Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
szwed

Sytuacja kolejkowa ROLEXa.

Rekomendowane odpowiedzi

29 minut temu, Dzikon napisał(-a):

i wie, ile się czeka?  

wróżenie z fusów. Możesz mieć fart i dostaniesz szybciej niż ktoś kto jest w kolejce na ten model już 2 lata a możesz czekać rok/dwa czy ile tam wyjdzie Krukowi :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 godzin temu, nicon napisał(-a):

Dawno chyba w Polsce nie byłeś, w jedynym butiku Cartiera na cały kraj. Na zachodzie Cartier to kwestia biologiczna, naturalna, zegarek jak zegarek, dla Polaka to dramatyczne doświadczenie, metafizyka, spotkanie z najwyższym. Ja na kwarcowego Tanka dla żony czekałem rok, i to tylko dlatego że zapisał się na niego znajomy, bo dla mnie nie było nawet opcji zapisu (xD), co więcej, musiałem jechać odebrać do Warszawy, bo tak cennego egzemplarza nie można było przewieźć do salonu w Krakowie. Zaznałem przy tym niebywałego prestiżu przebywając przez kilka minut w sklepie w bardzo luksusowym hotelu jakiego wcześniej na oczy nie widziałem, toalety miały chyba z 4 metry wysokości, aż w głowie mi się kręciło, było warto. Kolega z forum ze słonecznej Italii chciał pomóc kupując od renki, ale jednak cebula zwyciężyła bo były wtedy jeszcze promki xD.

Wychodzi brak obeznania z tym światem. To nie przepaść i dla odmiany tam nie można patrzeć do góry tylko prosto w dół na swoje gumofilce. 😜

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 godzin temu, memento mori napisał(-a):

Wychodzi brak obeznania z tym światem. To nie przepaść i dla odmiany tam nie można patrzeć do góry tylko prosto w dół na swoje gumofilce. 😜

co to za kompleksy? Rolex plus gumofilce to od dawna normalne połączenie na tym "lepszym" zachodzie ;D
spacer.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 godzin temu, Admof napisał(-a):

co to za kompleksy? Rolex plus gumofilce to od dawna normalne połączenie na tym "lepszym" zachodzie ;D
spacer.png

Żadnych. Przecież to najlepsze toolwatche tylko ludzie sobie ubzdurali, że będą je zakładali do garniturów, fotografowali na tle kierownicy, niby od niechcenia eksponowali czy podkreślali sobie status społeczny zamiast iść na terapię. 😜 Piszę to jako wielki fan marki a nie pozostałej otoczki. Gdzieś w sieci widziałem wielkie oburzenie jak ktoś wrzucił zdjęcie brudnego Bluesy podczas mycia kostki na podjeździe. Kto mył kostkę ten wie, że gumaki są niezbędne. Jaki tam był ból d*py w komentarzach. Od ocen jak nie szanuje swoich pieniędzy, po rady że mając Rolka powinien już kogoś zatrudnić do tego a nie myć samemu. To nie było forum Onetu tylko co ciekawe grupa zegarkowa.

Edytowane przez memento mori

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy chcesz czy nie, to Rolex jest symbolem statusu społecznego. To oczywiscie bez sensu ale czy jest sens w kupowaniu zegarka za 50 lub 100 tys?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma żadnego sensu i moim zdaniem to nie musi być 50 czy 100k. Wszystko powyżej powiedzmy tych 3k (za tyle można mieć dobry zegarek mechaniczny) kupuje się z próżności i kwestia portfela co i za ile ktoś sobie kupi. Zakup Longinesa za 6k nie ma tak samo sensu jak Daytony.

Podkreślenie statusu rozumiem. Natomiast jest różnica między kupieniem i noszeniem (kto zauważy ten będzie wiedział) a kupieniem i ogłaszaniem tego wszem i wobec.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niby tak, ale gdyby świat bylby w ten sposob skonstruowany to wszyscy nosiliby Casio, jezdzili Toyotą Corollą i mieli meble z Ikei i jedli ryż. Tak wygląda piekło.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja sam nie chciałbym żyć w tym świecie. 🙂 Z tą terapią mocno ironizowałem. Natomiast liczba osób, które myślą, że mając drogi zegarek są ponad innymi poraża. Dlatego trudno im pojąć, że ktoś może w Subie myć kostkę jak sami go zdejmują do mycia rąk. 😜

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, memento mori napisał(-a):

Żadnych. Przecież to najlepsze toolwatche tylko ludzie sobie ubzdurali, że będą je zakładali do garniturów, fotografowali na tle kierownicy, niby od niechcenia eksponowali czy podkreślali sobie status społeczny zamiast iść na terapię. 😜 Piszę to jako wielki fan marki a nie pozostałej otoczki. Gdzieś w sieci widziałem wielkie oburzenie jak ktoś wrzucił zdjęcie brudnego Bluesy podczas mycia kostki na podjeździe. Kto mył kostkę ten wie, że gumaki są niezbędne. Jaki tam był ból d*py w komentarzach. Od ocen jak nie szanuje swoich pieniędzy, po rady że mając Rolka powinien już kogoś zatrudnić do tego a nie myć samemu. To nie było forum Onetu tylko co ciekawe grupa zegarkowa.

No to dobrze że ja nie mam sieci społecznościowych i nie wrzucałem zdjęć jak z ojcem węgiel do piwnicy z Roleksem na nadgarstku wrzucałem😁.

Problem z Roleksami jest taki (i był tu już wałkowany nie raz) że społeczeństwo uważa go za bardzo drogi zegarek. Można mieć na nadgarstku coś o wiele droższego i praktycznie nikt nie zwróci uwagi. Założysz Roleksa = bogacz. Podobnie z autem: podjedziesz Audi za 300 tysięcy w leasingu = normalny biznesmen. Założysz Roleksa = milioner. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hamuj się, w Polsce założysz Rolexa to i tak nikt nie zwróci uwagi, a niemiecka marka premium to jest atrybut bogactwa ostateczny i absolutny. Każdy widzi i słyszy bogactwo z kilometra, a zegareczek 3cm na nadgarstku śmiechu warte, do tego każdy może kupić taki sam w Turcji.

1dFQTya.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Nie spodziewałem się tak szybko telefonu zwłaszcza, że już prawie 3 lata czekam na OP 36 z zieloną tarczą.

IMG_2528.thumb.jpeg.9fb4d484e123bee93ccf14090e47e0a0.jpeg

Super, gratuluję Ciekawe czy do mnie zadzwonią

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przez te kolejki na Submarinera to chyba poświęce rok, dozbieram finanse i kupię z rynku dostępnego od ręki... 😐 

A to tylko Daily Watch ma być...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ktoś z Was był na liście rezerwowej na dany model i potem udało mu się przejść do osób oczekujących? Jeśli tak to ile czasu trwał taki proces? Wczoraj chciałem się zapisać w kruku na suba z datą i dostałem informację że mogą mnie narazie wpisać tylko na listę rezerwową. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy naprawdę ktoś z Was próbuje na podstawie wpisów w tym wątku ustalić logikę i porządek w kolejce po Rolexa ? Syzyfowe prace :)

Ja ten wątek traktuje jako zbiór ciekawostek przy odbiorze zegarka oraz źródło informacji, które modele pojawiają się do odbioru.

Wysłane z mojego SM-S918B przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

UOKiK mógłby się zainteresować praktykami ptaszyska.

FS: Zenith A384 | Grand Seiko SBGX093

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sytuacja kolejkowa Rolexa... jakoś tak mi się skojarzyło 😁

z26972481AMP.jpg

Prawda. Ludzie ją cenią, łakną jej, są nawet gotowi oddać za nią własne życie. Pod warunkiem, że nie dotyczy ich samych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Przez te kolejki na Submarinera to chyba poświęce rok, dozbieram finanse i kupię z rynku dostępnego od ręki...  
A to tylko Daily Watch ma być...

Mój znajomy zapisał się na przełomie roku na wersję date i miał do odbioru w ubiegłym tygodniu. Ostatecznie chyba zrezygnował.
Dodam, że nie ma żadnej historii zakupowej u Kruka. Rzecz, z tego co pamiętam, dotyczy butiku przy pl. Konstytucji

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
16 godzin temu, The_Rocket napisał(-a):

Mój znajomy zapisał się na przełomie roku na wersję date i miał do odbioru w ubiegłym tygodniu. Ostatecznie chyba zrezygnował.
Dodam, że nie ma żadnej historii zakupowej u Kruka. Rzecz, z tego co pamiętam, dotyczy butiku przy pl. Konstytucji

To po co sie zapisywal? 🤔

W dniu 10.08.2024 o 13:07, michail85 napisał(-a):

Czy ktoś z Was był na liście rezerwowej na dany model i potem udało mu się przejść do osób oczekujących? Jeśli tak to ile czasu trwał taki proces? Wczoraj chciałem się zapisać w kruku na suba z datą i dostałem informację że mogą mnie narazie wpisać tylko na listę rezerwową. 

Niedlugo wymysla liste rezerwowa listy rezerwowej, ktora jest lista rezerwowa dla docelowej listy oczekujacych 😂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
18 godzin temu, The_Rocket napisał(-a):

Czyli taki ,,zawracacz d*py, takich to pełno teraz 😄

Edytowane przez zbyniu70

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 8.08.2024 o 12:10, beniowski napisał(-a):

No to dobrze że ja nie mam sieci społecznościowych i nie wrzucałem zdjęć jak z ojcem węgiel do piwnicy z Roleksem na nadgarstku wrzucałem😁.

Problem z Roleksami jest taki (i był tu już wałkowany nie raz) że społeczeństwo uważa go za bardzo drogi zegarek. Można mieć na nadgarstku coś o wiele droższego i praktycznie nikt nie zwróci uwagi. Założysz Roleksa = bogacz. Podobnie z autem: podjedziesz Audi za 300 tysięcy w leasingu = normalny biznesmen. Założysz Roleksa = milioner. 

Rolex to odpowiednik LV. Wzorniczo tez w te stronę dzisiaj poszli. Będąc pare dni w Mediolanie ostatnio naoglądałem się Roleksow jak Fiatów 500. Co ciekawe u turystów te nowe błyskotki , u Włochów starsze DJ, OP, starego Exa II widziałem u pewnego dżentelmena. Trzy u kelnerów. Zgroza, na szczęcie miałem Omegę której tu nikt nie nosi, to zjadłem w w spokoju posiłek. Nie wiem jak możesz mieszkać w tym mieście. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie. Czy przy zamówieniu bicolor Kruk pobiera jakąś zaliczkę (ile %), czy tylko przyjmuje zapis? Moja piękniejsza połowa zaczyna poważnie myśleć o 126203.

IWC

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz już nie pobierają zaliczek. 

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 11.08.2024 o 23:39, tbn napisał(-a):

Rolex to odpowiednik LV. Wzorniczo tez w te stronę dzisiaj poszli. Będąc pare dni w Mediolanie ostatnio naoglądałem się Roleksow jak Fiatów 500. Co ciekawe u turystów te nowe błyskotki , u Włochów starsze DJ, OP, starego Exa II widziałem u pewnego dżentelmena. Trzy u kelnerów. Zgroza, na szczęcie miałem Omegę której tu nikt nie nosi, to zjadłem w w spokoju posiłek. Nie wiem jak możesz mieszkać w tym mieście. 

Włosi zawsze lubili Rolexy. To tylko dobrze o nich świadczy. Mają dobry gust.

W dniu 11.08.2024 o 23:39, tbn napisał(-a):

Nie wiem jak możesz mieszkać w tym mieście. 

Ja bym chętnie mieszkał w Mediolanie. Wspaniałe miasto, ale wiem, dla niektórych "Tylko Polska".

" Nikomu nieznane tajemne serce zegara " - Elias Canetti

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi