Krygo 19237 #5976 Napisano 12 Sierpnia 2018 (edytowane) Taka nowalijka u mnie. Wziąłem darmowy tester z iPerfumy i musiałem kupić, a wcale nie potrzebowałem... Masakra. Polecam, bardzo mi podszedł. Edytowane 12 Sierpnia 2018 przez Krygo 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 23315 #5977 Napisano 12 Sierpnia 2018 Każdy ma inny nos.Mi akurat ten benek nie podszedł.Ale gratuluję zakupu. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelb29 805 #5978 Napisano 13 Sierpnia 2018 Zapach na zimę jak znalazł. 0 Deus Dona Me Vi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brz 1955 #5979 Napisano 13 Sierpnia 2018 (edytowane) Można to w jakiejś sieciówce wyniuchać na żywo? Bo właśnie mi się przypomniało, że mam go na liście zapachów do sprawdzenia. Edytowane 13 Sierpnia 2018 przez brz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
herbee 184 #5980 Napisano 13 Sierpnia 2018 W D....s na pewno. Jakoś z miesiąc temu byłem i niuchałem wszystkie Bentley'e jakie mieli. Najbardziej podszedł mi Absolute, ale raczej i tak wybrałbym coś innego w podobnym typie. Jakoś nie mogę do końca przekonać się do tych wszystkich samochodowych marek. Bentley, Ferrari czy Maserati jest w toaletce, bo stoi także w garażu? Czy może: 'jeszcze nie mam, nie stać mnie teraz, to zacznę chociaż od perfum'? Nie, ok, spoko, takie żarty. Choćby dla fanów marki to fajna rzecz, o ile w parze idzie jakość i dobry zapach. Mój syn dostał kiedyś Manchester United EDT, ale pozostał wiernym fanem tylko drużyny, woda do dziś stoi jedynie jako gadżet 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość TigerBear #5981 Napisano 13 Sierpnia 2018 Tak, Absolute zdecydowanie najlepszy, oczywiście dla mnie.Mnie nazwa marki nie przeszkadza. Zawartość jest najistotniejsza.Z samochodowych marek, jak dla mnie oczywiście, to Bentley Absolute i Jaguar zielony, ten klasyczny, ale w wersji z drewnianym korkiem, dzisiejszy to pomyje. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
herbee 184 #5982 Napisano 13 Sierpnia 2018 Właśnie pamiętając, że ktoś tu pisał o Jaguarach, jak byłem dziś w R. to wąchałem czarnego i zielonego. Nic specjalnego, czarny coś tam obiecywał, ale szybko zdechło. Tak przy okazji, AAB w promocji 89 zł, bo ktoś niedawno pisał tu o cenie w H. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość TigerBear #5983 Napisano 13 Sierpnia 2018 Zielony był dobry... ale w latach 90'. Niestety zepsuli go, jak wiele innych zapachów.Nauczyłem się jednego - jak jakis zapach ma premierę, a podoba mi się, to trzeba brać, bo prędzej czy później wykastrują go, lub wycofają. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Remy 365 #5984 Napisano 13 Sierpnia 2018 Tworzenie zapachów "samochodowych" powierzane jest znanym nosom.Tutaj przykład twórcy zapachów dla Mercedesa.http://www.basenotes.net/person/104Jak widać był twórcą takich perełek jak Kenzo Joungle czy zapach dla kobiet Angel. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 23315 #5985 Napisano 13 Sierpnia 2018 Ansolute jest do przyjęcia,ale nie powalil mnie na kolana.Mam, od czasu do czasu uźyję, ale nie jest No 1, 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MHAEM 13 #5986 Napisano 13 Sierpnia 2018 (edytowane) Skusiłem się na kolejną „legendę” z klasyki lat 80tych, ale jakos mam mieszane uczucia- z jednej strony fajna cytrynka ale zaraz wchodzi goździk który wybija wszystko... mowa oczywiscie o Bowling Green:) jesli ktoś chce, odstąpię po cenie zakupu;) Edytowane 13 Sierpnia 2018 przez MHAEM 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marwol 178 #5987 Napisano 13 Sierpnia 2018 A mi Bowling Green podpasował 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brz 1955 #5988 Napisano 14 Sierpnia 2018 (edytowane) A propos klasyki. Nie wala się gdzieś komuś jakaś próbka Teda Lapidusa PH? Bo nawet na odlewkach nie mają, a ciekawy go jestem. W razie czego mogę się oddźwięczyć czymś innym, zużytym w mniejszym lub większym stopniu: W 1-mililitrówkach: Abercrombie & Fitch Fierce EDCHermes Les Colognes: Eau D'Orange Verte EDCClinique Happy for Men EDCDavidoff Horizon Dsquared2 He Wood Kenzo L'Eau Par Pour Homme Lalique Encre Noire Tom Ford For Men Versace Pour Homme (to chyba ta Medusa czy jak mu tam) Versace Black Jeans Ermenegildo Zegna Uomo CHYBA Cartier Declaration (gdzieś posiało etykietkę, ale z historii zamówień tylko to mi wychodzi, a i z niuchania by wynikało)Bvlgari Aqva Pour Homme W 2-mililitrówkach (ze sprayem):Valentino Uomo AcquaValentino Uomo IntensePrada L'HommeLalique Encre Noire Sport (tylko ok. 1ml)Lalique White (tylko jakieś 0,5 ml)Lalique Hommage a L'Homme (tylko jakieś 0,5 ml)The Different Company Sel de Vetiver (to jest dopiero wynalazek! )Lalique Living EDT (damski) Jakby co, poluję też na: Bentley For Men IntenseBentley For Men AbsoluteBvlgari BlackBurberry London (niby wszędzie jest, a testery suche, jak pustynia)Dunhill IconGuerlain VetiverVan Cleef & Arpels PH Edytowane 14 Sierpnia 2018 przez brz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 23315 #5989 Napisano 14 Sierpnia 2018 Brz mam próbkę tego Teda.Straszny!!!!!!Tak kiedyś za małolata pachniało w zakładzie fryzjerskim 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marwol 178 #5990 Napisano 14 Sierpnia 2018 Czyli klasyk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brz 1955 #5991 Napisano 15 Sierpnia 2018 Heh, u fryzjera byłem tak dawno, że nawet nie wiem, jak tam pachnie teraz. A zapach kojarzony z dawnych czasów jakoś ciężko mi przypasować do perfum. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Walter_87 7595 #5992 Napisano 15 Sierpnia 2018 Ja mam cały flakon Teda i uważam, że to świetny zapach, ale na jesień-zimę. 0 KMZiZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 23315 #5993 Napisano 15 Sierpnia 2018 Sorry Walter bez obrazy, ale daje starym dziadem. Mimo,że ja nie młodzik, ale nie trawię tego zapachu. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Walter_87 7595 #5994 Napisano 15 Sierpnia 2018 Heh, nie gniewam się. Ja tam nie wyczuwam starego dziada Pisałem o tym nie dawno - jak będziesz miał okazję powąchaj Hugo Bossa No. 1 Szczerze powiedziawszy to już nie mogę się doczekać jesieni - wtedy znów będę mógł używać moje ukochane klasyczne zapachy (Givenchy Gentleman, Halston Z-14, Jacques Bogart Bogart, Aramis 900, Ted Lapidus, itp.). Lato to niestety nuda. Mocno rozważam także zakup Gucci Guilty Absolute - jest genialny! 0 KMZiZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
johndeacon 89 #5995 Napisano 16 Sierpnia 2018 Co polecicie do 100 zł? Raczej coś mocniejszego na jesień może być drzewno,korzenno,orientalne.Z niezłą trwałością.Nic ze świeżaków. Kiedyś w tym tonie miałem fajna wode Christopher Columbus za 60 -70zl. Podoba mi sie tez tani zapach a'la vetyver Malizia. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi 4871 #5996 Napisano 16 Sierpnia 2018 Jeśli podoba Ci się Malizia to bierz - nic tej mocy nie kupisz w cenie podobnej i wyższej sporo. Ta woda zawstydza niejedną niszę 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Walter_87 7595 #5997 Napisano 16 Sierpnia 2018 Boucheron Jaipur. Uwielbiam. Mam starszą wersję w "oszronionym" flakonie. 0 KMZiZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
RoKoKo 554 #5998 Napisano 16 Sierpnia 2018 Kiedyś w tym tonie miałem fajna wode Christopher Columbus za 60 -70zl. Też jakoś w 98 - 99 miałem Columba. Wróciłem do niego w tym roku! Przypomina Kenzo i jak na zapach za 60 PLN jest rewelacyjny. Szczerze polecam.....stoi u mnie w szafce obok Forda Oud Wood 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomaszKE 5 #5999 Napisano 16 Sierpnia 2018 U mnie te trzy na tapecie - z tym że Prada to faworyt na ciepłe letnie dni. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielony.m 2131 #6000 Napisano 16 Sierpnia 2018 Cygan z parkingu przy markecie polecał, dzisiaj przywiózł;D 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach