Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
News will be here
szwed

Sytuacja kolejkowa ROLEXa.

Recommended Posts

8 godzin temu, Boogie napisał(-a):

Ale na jaki kolor tarczy sie zapisałeś ?

Mieszasz różne wersje, a to jest kluczowe w tej zabawie. Na stalowego niebieskiego DJ41 się nie zapiszesz nigdzie.

A Submarinera przyjeli zapis na bicolora ?

Zapisałem się na DJ36, blue, flutted bezel, jubilee. Ale nie było żadnego problemu z inną wersją - wybierałem za katalogu. (

A na Submarinera Date w stali się zapisałem, żaden bicolor.

W sobotę kolega zapisał się na Sumbarinera No Date plus jakiś DJ dla żony w Warszawie. Tylko, co warto podkreślić, zrobił to zaraz po tym, jak regulował bransolety w swoich dwóch Roleksach. Może, widząc, że jest lojalnym klientem marki, mu to umożliwili.

Podsumowując...zmienia się.  Szybciej niż większość ludzi przewidywała.

A ja sie skreslilem z niektorych opcji i zostalem przy dwoch zegarkach z dokladnie sprecyzowana specyfikacja (np. jubilee a nie oyster) i dodatkowo powiedzialem, ze jak sie nie pospiesza to zakupu dokonam na grey market jak z cen zejdzie powietrze. Maja jakies 1.5r by sie postarac. Lojalnosc klienta do AD, na miare lojalnosci AD w stosunku do klienta, wiec nie powinni sie dasac. 

Interesujace bylo to, ze po tej rozmowie poprosilem o przymiarke OP 41 na co uslyszalem, ze jak bylbym zainteresowany to w przeciagu 9 miesiecy dostane jakiegokolwiek OP. Powiedzielam, ze bardzo chetnie i wezme i dla siebie i dla zony, ale najpierw musza zorganizowac te zegarki, ktorymi jestem zainteresowany na dzien dzisiejszy.

Edited by Walezy

A ja sie skreslilem z niektorych opcji i zostalem przy dwoch zegarkach z dokladnie sprecyzowana specyfikacja (np. jubilee a nie oyster) i dodatkowo powiedzialem, ze jak sie nie pospiesza to zakupu dokonam na grey market jak z cen zejdzie powietrze. Maja jakies 1.5h by sie postarac. Lojalnosc klienta do AD, na miare lojalnosci AD w stosunku do klienta, wiec nie powinni sie dasac. 

Interesujace bylo to, ze po tej rozmowie poprosilem o przymiarke OP 41 na co uslyszalem, ze jak bylbym zainteresowany to w przeciagu 9 miesiecy dostane jakiegokolwiek OP. Powiedzielam, ze bardzo chetnie i wezme i dla siebie i dla zony, ale najpierw musza zorganizowac te zegarki, ktorymi jestem zainteresowany na dzien dzisiejszy.

Może to jest dobry kierunek

2 godziny temu, Walezy napisał(-a):

Maja jakies 1.5h by sie postarac.

I co, dali znać? Bo czas im chyba już minął

image.thumb.png.3153140f3eaf516911fb9b3539154784.png

3 godziny temu, Walezy napisał(-a):

A ja sie skreslilem z niektorych opcji i zostalem przy dwoch zegarkach z dokladnie sprecyzowana specyfikacja (np. jubilee a nie oyster) i dodatkowo powiedzialem, ze jak sie nie pospiesza to zakupu dokonam na grey market jak z cen zejdzie powietrze. Maja jakies 1.5h by sie postarac. Lojalnosc klienta do AD, na miare lojalnosci AD w stosunku do klienta, wiec nie powinni sie dasac. 

Z całym szacunkiem dla kultowych cytatów z polskich flimów ale nie rozumiem fenomenu tego dzieła. 
Poza tym polityka Kruka ma monopol na Bareję, przynajmniej tak długo jak rządzą tam współczesne „resortowe dzieci”.

Dzieło raczej jakości pośredniej w stosunku do tych Barei, ale cytatów akurat im się kilka fajnych udało stworzyć.

..Tymczasem gdzieś w salonie Rolexa..

- "kliencie, zaśpiewaj nam coś ładnego, pokaż jak bardzo się cieszysz że mogłeś się zapisać i doczekałeś się zegarka który możesz kupić  "...

- (klient w konwulsjach radości):  

🤣

Edited by SPS

7 godzin temu, Walezy napisał(-a):

A ja sie skreslilem z niektorych opcji i zostalem przy dwoch zegarkach z dokladnie sprecyzowana specyfikacja (np. jubilee a nie oyster) i dodatkowo powiedzialem, ze jak sie nie pospiesza to zakupu dokonam na grey market jak z cen zejdzie powietrze. Maja jakies 1.5r by sie postarac. Lojalnosc klienta do AD, na miare lojalnosci AD w stosunku do klienta, wiec nie powinni sie dasac. 

Spokojnie, oni się nie dąsają, oni reagują tak bezemocjonalnie jak przeciętny influencer  - jak będziesz rzeczowy i żądał realizacji zamówienia to Cię po prostu wywalą po cichu i wpiszą na już mityczną czarną listę,

jak takiego @SPS 😁

Spokojnie, oni się nie dąsają, oni reagują tak bezemocjonalnie jak przeciętny influencer  - jak będziesz rzeczowy i żądał realizacji zamówienia to Cię po prostu wywalą po cichu i wpiszą na już mityczną czarną listę,
jak takiego [mention=108603]SPS[/mention] 

Pyskowaniem jeszcze chyba nikt nic nie zdziałał, ale pizza i inne frykasy, to już inna bajka W sumie może jakieś Merci kupić jak będę szedł następnym razem ?

1 godzinę temu, a_team napisał(-a):

W sumie tak się rozluźniło, że dalej nie można się zapisać na nic w stali emoji16.png Chyba, że to wersja dla mnie emoji14.png

wczoraj żona odbierała DJ przy okazji spytałem o zapisy. Póki co bicolory lub pełne złoto. Natomiast bedą się kontaktować bo może na jakiegoś suba dałoby radę zapisać

Edited by pixa_ns

wczoraj żona odbierała DJ przy okazji spytałem o zapisy. Póki co bicolory lub pełne złoto. Natomiast bedą się kontaktować bo może na jakiegoś suba dałoby radę zapisać

W przyszłym tygodniu może pojadę na jakiegoś bicolora się zapisać, bo mnie nosi

Dobrze, że tak całkiem to jeszcze nie puściło, bo szkoda byłoby ten wątek zamykać. 

"Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa" - Julian Tuwim. 

Daytona czy też GMT cały czas będą trudne do zdobycia. 

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

6 minut temu, mario1971 napisał(-a):

Tak też mówią na WatchBox Studios.

Edited by mylof

" Nikomu nieznane tajemne serce zegara " - Elias Canetti

39 minut temu, mario1971 napisał(-a):

Myślę że gdyby były normalnie dostępne, straciłyby dużo z nimbu jaki je otacza i jaki wokół nich wytworzono. Nie chodzi mi o flipowanie nimi, ale o to że jak to tak, każdy mógłby sobie wejść do salonu i kupić za ok 50 tysięcy stalową Daytonę? No nie, to by było za łatwe. 

45 minut temu, mario1971 napisał(-a):

To samo usłyszałem wczoraj w salonie.

A skąd oni to wiedzą niby w tym salonie? Lepiej by utkali mordę zamiast gadać te losowe bzdury. Nikt tego nie wie co będzie dalej z dostępnością, ale pajac sprzedawca z kraju 3ciego świata ma insider info od samego Dufoura. Tak było.

1dFQTya.png

W salonach Kruka sprzedawcy udzielają randomowych odpowiedzi, powoływanie się na nich nie ma sensu. Ciekawy jestem jak sytuacja za granicą. Myślę żeby dać szansę Ex36, powinen chyba być już do kupienia , bo na chrono chodzą poniżej metki. 

1 godzinę temu, beniowski napisał(-a):

Myślę że gdyby były normalnie dostępne, straciłyby dużo z nimbu jaki je otacza i jaki wokół nich wytworzono. Nie chodzi mi o flipowanie nimi, ale o to że jak to tak, każdy mógłby sobie wejść do salonu i kupić za ok 50 tysięcy stalową Daytonę? No nie, to by było za łatwe. 

Stalowa Daytona za 50k to niemy krzyk z przeszłości. 😉

4 minuty temu, mario1971 napisał(-a):

Stalowa Daytona za 50k to niemy krzyk z przeszłości. 😉

No racja. U mnie 15200 euro. Ale wciąż, dostępna od ręki w takiej cenie, traci dla wielu nimb niedostępności.

2 minuty temu, beniowski napisał(-a):

No racja. U mnie 15200 euro. Ale wciąż, dostępna od ręki w takiej cenie, traci dla wielu nimb niedostępności.

Gdyby były dostępne od ręki, wziąłbym na próbę Oysterflexa w białym złocie - do ponoszenia.