Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Matt2405

Klub Miłośników Zegarków Audemars Piguet

Rekomendowane odpowiedzi

5 minut temu, KrysH napisał(-a):

Ok to może weźmy kilka kroków do tylu i uprośćmy trochę temat... 

Jak klikam na link "klub miłośników zegarków Audemars Piguet" to chyba normalne ze oczekuje pozytywnej atmosfery?

To nie ma nic wspólnego z potrzeba poklepywania po ramieniu czy chwalenia się - pewnie ze czasami słowa krytyki się znajda ale to w jaki sposób niektórzy to robią po prostu psuje cala zabawę. Od razu można wyczuć zazdrość i negatywna energię. Jest ogromna różnica jakby machlo powiedział kilka krytycznych słów odnośnie werku, podzielił się spostrzeżeniami na temat design i wytłumaczył dlaczego tak myśli i poparł swoje argumenty czymś sensownym. Ja chętnie w takie rozmowy jako pasjonata bym wszedł ale wysyłanie głupich obrazków i polowanie na "tu Cię boli" tylko pokazuje ze taka osoba tylko czeka na szanse aby komuś dokuczyć.

Dla przykładu:

@eye_lip dosyć często krytukuje moje zegarki na forum i nigdy nie poczułem sie źle z tego powodu bo on przynajmniej wykazuje sie wiedza i potrafi wytłumaczyć jak cos "wypomknie". I to jest fajne!

@mario1971 z kolei sam najbardziej krytukuje swoje zegarki, chyba nie znam drugiej osoby ktora byla by sama bardziej krytyczna do własnych zegarków niż on. Pamiętacie jak polar miał "klaczek" na dacie? Ja tak...

A więc pamietajmy - jesteśmy na forum MILOSNIKOW ZEGARKOW.

Oj manipulujesz panie kolego.
1. powody w skrócie podałem, dlaczego to moim zdanie nieudany model

2. uwagi dotyczyły konkretnego zegarka, a nie ciebie
3. to ty wyciągasz uwagi ad personam, np. "Ekspertem od koronek i milky ringów, to na pewno."

FS: Zenith A384 | Grand Seiko SBGX093

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 hour ago, machlo said:

Oj manipulujesz panie kolego.
1. powody w skrócie podałem, dlaczego to moim zdanie nieudany model

2. uwagi dotyczyły konkretnego zegarka, a nie ciebie
3. to ty wyciągasz uwagi ad personam, np. "Ekspertem od koronek i milky ringów, to na pewno."

Moje odczucia odnośnie tego co piszesz najlepiej odda grafika: 

IMG_1540.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 29.06.2024 o 12:59, KrysH napisał(-a):

"To Break The Rules, You Must First Master Them"

IMG_1434.thumb.jpeg.6b94c62be7f3a347211b5cde4deeb345.jpeg

Code 11:59

IMG_1435.jpeg

wybacz że z opóźnieniem, :) 

Gratuluję, naprawę ciekawy AP. 

Choć muszę przyznać nieco nietypowy wybór jak na Audemars Piguet. :D Dla mnie ta marka słynie jednak z Royal Oak Offshore. 

Na pewno do kolekcji będziesz mieć coś oryginalnego w stylistyce tej manufaktury. 

Niech się nosi. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, Szymon Porc-Szporek napisał(-a):

wybacz że z opóźnieniem, :) 

Gratuluję, naprawę ciekawy AP. 

Choć muszę przyznać nieco nietypowy wybór jak na Audemars Piguet. :D Dla mnie ta marka słynie jednak z Royal Oak Offshore. 

Na pewno do kolekcji będziesz mieć coś oryginalnego w stylistyce tej manufaktury. 

Niech się nosi. 

Hej, a czemu ukradłeś avatara koledze SPS i do tego bezczelnie podpisujesz imieniem i nazwiskiem wszystkie posty zieloną czcionką? Nieładnie 🤣

Żeby nie było offtopa: @KrysH czy ten zegarek zastąpił inny w kolekcji?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
14 minut temu, TomASH napisał(-a):

Hej, a czemu ukradłeś avatara koledze SPS i do tego bezczelnie podpisujesz imieniem i nazwiskiem wszystkie posty zieloną czcionką? Nieładnie 🤣

a to chyba jakiś błąd na stronie :P 🤣

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@TomASH tak, zastąpił freak x. I chociaż złego słowa nie powiem na ten zegarek bo był doskonały to jednak nie do końca był dla mnie…

Edytowane przez KrysH

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
43 minuty temu, KrysH napisał(-a):

Moje odczucia odnośnie tego co piszesz najlepiej odda grafika: 

IMG_1540.jpeg

Kolejna manipulacja. :)

Kontekst:

image.png.bbb40522e7b58f7d9bd3f15cf8206797.png

Chwilę potem:
image.png.0c14d41a38790ae6ce2b030a200457a6.png

~4 godziny później:

image.thumb.png.e2101dccd1020ef8b492bb4acd0a936a.png

Spinasz się straszliwie, że wszem i wobec wszyscy muszą przyklasnąć, że to wspaniały i nie do wiary zegarek. No a jest taki se dla wielu tu obecnych - co zrobić, ale najważniejsze, że tobie pasuje. ;)

Myślę, że słowa krytyki pojawiły się akurat w tym przypadku z kilku powodów:
1. dość jednoznaczne i mocne określenia ("wspaniały", "nie do wiary zegarek") padły odnośnie tego zegarka z twojej strony - nic w tym złego, to obserwacja
2. zegarek nie jest produkcji pierwszego lepszego micro-brandu (choć projekt koperty i tarczy jest na poziomie micro-brandów)
3. poziom tego wzoru mocno odstaje od tego, do czego przyzwyczaił AP
4. w takim budżecie można oczekiwać znacznie więcej

To nie jest żadna złośliwość, zwłaszcza, że krytyka całej linii Code w tym wątku już miała miejsce nie raz.
"Wspaniały" zegarek, ale nie uprawnia cię do takiego zachowania, jak zaprezentowałeś. 😏

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 hours ago, machlo said:

Kolejna manipulacja. :)

Kontekst:

image.png.bbb40522e7b58f7d9bd3f15cf8206797.png

Chwilę potem:
image.png.0c14d41a38790ae6ce2b030a200457a6.png

~4 godziny później:

image.thumb.png.e2101dccd1020ef8b492bb4acd0a936a.png

Spinasz się straszliwie, że wszem i wobec wszyscy muszą przyklasnąć, że to wspaniały i nie do wiary zegarek. No a jest taki se dla wielu tu obecnych - co zrobić, ale najważniejsze, że tobie pasuje. ;)

1. dość jednoznaczne i mocne określenia ("wspaniały", "nie do wiary zegarek") padły odnośnie tego zegarka z twojej strony - nic w tym złego, to obserwacja
2. zegarek nie jest produkcji pierwszego lepszego micro-brandu (choć projekt koperty i tarczy jest na poziomie micro-brandów)

To nie jest żadna złośliwość, zwłaszcza, że krytyka całej linii Code w tym wątku już miała miejsce nie raz.
"Wspaniały" zegarek, ale nie uprawnia cię do takiego zachowania, jak zaprezentowałeś. 😏

IMG_1540.thumb.jpeg.24e2f28cc62eeb7b7d6dc0df44c9ad4f.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, machlo napisał(-a):

Ad. 2 - nie masz racji, że projekt koperty i tarczy jest "na poziomie micro-brandów". Chyba, że za micro-brand uznamy Rexhep Rexhepi. Koperta jest jedną z najmocniejszych stron tego zegarka. I znów powtarzam to samo - nie widziałeś Code 11.59 na żywo, więc jak możesz się wypowiadać o projekcie koperty ? Trzeba tę kopertę obejrzeć na żywo ze wszystkich stron, aby zrozumieć jak jest unikalna i w jak wyrafinowany sposób skonstruowana. 

Ad. 3 - moim zdaniem to bardzo dobrze, że AP pokazało linię zegarków, która całkowicie różni się od tego, do czego marka nas dotychczas przyzwyczaiła. Code 11.59 to niewątpliwie kontrowersyjny projekt, ale naprawdę może się podobać.

Ad. 4 - czego można więcej oczekiwać w takim budżecie ? Tutaj masz zegarek manufaktury zaliczanej do "Świętej Trójcy", firmy, która jest całkowicie niezależna. Zegarek jest zrobiony z białego złota, a wewnętrzny ring koperty z ceramiki. Mechanizm 4401 pięknie wygląda, rotor z czerwonego złota jest niesamowicie i ręcznie wykończony, no i mamy tu flyback.  Zegarek, który kupił KrysH jest wykonany na najwyższym poziomie i jest bardzo wygodny. To wszystko można dopiero zobaczyć trochę z nim obcując, mając na ręku oraz dokładnie oglądając mechanizm. Ciekawe jest też wklęsłe szkiełko, które jest czymś niespotykanym w innych zegarkach. 

Odwiedziłem niedawno AP House w Mediolanie. Wspaniałe doświadczenie zegarkowe. Przydzielono mi pracownika, który spędził ze mną godzinę. Pani, która mnie oprowadzała i prezentowała zegarki, miała olbrzymią wiedzę. Znajduje się tam nawet małe muzeum, gdzie wystawione są historyczne modele AP. Mierzyłem kilka zegarków, a z linii Code 11.59 zielone chrono w różowym złocie. Przepiękny zegarek. 

image_50386945.JPG

Edytowane przez mylof

" Nikomu nieznane tajemne serce zegara " - Elias Canetti

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja oglądałem na żywo trzy modele i mi nie podeszły. Może nie tylko zdjęcia robię ch…owe, ale oczy też ch….owe,  bo ja na tej tarczy wciąż widziałem , jak pisałem, napis Michael Kors albo Jecques Le Mans 😂.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
23 minuty temu, mylof napisał(-a):

Ad. 2 - nie masz racji, że projekt koperty i tarczy jest "na poziomie micro-brandów". Chyba, że za micro-brand uznamy Rexhep Rexhepi. Koperta jest jedną z najmocniejszych stron tego zegarka. I znów powtarzam to samo - nie widziałeś Code 11.59 na żywo, więc jak możesz się wypowiadać o projekcie koperty ? Trzeba tę kopertę obejrzeć na żywo ze wszystkich stron, aby zrozumieć jak jest unikalna i w jak wyrafinowany sposób skonstruowana. 

Ad. 3 - moim zdaniem to bardzo dobrze, że AP pokazało linię zegarków, która całkowicie różni się od tego, do czego marka nas dotychczas przyzwyczaiła. Code 11.59 to niewątpliwie kontrowersyjny projekt, ale naprawdę może się podobać.

Ad. 4 - czego można więcej oczekiwać w takim budżecie ? Tutaj masz zegarek manufaktury zaliczanej do "Świętej Trójcy", firmy, która jest całkowicie niezależna. Zegarek jest zrobiony z białego złota, a wewnętrzny ring koperty z ceramiki. Mechanizm 4401 pięknie wygląda, rotor z czerwonego złota jest niesamowicie i ręcznie wykończony, no i mamy tu flyback.  Zegarek, który kupił KrysH jest wykonany na najwyższym poziomie i jest bardzo wygodny. To wszystko można dopiero zobaczyć trochę z nim obcując, mając na ręku oraz dokładnie oglądając mechanizm. Ciekawe jest też wklęsłe szkiełko, które jest czymś niespotykanym w innych zegarkach. 

Odwiedziłem niedawno AP House w Mediolanie. Wspaniałe doświadczenie zegarkowe. Przydzielono mi pracownika, który spędził ze mną godzinę. Pani, która mnie oprowadzała i prezentowała zegarki, miała olbrzymią wiedzę. Znajduje się tam nawet małe muzeum, gdzie wystawione są historyczne modele AP. Mierzyłem kilka zegarków, a z linii Code 11.59 zielone chrono w różowym złocie. Przepiękny zegarek. 

image_50386945.JPG

Jakbym czytał notkę prasową. :)

Pisałem o tym, że wzór jest marny, a nie wykonanie. Choć i do samego wykonania można mieć zastrzeżenia - patrz skazy na wskazówkach na filmie z YT, który wrzuciłem.
Wzór jest na poziomie microbrandów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taki Code też Wam się nie podoba ? Nerkę bym oddał 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mialem na rece w butiku i nie tylko reke ale nawet dwie bym oddal. Genialny zegarek.

A co do nazwijmy to "zwyklych" Code 11.59 - na poczatku mnie odrzucaly, po jakims czasie opatrzyly sie i jest ok.

Z tym, ze nie jest to "WOW" i szybkie bicie serca jakie mam na widok RO Jumbo Ultra Thin - to chyba po prostu troche / glownie magia marki dziala.

Na pewno te zegarki sa fenomenalne wykonanie, maja swietnie zaprojektowane i zaskakujace uszy zesplone z koperta tylko z jednej strony, itp.

Mowienie, ze to wykonanie na poziomie mikro traktuje jako przymruzenie oka, podobnie jak mega zachwyty nad samym Code'm.

;)

Edytowane przez cordi7

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kiedyś takiego kołdzika miałem na chwilę:

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
24 minuty temu, eye_lip napisał(-a):

Kiedyś takiego kołdzika miałem na chwilę:

Bardzo fajna recenzja. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, beniowski napisał(-a):

Ja oglądałem na żywo trzy modele i mi nie podeszły. Może nie tylko zdjęcia robię ch…owe, ale oczy też ch….owe,  bo ja na tej tarczy wciąż widziałem , jak pisałem, napis Michael Kors albo Jecques Le Mans 😂.

Jeśli to Cię jakkolwiek pocieszy, to ja też widzę  tam Jacquesa LeMans.

Kiedyś jeden typ z poprzedniej roboty miał kwarcowego JLM w dokładnie tej estetyce i niestety, Code mocno go przypomina. 😂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, cordi7 napisał(-a):

Mialem na rece w butiku i nie tylko reke ale nawet dwie bym oddal. Genialny zegarek.

A co do nazwijmy to "zwyklych" Code 11.59 - na poczatku mnie odrzucaly, po jakims czasie opatrzyly sie i jest ok.

Z tym, ze nie jest to "WOW" i szybkie bicie serca jakie mam na widok RO Jumbo Ultra Thin - to chyba po prostu troche / glownie magia marki dziala.

Na pewno te zegarki sa fenomenalne wykonanie, maja swietnie zaprojektowane i zaskakujace uszy zesplone z koperta tylko z jednej strony, itp.

Mowienie, ze to wykonanie na poziomie mikro traktuje jako przymruzenie oka, podobnie jak mega zachwyty nad samym Code'm.

;)

Problemem Code było/jest jeszcze często polityka salonów/butików pt. nie sprzedamy Panu RO, ale mamy tutaj w zanadrzu Code :)

Edytowane przez uhck997

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
"To Break The Rules, You Must First Master Them"

IMG_1434.thumb.jpeg.6b94c62be7f3a347211b5cde4deeb345.jpeg

Code 11:59

IMG_1435.thumb.jpeg.a8a1935f572932f8ef81f68ccf6f0f75.jpeg

Gratulacje, niech się dobrze nosi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 hour ago, Musa19 said:

Ale "Frika" szkoda😢

Był świetny ale jednak nie dla mnie. Ten werk czuł się "oszukany" i nie mogłem o tym przestać myśleć. Fajna zabawka ale nie zegarek.

Edytowane przez KrysH

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, KrysH napisał(-a):

IDGF.

IMG_1550.thumb.jpeg.941317a2c0265a21ff0faaa865465f92.jpeg

Powiem tak - gratuluje i ciesze sie Twoim szczesciem, bo jest to napewno wyzyna zegarmistrzostwa, jednak nie zmienia to faktu, iz dizajnersko mam tak samo jak wczesniejsi rozmowcy... nie podchodzi on do mnie i tyle, jednak to jest malo wazne, wiec jeszcze raz GRATKI 😎

Edytowane przez artme

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 godzin temu, KrysH napisał(-a):

IDGF.

Gratulacje. Dobre zdjęcia nowego, ciekawego zegarka, który cieszy właściciela, zawsze wnoszą fajną energię na Forum.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi