Piotr Piątkowski 6956 #7576 Posted September 8, 2023 Jaki kurs teraz w Kruku ? 0 Share this post Link to post Share on other sites
Guest Bronzo #7577 Posted September 8, 2023 11 minut temu, a_team napisał(-a): Jaki kurs teraz w Kruku ? W poniedziałek pewnie będzie 5.0 albo 5.1 0 Share this post Link to post Share on other sites
nixon111 401 #7578 Posted September 8, 2023 29 minut temu, nicon napisał(-a): No okazja, ceny lecą tydzień po tygodniu. Spokojnie z tym naganianiem. Bardziej patrzę na ceny przykładowo z 2019, przed tym najwiekszym boomem z cenami. Wtedy był większy profit z takiego Batmana dla osoby która chciała go sprzedać po odbiorze niż w dniu dzisiejszym. Ja nie naganiam na nic. Chcę kupić Day Date i cały czas myślałem o nowym. Obecnie zastanawiam się czy nie będzie bardziej jakiejś okazji na kilkuletni. Jeszcze nie dawno było to nierealne coś dobrze kupić. 0 Share this post Link to post Share on other sites
Bugs 4622 #7579 Posted September 9, 2023 (edited) 12 godzin temu, mrstatler napisał(-a): Kurs euro podskoczył, więc pewnie za chwilę będą podwyżki Euro jest dzisiaj tańsze niż rok i dwa lata temu o tej samej porze. Zegarki na wtórnym jakoś nie drożeją. Edited September 9, 2023 by Bugs 0 Share this post Link to post Share on other sites
lukebor 8235 #7580 Posted September 9, 2023 Z tego co pamiętam to jakoś w 2020r. można było batgirl kupić w tej cenie To prawda, sam kupiłem wtedy Batgirl poniżej 55k. Euro jest dzisiaj tańsze niż rok i dwa lata temu o tej samej porze. Zegarki na wtórnym jakoś nie drożeją.Tu nie chodzi o kurs euro, tylko o kurs euro u Kruka Obecnie 4,90, ale spodziewam się, że wskoczy powyżej ok. 5 zł. 0 I'm not myself, but not dead and not for sale... Share this post Link to post Share on other sites
Bugs 4622 #7581 Posted September 9, 2023 5 minut temu, lukebor napisał(-a): Tu nie chodzi o kurs euro, tylko o kurs euro u Kruka Obecnie 4,90, ale spodziewam się, że wskoczy powyżej ok. 5 zł. Niewykluczone chociaż trudne do uzasadnienia. Jak tak będzie to chyba zrezygnuję z odbioru - jeśli w ogóle raczą mi go umożliwić po prawie 2 latach. 0 Share this post Link to post Share on other sites
lukebor 8235 #7582 Posted September 9, 2023 Niewykluczone chociaż trudne do uzasadnienia. Jak tak będzie to chyba zrezygnuję z odbioru - jeśli w ogóle raczą mi go umożliwić po prawie 2 latach.Czekasz nadal na to, o czym kiedyś rozmawialiśmy? Zobaczyłem ostatnio cenę, prawie 10k więcej, niż gdy ja odbierałem 0 I'm not myself, but not dead and not for sale... Share this post Link to post Share on other sites
Bugs 4622 #7583 Posted September 9, 2023 23 minuty temu, lukebor napisał(-a): Czekasz nadal na to, o czym kiedyś rozmawialiśmy? Zobaczyłem ostatnio cenę, prawie 10k więcej, niż gdy ja odbierałem Na Dj41 blue fluted jubilee, w grudniu będzie 2 lata, też sporo zdrożał w międzyczasie - na zamówieniu mam 46590, dzisiaj byłoby ponad 52k. YM40 są lepiej dostępne, już dwa razy mogłem brać bicolor a na stalowy był możliwy zapis na wiosnę. Przy podwyżkach w AD i takim przeliczniku to już się mocno zastanowię - w czasach gdy nawet Air King sprzedawał się od ręki z dobrą przebitką to można było brać cokolwiek na zasadzie "ponoszę i najwyżej sprzedam jak nie podejdzie", teraz poza GMT i Daytoną to wszystko okolice metki albo i poniżej. 0 Share this post Link to post Share on other sites
lukebor 8235 #7584 Posted September 9, 2023 Na Dj41 blue fluted jubilee, w grudniu będzie 2 lata, też sporo zdrożał w międzyczasie - na zamówieniu mam 46590, dzisiaj byłoby ponad 52k. YM40 są lepiej dostępne, już dwa razy mogłem brać bicolor a na stalowy był możliwy zapis na wiosnę. Przy podwyżkach w AD i takim przeliczniku to już się mocno zastanowię - w czasach gdy nawet Air King sprzedawał się od ręki z dobrą przebitką to można było brać cokolwiek na zasadzie "ponoszę i najwyżej sprzedam jak nie podejdzie", teraz poza GMT i Daytoną to wszystko okolice metki albo i poniżej. Ja odebrałem DJ41 Mint Green w tym tygodniu, ceny jak mówisz. YM za to ponad 61,5k (ja półtora roku temu płaciłem ok. 53k). 0 I'm not myself, but not dead and not for sale... Share this post Link to post Share on other sites
Bugs 4622 #7585 Posted September 9, 2023 (edited) 27 minut temu, lukebor napisał(-a): Ja odebrałem DJ41 Mint Green w tym tygodniu, ceny jak mówisz. YM za to ponad 61,5k (ja półtora roku temu płaciłem ok. 53k). Ja pierwsze podejście do YM miałem w połowie 2021 i wtedy było 54490 ( 11600 euro ), w tym roku przy zapisach na nowości już 61990 ( 12400 euro ), czyli zwyżki i ceny i kursu. Kupując ten sam model w DE ( Wempe ) płaci się 12050 euro + różnica przelicznika to finalnie ponad 6tys PLN mniej niż u Kruka. Edited September 9, 2023 by Bugs 1 Share this post Link to post Share on other sites
Guest Bronzo #7586 Posted September 9, 2023 5 godzin temu, Bugs napisał(-a): Ja pierwsze podejście do YM miałem w połowie 2021 i wtedy było 54490 ( 11600 euro ), w tym roku przy zapisach na nowości już 61990 ( 12400 euro ), czyli zwyżki i ceny i kursu. Kupując ten sam model w DE ( Wempe ) płaci się 12050 euro + różnica przelicznika to finalnie ponad 6tys PLN mniej niż u Kruka. Tylko, ze w DE nadal nie ma YM od ręki 0 Share this post Link to post Share on other sites
Bugs 4622 #7587 Posted September 9, 2023 42 minuty temu, Bronzo napisał(-a): Tylko, ze w DE nadal nie ma YM od ręki Od ręki to pewnie nigdzie nie ma ale skoro u nas można się zapisać to u nich pewnie też, dwie wycieczki do Berlina to nieduży koszt 0 Share this post Link to post Share on other sites
Guest Bronzo #7588 Posted September 9, 2023 5 godzin temu, Bugs napisał(-a): Od ręki to pewnie nigdzie nie ma ale skoro u nas można się zapisać to u nich pewnie też, dwie wycieczki do Berlina to nieduży koszt na YM 40 nadal nie ma zapisów, chyba że coś się zmieniło? 0 Share this post Link to post Share on other sites
Bugs 4622 #7589 Posted September 10, 2023 10 godzin temu, Bronzo napisał(-a): na YM 40 nadal nie ma zapisów, chyba że coś się zmieniło? W DE nie wiem, w PL zapisałem się w marcu bo z poprzedniego musiałem zrezygnować, bicolor był do odbioru dwa razy w ciągu roku od zapisu i słyszałem też o wolnych w salonie więc chyba nie jest tak trudno dostępny a jak komuś nie przeszkadza skrajny bling to wersja chocolate jest zjawiskowo piękna. 0 Share this post Link to post Share on other sites
Arscon 1 #7590 Posted September 10, 2023 Panowie, a orientujecie się od znajomych lub może sami jeśli ktoś jest jak wygląda sytuacja z zegarkiem rolex w us, dokładnie w ny? Kolega jakiś czas temu wyjechał do ny i może przez niego udałoby mi się zakupić dj 36 fluted bezel, jubilee i czarna tarcza? Chciałem sprawdzić nawet jakoś jaka cena jest za taką konfigurację w us ale na oficjalnej stronie rolex wszystko mi w euro przelicza i pokazuje 9050e. Wiadomo w us dochodzi jeszcze tax. Z zegarkami rolex jest jakaś różnica między tymi co idą na rynek Amerykański, a tymi co idą na Europe? Pytam bo w autach jest tak, na us gorsza np jakość skóry idzie w bmw, audi. Pytam tutaj zanim wyślę kolegę do salonu. Dzięki 0 Share this post Link to post Share on other sites
beniowski 8475 #7591 Posted September 10, 2023 1 minutę temu, Arscon napisał(-a): Panowie, a orientujecie się od znajomych lub może sami jeśli ktoś jest jak wygląda sytuacja z zegarkiem rolex w us, dokładnie w ny? Kolega jakiś czas temu wyjechał do ny i może przez niego udałoby mi się zakupić dj 36 fluted bezel, jubilee i czarna tarcza? Chciałem sprawdzić nawet jakoś jaka cena jest za taką konfigurację w us ale na oficjalnej stronie rolex wszystko mi w euro przelicza i pokazuje 9050e. Wiadomo w us dochodzi jeszcze tax. Z zegarkami rolex jest jakaś różnica między tymi co idą na rynek Amerykański, a tymi co idą na Europe? Pytam bo w autach jest tak, na us gorsza np jakość skóry idzie w bmw, audi. Pytam tutaj zanim wyślę kolegę do salonu. Dzięki Jak w USA wydasz naprawdę sporo na inne zegarki/biżuterię u dilera, to magicznie okaże się że ma w szufladzie to czego szukasz 😂. 0 Share this post Link to post Share on other sites
mario1971 67917 #7592 Posted September 10, 2023 6 minut temu, Arscon napisał(-a): Panowie, a orientujecie się od znajomych lub może sami jeśli ktoś jest jak wygląda sytuacja z zegarkiem rolex w us, dokładnie w ny? Kolega jakiś czas temu wyjechał do ny i może przez niego udałoby mi się zakupić dj 36 fluted bezel, jubilee i czarna tarcza? Chciałem sprawdzić nawet jakoś jaka cena jest za taką konfigurację w us ale na oficjalnej stronie rolex wszystko mi w euro przelicza i pokazuje 9050e. Wiadomo w us dochodzi jeszcze tax. Z zegarkami rolex jest jakaś różnica między tymi co idą na rynek Amerykański, a tymi co idą na Europe? Pytam bo w autach jest tak, na us gorsza np jakość skóry idzie w bmw, audi. Pytam tutaj zanim wyślę kolegę do salonu. Dzięki W USA sprzedaż czarnych tarcz w niektórych stanach jest z pewnych względów prawnie zakazana. 🙃 1 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Share this post Link to post Share on other sites
meinard 4474 #7593 Posted September 10, 2023 8 minut temu, Arscon napisał(-a): Kolega jakiś czas temu wyjechał do ny i może przez niego udałoby mi się zakupić dj 36 fluted bezel, jubilee i czarna tarcza? Może by się udało, jak kolega ma dobre relacje z AD. Tam jest jeszcze większa patola niż u nas z warunkowaniem zakupu, przynajmniej z tego co czytam na grupach amerykańskich. Więc jeśli liczysz że wejdzie i z ulicy zamówi to bez szans. 1 Share this post Link to post Share on other sites
Arscon 1 #7594 Posted September 10, 2023 3 godziny temu, meinard napisał(-a): Może by się udało, jak kolega ma dobre relacje z AD. Tam jest jeszcze większa patola niż u nas z warunkowaniem zakupu, przynajmniej z tego co czytam na grupach amerykańskich. Więc jeśli liczysz że wejdzie i z ulicy zamówi to bez szans. a mogę gdzieś sprawdzić ile u nich wychodzi za dj 36 z fluted, jubile i czarną tarczą rolek? 0 Share this post Link to post Share on other sites
beniowski 8475 #7595 Posted September 10, 2023 36 minut temu, Arscon napisał(-a): a mogę gdzieś sprawdzić ile u nich wychodzi za dj 36 z fluted, jubile i czarną tarczą rolek? Na amerykańskiej stronie Rolexa - włącz VPN i do dzieła. 0 Share this post Link to post Share on other sites
meinard 4474 #7596 Posted September 10, 2023 35 minut temu, Arscon napisał(-a): ile u nich wychodzi "U nich" jest różnie. Tam nie ma monopolu, tak jak u nas w Kruku - mają wielu AD, każdy sam cenę ustala. Internety mówią, że MSRP to 8950$ 0 Share this post Link to post Share on other sites
moss 317 #7597 Posted September 10, 2023 8 godzin temu, beniowski napisał(-a): Na amerykańskiej stronie Rolexa - włącz VPN i do dzieła. +podatek stanowy trzeba doliczyć do cen widocznych na stronie Rolka (zwykle 7-11% w zależności od stanu) 0 Share this post Link to post Share on other sites
pdb 834 #7598 Posted September 11, 2023 W dniu 9.09.2023 o 10:27, Bugs napisał(-a): Na Dj41 blue fluted jubilee, w grudniu będzie 2 lata, też sporo zdrożał w międzyczasie - na zamówieniu mam 46590, dzisiaj byłoby ponad 52k. A na bazarku wystawiony jest właśnie taki za 55k PLN i jakoś leży od 18 sierpnia. Czyli mamy już praktycznie sytuację, że ciężko sprzedać powyżej retail. Czyli niespecjalnie się opłaca czekać te lata, aż Kruk zadzwoni 😉 No chyba, że ktoś nabija sobie obroty u Kruka. 1 Share this post Link to post Share on other sites
bibbi 5732 #7599 Posted September 11, 2023 +podatek stanowy trzeba doliczyć do cen widocznych na stronie Rolka (zwykle 7-11% w zależności od stanu)8,875% w przypadku NYC. bibbi 0 Share this post Link to post Share on other sites
Paweł Bohacz 2887 #7600 Posted September 11, 2023 W dniu 5.09.2023 o 14:34, nixon111 napisał(-a): Grupa na FB to: Rolex Polska - Forum Opinie Identyfikacja Czasami bez sensu czekać i lepiej kupić od kogoś. Będziesz czekał a w między czasie Rolex zrobi 2-3 podwyżki i sam zakup finalnie wyjdzie w takiej kwocie lub wyższej. Obecnie te ceny się unormowały i czasami niewiele dokładając można cieszyć się z nowego z zajebistego zegarka Ja tak nie chciałem kiedyś Pepsi kupić. Były po jakieś 44k w salonie a z drugiej ręki sprzedawały się w okolicy 55k. Dzisiaj 55k to cena sklepowa a z drugiej ręki bliżej 80k. Ja dalej jestem bez Pepsi i trochę bez sensu czekam nie wiem na co a rownie dobrze moglo byc w druga strone 0 www.instagram.com/pawelbohacz/ Share this post Link to post Share on other sites