pdb 834 #7676 Posted October 9, 2023 8 godzin temu, Boogie napisał(-a): Ale na jaki kolor tarczy sie zapisałeś ? Mieszasz różne wersje, a to jest kluczowe w tej zabawie. Na stalowego niebieskiego DJ41 się nie zapiszesz nigdzie. A Submarinera przyjeli zapis na bicolora ? Zapisałem się na DJ36, blue, flutted bezel, jubilee. Ale nie było żadnego problemu z inną wersją - wybierałem za katalogu. ( A na Submarinera Date w stali się zapisałem, żaden bicolor. W sobotę kolega zapisał się na Sumbarinera No Date plus jakiś DJ dla żony w Warszawie. Tylko, co warto podkreślić, zrobił to zaraz po tym, jak regulował bransolety w swoich dwóch Roleksach. Może, widząc, że jest lojalnym klientem marki, mu to umożliwili. Podsumowując...zmienia się. Szybciej niż większość ludzi przewidywała. 2 Share this post Link to post Share on other sites
Walezy 316 #7677 Posted October 9, 2023 (edited) A ja sie skreslilem z niektorych opcji i zostalem przy dwoch zegarkach z dokladnie sprecyzowana specyfikacja (np. jubilee a nie oyster) i dodatkowo powiedzialem, ze jak sie nie pospiesza to zakupu dokonam na grey market jak z cen zejdzie powietrze. Maja jakies 1.5r by sie postarac. Lojalnosc klienta do AD, na miare lojalnosci AD w stosunku do klienta, wiec nie powinni sie dasac. Interesujace bylo to, ze po tej rozmowie poprosilem o przymiarke OP 41 na co uslyszalem, ze jak bylbym zainteresowany to w przeciagu 9 miesiecy dostane jakiegokolwiek OP. Powiedzielam, ze bardzo chetnie i wezme i dla siebie i dla zony, ale najpierw musza zorganizowac te zegarki, ktorymi jestem zainteresowany na dzien dzisiejszy. Edited October 9, 2023 by Walezy 6 Share this post Link to post Share on other sites
Piotr Piątkowski 6963 #7678 Posted October 9, 2023 A ja sie skreslilem z niektorych opcji i zostalem przy dwoch zegarkach z dokladnie sprecyzowana specyfikacja (np. jubilee a nie oyster) i dodatkowo powiedzialem, ze jak sie nie pospiesza to zakupu dokonam na grey market jak z cen zejdzie powietrze. Maja jakies 1.5h by sie postarac. Lojalnosc klienta do AD, na miare lojalnosci AD w stosunku do klienta, wiec nie powinni sie dasac. Interesujace bylo to, ze po tej rozmowie poprosilem o przymiarke OP 41 na co uslyszalem, ze jak bylbym zainteresowany to w przeciagu 9 miesiecy dostane jakiegokolwiek OP. Powiedzielam, ze bardzo chetnie i wezme i dla siebie i dla zony, ale najpierw musza zorganizowac te zegarki, ktorymi jestem zainteresowany na dzien dzisiejszy. Może to jest dobry kierunek 0 Share this post Link to post Share on other sites
meinard 4474 #7679 Posted October 9, 2023 2 godziny temu, Walezy napisał(-a): Maja jakies 1.5h by sie postarac. I co, dali znać? Bo czas im chyba już minął 2 Share this post Link to post Share on other sites
beniowski 8479 #7680 Posted October 9, 2023 3 godziny temu, Walezy napisał(-a): A ja sie skreslilem z niektorych opcji i zostalem przy dwoch zegarkach z dokladnie sprecyzowana specyfikacja (np. jubilee a nie oyster) i dodatkowo powiedzialem, ze jak sie nie pospiesza to zakupu dokonam na grey market jak z cen zejdzie powietrze. Maja jakies 1.5h by sie postarac. Lojalnosc klienta do AD, na miare lojalnosci AD w stosunku do klienta, wiec nie powinni sie dasac. Interesujace bylo to, ze po tej rozmowie poprosilem o przymiarke OP 41 na co uslyszalem, ze jak bylbym zainteresowany to w przeciagu 9 miesiecy dostane jakiegokolwiek OP. Powiedzielam, ze bardzo chetnie i wezme i dla siebie i dla zony, ale najpierw musza zorganizowac te zegarki, ktorymi jestem zainteresowany na dzien dzisiejszy. 7 Share this post Link to post Share on other sites
desmo 3940 #7681 Posted October 9, 2023 Z całym szacunkiem dla kultowych cytatów z polskich flimów ale nie rozumiem fenomenu tego dzieła. Poza tym polityka Kruka ma monopol na Bareję, przynajmniej tak długo jak rządzą tam współczesne „resortowe dzieci”. 2 Share this post Link to post Share on other sites
beniowski 8479 #7682 Posted October 9, 2023 Dzieło raczej jakości pośredniej w stosunku do tych Barei, ale cytatów akurat im się kilka fajnych udało stworzyć. 2 Share this post Link to post Share on other sites
SPS 57986 #7683 Posted October 9, 2023 (edited) ..Tymczasem gdzieś w salonie Rolexa.. - "kliencie, zaśpiewaj nam coś ładnego, pokaż jak bardzo się cieszysz że mogłeś się zapisać i doczekałeś się zegarka który możesz kupić "... - (klient w konwulsjach radości): 🤣 Edited October 9, 2023 by SPS 4 Share this post Link to post Share on other sites
AKPS 5386 #7684 Posted October 9, 2023 7 godzin temu, Walezy napisał(-a): A ja sie skreslilem z niektorych opcji i zostalem przy dwoch zegarkach z dokladnie sprecyzowana specyfikacja (np. jubilee a nie oyster) i dodatkowo powiedzialem, ze jak sie nie pospiesza to zakupu dokonam na grey market jak z cen zejdzie powietrze. Maja jakies 1.5r by sie postarac. Lojalnosc klienta do AD, na miare lojalnosci AD w stosunku do klienta, wiec nie powinni sie dasac. Interesujace bylo to, ze po tej rozmowie poprosilem o przymiarke OP 41 na co uslyszalem, ze jak bylbym zainteresowany to w przeciagu 9 miesiecy dostane jakiegokolwiek OP. Powiedzielam, ze bardzo chetnie i wezme i dla siebie i dla zony, ale najpierw musza zorganizowac te zegarki, ktorymi jestem zainteresowany na dzien dzisiejszy. Spokojnie, oni się nie dąsają, oni reagują tak bezemocjonalnie jak przeciętny influencer - jak będziesz rzeczowy i żądał realizacji zamówienia to Cię po prostu wywalą po cichu i wpiszą na już mityczną czarną listę, jak takiego @SPS 😁 4 Share this post Link to post Share on other sites
Piotr Piątkowski 6963 #7685 Posted October 9, 2023 Spokojnie, oni się nie dąsają, oni reagują tak bezemocjonalnie jak przeciętny influencer - jak będziesz rzeczowy i żądał realizacji zamówienia to Cię po prostu wywalą po cichu i wpiszą na już mityczną czarną listę, jak takiego [mention=108603]SPS[/mention] Pyskowaniem jeszcze chyba nikt nic nie zdziałał, ale pizza i inne frykasy, to już inna bajka W sumie może jakieś Merci kupić jak będę szedł następnym razem ? 1 Share this post Link to post Share on other sites
Just1MoreWatch 2674 #7686 Posted October 9, 2023 Może by tak rozważyli zmianę nazwy firmy na W. SĘP 😵💫 5 Share this post Link to post Share on other sites
Piotr Piątkowski 6963 #7687 Posted October 10, 2023 W sumie tak się rozluźniło, że dalej nie można się zapisać na nic w stali Chyba, że to wersja dla mnie 1 Share this post Link to post Share on other sites
pixa_ns 18 #7688 Posted October 10, 2023 (edited) 1 godzinę temu, a_team napisał(-a): W sumie tak się rozluźniło, że dalej nie można się zapisać na nic w stali Chyba, że to wersja dla mnie wczoraj żona odbierała DJ przy okazji spytałem o zapisy. Póki co bicolory lub pełne złoto. Natomiast bedą się kontaktować bo może na jakiegoś suba dałoby radę zapisać Edited October 10, 2023 by pixa_ns 0 Share this post Link to post Share on other sites
Piotr Piątkowski 6963 #7689 Posted October 10, 2023 wczoraj żona odbierała DJ przy okazji spytałem o zapisy. Póki co bicolory lub pełne złoto. Natomiast bedą się kontaktować bo może na jakiegoś suba dałoby radę zapisaćW przyszłym tygodniu może pojadę na jakiegoś bicolora się zapisać, bo mnie nosi 0 Share this post Link to post Share on other sites
agremi 12081 #7690 Posted October 10, 2023 Dobrze, że tak całkiem to jeszcze nie puściło, bo szkoda byłoby ten wątek zamykać. 1 "Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa" - Julian Tuwim. Share this post Link to post Share on other sites
Piotr Piątkowski 6963 #7691 Posted October 10, 2023 Myślę, że ten wątek będzie aktualny cały czas. Nawet jak trochę poluzują na wybrane modele, to zostaną inne mniej dostępne 0 Share this post Link to post Share on other sites
mario1971 67936 #7692 Posted October 10, 2023 Daytona czy też GMT cały czas będą trudne do zdobycia. 1 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Share this post Link to post Share on other sites
mylof 3913 #7693 Posted October 10, 2023 (edited) 6 minut temu, mario1971 napisał(-a): Daytona czy też GMT cały czas będą trudne do zdobycia. Tak też mówią na WatchBox Studios. Edited October 10, 2023 by mylof 1 " Nikomu nieznane tajemne serce zegara " - Elias Canetti Share this post Link to post Share on other sites
beniowski 8479 #7694 Posted October 10, 2023 39 minut temu, mario1971 napisał(-a): Daytona czy też GMT cały czas będą trudne do zdobycia. Myślę że gdyby były normalnie dostępne, straciłyby dużo z nimbu jaki je otacza i jaki wokół nich wytworzono. Nie chodzi mi o flipowanie nimi, ale o to że jak to tak, każdy mógłby sobie wejść do salonu i kupić za ok 50 tysięcy stalową Daytonę? No nie, to by było za łatwe. 1 Share this post Link to post Share on other sites
pixa_ns 18 #7695 Posted October 10, 2023 45 minut temu, mario1971 napisał(-a): Daytona czy też GMT cały czas będą trudne do zdobycia. To samo usłyszałem wczoraj w salonie. 0 Share this post Link to post Share on other sites
nicon 3845 #7696 Posted October 10, 2023 A skąd oni to wiedzą niby w tym salonie? Lepiej by utkali mordę zamiast gadać te losowe bzdury. Nikt tego nie wie co będzie dalej z dostępnością, ale pajac sprzedawca z kraju 3ciego świata ma insider info od samego Dufoura. Tak było. 4 Share this post Link to post Share on other sites
tbn 4925 #7697 Posted October 10, 2023 W salonach Kruka sprzedawcy udzielają randomowych odpowiedzi, powoływanie się na nich nie ma sensu. Ciekawy jestem jak sytuacja za granicą. Myślę żeby dać szansę Ex36, powinen chyba być już do kupienia , bo na chrono chodzą poniżej metki. 2 Share this post Link to post Share on other sites
mario1971 67936 #7698 Posted October 10, 2023 1 godzinę temu, beniowski napisał(-a): Myślę że gdyby były normalnie dostępne, straciłyby dużo z nimbu jaki je otacza i jaki wokół nich wytworzono. Nie chodzi mi o flipowanie nimi, ale o to że jak to tak, każdy mógłby sobie wejść do salonu i kupić za ok 50 tysięcy stalową Daytonę? No nie, to by było za łatwe. Stalowa Daytona za 50k to niemy krzyk z przeszłości. 😉 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Share this post Link to post Share on other sites
beniowski 8479 #7699 Posted October 10, 2023 4 minuty temu, mario1971 napisał(-a): Stalowa Daytona za 50k to niemy krzyk z przeszłości. 😉 No racja. U mnie 15200 euro. Ale wciąż, dostępna od ręki w takiej cenie, traci dla wielu nimb niedostępności. 0 Share this post Link to post Share on other sites
mario1971 67936 #7700 Posted October 10, 2023 2 minuty temu, beniowski napisał(-a): No racja. U mnie 15200 euro. Ale wciąż, dostępna od ręki w takiej cenie, traci dla wielu nimb niedostępności. Gdyby były dostępne od ręki, wziąłbym na próbę Oysterflexa w białym złocie - do ponoszenia. 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Share this post Link to post Share on other sites