Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
News will be here
Master Yoda

Kulinaria, co jeść, jak to zrobić.....? :)

Rekomendowane odpowiedzi

Dawno nic nie wrzucałem, ale ładne mi wyszło

8SPNoUch.jpg


Instagram: @my.nickname.was.taken

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Strbske Pleso, gulasz pierwsza klasa. Restauracja Koliba Patria. Polecam👌

7B83F814-644D-4BEC-B4F7-3EEBABCA71E5.jpeg

Edytowane przez Kurzy

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

a cena? Bo oni zawsze wariowali...


Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie…

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Godzinę temu, kiniol napisał(-a):

a cena? Bo oni zawsze wariowali...

Wczoraj 11.50€, dwa tygodnie temu 9,90€😀

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

No tak...sezon kuźwa...

Gdy byliśmy na Istrii, to do knajpy i na zakupy jeździliśmy do Slowenii😉


Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie…

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
43 minuty temu, kiniol napisał(-a):

No tak...sezon kuźwa...

Gdy byliśmy na Istrii, to do knajpy i na zakupy jeździliśmy do Slowenii😉

Prawdziwy Poznaniok. 👊


To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
3 godziny temu, kiniol napisał(-a):

No tak...sezon kuźwa...

Gdy byliśmy na Istrii, to do knajpy i na zakupy jeździliśmy do Slowenii😉

Tanio już było😀 Kurs Złotego nie pomaga.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Ja ostatnio dużo burgeruje, okazało się, że wypieczenie swoich bułek od początku do końca zajmuje raptem ok 2h, w moim ulubionym sklepie kupuję ścinki sezonowanej wołowiny i mam efekt tak świetny, że w żadnej burgerowni mi nie dorównają ;)
Ciekawe jak szybko się roztyję e51ee3663259384762ae2ce984d991c9.jpg

Wysłane z mojego SM-S901B przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Wrzucę zbiorczo highlighty z zeszłego tygodnia


ZT2LQ5Lh.jpg
DtvaNUNh.jpg?1
j8LDim0h.jpg
P6Bddleh.jpg


Instagram: @my.nickname.was.taken

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Wrzucę zbiorczo highlighty z zeszłego tygodnia

ZT2LQ5Lh.jpg&key=6bb7d2d0deb22402b1666c2b7725dad433b9952280cd03df1221996ca9a34118
DtvaNUNh.jpg?1&key=a6e402f39ccab2c54fa21fb6d88fabdfa16e16d78c6d3cf67ede0634e7fc6812
j8LDim0h.jpg&key=933f9a07bf93da9af993728052fe657189c860a95e857615f56ce821944cde49
P6Bddleh.jpg&key=41613783b81777f849b7cf2a2fb891c9b947ae17144d99347dec18beadb4c019
Piękne chaczapuri jadłbym

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
20 godzin temu, Mikas napisał(-a):

Piękne chaczapuriemoji122.png jadłbym

 

Dzieki! 😄

Moje chaczapuri ma (jak to nazywam) gruzińską pieczątkę :P Podałem kiedyś znajomym (rodowitym Gruzinom) i pochwalili :)

Edytowane przez Szymon.

Instagram: @my.nickname.was.taken

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Bo nie ma to jak stejk, uwielbiam to foto

Wysłane z mojego SM-S901B przy użyciu Tapatalka



a72a4f07e1ca96c7e83d5cb3b3d10086.jpg

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
5 godzin temu, bober5264 napisał(-a):

Bo nie ma to jak stejk

No to teraz musisz się podzielić 🤤

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
W dniu 11.07.2022 o 07:29, bober5264 napisał(-a):

Bo nie ma to jak stejk, uwielbiam to foto emoji16.png

Wysłane z mojego SM-S901B przy użyciu Tapatalka



 

Mięso zacne, a ten widelec to jednak nie :)

Edytowane przez Black_SRT

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Tak tak nie nakłuwany stejków, nie solimy... wszystko to bulszit, przejedliśmy dziesiątki kilogramów różnych steków, raz były głaskane raz obracane szpikulcem ze zdjecia i o ile sie nie torturuje tego miesa to nic totalnie to nie zmienia, my steka obracamy raz i jedno nakłucie nie robi mu zadnej roznicy ;)

Wysłane z mojego SM-S901B przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
55 minut temu, bober5264 napisał(-a):

Tak tak nie nakłuwany stejków, nie solimy... wszystko to bulszit, przejedliśmy dziesiątki kilogramów różnych steków, raz były głaskane raz obracane szpikulcem ze zdjecia i o ile sie nie torturuje tego miesa to nic totalnie to nie zmienia, my steka obracamy raz i jedno nakłucie nie robi mu zadnej roznicy ;)

Wysłane z mojego SM-S901B przy użyciu Tapatalka
 

Z solą to święta prawda często oglądam kucharzy, którzy raz solą, raz nie solą mięsa. Aby mięso puściło wodę, a przez to stwardniało, musiałoby w lodówie dobrze nasolone przeleżeć z 2/3 doby. Widać to np. przyrządzając Gravlaxa, którego polecam ze skórką z Grejpfruta. Ostatnio oglądałem bodajże Kucharskiego, który nasolił stek przed położeniem go na ruszcie, to samo Jakubiak, Brodnicki również. Okrasa natomiast soli dopiero po przyrządzeniu. Wszystkie wychodzą idealne :) W przypadku steków należy pamiętać, aby mięso osiągnęło pokojową temperaturę, zanim położymy na dobrze rozgrzanej patelni, ruszcie.


"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Pojechałem do kolegi coś mu zawieźć a on grilla pali, to ja mówię dawaj z tym grillem do mnie na ogród.

No i tak my jechali z otwartymi oknami coby się sufit nie zajął 😜

20220715_190339.jpg

20220715_190349.jpg

20220715_190351.jpg

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.