Gość German76 #13426 Napisano 19 Marca 2016 małe modele mają rozsądne wyposażenie w standardzie.No Renault nie są ani ładne ani solidne, tylko dlaczego tylko małe modele mają rozsądne wyposażenie?? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2403 #13427 Napisano 19 Marca 2016 A ja właśnie znalazłem ideał samochodu do zabawy. Może kiedyś... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Jash #13428 Napisano 19 Marca 2016 Kwintesencja piękna 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mati7811 98 #13429 Napisano 19 Marca 2016 (edytowane) Miałem kiedyś 120d coupe czyli poprzedniczkę tej dwójeczki. Bardzo mile ja wspominam ale do stylistyki nowego modelu nie mogę się jakoś przyzwyczaić. Z katalogu wspomnień. Az łezka się w oku kreci: Edytowane 19 Marca 2016 przez mati7811 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #13430 Napisano 19 Marca 2016 W Poznaniu pewnie... Trzeba obserwować gdzie będzie się dymić to zapewne tam właśnie testuje Renault No tyle to udało mi się "wykminić"... nic to, pozostanę chyba przy warsztacie, w którym dotychczas gazowałem auta... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Drake 90 #13431 Napisano 19 Marca 2016 Alfa też strasznie traci na wartości. Kiedyś mi kolega pokazywał oferty 3-4 letnich aut do wzięcia za 1/3 salonowej ceny.To jakieś ulepy musiały być . Jedno jest pewne dealerzy Alfy chętnie dają wysokie rabaty . Dam przykład , kupiłem Alfę 159 w salonie , auto zamawiane pode mnie a nie stockowe , cena finalna po doposażeniu 128 kpln , po rabacie do zapłacenia 108 kpln . Auto wystawiłem na sprzedaż po 3 latach użytkowania i 53 tys. przebiegu za 63 kpln , Alfe kupił drugi oglądający po 4 dniach od wystawienia na otoMoto za 60 kpln . Po 3 latach zadzwonił do mnie i podziękował bo podobno tak bezawaryjnego auta jeszcze nie miał I to na tyle miejskich legend . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #13432 Napisano 19 Marca 2016 Przypadek potwierdzający regułę... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollu 721 #13433 Napisano 19 Marca 2016 raczej potwierdzenie opinii, że Alfa od modelu 159 wzięła się do roboty 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gustaw6666 324 #13434 Napisano 19 Marca 2016 (edytowane) German, ależ oczywiście że Renault w każdym segmencie oferuje świetne wyposażenie. Póki wszystko poprawnie działa oczywiście Słuchaj, ja już ze dwa razy pytałem gdzie masz warsztat, bo chciałem podjechać, a tu tajemnica... Żadnej odpowiedzi...www.pitec.pl Edytowane 19 Marca 2016 przez gustaw6666 0 Trzyzegarkowiec. No niestety już jednak ośmio-... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #13435 Napisano 19 Marca 2016 Taaa, dzisiaj do znajomego podjechał klient roczną Mito, takiego maneżu pod maską dawno nie słyszałem... Pomyślałem, że to może jakaś nowa generacja silników bezolejowych 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #13436 Napisano 19 Marca 2016 German, ależ oczywiście że Renault w każdym segmencie oferuje świetne wyposażenie. Póki wszystko poprawnie działa oczywiście www.pitec.plO... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Remy 303 #13437 Napisano 19 Marca 2016 Megane (wersja żelazko) miała fajnie wyciągane żarówkiw przednich reflektorach. Tak że większość albo dawała sobie spokój i jechała do serwisu, albo ściągała koło aby dostać się tam. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lawnowerman 927 #13438 Napisano 19 Marca 2016 Megane (wersja żelazko) miała fajnie wyciągane żarówkiw przednich reflektorach. Tak że większość albo dawała sobie spokój i jechała do serwisu, albo ściągała koło aby dostać się tam.Wystarczylo odgiac nadkole 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mikołaj N 388 #13439 Napisano 19 Marca 2016 (edytowane) A ja właśnie znalazłem ideał samochodu do zabawy. Może kiedyś... Bez jaj - wydmuszka z dźwiękiem silnika emitowanym z głośników. Nie ma już dobrych BMW - wszystkie są już jakieś taki "plastikowe" - za dużo w nich sztuczności a za mało czystej mechaniki i pasji. Ostatnie dobre BMW skończyli produkować 2 lata temu a jego ceny teraz są wyższe od cen nowych egzemplarzy (mówię o takich z minimalnym przebiegiem) - było to M3 E92. Kwintesencja piękna Myślę że raczej praktyczne piękno. Jak przywali w drzewo lub zaliczy czołówkę to może już wyglądać tylko lepiej Edytowane 20 Marca 2016 przez DawPi Nie cytujemy zdjęć. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollu 721 #13440 Napisano 19 Marca 2016 w fokusach chyba też niektórzy targali zderzaki żeby dostać się do żarówek nigdy nie miałem fokusa ale coś mi się kojarzy, że dość problematycznie to było rozwiązane. O patencie z Audi A2 i nie otwierającej się masce chyba nie trzeba wspominać - takie czasy, człowiek ma jeździć, jak cokolwiek padnie to na serwis.Co do BMW - odnośnie M3 e92 też na początku ludzie mówili - za bardzo izoluje od drogi, szybkie ale nie dające takiej przyjemności jak e46 M3. Ci z drugiej strony barykady znów mówią, że e92 jest super a e46 to taczka z kilogramem gwoździ w wiaderku zamiast wydechu M2 ma być gokartem - małe, zwinne i szybkie. Poprzednia generacja M135i chociaż wielu sie nie podobała to w swojej klasie była ewenementem. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mikołaj N 388 #13441 Napisano 19 Marca 2016 W A klasie 1 gen tez trzeba było zderzak zdjąć do żarówki E92 z poczatku bylo lekko ponoć plastusiowe w prowadzeniu ale po korekcie wspomagania było genialne jednak. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
switch107 375 #13442 Napisano 19 Marca 2016 A ja tego właśnie nie ogarniałem - wszyscy się zachwycali prowadzeniem E90/91/92. Miałem to po liftingu (2011?) i w jeździło to gorzej niż MB W204, czy Saab 9-3 którego miałem wcześniej. Dla mnie zresztą W204 to doskonały balans komfortu i prowadzenia sportowego przez amatora 0 nie spiesz się .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mikołaj N 388 #13443 Napisano 19 Marca 2016 Miałeś M? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
switch107 375 #13444 Napisano 19 Marca 2016 Nie , zwykle. Nie zwróciłem uwagi ze piszesz o M 0 nie spiesz się .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollu 721 #13445 Napisano 19 Marca 2016 nie chodzi o korekty układu wspomagania, e92 M3 zawsze było szybsze od e46 ale o to, jak się czuło samochód. e92 urosło, było lepiej wygłuszone, wytłumione, jak ktoś oczekiwał czegoś na zasadzie "koła, silnik i ja" to był zawiedziony. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DawPi 513 #13446 Napisano 20 Marca 2016 w fokusach chyba też niektórzy targali zderzaki żeby dostać się do żarówek nigdy nie miałem fokusa ale coś mi się kojarzy, że dość problematycznie to było rozwiązane.W Mondeo. 0 intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pepepatryk 11982 #13447 Napisano 20 Marca 2016 (edytowane) A ja tego właśnie nie ogarniałem - wszyscy się zachwycali prowadzeniem E90/91/92. Miałem to po liftingu (2011?) i w jeździło to gorzej niż MB W204, czy Saab 9-3 którego miałem wcześniej.Dla mnie zresztą W204 to doskonały balans komfortu i prowadzenia sportowego przez amatora O jakiej generacji SAABa piszesz? Jako miłośnik marki, ciekawi mnie to Edytowane 20 Marca 2016 przez pepepatryk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Iko 618 #13448 Napisano 20 Marca 2016 W Mondeo.Bodajże we wczesnych latach 2000' wielu producentów wpadło na genialny w swej prostocie pomysł, by praktycznie uniemożliwić wymianę żarówki samodzielnie przez kierowcę.Stosował to na pewno również VW, znam temat z autopsji.Miało to na celu napędzić klientów do warsztatów, z natury w Europie raczej autoryzowanych, w istocie jednak generowało niebezpieczeństwo, gdy ludzie tygodniami jezdzili bez sprawnego oświetlenia.W którymś tam roku UE zakazała jednak takich praktyk i dziś w większości nowych aut można wymienić samemu żarówkę. pozdrawiam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gustaw6666 324 #13449 Napisano 20 Marca 2016 No to np. w nowym Aurisie wymienisz rzeczywiście żarówkę sam.... ale za to dedykowaną, po którą nie pojedziesz na Orylen tylko do ASO Toyoty.Musiałem mieć dobrą minę, dokonawszy tego odkrycia - oczywiście na stacji benzynowej ww. marki. A ja tego właśnie nie ogarniałem - wszyscy się zachwycali prowadzeniem E90/91/92. Miałem to po liftingu (2011?) i w jeździło to gorzej niż MB W204, czy Saab 9-3 którego miałem wcześniej.Dla mnie zresztą W204 to doskonały balans komfortu i prowadzenia sportowego przez amatora Tak jasne. Ciekawy musisz mieć styl jazdy albo musiałeś mieć kontakt z ciekawymi wersjami e90. Czyżby utwardzone zawieszenie i niski profil opony? 0 Trzyzegarkowiec. No niestety już jednak ośmio-... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2403 #13450 Napisano 20 Marca 2016 Piotrek, za to w reflektorach ledowych, jak już się coś przepali, to będziesz musiał kupić cały reflektor... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach