meinard 4470 #4501 Napisano 5 Listopada 2023 Co prawda od wstawienia powyższego zdjęcia minęła już ponad godzina, a więc jest szansa, że 2/3 z tej "końcowej kolekcji" już nie ma, ale akurat ten zestaw dużo bardziej mi leży jako "final", niż to co wcześniej pokazywałeś. Pokrywa bardzo dużo aspektów tego, czego ja szukam w idealnej kolekcji, więc dla mnie bomba. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jogi 10235 #4502 Napisano 5 Listopada 2023 Godzinę temu, Butik napisał(-a): Aby dodać nomen-omen powagi mojemu dowcipowi pragnę zauważyć, że z mojej końcowej kolekcji 4 zegarków prezentowanej tutaj 15 sierpnia nie zostało NIC 😂 Jak to nic? Pozostały te same trzy marki, więc jest to już chyba jakiś postęp w kierunku "końcowej" kolekcji. 1 Żyć to znaczy ryzykować. W przeciwnym razie, jesteś wyłącznie bierną bryłą przypadkowo zebranych molekuł, niesioną prądem Wszechświata. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
alleck 3883 #4503 Napisano 5 Listopada 2023 Jak ja zazdroszczę, że kolegom udaje się zredukować do 3 czy 4. Bo mnie każdego jednego który mam szkoda sprzedać Po ostatniej aktualizacji wygląda to tak.A na ręku jeszcze Garmin. 29 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szuwi 6584 #4504 Napisano 5 Listopada 2023 4 godziny temu, alleck napisał(-a): Jak ja zazdroszczę, że kolegom udaje się zredukować do 3 czy 4. Bo mnie każdego jednego który mam szkoda sprzedać Po ostatniej aktualizacji wygląda to tak. A na ręku jeszcze Garmin. Fajny zestaw. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marko33 149 #4505 Napisano 5 Listopada 2023 W dniu 2.11.2023 o 09:12, paul221 napisał(-a): Stan na koniec tego roku☺️ Ten Citizen, jaki to numer ref.? 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
alleck 3883 #4506 Napisano 6 Listopada 2023 22 godziny temu, szuwi napisał(-a): Fajny zestaw. Dziękuję. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 41825 #4507 Napisano 6 Listopada 2023 W dniu 2.11.2023 o 09:12, paul221 napisał(-a): Stan na koniec tego roku☺️ Fajnie, kolorowo. W dniu 5.11.2023 o 12:21, Butik napisał(-a): No dobra, teraz dowcip dnia. Moje podejście do "KOŃCOWEJ" kolekcji nr XXX 😈😇 Aby dodać nomen-omen powagi mojemu dowcipowi pragnę zauważyć, że z mojej końcowej kolekcji 4 zegarków prezentowanej tutaj 15 sierpnia nie zostało NIC 😂 Dobre. W dniu 5.11.2023 o 13:45, alleck napisał(-a): Jak ja zazdroszczę, że kolegom udaje się zredukować do 3 czy 4. Bo mnie każdego jednego który mam szkoda sprzedać Po ostatniej aktualizacji wygląda to tak. A na ręku jeszcze Garmin. Znalazłoby się miejsce na jeszcze jeden. Nieustanie kilka widziałbym u siebie. Nawet doskonale wiesz które. 2 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sviety 6250 #4508 Napisano 6 Listopada 2023 W dniu 5.11.2023 o 12:21, Butik napisał(-a): No dobra, teraz dowcip dnia. Moje podejście do "KOŃCOWEJ" kolekcji nr XXX 😈😇 Aby dodać nomen-omen powagi mojemu dowcipowi pragnę zauważyć, że z mojej końcowej kolekcji 4 zegarków prezentowanej tutaj 15 sierpnia nie zostało NIC 😂 Źle to wróży tej trójcy 🤣 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
agremi 11986 #4509 Napisano 6 Listopada 2023 W dniu 5.11.2023 o 12:21, Butik napisał(-a): Aby dodać nomen-omen powagi mojemu dowcipowi pragnę zauważyć, że z mojej końcowej kolekcji 4 zegarków prezentowanej tutaj 15 sierpnia nie zostało NIC 😂 Faktycznie, trzeba przyznać, że szybko się z taką całkowitą zmianą uporałeś. Dobra robota. 🤭 0 "Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa" - Julian Tuwim. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 129668 #4510 Napisano 6 Listopada 2023 W dniu 5.11.2023 o 12:21, Butik napisał(-a): No dobra, teraz dowcip dnia. Moje podejście do "KOŃCOWEJ" kolekcji nr XXX 😈😇 Aby dodać nomen-omen powagi mojemu dowcipowi pragnę zauważyć, że z mojej końcowej kolekcji 4 zegarków prezentowanej tutaj 15 sierpnia nie zostało NIC 😂 Świetna trójka. Gratuluję, choć ja bym z trzema nie wytrzymał. W dniu 5.11.2023 o 13:45, alleck napisał(-a): Jak ja zazdroszczę, że kolegom udaje się zredukować do 3 czy 4. Bo mnie każdego jednego który mam szkoda sprzedać Po ostatniej aktualizacji wygląda to tak. A na ręku jeszcze Garmin. Fajny zestaw. Po co czegokolwiek się pozbywać. Ostatecznie nieco dublującym się tematem są CW i VC, ale to już takie trochę na siłę, bo kształt inny. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariaczi 1596 #4511 Napisano 9 Listopada 2023 Same bezduszniki.S20FE 5G 11 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 41825 #4512 Napisano 9 Listopada 2023 9 godzin temu, mariaczi napisał(-a): Same bezduszniki. S20FE 5G Niebieski Citek chodził chwilę za mną. Nie pamiętam czemu odpuściłem bo fajny. 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
paul221 40558 #4513 Napisano 10 Listopada 2023 W dniu 5.11.2023 o 13:45, alleck napisał(-a): Świetny zestaw🤩 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariaczi 1596 #4514 Napisano 10 Listopada 2023 17 godzin temu, Dorian06 napisał(-a): Niebieski Citek chodził chwilę za mną. Nie pamiętam czemu odpuściłem bo fajny. Naprawdę spoko zegareczek. Dorwałem nówkę w lombardzie za 400 zł. 3 godziny temu, paul221 napisał(-a): Świetny zestaw🤩 Dziękuję 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 41825 #4515 Napisano 11 Listopada 2023 W dniu 10.11.2023 o 15:28, mariaczi napisał(-a): Naprawdę spoko zegareczek. Dorwałem nówkę w lombardzie za 400 zł. Tym bardziej spoko zegarek. 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Barop 649 #4516 Napisano 21 Listopada 2023 Zakończyłem pierwszy rok zegarkowej choroby. Było sporo odsyłek zegarków, zmiany koncepcji miewałem średnio co kilka godzin. Po roku stwierdzam jednak, że jestem zadowolony i to bardzo. W kolejnym roku nie chce już inwestować zbyt dużo kasy. Na tą chwilę wymienił bym 65 na Pointera Cervo Violante albo bordowego, może pointera w brązie. Zdjęcia niestety kiepskiej jakosci. Na żywo wygląda to zdecydowanie lepiej. 15 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SPS 57098 #4517 Napisano 24 Listopada 2023 U mnie bez zmian 🤭 W przyszłym roku przyjdzie nowy Ball z nieco mniejszą kopertą inną konfiguracją a obecnego redukuje. Generalnie muszę stwierdzić że mam bardzo fajne zegarki 😆 To jest bardzo fajne hobby 😜 26 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Barop 649 #4518 Napisano 24 Listopada 2023 3 minuty temu, SPS napisał(-a): U mnie bez zmian 🤭 W przyszłym roku przyjdzie nowy Ball z nieco mniejszą kopertą inną konfiguracją a obecnego redukuje. Generalnie muszę stwierdzić że mam bardzo fajne zegarki 😆 To jest bardzo fajne hobby 😜 Świetne zegarki i bardzo praktyczne pudełko, w którym zmieszczą się większe koperty. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SPS 57098 #4519 Napisano 24 Listopada 2023 20 minut temu, Barop napisał(-a): Świetne zegarki i bardzo praktyczne pudełko, w którym zmieszczą się większe koperty. A tak pudełko samo w sobie cieszy - marki WOLF. Ma szybę i co najważniejsze, nóżki dzięki którym zegarki są zawieszone na szynie i nie dotykają siebie nawzajem Popełniłem nawet post ze zdjęciami samego pudełka jeśli chcesz to proszę możesz zerknąć. 😁 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Barop 649 #4520 Napisano 24 Listopada 2023 1 godzinę temu, SPS napisał(-a): A tak pudełko samo w sobie cieszy - marki WOLF. Ma szybę i co najważniejsze, nóżki dzięki którym zegarki są zawieszone na szynie i nie dotykają siebie nawzajem Popełniłem nawet post ze zdjęciami samego pudełka jeśli chcesz to proszę możesz zerknąć. 😁 Dzięki. W wolnej chwili chętnie się zapoznam. Do niedawna myślałem o rotomacie Wolf. Poźniej doszedłem natomiast do wniosku, że mnie na taki niestać, rozmawiałem z jedną osobą mającą doświadczenie w rotomatach i radziła kupić albo dobry i drogi albo wcale. Póki co nawet szkatułki na zegarki Wolf są poza moim zasięgiem. Natomiast chętnie poczytam o twoim pudełku. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukebor 8202 #4521 Napisano 26 Listopada 2023 Zrobiłem sobie dzisiaj małe podsumowanie aktualnej kolekcji (choć może to za duże słowo). Najdłużej (z tych na zdjęciu) jestem z Moonem (Robert, to nie egzemplarz od Ciebie, ale pozostaję wierny temu modelowi/modelu no i pamiętam jak przeżywałem dwie paczki ). I myślę, że zostanie na długo. Tudor BBR - obecnie w najnowszej wersji. Mam sentyment do tego modelu. DJ - w jedynej konfiguracji, która mi się podoba.Zenith - Chronomaster bo bardzo lubię ten model (do dzisiaj trochę żałuję sprzedaży 1969), a Defy, bo po prostu mi się podoba i bardzo lubię go nosić. Poza tym to jedna z moich ulubionych manufaktur.Jak tak patrzę na foto, brakuje czegoś z jasną tarczą. JLC Chrono poszedł dalej, bo mało go nosiłem, ale coś jasnego na pewno się pojawi.W międzyczasie przewinęło się kilkanaście/kilkadziesiąt zegarków, skoro ich nie ma na foto, widocznie tak musiało być W planach coś tam się czai, na pewno wrócę do Suba ND, bo z perspektywy czasu myślę że warto go mieć w kolekcji, myślę też nad jakąś małą sekundą (marzenie to Lange Saxonia Outsize Date albo VC Traditionnelle - może na okrągłą rocznicę się uda). 22 I'm not myself, but not dead and not for sale... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawel007 4547 #4522 Napisano 26 Listopada 2023 Ten Defy chodzil za mna ale z białą tarcza- bransoleta mistrzostwo. Świetna jest 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
meinard 4470 #4523 Napisano 27 Listopada 2023 Po przeniesieniu Orange Monstera do pudełka oznaczonego napisem "dożywocie" jakoś tak prawie monochromatycznie się zrobiło. 30 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 41825 #4524 Napisano 5 Grudnia 2023 Monaco i Zenith bajka. 1 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 41825 #4525 Napisano 5 Grudnia 2023 U mnie na dzień dzisiejszy wygląda to tak. Plus G. Góra zostaje. Jak dół znajdzie nowych właścicieli to będę się zastanawiał co dalej. Zapewne coś niebieskiego lub białego wyląduję. 22 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach