Walter_87 6237 #8176 Napisano 23 Listopada 2019 LEN bardzo mi się podoba gdy wącham korek. Po jakimś czasie od aplikacji robi się kwaśno-dymny i zaczyna mnie irytować. Dziś dla odmiany od Gucci Guilty Absolute użyłem Teda Lapidusa Pour Homme - miły powrót po kilku miesiącach przerwy. Na perfuforum czytałem, że wbrew pozorom świetnie spisuje się latem. 0 KMZiZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Carrot 2432 #8177 Napisano 23 Listopada 2019 Pamiętam, że zrobił na mnie bardzo dobre wrażenie, a te dwa w/w zapachy też lubię. Na pewno nie pomyślałam o nim "dziwny". Wspominam go raczej jako taki dość grzeczny i poprawny, ale zarazem było w nim coś interesującego. Może trzeba powąchać drugi raz, wraz z tym, który będzie go ewentualnie nosił 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brz 1897 #8178 Napisano 23 Listopada 2019 (edytowane) Trzeba jak najbardziej. A i ten, który będzie ewentualnie nosił, powinien dodatkowo na sobie przetestować. A EN to taki drzewny - choć ciemny i raczej niekoniecznie typowy - przyjemniaczek. Z tym że profilowo baardzo mu daleko do tych ulubieńców potencjalnego nosiciela. Edytowane 23 Listopada 2019 przez brz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Carrot 2432 #8179 Napisano 23 Listopada 2019 A i ten, który będzie ewentualnie nosił, powinien dodatkowo na sobie przetestować. To koniecznie. Posprawdzamy Wasze typy, LEN również i mam nadzieję, że coś wybierzemy Nie wiem jak Wy, ale ja po powąchaniu 2-3 zapachów w drogerii, nie rozróżniam już nic. I kawa niewiele pomaga. Dzięki za podpowiedzi, to ułatwi sprawę 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20256 #8180 Napisano 23 Listopada 2019 Pomyśl jeszcze o Versace Oud Noir, Korloff No Ordinary Man i Al Haramain Leather Oudh. Jakże różne ale bardzo interesujące. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Carrot 2432 #8181 Napisano 24 Listopada 2019 Twoje propozycje też brzmią ciekawie, szczególnie Korloff. Tylko tu trzeba by było kupować w ciemno. Albo przy okazji zamówię próbki, może odkryję coś ciekawego na przyszłość 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brz 1897 #8182 Napisano 24 Listopada 2019 (edytowane) Korloff fajny, ale na drugim końcu spektrum. Jeśli jednak w grę wchodzą różne klimaty, to ciężko nie podsunąć również polecanych już do porzygu (a jednak wciąż dobrych) Benteleyów, czyli Intense i Absolute. Do tego Encre Noire A L'extreme (najlepszy z całej linii moim zdaniem), taniusieńka Zara 9.0 (może i nieco wtórna i jakościowo lekko odstająca od protoplastów, ale wciąż naprawdę przyjemna) i Gucci Guilty Absolute. Z zaznaczeniem, że tego ostatniego koniecznie trzeba przetestować „globalnie", bo z papierka lub z samego nadgarstka pachnie to zupełnie inaczej. Oczywiście wciąż zakładam, że budżet to maksymalnie jakieś 150 PLN. Edytowane 24 Listopada 2019 przez brz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20256 #8183 Napisano 24 Listopada 2019 Zdecydowanie tak, ale zapach ciekawy, elegancki. A jak już wisieć to za jedną czy dwie nogi-jedna chwala:Amouge Memoir :-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Carrot 2432 #8184 Napisano 24 Listopada 2019 Dużo tych propozycji, trzeba będzie zrobić ze dwa podejścia Szkoda tylko, że nie wszystko jest dostępne stacjonarnie. Budżet może być i 200-300 zł, oby nie 600 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brz 1897 #8185 Napisano 24 Listopada 2019 (edytowane) Nie kuś losu, bo się spod próbek nie wykopiecie. Jeśli 200-300 to i Bleu de Chanel da się kupić, z tym że to 50 ml. Ale wymienione do tej pory mogą okazać się ciekawszym wyborem. Edytowane 24 Listopada 2019 przez brz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Carrot 2432 #8186 Napisano 24 Listopada 2019 Eee tam, próbek nigdy dość Zawsze przy zakupie pełnowymiarowego opakowania dobieram coś na próbę.Pole poszukiwań nieco zawężone, zobaczymy co z tego wyjdzie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Masu 9679 #8187 Napisano 24 Listopada 2019 (edytowane) A jeśli Bleu de Chanel by pasowało, to ja polecam klasycznie Dior Sauvage. Projekcja duuużo dłuższa, a i zapach jak dla mnie ciekawszy. I jeszcze tak trochę przekornie zobacz sobie The One for Man. Aktualnie "kończę" 150ml i cały czas mi się nie znudził, a to wyczyn jest Edytowane 24 Listopada 2019 przez Masu 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Carrot 2432 #8188 Napisano 24 Listopada 2019 Sauvage ostatnio testowaliśmy- wypadł bardzo dobrze, ale jakiegoś wielkiego wow nie było. A one for men sprawdzimy, brzmi nieźle 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 67010 #8189 Napisano 24 Listopada 2019 Jeżeli Sauvage jest ok,, to przetestuj Terre D'Hermes (koniecznie na skórze). 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MHAEM 13 #8190 Napisano 24 Listopada 2019 Sauvage - dla mnie to jest masakra, nie znoszę ambroksanu i ten zapach urywa mi głowę. Eau Sauvage Parfum ale edycja z czarną etykietką i Eau Sauvage Extreme są niesamowite, Cologne na lato - kremowa cytrynka w świetnym wydaniu, ale Sauvage- edt, edp, Parfume- bleeehhhh:) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Walter_87 6237 #8191 Napisano 24 Listopada 2019 MHAEM - zgadzam się w pełni z Twoją opinią. Ja uwielbiam protoplastę z 1966 roku.Uważam poza tym, że Sauvage nie dorasta do pięt Bleu De Chanel, z którym jest często porównywany. 0 KMZiZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Carrot 2432 #8192 Napisano 25 Listopada 2019 Co nos, to opinia Ostatnio wygrzebałam z czeluści torebki próbkę Bottega Veneta Eau Sensuelle. Dwa psiknięcia i po 10 minutach ból głowy. Tak mnie drażnił ten zapach, że ciężko było wytrzymać samej ze sobą Dziś zrobiłam drugie podejście. Bólu głowy wprawdzie nie ma, ale jest w nich coś drażniącego, może gardenia? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
meXy 342 #8193 Napisano 26 Listopada 2019 Bleu musi mieć coś w sobie, podoba się wszystkim kobietom wokół ;-) 0 Co-Axial Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
surovy77 5253 #8194 Napisano 26 Listopada 2019 Testował ktoś nowe Jean Paul Gaultier Le Beau ? Na mnie wywarł niesamowite wrażenie ten zapach.Bardzo trwała kompozycja. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krazy777 4 #8195 Napisano 26 Listopada 2019 Muszę jeszcze raz spróbować Bleu de Chanel bo w pierwszej odlewce 10 ml się nie zakochałem. Dzisiaj za to użyłem Creed Bois du Portugal i jest to sztos! Wysłane z mojego SM-N975F przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Carrot 2432 #8196 Napisano 26 Listopada 2019 Bleu musi mieć coś w sobie, podoba się wszystkim kobietom wokół ;-)Wcale się nie dziwię, jest w nim coś pociągającego Z racji tego, że LEN nie ma nigdzie w stacjonarnych drogeriach (nie wiem czemu jakoś się uparałam na ten zapach), zdecydowałam się zamówić prawie w ciemno. Myślę, że będzie ok Do tego próbka Amouage Beach Hut, które latem były tak chwalone, 2 zapachy Rasasi, i Sel de Vetiver The Different Company. Może coś z tego przypadnie do gustu I odkryłam dziś kolejny, całkiem przyjemny zapach męski, a mianowicie Versace Eros Flame. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brz 1897 #8197 Napisano 26 Listopada 2019 Hohooo Sel de Vetiver to nie jest - moim zdaniem - łatwy zapach, choć na pewno mocno oryginalny. Na Beach Hut jest teraz raczej za zimno, ale i tak warto go poznać. Trzeba było mówić, że chcesz jakieś odlewki czy próbki. Pewnie byśmy coś tu uradzili. A do mnie pani Mikołajowa zajrzała z lekkim wyprzedzeniem. Taki grzeczny byłem! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 67010 #8198 Napisano 26 Listopada 2019 Bez urazy. Wszystko, tylko nie Fahrenheit! 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brz 1897 #8199 Napisano 26 Listopada 2019 Mariusz, jak najbardziej bez urazy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Diego04 318 #8200 Napisano 26 Listopada 2019 Chanel Bleu lepszy edt czy edp? 0 "Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach