Adi 4744 #1226 Napisano 30 Listopada 2023 8 godzin temu, Burns napisał(-a): A na moje wygląda to, że cenę wyznaczyły ogólne tendencje i ceny sprzętu z zachodu, ale o ugruntowanej pozycji i to od razu z górnego maksymalnego przedziału. Czy to na star zagra lepiej niż Nad za 6k, który dla mnie nie jest żadnym bożyszczem a jedynie przykładem to nie wiem. Delikatnie pominę fakt, że we wzmacniaczu za 15k z reguły cena użytych komponentów, gdyby to chciał zlutować domorosły elektronik to noże z hukiem 1/4 ceny końcowej. Badania ? OK niech będzie kolejna 1/4 no to i tak zostaje 50% narzutu dla wszystkich pośredników. Mniej więcej o to mi chodziło - nie ta cena. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4552 #1227 Napisano 1 Grudnia 2023 18 godzin temu, Valygaar napisał(-a): @eye_lip to co proponuje @Burns wygląda na moje wprawne oko i brzmi na moje niewprawne ucho genialnie. Sam się nad SF zastanawiałem ale cena mnie wtedy zastopowała. Gosc z salonu doradził mi Ruarka R5 i to był świetny wybór za 50% ceny SF. Po miesiącu mniej więcej zaczął jeszcze lepiej brzmieć niż na starcie. U mnie to sprzęt do 357 oraz Spotify. Gra w grupie z MRX. Teraz Ruark wypuścił następcę R5 choć poprzednika jeszcze można złapać. Wyglad i wykonanie moim zdaniem top. Tylko, że Sonus staniał na 6400 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Valygaar 5212 #1228 Napisano 1 Grudnia 2023 O, to fajny news. R5 widze sa koncowki za 4,5 a nowy R410 za cene SF i to juz jest ciekawe. Plus dla kolegi, że jakby sie zastanawial nad tymi modelami, to cena nie bedzie miec tak dramatycznego znaczenia. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Muzzy 4020 #1229 Napisano 2 Grudnia 2023 Unitra w mojej opini trochę przesadziła z cenam. Sprzet widać ze zrobiony solidnie, jednak konkurencje ma silna. Chyba nikt z sentymentu nie wyda 50k… ale zobaczymy może się mylę , czego im oczywiście życzę! A to moje nowe zabawki w analogowym torze : - kultowy juz gramofon Pioneer PL 70 - świetne lampowe pre gramofonowe od polskiej manufaktury TRAudio - japonska wkladka Transfiguration Axia 8 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Annihilator 1131 #1230 Napisano 4 Grudnia 2023 (edytowane) Mamy to! Edytowane 4 Grudnia 2023 przez Annihilator 14 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Valygaar 5212 #1231 Napisano 4 Grudnia 2023 Jeśli to gra tak jak wygląda, to super! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 66077 #1232 Napisano 4 Grudnia 2023 1 godzinę temu, Annihilator napisał(-a): Mamy to! Simaudio 🤔🤔🤔 zazdraszczam 👍👍👍 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Annihilator 1131 #1233 Napisano 4 Grudnia 2023 3 godziny temu, Valygaar napisał(-a): Jeśli to gra tak jak wygląda, to super! Proszę, oto próbka poglądowa 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Annihilator 1131 #1234 Napisano 4 Grudnia 2023 3 godziny temu, TomcioMiki napisał(-a): Simaudio 🤔🤔🤔 zazdraszczam 👍👍👍 Dobry towar, w tych pieniądzach jeden z najlepszych. Wg mnie oczywiście. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Muzzy 4020 #1235 Napisano 5 Grudnia 2023 15 godzin temu, Annihilator napisał(-a): Mamy to! Super ! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szymon. 8728 #1236 Napisano 5 Grudnia 2023 (edytowane) 12 godzin temu, Annihilator napisał(-a): Dobry towar, w tych pieniądzach jeden z najlepszych. Wg mnie oczywiście. To już są tak absurdalne pieniądze, że są w polu rozważań poniżej setnych promila ludzkości Edytowane 5 Grudnia 2023 przez Szymon. 1 Instagram: @my.nickname.was.taken || FS: Titoni Seascoper 300, H.G.P. Diver 200m Automatic, Certina Blue Ribbon '74 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pisar 4418 #1237 Napisano 5 Grudnia 2023 (edytowane) 3 godziny temu, Szymon. napisał(-a): To już są tak absurdalne pieniądze, że są w polu rozważań poniżej setnych promila ludzkości Hmmm czy absurdalne? Kolumny za 100k a zegarek za 100k (czy inna duża suma) to chyba absurdalne jest to drugie Edytowane 5 Grudnia 2023 przez pisar 0 "Muzyka po milczeniu najlepiej wyraża to co niewyobrażalne" Aldous Huxley (1894 - 1963) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 66077 #1238 Napisano 5 Grudnia 2023 (edytowane) 2 godziny temu, pisar napisał(-a): Hmmm czy absurdalne? Kolumny za 100k a zegarek za 100k (czy inna duża suma) to chyba absurdalne jest to drugie Według mnie najważniejsze jest żeby obcować z muzyką nie ważne czy sprzęt za 100tysi czy za tysiąca, tak sobię myślę 🤔🤔🤔 można kupić jakieś fajne Tanoye dopasować wzmacniacz,CD i będzie cacy 🤗🤗🤗 ja ma taki budżetowy sprzęt, nie stać mnie na inny i jestem zadowolony 🤗🤗🤗 Edytowane 5 Grudnia 2023 przez TomcioMiki 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sierżant Julian 1913 #1239 Napisano 5 Grudnia 2023 To ja mam system audio jednak droższy niż zegarek. Czy to świadczy o preferencji? Nie wiem, ale nie sądzę. Po prostu po pewnych doświadczeniach ze słuchaniem muzyki na urządzeniach średniej i wyższej jakości, nie potrafiłem już skompletować całego systemu grającego za 10 tysięcy, a mniej więcej tyle kosztuje mój Lonżin. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pisar 4418 #1240 Napisano 5 Grudnia 2023 Godzinę temu, TomcioMiki napisał(-a): Według mnie najważniejsze jest żeby obcować z muzyką Wiadomo...to podstawa i to jest najważniejsze. Do czasu aż człowiek posłucha i zobaczy jak można inaczej wtedy niestety odwrotu nie ma 1 "Muzyka po milczeniu najlepiej wyraża to co niewyobrażalne" Aldous Huxley (1894 - 1963) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 66077 #1241 Napisano 5 Grudnia 2023 20 minut temu, pisar napisał(-a): Wiadomo...to podstawa i to jest najważniejsze. Do czasu aż człowiek posłucha i zobaczy jak można inaczej wtedy niestety odwrotu nie ma Nie zawsze finanse pozwalają, cieszmy się z tego co mamy, na tym co mam masę płyt przesłuchałem i to jest dla mnie najważniejsze 🤗🤗🤗. Słuchajmy muzyki 😁😁😁 Można tak 😁😁😁 Można i tak 🤗🤗🤗 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Annihilator 1131 #1242 Napisano 5 Grudnia 2023 7 godzin temu, Szymon. napisał(-a): To już są tak absurdalne pieniądze, że są w polu rozważań poniżej setnych promila ludzkości Wiesz co, ten odtwarzacz kupiłem używany i dałem mniej niż za również używaną Omegę Globemaster a daje mi wielokrotnie większą przyjemność z używania. 1 godzinę temu, TomcioMiki napisał(-a): Według mnie najważniejsze jest żeby obcować z muzyką nie ważne czy sprzęt za 100tysi czy za tysiąca, tak sobię myślę 🤔🤔🤔 można kupić jakieś fajne Tanoye dopasować wzmacniacz,CD i będzie cacy 🤗🤗🤗 ja ma taki budżetowy sprzęt, nie stać mnie na inny i jestem zadowolony 🤗🤗🤗 Mój kolega, który ma lepszy (i znacznie droższy) zestaw stereo ale jak wpadam do niego to włącza mi jakieś onanizowanie się na werblu, które może i brzmi zjawiskowo ale z muzyką dla mnie ma niewiele wspólnego. Więc podpisuję się obiema rękami 35 minut temu, pisar napisał(-a): Wiadomo...to podstawa i to jest najważniejsze. Do czasu aż człowiek posłucha i zobaczy jak można inaczej wtedy niestety odwrotu nie ma Próbowałem złożyć budżetowy system - niestety nie da rady już czerpać z tego przyjemności. Wiem, że jestem zepsuty w tej kwestii ale jakoś mi to nie uwiera 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 66077 #1243 Napisano 5 Grudnia 2023 (edytowane) 11 minut temu, Annihilator napisał(-a): Wiesz co, ten odtwarzacz kupiłem używany i dałem mniej niż za również używaną Omegę Globemaster a daje mi wielokrotnie większą przyjemność z używania. Mój kolega, który ma lepszy (i znacznie droższy) zestaw stereo ale jak wpadam do niego to włącza mi jakieś onanizowanie się na werblu, które może i brzmi zjawiskowo ale z muzyką dla mnie ma niewiele wspólnego. Więc podpisuję się obiema rękami Próbowałem złożyć budżetowy system - niestety nie da rady już czerpać z tego przyjemności. Wiem, że jestem zepsuty w tej kwestii ale jakoś mi to nie uwiera Zepsuty do kości 😁😁😁 to może takie coś 🤔🤔🤔 Audiovector 😁😁😁 Edytowane 5 Grudnia 2023 przez TomcioMiki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
beniowski 8640 #1244 Napisano 5 Grudnia 2023 10 minut temu, Annihilator napisał(-a): Mój kolega, który ma lepszy (i znacznie droższy) zestaw stereo ale jak wpadam do niego to włącza mi jakieś onanizowanie się na werblu, które może i brzmi zjawiskowo ale z muzyką dla mnie ma niewiele wspólnego. Więc podpisuję się obiema rękami Ja cię rozumiem, ale to co my tu piszemy odnośnie zegarków, to dla 99% społeczeństwa także jest onanizowaniem się i ma niewiele wspólnego z podstawową funkcją zegarka, jaką jest pokazywanie czasu 😂. 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Annihilator 1131 #1245 Napisano 5 Grudnia 2023 45 minut temu, TomcioMiki napisał(-a): Zepsuty do kości 😁😁😁 to może takie coś 🤔🤔🤔 Audiovector 😁😁😁 Kto raz zakosztował 15 papierowych cali na basie oraz tub i mu się spodobało to do klasycznych kolumn już nie wróci 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 66077 #1246 Napisano 5 Grudnia 2023 5 minut temu, Annihilator napisał(-a): Kto raz zakosztował 15 papierowych cali na basie oraz tub i mu się spodobało to do klasycznych kolumn już nie wróci Ok tu masz mniej klasyczne 😁😁😁 Martin Logan elektrostatyki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
herbee 159 #1247 Napisano 5 Grudnia 2023 2 godziny temu, Annihilator napisał(-a): Kto raz zakosztował 15 papierowych cali na basie oraz tub i mu się spodobało to do klasycznych kolumn już nie wróci Co papier, to papier 🙂 U mnie co prawda tylko 12 papierowych cali i beryl w wysokotonowcu, ale na 12 m² robi to świetną robotę. Na górze widać kawałek kevlarowego bas/midrange w Elac Debut Reference, ale moje preferencje to właśnie te Yamahy pod lampką albo z którymś wintydżowym klockiem. Niemniej jednak, Elaki to bardzo przyjemne budżetowe kolumienki, zresztą cały mój sprzęt jest budżetowy, ale długo i uważnie dobierany więc teraz cieszy tak uszy jak i oczy 🙂 Peace, love and music ✌️ 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Muzzy 4020 #1248 Napisano 6 Grudnia 2023 14 godzin temu, Annihilator napisał(-a): Kto raz zakosztował 15 papierowych cali na basie oraz tub i mu się spodobało to do klasycznych kolumn już nie wróci Oj mam dokładnie tak samo! U mnie też są papierowe 15 i tuby i nie ma już odwrotu. Dodatkowo czasami wspomagam się jeszcze 18 calowym subem z dsp 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Annihilator 1131 #1249 Napisano 6 Grudnia 2023 22 godziny temu, herbee napisał(-a): Co papier, to papier 🙂 U mnie co prawda tylko 12 papierowych cali i beryl w wysokotonowcu, ale na 12 m² robi to świetną robotę. Na górze widać kawałek kevlarowego bas/midrange w Elac Debut Reference, ale moje preferencje to właśnie te Yamahy pod lampką albo z którymś wintydżowym klockiem. Niemniej jednak, Elaki to bardzo przyjemne budżetowe kolumienki, zresztą cały mój sprzęt jest budżetowy, ale długo i uważnie dobierany więc teraz cieszy tak uszy jak i oczy 🙂 Peace, love and music ✌️ Piękne klasyki, gratuluję. 10 godzin temu, Muzzy napisał(-a): Oj mam dokładnie tak samo! U mnie też są papierowe 15 i tuby i nie ma już odwrotu. Dodatkowo czasami wspomagam się jeszcze 18 calowym subem z dsp Nie ma foty nie ma tematu Co tam za cuda chowasz? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Muzzy 4020 #1250 Napisano 7 Grudnia 2023 (edytowane) 16 godzin temu, Annihilator napisał(-a): Piękne klasyki, gratuluję. Nie ma foty nie ma tematu Co tam za cuda chowasz? Aida Acoustics Edytowane 7 Grudnia 2023 przez Muzzy 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach