Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
szwed

Sytuacja kolejkowa ROLEXa.

Recommended Posts

ten filmik Adriana to straszna lipa. Powtarzanie generalnych rzeczy o rolexie i pobieżnie tego co mówią wszyscy apropos kupna bucherea. 

Szukam podstawki na zegarek (watchstand) 

20 godzin temu, SPS napisał(-a):

Z tego co czytałem to Jorg Buhcerer nie doczekał się potomków, którzy mogliby przejąć po nim firmę, a przecież firma pozostawała od trzech pokoleń w rękach tej samej rodziny.

Co więcej,  marka Bucherera od 1924 roku była autoryzowanymi salonami marki Rolex.

Ponadto Jorg Bucherer jest jednocześnie ostatnim żyjącym człowiekiem . który współpracował z Hansem Wilsdorfem. 

Rolex kupił Bucherea bo obie firmy przeszły ze sobą długą drogę stając się jednymi z bardziej rozpoznawalnych marek w świecie zegarmistrzowskim. 

Bucherer wie, że sprzedając salony Rolexowi marka zostanie pod dobrymi skrzydłami. A Rolex pozostanie przy znanej sobie i rynkowi marce Bucherer i będzie mógł się dalej rozwijać. 

Widzę więc tutaj, połączenie podejścia biznesowego i "gentlemen's agreement"

Fuzja bez mała rodzinna 

:D 

Oczywiscie, bo w biznesie bardzo czesto mozemy mowic o sentymencie i cieplych, otwartych serduszkach 😉

15 godzin temu, DawidM86 napisał(-a):

Watches of Switzerland wlasnie odnotowalo spory spadek. Adrian dobrze mowi. 

Tylko nie mowmy o sytuacji w PL, bo to lokalny rynek, bez wplywu na najwiekszych graczy na rynku. 

Oczywiscie, ze odnotowali, ale ludzie zobacza, ze nic sie nie dzieje i wroca do zakupu akcji.

19 godzin temu, Jan napisał(-a):

ten filmik Adriana to straszna lipa. Powtarzanie generalnych rzeczy o rolexie i pobieżnie tego co mówią wszyscy apropos kupna bucherea. 

Ja już przestałem go oglądać bo koleś o niczym innym niż Rolex praktycznie nie mówi. 

Dzwoniłem na Plan Konstytucji. Jestem zapisany na OP 41 Celebration. Dowiedziałem się że na razie dostali 1 (jednego) OP 36 Celebration więc pewnie będzie ciężko... No ale w marcu zabawa zaczyna się na nowo 😉

Godzinę temu, ArtiGarnek napisał(-a):

Ja już przestałem go oglądać bo koleś o niczym innym niż Rolex praktycznie nie mówi. 

Dzwoniłem na Plan Konstytucji. Jestem zapisany na OP 41 Celebration. Dowiedziałem się że na razie dostali 1 (jednego) OP 36 Celebration więc pewnie będzie ciężko... No ale w marcu zabawa zaczyna się na nowo 😉

Z ciekawości, jak uda Ci się go odebrać, to będziesz go nosił?  

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

54 minuty temu, mario1971 napisał(-a):

Z ciekawości, jak uda Ci się go odebrać, to będziesz go nosił?  

Taki jest plan 😉 Wiem, że dla wielu jest wieśniacki ale dla nie jest mega ciekawy, inny. Odejmuje trochę pompatyczności tego zegarka przez logo. Ciężko znaleźć coś ciekawego wg mnie. Z drugiej strony nie powiem ale ceny pojawiające się na chrono są absurdalnie wysokie. Mam nadzieję że nie ulegnę pokusie odsprzedaży. Oczywiście, nie widziałem go na żywo więc to się może zmienić. Chociaż szansa że dostanę tak gorący model bez żadnej historii jest bardzo mała. Rozumiem, że pytasz bo dla Ciebie jest zbyt dziwny? 😉

Teraz, ArtiGarnek napisał(-a):

Taki jest plan 😉 Wiem, że dla wielu jest wieśniacki ale dla nie jest mega ciekawy, inny. Odejmuje trochę pompatyczności tego zegarka przez logo. Ciężko znaleźć coś ciekawego wg mnie. Z drugiej strony nie powiem ale ceny pojawiające się na chrono są absurdalnie wysokie. Mam nadzieję że nie ulegnę pokusie odsprzedaży. Oczywiście, nie widziałem go na żywo więc to się może zmienić. Chociaż szansa że dostanę tak gorący model bez żadnej historii jest bardzo mała. Rozumiem, że pytasz bo dla Ciebie jest zbyt dziwny? 😉

I chciałbym go kiedyś zostawić córce. Inne zegarki mam dosyć męskie więc wątpię aby jej do gustu przydały. 

2 minuty temu, ArtiGarnek napisał(-a):

I chciałbym go kiedyś zostawić córce. Inne zegarki mam dosyć męskie więc wątpię aby jej do gustu przydały. 

Jest inny... Widzisz, jak lubię kolorowe koszule, tak ten Celebration jest jak na mój gust zbyt "cyrkowy".  

3 minuty temu, mario1971 napisał(-a):

Jest inny... Widzisz, jak lubię kolorowe koszule, tak ten Celebration jest jak na mój gust zbyt "cyrkowy".  

Może tak być. 

Zobaczę może kiedyś na żywo to ocenię. 

Na razie zostaje mi YouTube 😉

Jest cienka granica między czymś fajnym a kiczowatym. 

Wiesniacki? Come on. Polacy wykazcie wiecej luzu. Relax bros.

bibbi

W dniu 30.08.2023 o 14:01, ArtiGarnek napisał(-a):

. Oczywiście, nie widziałem go na żywo więc to się może zmienić.

W Poznaniu widziałem wersję 36. Tak szczerze to nie było efektu 'wow' na żywo. Zegarek jest inny, ale te kolory na tarczy nie dają mu, moim zdaniem, jakiegoś stylistycznego kopa. Wręcz przeciwnie.

6 godzin temu, pdb napisał(-a):

W Poznaniu widziałem wersję 36. Tak szczerze to nie było efektu 'wow' na żywo. Zegarek jest inny, ale te kolory na tarczy nie dają mu, moim zdaniem, jakiegoś stylistycznego kopa. Wręcz przeciwnie.

Na zywo jest o wiele, wiele lepszy :) 

Panowie, może ktoś mi podpowie bo pewnie macie większy zakres informacji.

Wybrałem swojego pierwszego rolka, dj36 z bransoletą jubilee, fluted bezel, cały srebrny i czarna tarcza. Nie mam żadnej historii w kruk rolex, nie zamawiałem nic wcześniej. Od marca próbuję zamówić ten model i co dzwonię i dopytuję to dostaję informację, że mają zablokowaną możliwość składania zamówień na tą konfigurację i że jeśli chce to tylko bicolor. Zawsze dzwonię do salonu na Pl. Konstytucji w Warszawie. No i czy to kwestia salonu dokładnie tego? Macie może jakieś sugestie w jaki sposób mógłbym go zamówić, pozyskać oprócz chrono? Dziękuje

20 minut temu, Arscon napisał(-a):

Wybrałem swojego pierwszego rolka, dj36 z bransoletą jubilee, fluted bezel, cały srebrny i czarna tarcza. Nie mam żadnej historii w kruk rolex, nie zamawiałem nic wcześniej. Od marca próbuję zamówić ten model i co dzwonię i dopytuję to dostaję informację, że mają zablokowaną możliwość składania zamówień na tą konfigurację i że jeśli chce to tylko bicolor. Zawsze dzwonię do salonu na Pl. Konstytucji w Warszawie. No i czy to kwestia salonu dokładnie tego? Macie może jakieś sugestie w jaki sposób mógłbym go zamówić, pozyskać oprócz chrono? Dziękuje

Na razie nie ma takiej opcji.

53 minuty temu, Arscon napisał(-a):

W wątku Rolka dostałeś info. 

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Listy są pozamykane, to nie mogą Cię wpisać (oficjalne info). Najszybciej kupisz two tone lub full gold

6 minut temu, a_team napisał(-a):

Listy są pozamykane, to nie mogą Cię wpisać (oficjalne info). Najszybciej kupisz two tone lub full gold emoji846.png

Tak, dokladnie taka informacje dostalem jak napisales. Rozowe zloto i srebro to moge od reki zamowic albo full gold lecz nie wchodzi to w gre. Co w takim razie musi sie stać aby liste ponownie otworzyli? Jakies spekulacje sa moze kiedy to zrobia? Pytania moga byc banalne ale jestem ciemny w temacie kolejek w rolex. Ewentualnie podpowiedzialbys gdzie szukac nowki sztuki z drugiej reki z 2023r oprocz chrono?

8 minut temu, Arscon napisał(-a):

Tak, dokladnie taka informacje dostalem jak napisales. Rozowe zloto i srebro to moge od reki zamowic albo full gold lecz nie wchodzi to w gre. Co w takim razie musi sie stać aby liste ponownie otworzyli? Jakies spekulacje sa moze kiedy to zrobia? Pytania moga byc banalne ale jestem ciemny w temacie kolejek w rolex. Ewentualnie podpowiedzialbys gdzie szukac nowki sztuki z drugiej reki z 2023r oprocz chrono?

Są oferty u nas na bazarku, na grupie Rolexa na Facebooku i na olx też można coś znaleźć ( Ja zresztą też coś mam wystawionego ). Nie wiem czego szukasz dokładnie. Rocznikiem 2023 bym się tak nie sugerował. Te zegarki przetrwają najbliższe 50 lat :) Gwarancji masz 5 lat w Rolexie więc jest sporo czasu.

51 minut temu, Arscon napisał(-a):

Jak nie masz daleko do DE, albo znasz tam kogoś kto może się zapisać w twoim imieniu to próbowałbym tam zamówić.

1dFQTya.png

3 godziny temu, nixon111 napisał(-a):

Są oferty u nas na bazarku, na grupie Rolexa na Facebooku i na olx też można coś znaleźć ( Ja zresztą też coś mam wystawionego ). Nie wiem czego szukasz dokładnie. Rocznikiem 2023 bym się tak nie sugerował. Te zegarki przetrwają najbliższe 50 lat :) Gwarancji masz 5 lat w Rolexie więc jest sporo czasu.

Podpowiedzialbys jaka to nazwa grupy na fb?

2 godziny temu, nicon napisał(-a):

Jak nie masz daleko do DE, albo znasz tam kogoś kto może się zapisać w twoim imieniu to próbowałbym tam zamówić.

Orientujesz sie jaki jest czas oczekiwania w de na tą konfiguracje dj36 jaką chce?

17 minut temu, Arscon napisał(-a):

Orientujesz sie jaki jest czas oczekiwania w de na tą konfiguracje dj36 jaką chce?

Nie mam pojęcia, pewnie jest to całkowicie indywidualne w zależności od konkretnego sklepu, ale niedawne doświadczenia m.in. użytkowników tego forum potwierdzają że da się tam zapisać na modele na które Kruk nie pozwala nowym/słabym klientom którzy nie mają koligacji i układów z kierownikami poszczególnych salonów. Szczególnie że DJ36 z czarną tarczą to nie jest jakiś rzadki rarytas.

Edited by nicon

1dFQTya.png

29 minut temu, Arscon napisał(-a):

Podpowiedzialbys jaka to nazwa grupy na fb?

Grupa na FB to:

Rolex Polska - Forum Opinie Identyfikacja

Czasami bez sensu czekać i lepiej kupić od kogoś. Będziesz czekał a w między czasie Rolex zrobi 2-3 podwyżki i sam zakup finalnie wyjdzie w takiej kwocie lub wyższej. Obecnie te ceny się unormowały i czasami niewiele dokładając można cieszyć się z nowego z zajebistego zegarka :)

Ja tak nie chciałem kiedyś Pepsi kupić. Były po jakieś 44k w salonie a z drugiej ręki sprzedawały się w okolicy 55k. Dzisiaj 55k to cena sklepowa a z drugiej ręki bliżej 80k. Ja dalej jestem bez Pepsi i trochę bez sensu czekam nie wiem na co :)

W dniu 5.09.2023 o 14:34, nixon111 napisał(-a):

Grupa na FB to:

Rolex Polska - Forum Opinie Identyfikacja

Czasami bez sensu czekać i lepiej kupić od kogoś. Będziesz czekał a w między czasie Rolex zrobi 2-3 podwyżki i sam zakup finalnie wyjdzie w takiej kwocie lub wyższej. Obecnie te ceny się unormowały i czasami niewiele dokładając można cieszyć się z nowego z zajebistego zegarka :)

Ja tak nie chciałem kiedyś Pepsi kupić. Były po jakieś 44k w salonie a z drugiej ręki sprzedawały się w okolicy 55k. Dzisiaj 55k to cena sklepowa a z drugiej ręki bliżej 80k. Ja dalej jestem bez Pepsi i trochę bez sensu czekam nie wiem na co :)

Kiedy to ceramiczne Pepsi chodziły z drugiej ręki po 55k, bo nie mogę sobie takich momentów przypomnieć? 

Z tego co pamiętam to jakoś w 2020r. można było batgirl kupić w tej cenie 😀

2 godziny temu, mario1971 napisał(-a):

Kiedy to ceramiczne Pepsi chodziły z drugiej ręki po 55k, bo nie mogę sobie takich momentów przypomnieć? 

Pepsi rzeczywiście był drożej. Bardziej Batman jeszcze jakieś okolice 55-60 była opcja zakupu.

Patrząc teraz na to , że zegarki są droższe salonowo to ceny z drugiej ręki są istną okazją 😀

2 minuty temu, nixon111 napisał(-a):

Patrząc teraz na to , że zegarki są droższe salonowo to ceny z drugiej ręki są istną okazją 😀

No okazja, ceny lecą tydzień po tygodniu. Spokojnie z tym naganianiem.

1dFQTya.png