arturlep 1549 #11451 Napisano 22 Kwietnia 2023 21 godzin temu, cyklotymik napisał(-a): I jak wrazenia ? zapach jest super, może mógłby być delikatnie mniej słodki, parametry mega (zamówiłem drugą flaszkę na zapas - na notino 150ml wychodzi za 390pln) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brz 1956 #11452 Napisano 24 Kwietnia 2023 W dniu 21.04.2023 o 23:25, rafi napisał(-a): Odnośnie do TF - czy tylko mi się wydaje, że Oud Wood jest bardzo podobny - przynajmniej na początku - do M7 (2002)? Tylko. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawel007 5241 #11453 Napisano 24 Kwietnia 2023 ….liceum 😁😁😁 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zegarek_watch 104 #11454 Napisano 25 Kwietnia 2023 W dniu 12.04.2023 o 15:44, Valygaar napisał(-a): Spróbuj jeszcze Dune Diora. Początkowo mocny, ale bardzo szybko wchodzi na stabilny, nienachalny poziom. Na odbiór zapachów bardzo mocno wpływają okoliczności, skojarzenia etc... Dune to drinki na nabrzeżu w Porto Cervo w upalne, sierpniowe wieczory. To lipcowy, nocny koncert nad zatoczką Portofino. To len, tropik, mokasyny i spalona słońcem skóra. Chociaż bez problemu udźwignie krawat. Dla mnie zapach legenda. Dziękuję za propozycję do rozważenia. Z opisu jestem na tak, przy najbliższej okazji przetestuje jak zapach zachowuje się na mojej skórze i wtedy podejmę decyzję. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ps1974 302 #11455 Napisano 27 Kwietnia 2023 Dziś pierwszy zakup pełnowymiarowego flakonu (półwymiarowego? 50 ml) jako efekt przeprowadzenia gruntownych testów zapachowych przez mój skromny nos 😉 Testy obejmowały około 20 zapachów... a kolejne próbki jeszcze wędrują 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi 5135 #11456 Napisano 27 Kwietnia 2023 (edytowane) Dune i Egoiste P to mój absolutny top z czasów studiów. Tak, to było dawno. W ubiegłym wieku. Egoiste kupiłem zaraz po ukazaniu się i to był początek studiów. Dune podobnie i to była końcówka życia na luzie. Do dziś mam zawsze choć po flaszeczce obu. Edytowane 27 Kwietnia 2023 przez Adi 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 90540 #11457 Napisano 28 Kwietnia 2023 W poszukiwaniu zapachu na wiosnę, który byłby odpowiedni dla dojrzałego, eleganckiego pana w moim wieku (czyli mła), a jednocześnie mnie nie postarzał oraz, naturalnie, równolegle do tego wszystkiego prezentował mnie jako człowieka o świeżym i otwartym spojrzeniu na otaczający nas niezbyt świeży i mocno zasklepiony padół nierzeczywistości, natknąłem się (może i nie pierwszy raz - skleroza & post-Covid działają już u mnie) na taki oto zapaszek od LV (nie, to nie ten "LV"!): Opisik ze stroniczki sprzedawcy: "VILLORESI Patchouli EDT 100ml Łagodny powiew zielonej dżungli i odległych krain. Intensywny zapach aromatycznych drzew. Nuty balsamiczne i ziemne. Echa cytrusów, cedru i drewna różanego. Skład: Nuty głowy: paczula, lawenda Nuty serca: paczula Nuty bazy: paczula, sandałowiec, wetiwer, drewno cedrowe, mech dębowy, piżmo, żywica benzoesowa Rodzina zapachowa: orientalno-drzewna Nos: Lorenzo Villoresi Data powstania: 1996" Podoba mi się nawet, a - co mnie zupełnie zaskoczyło - podoba się też mojej nastoletniej córce. Szok! 0 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ps1974 302 #11458 Napisano 28 Kwietnia 2023 (edytowane) A do mnie właśnie dotarła ostatnia (chyba) seria zapachów do testowania. Po szybkim przewąchaniu niektóre trzeba będzie oczywiście nałożyć na skórę ale pierwsze wrażenia są takie: 1. Lalique Equus Pour Homme EDP - całkiem miłe pachnidełko, tylko takie troszkę za bardzo unisexowe - córka się pewnie ucieszy jak powącha. 2. Lalique Encre Noire Pour Homme EDT - rozczarowanie po całości. Po psiku na papierek pachnie toto, z całym szacunkiem na jaki mnie stać, komórką z nieświeżymi ziemniakami i niestety, nie mogę usunąć tego wrażenia. Jak dla mnie - do śmieci. 3. Guy Laroche Drakkar Noir EDT - na świeżo pachniał świetnie, nieco mrocznie, aromatycznie. Po półtorej godzince zamienia się w wodę kolońską "Brutal" z dawnych czasów. Spróbuję na skórę, może będzie lepiej, a może nie. 4. Dior Sauvage Elixir EDP - w tym jest moc. Pytanie czy nie za duża. Zapach wydaje się być ciekawy i zdecydowanie wymaga testu na skórze. Niektóre opinie w sieci mówią, że "bestia" i nie chce schodzić nawet po gruntownym przejechaniu mydłem. Natomiast w porównaniu do zapachów powyżej - Dior rządzi. 5. Hermes Terre d'Hermes Eau Intense Vetiver EDP - uuuu..... bardzo ciekawy zapach. Testowałem Terre d'Hermes i spodziewałem się czegoś bardziej rozwiniętego a tu niespodzianka. Ten Vetiver jedynie nieznacznie nawiązuje do klasyka ale w swojej odmienności również jest bliski doskonałości. Na papierku mocno zmienia się po godzinie lub dwóch. Zdecydowanie do przetestowania na skórze. Wciągające są te "zabawy" z zapachami 😉 Edytowane 28 Kwietnia 2023 przez ps1974 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 23972 #11459 Napisano 28 Kwietnia 2023 (edytowane) Ad. 1 i ad. 2 - bardzo się nie zgodzę 😁😁 Edytowane 28 Kwietnia 2023 przez loco50 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
paralotniarz 298 #11460 Napisano 28 Kwietnia 2023 Dziś pierwszy zakup pełnowymiarowego flakonu (półwymiarowego? 50 ml) jako efekt przeprowadzenia gruntownych testów zapachowych przez mój skromny nos Testy obejmowały około 20 zapachów... a kolejne próbki jeszcze wędrują Jakiś czas temu też kupiłem egoistę. Moim skromnym zdaniem jest extra Wysłane z mojego SM-A415F przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Annihilator 1262 #11461 Napisano 28 Kwietnia 2023 (edytowane) Kwietniowe znajdy:) Edytowane 29 Kwietnia 2023 przez Annihilator 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brz 1956 #11462 Napisano 29 Kwietnia 2023 Ty jak coś kupisz... I gdzieś polazł tak w ogóle? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukebor 8819 #11463 Napisano 29 Kwietnia 2023 No właśnie, gdzieś polazł? ;-)Jak Rundholz? Nie za słodki? Jak nie podejdzie, odezwij się. 0 I'm not myself, but not dead and not for sale... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Annihilator 1262 #11464 Napisano 29 Kwietnia 2023 Tam za dużo negatywnych emocji i chaosu a ja wyciszenia potrzebuję Na FB też wywaliłem się z większości grup i to jest krok we właściwym kierunku. 2 godziny temu, lukebor napisał(-a): Jak Rundholz? Nie za słodki? Jest słodki ale ta słodycz i owocowość jest umiejętnie skontrowana nutami wytrawnymi, dymnymi, suchymi, ziemistymi. Moim zdaniem jest dobrze. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 23972 #11465 Napisano 29 Kwietnia 2023 Dziś na letniaka 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ps1974 302 #11466 Napisano 29 Kwietnia 2023 19 godzin temu, loco50 napisał(-a): Ad. 1 i ad. 2 - bardzo się nie zgodzę 😁😁 Hmmm... to tylko świadczy jak bardzo różnimy się w kwestii odbioru zapachów. Każdy kojarzy dany zapach z czymś innym A to efekt mojego dzisiejszego pobytu w okolicznościach zakupowych. Wcześniej gruntownie przetestowane - z decyzją, że podoba się i będzie się nosić. 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 23972 #11467 Napisano 30 Kwietnia 2023 (edytowane) Dziś Edytowane 30 Kwietnia 2023 przez loco50 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Solve 218 #11468 Napisano 30 Kwietnia 2023 Ale tak definitywnie i żaden inny? Bo taki wydźwięk wiadomości 0 Krystian "KriSu" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawel007 5241 #11469 Napisano 30 Kwietnia 2023 57 minut temu, Solve napisał(-a): Ale tak definitywnie i żaden inny? Bo taki wydźwięk wiadomości Radykał 😁 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 23972 #11470 Napisano 30 Kwietnia 2023 Paluchi za grube, czasami głupoty się pisze 😁 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 23972 #11471 Napisano 1 Maja 2023 Znów nieco oldskulu 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 23972 #11472 Napisano 3 Maja 2023 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brz 1956 #11473 Napisano 4 Maja 2023 Adam, co myślisz na temat tego perfuma? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konrado77 176 #11474 Napisano 5 Maja 2023 Takie dwa doszły Otwarcie dość ostre, a po około godzinie zapach na mojej skórze przypomina .... Interlude i drugi oldschool, ale zaczyna mnie ciągnąć w te klimaty 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 23972 #11475 Napisano 5 Maja 2023 22 godziny temu, brz napisał(-a): Adam, co myślisz na temat tego perfuma? Szczerze mówiąc trudno mi go oceniać. Wykopałem go z czeluści zapomnianej szuflady. Nawet nie pamiętałem, ze go mam. Musiałem cbyba od kogoś dostać. Początek dziwny, ostry, jakiś taki syntetyczno-nieprzyjemny. Potem wygładza się, robi się taki letni, sympatyczny ale troszkę trąca majnstrimem. Generalnie na lato ok, ale nie ma efektu wow ( czyli po naszemu-ja p..., ale super😁). Darowanemu"koniu" w zęby się nie zagląda, będę nosił ale żeby kupić za własne zarobione piniondze to chyba nie. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach