trollu 721 #13251 Napisano 4 Lutego 2016 (edytowane) ogólnie w e53 nie było chyba jeszcze Xdrive i o nim mówiłem, kolejna generacja w tych pieniądzach? no nie wiem. Poza tym e53 jest jeszcze z czasów gdzie nie było narzekań na wycierające się po roku plastiki. tanie na pewno nie jest ale z pierwszy x3 myślę że godne rozważenia.poza tym nie gadamy o przeprawówce tylko o samochodzie na codzeń+wypad za miasto w wekend no chyba że postawić na klasykę - Defender Edytowane 4 Lutego 2016 przez trollu 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2403 #13252 Napisano 4 Lutego 2016 Miałem ZJ, pomyliłem literki.1998 rok, ciemnozielony z beżową skórą.To już 10 lat jak go sprzedałem... Jaki teren? - lasy, troche łąk bagien, jakieś porzucone żwirowisko, brodzenie przez rzeki. Nic ekstremalnego, jeździł na oponach all-terrain BFGoodricha.Zostawiłbym go, ale niepotrzebnie go popsułem instalując gaz. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mikołaj N 388 #13253 Napisano 4 Lutego 2016 (edytowane) E53 po lifcie ma xdrive. Edytowane 4 Lutego 2016 przez Mikołaj N 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
overrange 47 #13254 Napisano 4 Lutego 2016 Jesli Laguna daje rade, a potrzebujesz tylko wyzszego przeswitu to moze jakies kombi z wiekszym przeswitem i 4x4 typu Audi allroad? Xc70? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Joogi 9 #13255 Napisano 4 Lutego 2016 Mikolaj,jak będziesz przy okazji w Warszawie to zapraszam do obejrzenia.To że stracił rame nic mu nie ujmuje bo została wzmocniona konstrukcja Mamy takiego fainego lifta zrobionego Zobacz na Yutubie kilka filmików WJ w terenie.Co do lpg to powiem że wszystkie moje Jeepy i Cadilac Eskalade jeżdża na lpg i mam głęboko w Du..... kto co otym myśli Dobrze założona instalacja nie sprawi żadnego klopotu! Problem polega na tym że jest bardzo mało specjalistów od lpg !Partaczy i ludzi którzy nie mają pojęcia jest wielu To tak jak z Zegarmistrzem,jest ich wielu ale tylko nieliczni zrobią przegląd w automacie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mikołaj N 388 #13256 Napisano 4 Lutego 2016 Wiesz, to juz w sumie nie lift tylko wymiana zawieszenia. Fizycznie nie podniesiesz nadwozia w stosunku do punktu osadzenia zwieszenia Osobiście z reguły idę w drugą stronę i obniżam auta. Ale w drugiej połowie lutego jadę na tydzień do nas w góry gdze będę rzeźbić ze szwagrem stare Musso z 98r do którego kupiłem poliurerany i nowe sprężyny Zrobię z niego bestię przeprawową 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #13257 Napisano 4 Lutego 2016 XC70 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Joogi 9 #13258 Napisano 4 Lutego 2016 Mikołaj, Politury są bardzo twarde i nie wszędzie w zawieszeniu zdają egzamin Ale to trzeba samemu doświadczyć 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mikołaj N 388 #13259 Napisano 4 Lutego 2016 U nas nie ma innej opcji. I tak wziąłem białe podobno lightowe. Poza tym one niewiele maja wpływu na komfort bo same nie pracują aktywnie na kole. W Abarthcie zmienilem tuleje z tylu na poliuretanowe i szybko wróciłem do serii 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bikodh 6 #13260 Napisano 5 Lutego 2016 A VW Tuareg? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Joogi 9 #13261 Napisano 5 Lutego 2016 Wszystkie auta typu suv nadają się delikatnego terenu,a i plaskaczem się dojedzie do celu jak blota nie będzie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pepepatryk 11982 #13262 Napisano 5 Lutego 2016 Jest jeszcze coś takiego 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollu 721 #13263 Napisano 5 Lutego 2016 to już powoli klasyk, od czasu do trzeba by go ubrudzić ale trochę szkoda go na codzienne tłuczenie. No i zależy kto jakiej wygody wymaga, jakoś materiałów i spasowanie w G2 są całkiem ok bo po 20 latach nic samo z siebie nie odpada ale jednak widać wiek samochodu jako fun car na wekend - jak najbardziej ok 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jebudu 2154 #13264 Napisano 5 Lutego 2016 Na razie z tych propozycji To najbardziej mi Forester i Pathfinder podchodzi. X5 pewnie drogi w utrzymaniu ? Na codzień używany będzie po mieście i ewentualnie z raz w miesiącu jakaś trasa kolo 1000km. A ten teren to dlatego że czasem wybieram się z Ojcem na poszukiwania warminskich skarbów z wykrywaczem metali, poza tym jakieś wyjazdy do lasu nad jezioro itd. A u nas piaski ostatnio jak byłem u mechanika to go prawie osłona podwozia zabiła bo było na niej z 5 cm piasku Znajomy teścia ma x5 3.0d 2008r bodajże i w ubiegłym roku zostawił w serwisach 40k... bardzo drogie w utrzymaniu diabelstwo 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lewandek 55 #13265 Napisano 5 Lutego 2016 Miałem Forestera - w lekkim terenie dawał sobie świetnie radę, ja głównie jeździłem po asfaltach. Poza tym dość drogie części, problem z zamiennikami. Ale leśniczy, który go ode mnie kupił nadal zadowolony 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollu 721 #13266 Napisano 5 Lutego 2016 serwis tego X5 w ASO? Wtedy takie kwoty na pewno nie dziwią poza tym 2008r to juz E70 czyli nowsza generacja. Ceny oryginałów są zabójcze, wiem na przykładzie e46, które jest już nastoletnim autem a za niektóre części płaci się w tysiącach zł. Inna sprawa, że elementy eksploatacyjne sa bez problemu dostępne w zamiennikach w bardzo szerokim zakresie cen więc każdy coś znajdzie - tutaj przewaga nad np w/w foresterem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jebudu 2154 #13267 Napisano 5 Lutego 2016 serwis tego X5 w ASO? Wtedy takie kwoty na pewno nie dziwią poza tym 2008r to juz E70 czyli nowsza generacja. Ceny oryginałów są zabójcze, wiem na przykładzie e46, które jest już nastoletnim autem a za niektóre części płaci się w tysiącach zł. Inna sprawa, że elementy eksploatacyjne sa bez problemu dostępne w zamiennikach w bardzo szerokim zakresie cen więc każdy coś znajdzie - tutaj przewaga nad np w/w foresterem Podejrzewam, że w ASO. Kto bogatemu zabroni... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lawnowerman 927 #13268 Napisano 5 Lutego 2016 . Inna sprawa, że elementy eksploatacyjne sa bez problemu dostępne w zamiennikach w bardzo szerokim zakresie cen więc każdy coś znajdzie - tutaj przewaga nad np w/w foresterem Tzn. np.: co ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelb29 801 #13269 Napisano 5 Lutego 2016 Znajomy teścia ma x5 3.0d 2008r bodajże i w ubiegłym roku zostawił w serwisach 40k... bardzo drogie w utrzymaniu diabelstwoTo co zrobił za te 40 k pln ? 0 Deus Dona Me Vi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #13270 Napisano 5 Lutego 2016 Toyota 'Auris' jaki olej silnikowy? Jutro mają wymienić, co najlepiej?Dzieki. 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mikołaj N 388 #13271 Napisano 5 Lutego 2016 (edytowane) Co do X5 3,0.Wystarczy, że mu pneumatyka siadła albo musiał rozrząd w tym badziewiu wymienić... Z tego co pamiętam rozrząd to jakieś 12-15 tys z robotą w ASO. A jak pęknie - bo w tym modelu zdarzało się to niestety - to w gdzieś czytałem że ASO woła 60 tys Edytowane 5 Lutego 2016 przez Mikołaj N 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mikołaj N 388 #13272 Napisano 5 Lutego 2016 Toyota 'Auris' jaki olej silnikowy?Jutro mają wymienić, co najlepiej?Dzieki.Za mało danych... typ silnika?Ja tam zawsze leję truskawkowego Motula 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #13273 Napisano 5 Lutego 2016 1600, benzyna. 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollu 721 #13274 Napisano 5 Lutego 2016 (edytowane) rozrządy w 3.0d az tak często nie siadają, to raczej przypadłość benzyniaków R4 ale fakt, też się w większych zdarzało.co do cen części - pierwsze z brzegu dla przykładu - X5 pierwszej generacji, wahacz dolny lewy przód - OEM 702zł, Lemforder 228zł. Dla niewajemniczonych - lemfoder jest montowany w fabryce, na oryginalnym wahaczu znajdziemy znaczki lemfordera i BMW, na kupionym lemforderze poza ASO czasami znaczki BMW sa usuwane. Są oczywiście tańsze jak febi za 180zl czy maxgear za 120zł. Oczywiście wszystkich części nie ma w zamienniku ale nie ma tragedii co do oleju - ja bym zalał jakiegoś motula/valvoline/liqui moly. Klasa lepkości taka jak obecnie Edytowane 5 Lutego 2016 przez trollu 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mikołaj N 388 #13275 Napisano 5 Lutego 2016 1600, benzyna.MOtul X-Cess 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach