakości? 0 Share this post Link to post Share on other sites
LotusX 65 #8027 Posted May 16, 2019 Moim zdaniem paski i zapięcie Tudora są najwyższej klasy . Zgadzam się z przedmówcą że nie współgrają idealnie z kopertą. Dla 58 oraz GMT jest lepiej w tym zakresie ale mimo tego kupiłem aftermarket i nie używam Tudorowskich 0 Share this post Link to post Share on other sites
desmo 3941 #8028 Posted May 16, 2019 (edited) W przypadku BB optymalnym rozwiązaniem jest zakup wersji z bransoletą ( dokupienie jej oddzielnie to koszt ponad 3 tyś PLN ) i zamówienie u jakiegoś strapmakera ,porządnego paska wysokiej jakości, idealnie dopasowanego do zegarka (za ułamek ceny paska oryginalnego)PS a propos naszej ostatniej dyskusji o zegarkowych okazjach na chrono24...https://timeandtidewatches.com/7-ways-spot-fake-tudor-black-bay/ Edited May 16, 2019 by desmo 0 Share this post Link to post Share on other sites
tommly 12094 #8029 Posted May 16, 2019 Ją przyznaję się do sprzątnięcia tylko połowy zestawu W końcu udało się i mój gmt dostał beansoletę.Ja wiedziałem, że tak będzie i od kogo I faktycznie teraz GMT wygląda mega. 0 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Share this post Link to post Share on other sites
Guest #8030 Posted May 16, 2019 Ja wiedziałem, że tak będzie i od kogo I faktycznie teraz GMT wygląda mega.Dzięki Tomek. Uwielbiałem go na pasku, ale na bransolecie jest naprawdę rewelacyjnie 0 Share this post Link to post Share on other sites
sanik 83419 #8032 Posted May 16, 2019 Widać, że to opcja mocno zastępcza. 0 Share this post Link to post Share on other sites
zetrov 163 #8033 Posted May 16, 2019 Za duży przeciąg między uszami niestety 0 Share this post Link to post Share on other sites
LotusX 65 #8034 Posted May 16, 2019 Gdyby były end linki... nie widać bocznego ujęcia a szkoda. Ale generalnie combo mogłoby być fajne być może 0 Share this post Link to post Share on other sites
robol1 248 #8035 Posted May 17, 2019 prawie jak Rolex.....prawie.Pytanie tylko czy Tudor ma w ofercie jubilee,Nie znalazłem nigdzie. 0 Share this post Link to post Share on other sites
traczu 7549 #8036 Posted May 17, 2019 Niezmiennie cieszy i mimo niezaduzego nadgarstka nawet na bransolecie bardzo wygodnie leży. Już półtora roku ze mną. Jeden z lepszych zegarkowych zakupów jakie poczynilem. 0 Share this post Link to post Share on other sites
tropik79 944 #8037 Posted May 17, 2019 (edited) Czy mamy na forum użytkownika Heritage Chrono konkretnie ref.: 70330B?Oglądałem i mierzyłem wczoraj w Kruku wersję szarą i sam nie wiem, tarcza na żywo wygląda dość biednie i tanio.Czy ktoś ma podobne spostrzeżenia, rozważam egzemplarz z rynku wtórnego (połowa ceny nowego w Kruku) i biję sie z myślami. Edited May 17, 2019 by tropik79 0 Polish Watch Spotter - ZEGARKI ZNANYCH POLAKÓW Share this post Link to post Share on other sites
LotusX 65 #8038 Posted May 17, 2019 Czy mamy na forum użytkownika Heritage Chrono konkretnie ref.: 70330B?Oglądałem i mierzyłem wczoraj w Kruku wersję szarą i sam nie wiem, tarcza na żywo wygląda dość biednie i tanio.Czy ktoś ma podobne spostrzeżenia, rozważam egzemplarz z rynku wtórnego (połowa ceny nowego w Kruku) i biję sie z myślami.Atutem na wtórnym jest cena bo za 9/10 można go wyrwać . Z tego modelu dla mnie niebieska tylko. Ale nie kupiłem bo by się nie utrzymał a odsprzedać ten model pewnie trudno. Model dla fanatyków porządnie zrobiony . Trochę nieforemny, mielony na nadgarstku 0 Share this post Link to post Share on other sites
sanik 83419 #8039 Posted May 17, 2019 Ktoś go miał, może Ulotny? 0 Share this post Link to post Share on other sites
mikolaj78 747 #8040 Posted May 17, 2019 Miałem powyższe chrono ze 2 lata.Fajne kolory, mega dobrze dobrany fabryczny pasek, ale na bransolecie też fajnie się go nosiło, ale i tak przez większość czasu nato było grane.Mechanizm jak to w Tudorze, bardzo dobrze wyregulowany. 0 Mariusz Share this post Link to post Share on other sites
tropik79 944 #8041 Posted May 17, 2019 Dzięki za informacje, myślałem by sprzedać BB41 na ETA i kupić tego cudaka. Dlatego mam dylemat, bo na dwa nie mogę sobie pozwolić. 0 Polish Watch Spotter - ZEGARKI ZNANYCH POLAKÓW Share this post Link to post Share on other sites
traczu 7549 #8042 Posted May 17, 2019 Dzięki za informacje, myślałem by sprzedać BB41 na ETA i kupić tego cudaka. Dlatego mam dylemat, bo na dwa nie mogę sobie pozwolić.Ja bym jednak zostawił BB41, bardziej uniwersalny w moim odczuciu. 0 Share this post Link to post Share on other sites
solgierek 1 #8043 Posted May 17, 2019 witam,Niedawno zakupiłem używany zegarek Tudor BBB. Mam pytanie, czy jest możliwość wyczyszczenia patyny żebym mógł "od początku" patrzeć jak sobie śniedzieje ?Dzięki i pozdrawiam 0 Share this post Link to post Share on other sites
denver47 2531 #8044 Posted May 17, 2019 (edited) witam, Niedawno zakupiłem używany zegarek Tudor BBB. Mam pytanie, czy jest możliwość wyczyszczenia patyny żebym mógł "od początku" patrzeć jak sobie śniedzieje ? Dzięki i pozdrawiam Nie wiem jak to akurat w Tudorze ( bo ma więcej domieszki aluminium), ale ogólny przepis jest domowy:- moczyć zegarek w kwasku cytrynowym,- poszorować potem szczoteczką (do zębów),- potem można to wodą z mydłem i wytrzeć do sucha - powinno być OK. Nie wiem ile moczyć - to zależnie od tego jak hardcore'owa ta patyna tam jest. W orisie (gdzie dominuje domieszka miedzi) 2 miesięczną patynę jestem w stanie zmyć porządnym szorowankiem w ciepłej wodzie z mydłem. Słyszałem też że po cytrynie niektórzy pastą do zębów traktują jeszcze kopertę i wtedy szorują ponownie. Nie wiem czy przy zastosowaniu jakiejś dzikiej ziarnistości pasty + twardej szczoteczki istnieje możliwość naruszenia szczotkowania na uszach - pewnie tak. Jakieś takie porady są do znalezienia w sieci. Niektóre kończyły się potraktowaniem ściereczkami cape cod - co raczej bym odradzał... Edited May 17, 2019 by denver47 0 Share this post Link to post Share on other sites
zielony.m 2130 #8045 Posted May 17, 2019 (edited) Z netuStrapcode robi bardzo dobre bransolety z dopasowanymi endlinkami. Wysłane z Blackberry przy użyciu Tapatalka Wysłane z Blackberry przy użyciu TapatalkaGeneralnie skórzane paski pasują do tych zegarków ale nie te proponowane przez producenta . Za cienkie i nie wypełniają dobrze szpary między uszami.. Wysłane z Blackberry przy użyciu TapatalkaCo sądzicie na temat pasków do BB ? Konkretnie BB s&g?. A nie mowilem? Edited May 17, 2019 by zielony.m 0 Share this post Link to post Share on other sites
roback1 228 #8046 Posted May 18, 2019 Mówiłeś, mówiłeś. Nie dotykałem paska do s&g. Na zdjęciach wydaje się grubszy niż do THBB Blue. Czy to jednak te same paski różniące się kolorem? 0 Share this post Link to post Share on other sites
wieloryb 3764 #8047 Posted May 18, 2019 Dzięki za informacje, myślałem by sprzedać BB41 na ETA i kupić tego cudaka. Dlatego mam dylemat, bo na dwa nie mogę sobie pozwolić.Ja też rozważalem ten egzemplarz z allegro. Cena spoko. Ale nie porównywał bym jej z obecną ceną w kruku. Kompletny zestaw z papierami można Z ok 12k Spokojnie znaleźć. Trzeba jednak ten zegarek traktować jako kolejny w kolekcji. Zamiast BB41 bym go nie wymieniał... No chyba, że masz w pudełku inne "codzienniaki". 0 Share this post Link to post Share on other sites
vvv 2451 #8048 Posted May 18, 2019 Ha dzisiaj braz Sent from my iPhone using Tapatalk 0 Pozdrawiam,Janek Share this post Link to post Share on other sites
Sierżant Julian 1916 #8049 Posted May 18, 2019 Dziewczyny lubią... 0 Share this post Link to post Share on other sites
denver47 2531 #8050 Posted May 19, 2019 Wrócił na stal i jest super 0 Share this post Link to post Share on other sites