Sursum 97 #6776 Posted February 15, 2022 (edited) W dniu 7.02.2022 o 23:02, Enkil napisał(-a): https://www.facebook.com/groups/zegarki.vintage/permalink/1304681706609512/?ref=facebook_story_share Jprd. Każdy kolejny projekt bardziej mnie osłabia. Jakie ratuję - wystarczyło dać nową tarczę jeśli ta była zła, sam mam jakieś a nie szukałem. I jeszcze oryginale wskazówki pomalowane. A ja ze dwa lata minutowej nie mogę trafić. Gość hyba już z pięć Koperników przemalował. A ten jeszcze miał papiery... No kur.. ca mnie bierze. Aż pozwoliłem sobie skomentować. Debil, jak Boga kocham, debil [edytka] co więcej, skomentował paszkwilancko, ale komentarz zaraz usunął. Stary a głupi jestem, że się w utarczki w internecie wciągnąć dałem Ale nie mogę, jak można tak kancerować zegarki, grrrrr Edited February 15, 2022 by Sursum 2 Najlepszym paliwem jest makaron Share this post Link to post Share on other sites
Progfan_87 4244 #6777 Posted February 15, 2022 (edited) No a jednak 950zl ktoś dał... i nawet długo nie wisiał. Chyba że po prostu odznaczył jako "sprzedane" i dał se siana. Edited February 15, 2022 by Progfan_87 0 𝑷𝒐𝒍𝒋𝒐𝒕/𝑺𝒆𝒌𝒐𝒏𝒅𝒂 - 𝑨𝒍𝒍 𝑺𝒕𝒆𝒆𝒍, 𝟐𝟏 𝒋𝒆𝒘𝒆𝒍𝒔, 𝟐𝟐 𝒋𝒆𝒘𝒆𝒍𝒔, 𝟐𝟗 𝒋𝒆𝒘𝒆𝒍𝒔, 𝟑𝟎 𝒋𝒆𝒘𝒆𝒍𝒔 Share this post Link to post Share on other sites
Walter_87 7326 #6778 Posted February 15, 2022 Godzinę temu, Sursum napisał(-a): Aż pozwoliłem sobie skomentować. Debil, jak Boga kocham, debil [edytka] co więcej, skomentował paszkwilancko, ale komentarz zaraz usunął. Stary a głupi jestem, że się w utarczki w internecie wciągnąć dałem Ale nie mogę, jak można tak kancerować zegarki, grrrrr Też miałem ogromną chęć coś mu napisać, lecz ostatecznie odpuściłem... 0 KMZiZ Share this post Link to post Share on other sites
rysqut 744 #6779 Posted February 15, 2022 Te koperniki to dramat... może ktoś to kupuje, nie wiem nie oceniam. Kolekcjonersko to profanacja 0 Share this post Link to post Share on other sites
rk7000 3569 #6780 Posted February 15, 2022 Tu za takie NOSy gość poleciałby w siną dal. Ale fb ma swoje prawa. Tylko moim zdaniem to kupujący są w połowie winni - sprzedający robi ich w konia i wyciąga tyle kasy ile się da. Jak się dają na fb robić to ich problem 0 Licytacje dla Krzysia https://zegarkiclub.pl/forum/topic/137599-licytacja-dla-krzysia/?do=findComment&comment=3403902 Pozdrawiam Roman Share this post Link to post Share on other sites
Progfan_87 4244 #6781 Posted February 15, 2022 13 minut temu, rk7000 napisał(-a): Tu za takie NOSy gość poleciałby w siną dal. Ale fb ma swoje prawa. Tylko moim zdaniem to kupujący są w połowie winni - sprzedający robi ich w konia i wyciąga tyle kasy ile się da. Jak się dają na fb robić to ich problem Niby w opisie zamieszcza informacje o przeróbkach ale mimo wszystko ceni sobie jak za zboże. Ostatnio wystawił ori Kopernika po serwisie i upierał że to w dalszym ciągu NOS. Co ciekawe ori był tańszy niż ten składak. 0 𝑷𝒐𝒍𝒋𝒐𝒕/𝑺𝒆𝒌𝒐𝒏𝒅𝒂 - 𝑨𝒍𝒍 𝑺𝒕𝒆𝒆𝒍, 𝟐𝟏 𝒋𝒆𝒘𝒆𝒍𝒔, 𝟐𝟐 𝒋𝒆𝒘𝒆𝒍𝒔, 𝟐𝟗 𝒋𝒆𝒘𝒆𝒍𝒔, 𝟑𝟎 𝒋𝒆𝒘𝒆𝒍𝒔 Share this post Link to post Share on other sites
Enkil 8260 #6782 Posted February 16, 2022 Czytałem tą dyskusję pod jego ofertą. Nos jest gdy zegarek po produkcji trafia na półkę i tak leży. Wszelkie ingerencje, łącznie z otwieraniem i regulowaniem chodu to nie nos. 0 KSIĄŻKA - CZAS POD CZERWONĄ GWIAZDĄ . Share this post Link to post Share on other sites
art_69 1907 #6783 Posted February 16, 2022 (edited) Ten Kopernik za 950 tak wygląda, bo część elementów była 'przegniła' - zamoczona i zniszczona - dlatego cały zegarek tak wygląda, tarcza nie była nowa była zrujnowana.... On pokazywał, że ma sporo zdewastowanych części do tych Rakiet. Nie chce tych części sprzedać - nawet sekundnika. Tak jak ktoś kiedyś napisał kupił dużo zamoczonych i zniszczonych Rakiet typu Kopernik i teraz w ten sposób próbuje odzyskać pieniądze.... Edited February 16, 2022 by art_69 0 Share this post Link to post Share on other sites
Enkil 8260 #6784 Posted February 16, 2022 Ale nie odzyska. Trzeba było nie kupować 0 KSIĄŻKA - CZAS POD CZERWONĄ GWIAZDĄ . Share this post Link to post Share on other sites
kchrapek 4746 #6785 Posted February 16, 2022 7 minut temu, Enkil napisał(-a): Ale nie odzyska. Trzeba było nie kupować Oj odzyskał już dawno. Teraz lepi ze szrotów co się da i nadal sprzedaje za dużą kasę. Te złomki to po kilkadziesiąt złotych za sztukę były. Komplety z papierami ale jakbyś je w studni trzymał. Co dało się sprzedać jako oryginał to poszło a teraz to składanie z czego się da. 0 Kilka moich zegarków Share this post Link to post Share on other sites
Enkil 8260 #6786 Posted February 16, 2022 Tylko patrząc za ile wystawia to wydaje mi się, że ciągle liczy na zwrot. Kiedyś chciałem od niego kupić wskazówki, to nawet nie chciał rozmawiać. Chyba że zarobił i liczy na więcej, ale to przeginanie i poniżanie się. 0 KSIĄŻKA - CZAS POD CZERWONĄ GWIAZDĄ . Share this post Link to post Share on other sites
agremi 12222 #6787 Posted February 16, 2022 (edited) Czy koledzy wiedzą o tym projekcie? Jest już praktycznie w realizacji Projekt ciekawszy niż wymiana zegarka na flaszkę - to dopisek dla dowcipnisia, który będzie wiedział o co chodzi… Edited February 16, 2022 by agremi 0 "Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa" - Julian Tuwim. Share this post Link to post Share on other sites
Sursum 97 #6788 Posted February 16, 2022 3 godziny temu, kchrapek napisał(-a): Oj odzyskał już dawno. Teraz lepi ze szrotów co się da i nadal sprzedaje za dużą kasę. Te złomki to po kilkadziesiąt złotych za sztukę były. Komplety z papierami ale jakbyś je w studni trzymał. Co dało się sprzedać jako oryginał to poszło a teraz to składanie z czego się da. Stary a głupi jestem i wdałem się z nim w pyskówkę. Wyżył się na forum, napisał na messengerze, a ponieważ olałem go, bo w robocie jak zwykle sajgon, wygrzebał mój numer telefonu i zadzwonił. Facet zadzwonił do mnie w temacie swoich sztrucli! Normalnie czuję się stalkowany 0 Najlepszym paliwem jest makaron Share this post Link to post Share on other sites
Progfan_87 4244 #6789 Posted February 16, 2022 1 godzinę temu, Sursum napisał(-a): Stary a głupi jestem i wdałem się z nim w pyskówkę. Wyżył się na forum, napisał na messengerze, a ponieważ olałem go, bo w robocie jak zwykle sajgon, wygrzebał mój numer telefonu i zadzwonił. Facet zadzwonił do mnie w temacie swoich sztrucli! Normalnie czuję się stalkowany To już jest poziom słynnego Władka D... 0 𝑷𝒐𝒍𝒋𝒐𝒕/𝑺𝒆𝒌𝒐𝒏𝒅𝒂 - 𝑨𝒍𝒍 𝑺𝒕𝒆𝒆𝒍, 𝟐𝟏 𝒋𝒆𝒘𝒆𝒍𝒔, 𝟐𝟐 𝒋𝒆𝒘𝒆𝒍𝒔, 𝟐𝟗 𝒋𝒆𝒘𝒆𝒍𝒔, 𝟑𝟎 𝒋𝒆𝒘𝒆𝒍𝒔 Share this post Link to post Share on other sites
timegoesby 486 #6790 Posted February 16, 2022 2 godziny temu, agremi napisał(-a): Czy koledzy wiedzą o tym projekcie? Jest już praktycznie w realizacji Ciekawy pomysł, trzeba przejrzeć marynarki... 0 Share this post Link to post Share on other sites
Sursum 97 #6791 Posted February 17, 2022 17 godzin temu, Progfan_87 napisał(-a): To już jest poziom słynnego Władka D... Gorszy, gość zadał sobie trud, żeby mnie wyguglować, dzwonił do mojego biura, do mnie, do mojej wspólniczki, napisał do mnie dłuuugiego maila z historią swojego nieszczęśliwego życia (to brzmiało jak wyznanie ostatniego bossa przed finałową walką w czasach, kiedy grało się na 8-bitowych konsolach). Uffffff W sumie to mnie stalkuje, mimo że w ogóle zaniechałem wypowiedzi po pierwszym komentarzu 0 Najlepszym paliwem jest makaron Share this post Link to post Share on other sites
cjareck 1506 #6792 Posted February 17, 2022 Sądząc po opisie aukcji, to jego: https://allegro.pl/oferta/raketa-kopernik-nos-z-papierami-11837882515 Wystawiona była od złotówki, ale jak widać, chętni do podbijania ceny się już znaleźli. 0 Share this post Link to post Share on other sites
drobnypijaczek 4529 #6793 Posted February 20, 2022 Mam do Was takie pytania: 1. Czy Wam też tak gwałtownie zaczęło brakować czasu na wszystko? Pomimo niezłej organizacji muszę już żąglować obowiązkami... 2. Też Was takie zmęczenie ogarnia, że szkoda czasu na duperele i zwyczajnie lepiej się wyspać niż zajmować czymś innym? 3. Drzewka owocowe na działkach i w ogrodach przycięte i pomalowane? 4. Obcięte gałązki poszły w ognisko czy jakaś inna metoda utylizacji? 0 Share this post Link to post Share on other sites
Paweł Bury. 5774 #6794 Posted February 20, 2022 Pesel proszę pana za tym stoi. U mnie 47 strzeliło i takie same objawy. Robię to samo tylko wolniej i dłuższe przerwy sobie robię 1 Share this post Link to post Share on other sites
drobnypijaczek 4529 #6795 Posted February 20, 2022 Czyli to nie przez wpływ XXI wieku i pochłaniaczy czasu,którymi nas ten wiek obdarował? 0 Share this post Link to post Share on other sites
cjareck 1506 #6796 Posted February 20, 2022 Nie mam drzewek owocowych na małym ogródku, więc punkty 3 i 4 mnie nie dotyczą. Jeżeli chodzi o 1 i 2, to też tak mam. Jak np. nie wyrobię się z przydzielonymi na dany dzień słówkami do nauczenia, to po prostu odpuszczam i idę spać... Czas też leci dużo szybciej i nie wyrabiam się z pisaniem różnych rzeczy, jak kiedyś. Tłumaczyłem sobie to przejściami zdrowotnymi w 2020, po których nie wrócę w 100% do normy, ale może to tylko jedna z przyczyn i PESEL też odgrywa rolę (rocznik 1980). 0 Share this post Link to post Share on other sites
art_69 1907 #6797 Posted February 20, 2022 (edited) Ja to bym spalił te gałązki w ognisku ale wciąż się zastanawiam czy teraz można to robić? Podobno już nie można dymić...? Kiedyś można było palić wszystko oprócz śmieci, a teraz podobno ktoś może wezwać służby jak zobaczy najmniejszy dym. A mam takie ambitne plany aby zrobić zwykłe z ognisko kiełbaskami w lecie lub kupić 'kozę' i dla przyjemności przyrządzać jedzenie na dworze. Edited February 20, 2022 by art_69 0 Share this post Link to post Share on other sites
Paweł Bury. 5774 #6798 Posted February 20, 2022 Możesz robić ognisko, palić czystym drewnem i dobrze się bawić Tylko wiosna przyjdzie to ja odpalam 2 Share this post Link to post Share on other sites
Balansujący Na Osi 1159 #6799 Posted February 20, 2022 Właśnie, nie dajmy się zwariować. Ognisko z kiełbaskami i czymś tam jeszcze nie zagraża naszej planecie i gatunkowi ludzkiemu. 0 Share this post Link to post Share on other sites
art_69 1907 #6800 Posted February 20, 2022 Planecie nie zagraża tylko nadpobudliwym sąsiadom.... Zresztą tego co w piecu pali śmieciami nie namierzą, a tego co rozpali ognisko od razu... Do mnie kilka lat temu policja przyjechała, bo podobno musi na wezwanie i analizowali co się pali w ognisku.... 2 Share this post Link to post Share on other sites