Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

dariusz chlastawa

Nowy wygląd forum

Rekomendowane odpowiedzi

Jaką wersję przeglądarki używasz - sprawdzałem i ten problem u mnie nie występuje. 

Firefox jest najnowsza wersja, ale IE też źle to robi

post-62679-0-87810500-1478163368_thumb.png

Kupię wszystko, rozsądek zachowując, co ma związek z marką ENICAR.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

attachicon.gifforum nowe ie.png

Wina jest moduł reklam - gdy się je usunie wszystko jest ok. Spróbuję coś zaradzić aby nadpisać style dodawane przez reklamy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przypomnę się jeszcze raz o usuniętej informacji o własnych wpisach w danym temacie. Jak widać mozna to zrobić tak, że wyświetla się nawet informacja o dacie wpisu. Przydatne, prawda?

post-6402-0-72390700-1478186567_thumb.jpg

Pozdrawiam

Piotr

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cieszę się że pod maską nowy silnik i nowe możliwości.

Jestem jednak konserwatywny, dlatego na nadgarstku noszę małe pudełeczko na pasku, zamiast sprawdzać godzinę na telefonie, i dlatego miło byłoby wciąż korzystać z wcześniejszej szaty graficznej, czyli przynajmniej wybrać ją jako "Theme".

Konkretnie:

- nowe szare kolory są mało kontrastowe, stare były zdecydowanie lepsze (nie jest to raczej kwestia przyzwyczajenia);

- nowa czcionka jest kanciasta (brzydko renderowana, używam FF), stara była normalna, czytelna;

- nowe kropki przy nieprzeczytanych tematach są mniej czytelne niż gwiazdki, u mnie nie znikają po oznaczeniu podforum jako przeczytane;

- nie widać czy dział ("WIADOMOŚCI" czy "SPRZEDAM") ma nieprzeczytane posty, tzn. nie widać czy jest pogrubione;

- brak pełnych/pustych "chmurek" przy podforach (np. przy "SPOTKANIA" w dziale "FORUM GŁÓWNE");

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

attachicon.gifforum nowe ie.png

Poprawione.

Przypomnę się jeszcze raz o usuniętej informacji o własnych wpisach w danym temacie. Jak widać mozna to zrobić tak, że wyświetla się nawet informacja o dacie wpisu. Przydatne, prawda?

attachicon.gifBez tytułu.jpg

A nie jest ta opcja dostępna gdy kliknie się w liczbę odpowiedzi przy danym temacie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A nie jest ta opcja dostępna gdy kliknie się w liczbę odpowiedzi przy danym temacie?

A o tym nie wiedziałem. Tylko że jest to lista ułożona wg liczby postów wszystkich piszących. Np w tym temacie też gdzieś pewnie jestem, ale po kilku minutach przewijania listy:

post-6402-0-39935300-1478203356_thumb.jpg

A mi chodziło o wyraźne zaznaczenie tematów, w których pisałem. Było to w poprzedniej wersji (gwiazdka po lewej stronie) i nadal jest w wersji mobilnej.

Pozdrawiam

Piotr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A o tym nie wiedziałem. Tylko że jest to lista ułożona wg liczby postów wszystkich piszących. Np w tym temacie też gdzieś pewnie jestem, ale po kilku minutach przewijania listy:

attachicon.gifFireShot Screen Capture #037 - 'FORUM GŁÓWNE - Klub Miłośników Zegarów i Zegarków' - zegarkiclub_pl_forum_forum_167-forum-g%C5%82%C3%B3wne.jpg

A mi chodziło o wyraźne zaznaczenie tematów, w których pisałem. Było to w poprzedniej wersji (gwiazdka po lewej stronie) i nadal jest w wersji mobilnej.

Proszę sprawdź teraz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A teraz jest :)

Pozdrawiam

Piotr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Super, wróciły gwiazdki! :)

Tylko teraz te kropki w nieprzeczytanych tematach nachodzą na te gwiazdki przez co mało estetycznie to wygląda. 

Ja bym te kropki i gwiazdki dał chyba obok siebie..

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powrót gwiazdek to dobra rzecz. :)

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O i teraz jest git! :) Jak jest nowy post w temacie w którym bierzemy udział to gwiazdka robi się ciemna, super!

Tylko co jeśli pojawi się nowy post w temacie w którym nie uczestniczymy, wtedy zapala się kropka tak?

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No, cóż zmiana  na gorsze, forum jest nie czytelne -kolory!!, (wzrok wole tracić na "grzebanie" w zegarkach)...

W poprzedniej wersji poruszało się intuicyjnie i wszystko było czytelne dosłownie i w przenośni. Po co te zmiany? Bo stare? ten pęd za zmianami widzimy na każdym kroku.

(Zburzyć XIX-wieczną kamienice i pobudować hipermarket, bo nowe.)

Zdaje sobie sprawę, że i tak zostanie ta nowa wersja, i żadne wypowiedzi tego nie zmienią, ale skoro mamy się wypowiedzieć...

Zawsz będę wolał "stare" Porsche niż nowego Yarisa :)...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Popieram zmiany na wszelkich płaszczyznach ale nie takie w których mamy do wyboru wszystkie kolory pod warunkiem że będzie to odcień czerwonego bo tak odbieram, usilne przekonywanie nas do kropek,gwiazdek, tłustego druku itp... aby tylko nie wprowadzić podświetlenia całego paska nieczytanego tematu 

Podświetlone paski/tematy nie wymagały żadnej uwagi od czytającego - otwierałem stronę i od razu widziałem co nowego - teraz wchodzę i szukam kropek potem lecę wzrokiem na godziny postów i po tym dochodzę co nowego - zajmuje mi to mój cenny czas nie mówiąc o ograniczonej pojemności mojego mózgu  -_-

Nadal przewijam do góry rolerem w myszce do samej góry aby przejść do innej części forum (brak paska na dole) czasem skorzystam ze strzałki jak jest blisko bo gdy strona jest nowa lub pierwszy post kolejnej strony to strzałka jest tak daleko że mam obawy o spalenie się myszki od ciągłego kręcenia 

Mam tylko te dwie uwagi ale chyba trzeba się będzie pogodzić, kupić zapas myszek i jakoś żyć - wnoszę to po ilości energii jaka jest wkładana przez twórcę "nowego forum" w te kropki i gwiazdki byle tylko nie podświetlić spełniając tym samym wolę ludu który jest solą tego forum  -_-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już jakiś czas temu wpadł mi do głowy taki pomysł:

Subkonto ,,Mój Zegarek". Tak nieco puszczając wodzę fantazji wyglądać mogło by to tak. Rejestrujemy każdy ze swoich zegarków. Wpisujemy wszelkie dane na jego temat, takie jak marka, model, rok produkcji, numer seryjny,który właściciel, dane techniczne, historia serwisowa, wymiana paska, szkiełka, zdjęcie, może byłaby dostępna w przyszłości wizualizacja zegarka. Obok wyświetlane są statystyki, takie jak ile czasu do kolejnego przeglądu, wymiany baterii. Potwierdzenie serwisu przez zarejestrowanego na forum zegarmistrza lub po prostu firmowy serwis. Taka trochę elektroniczna książka serwisowa ale i nie tylko.

Idąc dalej, aplikacja ,,Chód zegarka" czyli wpisujemy dowolną godzinę, minutę i sekundę, następnie gdy nasz zegarek wyświetli/pokaże taką właśnie godzinę, wciskamy ,,enter" i po chwili mamy już wynik jego dokładności chodu, również dodany do statystyk zegarka. Oczywiście bazowało by to na czasie oficjalnym, zależnym też oczywiście od  strefy czasowej, letni/zimowy.

Można by sobie porównać chód naszego do podobnego innego. Można by stworzyć katalog zegarków, do którego się podpinamy, od razu widać by było kto i ilu zarejestrowanych ma taki sam, jak jemu chodzi, czy ma jakieś problemy.

Kocham Zegarki i nie dlatego, że pokazują która jest godzina.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość bart8

Już jakiś czas temu wpadł mi do głowy taki pomysł:

Subkonto ,,Mój Zegarek". Tak nieco puszczając wodzę fantazji wyglądać mogło by to tak. Rejestrujemy każdy ze swoich zegarków. Wpisujemy wszelkie dane na jego temat, takie jak marka, model, rok produkcji, numer seryjny,który właściciel, dane techniczne, historia serwisowa, wymiana paska, szkiełka, zdjęcie, może byłaby dostępna w przyszłości wizualizacja zegarka. Obok wyświetlane są statystyki, takie jak ile czasu do kolejnego przeglądu, wymiany baterii. Potwierdzenie serwisu przez zarejestrowanego na forum zegarmistrza lub po prostu firmowy serwis. Taka trochę elektroniczna książka serwisowa ale i nie tylko.

Idąc dalej, aplikacja ,,Chód zegarka" czyli wpisujemy dowolną godzinę, minutę i sekundę, następnie gdy nasz zegarek wyświetli/pokaże taką właśnie godzinę, wciskamy ,,enter" i po chwili mamy już wynik jego dokładności chodu, również dodany do statystyk zegarka. Oczywiście bazowało by to na czasie oficjalnym, zależnym też oczywiście od  strefy czasowej, letni/zimowy.

Można by sobie porównać chód naszego do podobnego innego. Można by stworzyć katalog zegarków, do którego się podpinamy, od razu widać by było kto i ilu zarejestrowanych ma taki sam, jak jemu chodzi, czy ma jakieś problemy.

Jeszcze tylko brakuje podania adresu zameldowania zegarka, żeby potencjalny nowy kolekcjoner aka lepkie ręce wiedział, gdzie może się obłowić...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

- nowe szare kolory są mało kontrastowe, stare były zdecydowanie lepsze (nie jest to raczej kwestia przyzwyczajenia);

- nowa czcionka jest kanciasta (brzydko renderowana, używam FF), stara była normalna, czytelna;

- nowe kropki przy nieprzeczytanych tematach są mniej czytelne niż gwiazdki, u mnie nie znikają po oznaczeniu podforum jako przeczytane;

- nie widać czy dział ("WIADOMOŚCI" czy "SPRZEDAM") ma nieprzeczytane posty, tzn. nie widać czy jest pogrubione;

- brak pełnych/pustych "chmurek" przy podforach (np. przy "SPOTKANIA" w dziale "FORUM GŁÓWNE");

Czcionka:

Z tego co zauważyłem obecnie strona wykorzystuje czcionkę Google "Open Sans", która wyświetla się brzydko w FF (problem z czcionkami Google szeroko opisywany w sieci). Żeby nieco lepiej wyglądała konieczne jest włączenie ClearType, ale wówczas wszystkie inne czcionki wyglądają jak rozmyte (nie trawię antyaliasingu w wykonaniu CT). Jeśli jestem jedynym z takim problemem, lub można go rozwiązać po stronie przeglądarki (nie znalazłem jak) to nie ma sprawy.

Kropki:

Teraz prawidłowo znikają, dziękuję.

Gwiazdki:

Teraz już są, dziękuję.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest już prawie dobrze.

Czasem się jeszcze rozjeżdża, ale da się już używać

Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów...  www.mojekrajobrazy.pl

Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Białe tło powoduje zmęczenie wzroku podczas długotrwałej pracy, czytania, pisania, googlowania, Wordowania, Excelowania.

Większe zmęczenie powoduje obecna czcionka Google Open Sans.

Albo jest renderowana "kanciasto" (bez ClearType/antialiasingu), albo rozmyta z antialiasingiem (jako szaro-szaro-czarne litery na szarym tle) męcząc wzrok wyłapywaniem kształtów liter...

Kolejna rzecz - tekst pisany w okienku odpowiedzi (standardowe, bez HTML) nie jest zawijany.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gwiazdka wrocila ! Dobrze ! ALE:

Aktualne rozwiazanie gwiazdki i oznaczania postow przeczytanych i nieprzeczytanych ( kropka ) jest wedlug mnie niedobre.

Absolutnie wolalem stare rozwiazanie, polegajace ( przypominam ) na tym, ze jezeli wypowiadalem sie w jakims temacie to pojawiala sie gwiazdka, a posty nieprzeczytane byly na ciemnym tle, a po ich przeczytaniu tlo robilo sie jasne.

Poza tym kolorystyka starego forum brazowo/bezowa byla dla mnie lepsza niz obecna.

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Albo jest renderowana "kanciasto" (bez ClearType/antialiasingu), albo rozmyta z antialiasingiem (jako szaro-szaro-czarne litery na szarym tle) męcząc wzrok wyłapywaniem kształtów liter...

Witam,

we właściwościach widzę, że Twój post jest napisany czcionką Verdana.

Jest zdecydowanie lepiej widoczny i lepiej się go czyta. Czcionka jest trochę większa, grubsza, przez to bardziej kontrastowa.

Może Władze zmienią na próbę Open Sans na Verdana.

Pzdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Jash

Panowie, dajcie sobie już na luz z tą czcionkę. Pierwsza była najlepsza, zmieniono na gorszą, a Verdana to już w ogóle masakra będzie. Szeroka, rozlazła. Bez jaj.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolejna rzecz - tekst pisany w okienku odpowiedzi (standardowe, bez HTML) nie jest zawijany.

Mi też się bardziej podobała stara wersja forum, lecz chyba klamka już zapadła i wydaje mi się, że "stare" nie wróci :| 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czy nie było by możliwości zeby na "nowym" ;) forum zostawały wszystkie ogłoszenia te sprzedane i nie edytowane tak aby i ceny były?!

I stworzyć dział "dobry/zły" sprzedawca.

Oczywiście trzeba by dodać tagi: sprzedam, sprzedane, rezerwacje, zeby móc sobie wybrać co nas interesuje!

Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy pas reklam po prawej stronie da się jakoś wyłączyć, bo "ixem" się nie da, a jak skutecznie uśmiercę Adblockiem to zostaje białe, niewykorzystane pole, zamiast rozszerzyć forum do prawej.

Podpinam się pod Jasha. To ważne. Ja na mobilnych korzystam z pełnej wersji a z reklamami po prawej to bardzo uciążliwe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.