Wisnia_Daniel 1843 #4376 Napisano 29 Maja 2023 U mnie skromnie póki co. Jeszcze jedno miejsce zostało, a później zobaczymy 😀 Na pewno koniec z czarną tarczą, trzeba tam ciut rozjaśnić. 11 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lysolek007 43406 #4377 Napisano 15 Czerwca 2023 (edytowane) Po latach zbieractwa, różnych próbach, ostała taka kolekcja(niektóre zegarki są ze mną już kilka lat) , głównie ''nurasy'' czyli to co lubię najbardziej... ;] Edytowane 9 Listopada 2023 przez lysolek007 36 👉📸 All Rights Reserved® Diver's⌚holic Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 41530 #4378 Napisano 15 Czerwca 2023 Nie masz Prawilnego Monstera Pamaranczowego❓️ 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lysolek007 43406 #4379 Napisano 15 Czerwca 2023 14 minut temu, Dorian06 napisał(-a): Nie masz Prawilnego Monstera Pamaranczowego❓️ Mam🙃 0 👉📸 All Rights Reserved® Diver's⌚holic Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 41530 #4380 Napisano 15 Czerwca 2023 29 minut temu, lysolek007 napisał(-a): Mam🙃 👍 Tak mi się właśnie wydawało. 1 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 127935 #4381 Napisano 15 Czerwca 2023 1 godzinę temu, lysolek007 napisał(-a): Po latach zbieractwa, różnych próbach, ostała taka kolekcja(niektóre zegarki są ze mną już kilka lat) , głównie ''nurasy'' czyli to co lubię najbardziej... ;] Same perełki. Widzę, że niektóre modele szczególnie lubisz. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Perpetuum Mobile 65804 #4382 Napisano 15 Czerwca 2023 Fajna, kolorowa gromadka. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Barop 649 #4383 Napisano 16 Czerwca 2023 (edytowane) 11 godzin temu, lysolek007 napisał(-a): Po latach zbieractwa, różnych próbach, ostała taka kolekcja(niektóre zegarki są ze mną już kilka lat) , głównie ''nurasy'' czyli to co lubię najbardziej... ;] Zdecydowanie brakuje jakiegoś Divera haha. A tak serio to przymierzam się do zakupu dwóch kolejnych nurków. Mam już dwa, ale są jeszcze dwa modele o których intensywnie myśle. Edytowane 16 Czerwca 2023 przez Barop 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Justyna712 51 #4384 Napisano 23 Czerwca 2023 U mnie skromnie póki co, choć staram się powiększać zbiór co jakiś czas. 😉 14 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 127935 #4385 Napisano 23 Czerwca 2023 49 minut temu, Justyna712 napisał(-a): U mnie skromnie póki co, choć staram się powiększać zbiór co jakiś czas. 😉 Skromne zegarki to raczej męskie modele. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marko33 149 #4386 Napisano 23 Czerwca 2023 Po kilku latach i różnych perypetiach, zestawiło się takie pudełko 😊 Pierwszy z lewej Pulsar to początek wszystkiego. Zaś Alpinka, ta z prawej jest chyba najbardziej ulubiona (mam słabość do tej firmy). A każda inna "sztuka ", to odrębna historia; każda cieszy na swój sposób 🤗 14 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Barop 649 #4387 Napisano 24 Czerwca 2023 9 godzin temu, Marko33 napisał(-a): Po kilku latach i różnych perypetiach, zestawiło się takie pudełko 😊 Pierwszy z lewej Pulsar to początek wszystkiego. Zaś Alpinka, ta z prawej jest chyba najbardziej ulubiona (mam słabość do tej firmy). A każda inna "sztuka ", to odrębna historia; każda cieszy na swój sposób 🤗 I o to właśnie chodzi. O radość z posiadania. Szukam pudełka na zegarki. Gdzie kupiłeß swoje? 13 godzin temu, Justyna712 napisał(-a): U mnie skromnie póki co, choć staram się powiększać zbiór co jakiś czas. 😉 Nie jest tak skromnie. Roamera z prawej rozważała moja partnerka ale stwierdziła że za drogi. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marko33 149 #4388 Napisano 24 Czerwca 2023 51 minut temu, Barop napisał(-a): I o to właśnie chodzi. O radość z posiadania. Szukam pudełka na zegarki. Gdzie kupiłeß swoje? Nie jest tak skromnie. Roamera z prawej rozważała moja partnerka ale stwierdziła że za drogi. Pudełko; prozaicznie- kupiłem w Lidlu- samo wpadło w rękę. Ze szklaną szybką a nie jakieś tam plexi, więc czemu nie 😉 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marak 8111 #4389 Napisano 24 Czerwca 2023 4 godziny temu, Marko33 napisał(-a): Pudełko; prozaicznie- kupiłem w Lidlu- samo wpadło w rękę. Ze szklaną szybką a nie jakieś tam plexi, więc czemu nie 😉 Pudełka z Lidla są niedrogie, z tym, po dłuższym czasie zaczynają się rozpadać, jak ktoś ma cierpliwość do klejenia to oczywiście jakoś tam zreanimuje. Mam wrażenie, że szybciej się degradują te które są "na zewnątrz", te w szufladzie jakby dłużej żyją w spokoju. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Justyna712 51 #4390 Napisano 24 Czerwca 2023 8 godzin temu, Barop napisał(-a): I o to właśnie chodzi. O radość z posiadania. Szukam pudełka na zegarki. Gdzie kupiłeß swoje? Nie jest tak skromnie. Roamera z prawej rozważała moja partnerka ale stwierdziła że za drogi. Wiesz, ja go zamówiłam - początkowo okazyjnie - z pewnego brytyjskiego sklepu z zegarkami, nie wiedząc jeszcze o horrendalnych opłatach po Brexit, jakie zostaną doliczone do ceny, czyli cło, VAT i koszty indywidualnej odprawy celnej. Ostatecznie, rzeczywiście, ten zegarek okazał się drogi... 😉 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Barop 649 #4391 Napisano 24 Czerwca 2023 3 godziny temu, Marak napisał(-a): Pudełka z Lidla są niedrogie, z tym, po dłuższym czasie zaczynają się rozpadać, jak ktoś ma cierpliwość do klejenia to oczywiście jakoś tam zreanimuje. Mam wrażenie, że szybciej się degradują te które są "na zewnątrz", te w szufladzie jakby dłużej żyją w spokoju. Co byś polecił? Chciałbym najlepiej czarne pudełko z szybą? Za 500zł kupię coś niezłego? Co sądzisz o ferrocase? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Perpetuum Mobile 65804 #4392 Napisano 24 Czerwca 2023 Za 500 zł kupisz już piękne, drewniane pudełko. Przeglądnij stare wątki. Tam były linki do ofert jakiegoś rzemieślnika ze wschodu, który robił piękne rzeczy za podobne pieniądze. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 127935 #4393 Napisano 25 Czerwca 2023 W dniu 24.06.2023 o 17:25, Justyna712 napisał(-a): Wiesz, ja go zamówiłam - początkowo okazyjnie - z pewnego brytyjskiego sklepu z zegarkami, nie wiedząc jeszcze o horrendalnych opłatach po Brexit, jakie zostaną doliczone do ceny, czyli cło, VAT i koszty indywidualnej odprawy celnej. Ostatecznie, rzeczywiście, ten zegarek okazał się drogi... 😉 Ja kupowałem w sklepie z W. Brytanii i od tamtejszej ceny odliczyli mi ichni VAT. W PL doszedł polski VAT i opłata dla agencji celnej, w sumie około 100 zł drożej, niż angielska cena z tamtejszym VAT-em, Tragedii nie było a zegarek kosztował mnie ostatecznie około 1400zł. W dniu 24.06.2023 o 18:05, Barop napisał(-a): Co byś polecił? Chciałbym najlepiej czarne pudełko z szybą? Za 500zł kupię coś niezłego? Co sądzisz o ferrocase? Ja kupiłem trzy pudełka z Chin (każde na 18 zegarków). Chyba nie są drewniane, ale raczej w okleinie. Wizualnie wg mnie bdb. https://pl.aliexpress.com/item/1005003553878025.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.214.3a2c1c24sDEmpP&gatewayAdapt=glo2pol 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BlackT 695 #4394 Napisano 28 Czerwca 2023 Dawno nie wrzucałem całości. Coś bym zmienił, tylko... co? Najrzadziej na ręce Citizeny, Seiko5 oraz Bulova. Ostatni z racji pochowanych koszul 14 Pozdrawiam, Tomasz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Desaxe 4948 #4395 Napisano 28 Czerwca 2023 Póki co tyle, raczej już tylko zmiany na pozycjach, bo liczby nie będę powiększał 🙃 18 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SPS 55025 #4396 Napisano 14 Lipca 2023 (edytowane) Miała być redukcja ale póki co nie chcę nic oddać. Każdy mi się podoba i każdy noszę na zmianę. Doszedł za to Jaeger LeCoultre Master Control Calendar. Manufaktura którą zawsze chciałem mieć Moje ulubione dwa profesjonale to; - Ball Engineer HydroCarbon AeroGMT II i - Rolex Explorer II , Mój ulubiony chronograf to - Zenith El Primero, pomimo komplikacji jest względnie elegancki. Pozostałe też bardzo lubię i noszę, - Longines Heritage Diver 1967, Breitling Chronomat B01, TAG Carrera H01. Ulubiony diver żony to zielona Omega Dla mnie Tudor BB58 w żółtym złocie - noszę do koszuli jako desk diving Dodatkowo Seiko PADI dostałem od żony i też bardzo go lubię, ostatnio doczekał się modyfikacji. A Frederique Constant Manufacture obok Jaeger LeCoultre powoduje że mam coś z pozoru prostego i jednocześnie bogato zdobioną, giloszowaną tarczą i eleganckiego w "różowym złocie". Edytowane 14 Lipca 2023 przez SPS 32 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 127935 #4397 Napisano 14 Lipca 2023 Godzinę temu, SPS napisał(-a): Miała być redukcja ale póki co nie chcę nic oddać. Każdy mi się podoba i każdy noszę na zmianę. Doszedł za to Jaeger LeCoultre Master Control Calendar. Manufaktura którą zawsze chciałem mieć Moje ulubione dwa profesjonale to; - Ball Engineer HydroCarbon AeroGMT II i - Rolex Explorer II , Mój ulubiony chronograf to - Zenith El Primero, pomimo komplikacji jest względnie elegancki. Pozostałe też bardzo lubię i noszę, - Longines Heritage Diver 1967, Breitling Chronomat B01, TAG Carrera H01. Ulubiony diver żony to zielona Omega Dla mnie Tudor BB58 w żółtym złocie - noszę do koszuli jako desk diving Dodatkowo Seiko PADI dostałem od żony i też bardzo go lubię, ostatnio doczekał się modyfikacji. A Frederique Constant Manufacture obok Jaeger LeCoultre powoduje że mam coś z pozoru prostego i jednocześnie bogato zdobioną, giloszowaną tarczą i eleganckiego w "różowym złocie". Brakuje "tiffany blue", ale tak to OK. 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AKPS 5340 #4398 Napisano 14 Lipca 2023 7 minut temu, Paulus57 napisał(-a): Brakuje "tiffany blue", ale tak to OK. ja Cię proszę, nie prowokuj, bo to będzie nowy projekt 😆 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 127935 #4399 Napisano 14 Lipca 2023 2 minuty temu, AKPS napisał(-a): ja Cię proszę, nie prowokuj, bo to będzie nowy projekt 😆 Obserwując z uwagą i podziwem kolekcję cisną mi się na usta dwa słowa: mniej, więcej. Nie potrafiłbym tak zawęzić swoich wyborów. Konkretny i imponujący zestaw. Ale tiffany blue albo czegoś w wakacyjnym klimacie jednak brakuje. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SPS 55025 #4400 Napisano 14 Lipca 2023 26 minut temu, Paulus57 napisał(-a): Brakuje "tiffany blue", ale tak to OK. Dziękuję też uważam że jest ok Musiałbym wybrać się w takie miejsce jak Wrzeciono Czasu. Tam mają Patek Philippe, Vacheron Constantin, czy A. Lange i pomierzyć na miejscu w jeden dzień, porównać i pomyśleć co bym chciał jeszcze. Choć Tiffany Blue nie mają chyba 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach