Walter_87 6313 #6451 Napisano 6 Listopada 2018 Kupowałem u nich na allegro wielokrotnie i nigdy nie miałem jakichkolwiek wątpliwości. 0 KMZiZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marwol 178 #6452 Napisano 6 Listopada 2018 (edytowane) Czy perfumeria Elnino sprzedaje oryginalne perfumy? Zastanawia mnie ponieważ na perfumach CK Obsession na folii w którą było zapakowane pudełko był jakaś naklejka z kodem kreskowym i napis w języku czeskim- "Poskozena Krabicka"Tak, ma orginały. Odnośnie naklejki : Pewnie spytasz : dlaczego po czesku? Odpowiadam : https://www.elnino-parfum.pl/o-nas/ Edytowane 6 Listopada 2018 przez marwol 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
johndeacon 89 #6453 Napisano 6 Listopada 2018 To już wszystko jasne. Dziękuję 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
johndeacon 89 #6454 Napisano 6 Listopada 2018 Po paru psiknięciach, CK Obsession podoba mi się jeśli chodzi o sam zapach, natomiast jestem zawiedziony projekcją. Może pół godziny coś czuć więcej w otoczeniu, a potem bliżej skóry. Myślalem, że to zapach z rodzaju "killerów" a jest bardziej stonowany. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
herbee 149 #6455 Napisano 6 Listopada 2018 (edytowane) Spokojnie, mój syn mówi, że czuje go na sobie przez cały dzień po dwóch psikach. Równolegle używa Prady Luna Rossa, i tu przy trzech psikach twierdzi, że całego dnia nie już się go nie trzymają. Projekcja nie jest może duża, ale wystarcza by czuć go było w niedużym pomieszczeniu. Edytowane 6 Listopada 2018 przez herbee 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
johndeacon 89 #6456 Napisano 6 Listopada 2018 (edytowane) U mnie po 5-6 psiknieciach tak jak pisałem z pół godziny czuć wyraźnie naokoło, a później zapach oczywiście czuć nawet 2-3 godziny ale bliskoskórnie. Po tym jak się naczytałem u różnych źrodeł na temat ponad przeciętnej projekcji, liczyłem na coś więcej.To Chopin za 25zł od Miraculum ma wg mnie podobnej siły projekcję (piszę to co u siebie zaobserwowałem). Może to kwestia skóry Ale już wiem, że następne muszą być o zdecydowanie lepszej projekcji. Może właśnie ten Bogart- One Man Show lub Ted Lapidus Pour Homme? Kusi mnie jeszcze ten Joop Homme ale nie mam go gdzie powąchać, a w ciemno nie chcę brać, podobno jest bardzo słodki. Edytowane 6 Listopada 2018 przez johndeacon 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sierżant Julian 1913 #6457 Napisano 6 Listopada 2018 Poskozena Krabicka To brzmi rewelacyjnie jako marka perfum. Carolina Herrera, Poskozena Krabicka, Pani Walewska... Powiew egzotyki. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krazy777 4 #6458 Napisano 6 Listopada 2018 Po lekturze tego tematu wkręciłem się też trochę w perfumy i teraz czas na małe porządki: Sprzedam kilka zapachów, które używam od ok. roku. Pojemność podana orientacyjnie i do własnej oceny. Zakupione w Douglas i na i....y.pl1. Paco Rabane Invictus50-55ml/100 ml + dezodorant z objętością ok. 1/2 całości - 160 złhttps://www.iperfumy.pl/paco-rabanne/invictus-woda-toaletowa-dla-mczyzn/ 2. Guerlain L'Instant Pour Homme - tester70 ml/125 ml - 100 złhttps://www.ceneo.pl/92438283. Issey Miyake L'Eau D'Issey Pour Homme Intense90 ml/125 ml - 120 złhttps://www.iperfumy.pl/issey-miyake/leau-dissey-pour-homme-intense-woda-toaletowa-dla-mczyzn/4. Issey Miyake Nuit D'Issey Parfum2/3 z 75 ml (nie da rady prześwietlić szkła) - 120 złhttps://www.iperfumy.pl/issey-miyake/nuit-dissey-parfum-woda-perfumowana-dla-mczyzn/p-504017/5. La Lique Encre Noire60-65 ml/100 ml - 50 złhttps://www.iperfumy.pl/lalique/encre-noire-for-men-woda-toaletowa-dla-mczyzn/Ceny do negocjacji przy więcej niż 1 sztuce zakupionej. Ewentualna wysyłka również. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marcin s 137 #6459 Napisano 6 Listopada 2018 dziś nabyłem w promocji CK IN2U zobaczymy jak się spisze 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #6460 Napisano 6 Listopada 2018 dziś nabyłem w promocji CK IN2U zobaczymy jak się spisze Kiedyś kupowałem i były super. Ostatnie dwie butelki które kupiłem w wersji dla siebie i żony tragedia. Zapach zanika po 2 godzinach. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
johndeacon 89 #6461 Napisano 7 Listopada 2018 (edytowane) Następny zapach wybieramy. Kandydaci:- Tabac Edt- Beene- Grey Flannel-Ted Lapidus- Pour Homme- Unagro III-Bogart- One man show- Giorgio Beverly Hills- Giorgo for men Ma być mocno, z dobrą projekcją (lepiej niż CK Obsession), ale nie bardzo kontrowersyjnie jeśli chodzi o sam zapach. Edit: to Ungaro wykreślamy. Edytowane 8 Listopada 2018 przez johndeacon 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pjord 2 #6462 Napisano 7 Listopada 2018 Jak ma być mocno i z dobra projekcją, to myślę, że Ungaro można wykreślić. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
johndeacon 89 #6463 Napisano 7 Listopada 2018 (edytowane) Jednak zegnam sie z CK Obsession.To juz Chopin ma większą projekcje na mnie.Nie mylilem sie co do tych perfum pisząc pare stron wczesniej gdy zrobiłem pare psikniec testerem w Rossmanie i zapach szybko znikl.To nie tester byl zly.Byc może ten zapach nie korespondenduje z moja skora należycie.Gdyby ktos chcial odkupić buteleczkę 75ml z ubytkiem w sumie 10 psikniec (wczoraj 6, dzis 4), to proszę o wiadomość priv. Jak nie to wyląduje na allegro. Edytowane 7 Listopada 2018 przez johndeacon 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #6464 Napisano 7 Listopada 2018 A ja czekam na Terre d'Hermes EDT 200ml. Mam nadzieję, że się nie zawiodę. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
johndeacon 89 #6465 Napisano 7 Listopada 2018 Poza tym jak Chopin mimo, że słodki ma w sobie jakąś nutę owocową co czyni go fajnym zapachem dla mnie, to CK Obession jest zwyczajnie zbyt słodki, duszny, pewnie przez ten cynamon w składzie.Tak że albo będę szukał czegoś z klasyki ale nie tak dusznego raczej bez cynamonu w składzie, albo będę szukał bardziej zbilansowanego, świeższego zapachu ale z dobrą projekcją. Tylko czy taki w ogóle istnieje (mnie staromodne nuty ale dobra projekcja). 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krazy777 4 #6466 Napisano 7 Listopada 2018 A ja czekam na Terre d'Hermes EDT 200ml. Mam nadzieję, że się nie zawiodę. Miałem dwukrotnie odlewki po 10 ml i coś mnie drażniło, może za dużo naraz aplikowałem. Ogólnie zapach bardzo ładny i komplementowany przez otoczenie. W podobnym klimacie miałem Dunhill Icon i był bardzo dobry. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mnkn 226 #6467 Napisano 7 Listopada 2018 @johndeacon, wrzuć proszę zdjęcie Twojego flakonu Obsession. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marcin s 137 #6468 Napisano 7 Listopada 2018 Jash chyba trafiłem na jakąś starszą wersję bo z trwałością jest całkiem dobrze, na prawdę nie jest zły a 80 zł za 150 mil bardzo dobra cena 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20417 #6469 Napisano 7 Listopada 2018 A ja czekam na Terre d'Hermes EDT 200ml. Mam nadzieję, że się nie zawiodę.Mój następny nabytek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
johndeacon 89 #6470 Napisano 7 Listopada 2018 (edytowane) @johndeacon, wrzuć proszę zdjęcie Twojego flakonu Obsession. Już nieaktualne. Edytowane 7 Listopada 2018 przez johndeacon 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
johndeacon 89 #6471 Napisano 8 Listopada 2018 (edytowane) Ok, kto zna większość z tych zapachów niech napisze w kolejności który z nich najmocniej projektuje: 1. George Beene- Grey Flannel2. Ted Lapidus- Pour Homme oraz Altamir3. Bogart- One Man Show4. Giorgio Beverly Hills- Giorgio for men5. Joop- Homme Davidoff Zino i Lalique Encre Noir, Christopher Columbus odrzuciłem, bo chyba są ciut słabsze i mniej trwałe od w/w. Może jeszcze coś dorzucić pod kątem mocnej projekcji z tych tańszych zapachów męskich? A i ważne, który z nich ma podobną, mdłą, mydlano-proszkową nutę do Davidoffa Cool Water? Bo tego zapachu nie znoszę i nie chciałbym trafić na podobny. Edytowane 8 Listopada 2018 przez johndeacon 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmedela 14 #6472 Napisano 8 Listopada 2018 (edytowane) A i ważne, który z nich ma podobną, mdłą, mydlano-proszkową nutę do Davidoffa Cool Water? Bo tego zapachu nie znoszę i nie chciałbym trafić na podobny.Jakie to różne gusta ludziska mają... to mój ulubiony zapach :-) Edytowane 8 Listopada 2018 przez pmedela 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20417 #6473 Napisano 8 Listopada 2018 Ted Lapidus,dobra projekcja, ale dla mnie to zapach koszmar.Walter_87 zaraz na mnie nakrzyczy , ale tak pachniało za małolata w głębokim PRL-u u fryzjera do którego prowadzała mnie matka.Brrrr. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmedela 14 #6474 Napisano 8 Listopada 2018 Czy na podstawie tych dwóch zdjęć możecie określić czy to oryginał?Podoba mi się zapach, tylko, czy to naprawdę tak pachnie :-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Walter_87 6313 #6475 Napisano 8 Listopada 2018 Ted Lapidus,dobra projekcja, ale dla mnie to zapach koszmar.Walter_87 zaraz na mnie nakrzyczy , ale tak pachniało za małolata w głębokim PRL-u u fryzjera do którego prowadzała mnie matka.Brrrr. Eee, nie będę krzyczał, ja nie z tych - spokojny ze mnie człowiek (do czasu, oczywiście) Będę bronił Lapidusa, bo ma w sobie jednocześnie kilka sprzeczności: chłód i ciepło, słodycz i gorycz, ciężar i lekkość. Rzadko go noszę w obawie na reakcję otoczenia, ale z drugiej strony życie jest za krótkie, by przejmować się takimi rzeczami. Idealnie spisuje się późną jesienią i zimą. Czy na podstawie tych dwóch zdjęć możecie określić czy to oryginał?Podoba mi się zapach, tylko, czy to naprawdę tak pachnie :-) Według mnie to podróba z bazaru. 0 KMZiZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach