Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość JUSUP

Perfumy

Rekomendowane odpowiedzi

Wiem, że ta linia nie ma tu entuzjastycznych ocen, ale ja bardzo lubię. Bardzo elegancki zapach.

A już woda po goleniu to mistrzostwo świata 😊 Dzięki rekomendacji @brz wpadła z pachnidelko.pl

FF08A4DB-1624-4480-B151-32B2C05ACEBB.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlaczego nie ma entuzjastycznych ocen? Nie kojarzę takich chyba. Zawsze odnoszę wrażenie,że jestem jedyną wkręconą w perfumy osobą na świecie, która nie przepada za Terre. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mozliwe, ze zarejestrowałem Twoje. A ze często się tu udzielasz… 😆

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Valygaar napisał(-a):

Wiem, że ta linia nie ma tu entuzjastycznych ocen, ale ja bardzo lubię. Bardzo elegancki zapach.

A już woda po goleniu to mistrzostwo świata 😊 Dzięki rekomendacji @brz wpadła z pachnidelko.pl

FF08A4DB-1624-4480-B151-32B2C05ACEBB.jpeg

Ja jestem od jakiegos czasu- super zapach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Dlaczego nie ma entuzjastycznych ocen? Nie kojarzę takich chyba. Zawsze odnoszę wrażenie,że jestem jedyną wkręconą w perfumy osobą na świecie, która nie przepada za Terre.

To tylko wrażenie ;-)

I'm not myself, but not dead and not for sale...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja nie jestem wkręcony ale Terre używam od lat i nie spotkałem nikogo komu by się nie podobał, zwłaszcza kobiety chwalą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdzie można zamówić orginalne próbki perfum?Znacie jakąś stronkę?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość cyklotymik

11111

Edytowane przez cyklotymik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja, zachęcony Waszymi opiniami (może bardziej zainteresowany, bo nie wszystkie były pochlebne) postanowiłem na własną rękę/własny nos rozeznać kwestię firmy Amouage. No i stało się: ściągnąłem kilka testerów. Przyznam, że sądziłem, że nadejdą gdzieś z Europy ale nie, przysłali mi je... z Sułtanatu Omanu :-). Było trochę zabawy na cle, ponieważ Agencja Celna DHL-a koniecznie chciała się dowiedzieć, jaka jest procentowa zawartość alkoholu w perfumach. Ciekawe jest to, że ilość etanolu podał Producent w deklaracji zawartości paczki, co umknęło naszym (super)agentom. No i przybyły: Memoir, Interlude black iris, Journey oraz Portrayal dla mnie oraz Lilac, Blossom, Tuberose dla żony (+ Opus XIII, niby unisex ale też będzie dla żony).

Z pobieżnego przewąchania widzę, że z papierka to nie ma sensu i trzeba wrzucać na skórę. Najwyżej koleżanki w pracy będą mnie mniej lub bardziej dyskretnie obwąchiwać 😄 (jak znam większość z nich to mniej dyskretnie). 

Ciekawe jak te zapachy będą się rozwijać, bo trwałość wygląda na legendarną.  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość cyklotymik

111

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
34 minuty temu, cyklotymik napisał(-a):

O których Amułazach piszesz ? Najlepsze parametry, z nowych kompozycji ma Enclave, reszta jest tylko dobra pod tym względem. O legendarnych parametrach można zapomnieć.

Napisałem przecież:

1. Memoir Man

2. Interlude Black Iris Man

3. Journey Man

4. Portrayal Man

5. Lilac Love Woman

6.  Blossom Love Woman

7. Love Tuberose Woman

(8. Opus XIII Unisex)

Wszystko EDP w 2 ml samplach.

Opisy na typowych portalach, na czele z fragrantica wskazują na dobrą jakość, wysoką trwałość i zapachy może i nieco kontrowersyjne ale raczej bez usterek...

Edytowane przez ps1974

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i ruszyłem do sephory na testy:)

- Chanel egoiste platinum - mocny, nieoczywisty - może się polubimy 

- Hugo Boss Bottled - ciekawy ale chyba nie dla mnie 

- Dior Sauvage Eau De Parfum - tutaj na bank się nie polubimy, jak dla mnie mydło :)

Szukamy dalej....

Krystian "KriSu"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 godzin temu, cyklotymik napisał(-a):

Dziś...  Bardzo przyjemny zapach, o prześwietnych parametrach. Amouage Overture może mu po gazety biegać.

DSC01831.thumb.jpg.9bc2d70312f4d61b73714fd546f13345.jpg

To Le Parfum? Zrobili tylko gorszego ulepa niż oryginał czy coś innego? I co ma do Overture?

Edytowane przez brz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

DSC_0612.JPG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość cyklotymik

111

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po dzisiejszym teście Interlude Black Iris Man już widzę, że to nie to. Za dużo w nich "indyjskiego sklepu z kadzidełkami" albo "składu orientalnych staroci w Tunezji", w których ktoś godzinę wczesniej zapalił papierosa. 

Morał z tego taki, że wydatek na testery to bardzo dobrze zainwestowane pieniądze 🙂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziś siodło i skórzany pas oficerski 😁

DSC_0630.JPG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taki zestaw wczoraj wjechał. Jedne i drugie siedzą dobrą dniówkę.

Wave Musk mocno słony i waha się na granicy unisexu a drugi to pewnie każdy już zna pewne jest, że nie zawodzi.

IMG_20230405_123452.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wąchalem profumum ale ten wave musk pachnie naprawdę dobrze bez akcentów mdłych i wodorostowych.

Jak już odparują kwiaty to zostaje taki film zapachowy jakby opalona skóra i sól z morza. Typowe wakacje, plażing,leżing itd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziś ciąg dalszy moich testów: Amouage Memoir Man. No i mam zagwozdkę - dwa psiki i pomyślałem: "o cholera, jestem w kościele". Jakieś ziółka i kadzidło, dużo kadzidła. A potem zapach zaczął ewoluować: zaczęło robić się ciekawiej - leśnie, i znacznie mniej kościelnie. Zapach jest coraz bardziej interesujący i zaczyna mi się podobać... coraz więcej z lekka niepokojącego lasu. Zapach zupełnie inny niż większość tego, co wąchałem. Wydaje się być bardzo charakterystyczny (i dobrze).

Tak w ogólności to przepraszam za moje neofickie wynurzenia: ostatnio stwierdziłem, że sobie coś podobieram. Moje doświadczenia z perfumami nie są wielkie, ograniczają się do Ferragamo, trochę Armaniego, Superdry (fajny był), Versace - Eros ostatnio nawet całkiem całkiem, Abercrombie & Fitch też z biedą obleci (chociaż "słodkości" za dużo) i zasadniczo tyle.

A teraz, gdy się troszkę przyłożyłem, to póki co z paru testerów Amouage, trzeci zrobił się naprawdę niezły 😉. I nie zgadzam się, że są mało trwałe: psiki poszły o 10:00, a po dwunastu godzinach zapach jak był tak jest. Nie ładuje się bezczelnie i nachalnie w całe najbliższe, i nie tylko, otoczenie ale na skórze trzyma się aż miło.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo Memoir jest bardzo dobry. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ieeee tam, jak łodyga słonecznika pachnie. :P Już kilka podejść do niego robiłem i dalej nie mogę się przekonać, a Amouage wiedzie przecież prym w mojej szafce. 

Pisz, pisz. Zawsze ciekawie jest poczytać, jak ktoś inny odbiera fajny zapach. :)

Ale nie testery, a próbki. Testery to w drogeriach na półkach stoją. :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi