Hogg 886 #24476 Napisano 28 Marca 2019 Pytanie fundamentalne : a popełniłes wykroczenie? Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi87 585 #24477 Napisano 28 Marca 2019 Wiele aut na foto wiec nie wiadomo ktore popelnia wykroczenie. Ja odwołałbym się. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szyszkops 8043 #24478 Napisano 28 Marca 2019 Nie widać też kierowcy, więc jeśli pożyczasz czasem komuś auto, a nie pamiętasz akurat komu, to sprawę wygrasz. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pankracy111 24 #24479 Napisano 28 Marca 2019 Na tym zdjęciu nie widać kierowcy. Ale to nie znaczy, że zdjęcie oryginalne jest słabej jakości. Jak pójdziesz do itd to możesz sobie spojrzeć w powiększeniu. Można się zdziwić... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szyszkops 8043 #24480 Napisano 28 Marca 2019 To niech pokażą Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Drake 90 #24481 Napisano 28 Marca 2019 Na tym zdjęciu nie widać kierowcy. Ale to nie znaczy, że zdjęcie oryginalne jest słabej jakości. Jak pójdziesz do itd to możesz sobie spojrzeć w powiększeniu. Można się zdziwić... Tu nie chodzi o to czy ja jechałem czy ktoś inny jechał moim samochodem tylko o to w jaki sposób są w stanie przesądzić o prędkości i winie tylko jednego z tych pięciu aut . A może wysłali pisma do wszystkich ? Ciekawe wywody na jednym z portali ale ile one mają wspólnego z rzeczywistością . Widzę że portal robi biznes ze sprzedaży odpowiednio sporządzonych pism /odpowiedzi do GITD . https://anuluj-mandat.pl/post/zdjecie-z-dwoma-pojazdami-jest-niewazne 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hogg 886 #24482 Napisano 28 Marca 2019 No dobra, ale było wykroczenie z Twojej strony czy nie? To jest clou sprawy Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
irekm 1050 #24483 Napisano 28 Marca 2019 Przecież na zdjęciu widać że wszyscy jadą tak samo szybko 0 Beware the fury of a patient man. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4905 #24484 Napisano 28 Marca 2019 Na zdjęciu widać, że jadą. I tylko tyle @DrakeNie wiem, czy są w Polsce zainstalowane i działające jakieś urządzenia w stylu Integry 3D. Jeśli zdjęcie zrobione takim ustrojstwem, to niestety każdy z samochodów mógł zostać "zmierzony". Jeśli natomiast to "zwykły" fotoradar, to jak najbardziej masz podstawę do reklamacji. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
irekm 1050 #24485 Napisano 28 Marca 2019 Nie, na zdjęciu widać że jadą równo:), 0 Beware the fury of a patient man. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4905 #24486 Napisano 28 Marca 2019 Nie, nie, nie... na zdjęciu widać, że stoją 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
irekm 1050 #24487 Napisano 28 Marca 2019 Tym bardziej nie mógł kolega przekroczyć prędkości 0 Beware the fury of a patient man. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
70' 374 #24488 Napisano 28 Marca 2019 Mógł za szybko stać 0 Przepraszam za brak polskich znakow ale po prostu ich nie mam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Drake 90 #24489 Napisano 28 Marca 2019 Na zdjęciu widać, że jadą. I tylko tyle @DrakeNie wiem, czy są w Polsce zainstalowane i działające jakieś urządzenia w stylu Integry 3D. Jeśli zdjęcie zrobione takim ustrojstwem, to niestety każdy z samochodów mógł zostać "zmierzony". Jeśli natomiast to "zwykły" fotoradar, to jak najbardziej masz podstawę do reklamacji. Urządzenie TraffiStar SR520 , czytam że chyba jednak daje radę namierzyć wszystkich na tym skrzyżowaniu . Nawet nie wiedziałem że GITD dysponuje czymś takim . Dobra kładę głowę pod topór Temat uważam za zakończony . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4905 #24490 Napisano 28 Marca 2019 (edytowane) Mógł za szybko stać Jak najbardziej możliwe Gdzieś słyszałem, że urządzenia Iskra z powodzeniem pokazuje niezerową prędkość stojącego samochodu z włączoną klimatyzacją @DrakePo wyróżnionych kilku tablicach rejestracyjnych można w sumie wnioskować, że to raczej jedno z tych bardziej inteligentnych urządzeń było. Edytowane 28 Marca 2019 przez clusca 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szyszkops 8043 #24491 Napisano 28 Marca 2019 Ale nadal jeśli nie widać kierującego, to mogą Ci skoczyć Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
albiNOS 01 908 #24492 Napisano 28 Marca 2019 No dobra, ale było wykroczenie z Twojej strony czy nie? To jest clou sprawy Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu TapatalkaNo cóż, przecież od razu wiemy, że nie było. Wielbiciele zegarków szanują prawo. Koniec kropka. Ktoś chce naszego kolegę naciągnąć... NIEDOCZEKANIE!Kiedyś jednemu koledze zrobili fotkę, czy tam film nagrali, jak jechał bez świateł w dzień. Wyłgał się, bo gościu miał źle ustawioną datę i godzinę, wyszło, że tego dnia z wyświetlanej daty miał wolne. Innym razem ktoś zrobił zdjęcie koleżance, że bez świateł w dzień jechała. Nie wyłgała się, przyjęła bona na klatę. Powiedziałem jej, że mogła powiedzieć, iż samochód stał bo jej zgasł na chwilę, by uruchomić silnik wyłączyła światła, wszak zdjęcie słabo ruch pokazuje. No chyba, że zdjecie fotografa miesięcznika motoryzacyjnego. Broń Boże nie namawiam do kłamstw, ale nie jest zabronione obwinionemu kłamać przed sadem, ciekawe. 0 Kocham Zegarki i nie dlatego, że pokazują która jest godzina. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Wywar #24493 Napisano 28 Marca 2019 Jest duzo lepszy system łapania na predkosc czy tez jazda na czerwonym, w dodatku ten system steruje ruchem na skrzyzowaniach, czujniki w asfalcie, i nie ma bata na zadnego kozaka:) Irek pewno wie cos na ten temat tez to dopowie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Leppard 188 #24494 Napisano 29 Marca 2019 Taka sytuacja (rzeczywistość?) 0 CZAS to najcenniejsza rzecz, którą człowiek może stracić. /Teofrast/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bury. 5773 #24495 Napisano 29 Marca 2019 Panowie ..... w naszym kraju dostaje się mandaty za przekroczenie prędkości jadąc na lawecie przypięty pasami do lawetyTakich spraw było kilka Jedna z nich https://www.motofakty.pl/artykul/jego-auto-jechalo-na-lawecie-ale-to-on-dostal-mandat-z-fotoradaru-wideo.html 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szuwi 6606 #24496 Napisano 29 Marca 2019 Ja dostalem kiedys pismo z prośbą o wskazanie, czy ja prowadzę czy ktoś inny. Grzecznie odpisalem, ze bylem w długiej trasie i zmieniłem się za kierownicą. Zdjęcie jest nieostre i nie mogę wskazać, więc niech sprawdzą i mi wyślą ostrzejsze foto, bo jeżeli za kierownicą siedzi mężczyzna, to ja, a jeżeli kobieta, to moja Żona - i każde z nas przyjmie mandat, ale jak będzie widać, kto prowadzi. Sprawa nie miała dalszego ciągu. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szyszkops 8043 #24497 Napisano 29 Marca 2019 Otóż to Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
70' 374 #24498 Napisano 29 Marca 2019 Troche dziwny jest ten system. Zostalo popelnione wykroczenie i nie ma winnych . W Niemczech albo wyraznie okreslam kto prowadzil, albo place, w Szwajcarii nikt nawet nie pyta o to, kto kierowal w momencie popelnienia wykroczenia. Przysylaja mandat wlascicielowi pojazdu, a potem to juz moj problem, czy ja ewentualnie wyegzekwuje te pieniadze od osoby, ktora prowadzila moj samochod. No i w przyszłsci bedzie to dla mnie nauczka, zeby nie udostepniac samochodu osobom nieodpowiedzialnym. 0 Przepraszam za brak polskich znakow ale po prostu ich nie mam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi 4789 #24499 Napisano 29 Marca 2019 No to akurat nie jest zbyt sensowne bo może dochodzić do karania osoby która nie popełniła wykroczenia. To nie jest normalne. Organ nakładający karę powinien mieć obowiązek zindywidualizowania "przestępcy" a nie karać właściciela i niech robi co chce. Ktoś twoim autem zabije inną osobę to też też ukarają właściciela i niech sobie egzekwuje? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Drake 90 #24500 Napisano 29 Marca 2019 Dobra , to już zamykając definitywnie temat , dostałem dzisiaj odpowiedź na moje odwołanie . Pracownik CANARD dokładnie wyjaśnił jak działa to urządzenie : cyt : Szanowny Panie,urządzenie TraffiStar SR520 nie korzysta z technologii radarowej tak więc nie występuje zjawisko odbicia wiązki fotoradarowej. Urządzenie to działa w oparciu o wtopione w jezdnie pętle indukcyjne. Na każdym pasie znajdują się co najmniej dwie pętle rozmieszczone w pewnej odległości od siebie. Pojazd przejeżdżając przez poszczególne pętle aktywuje urządzenie, które wykonuje bardzo precyzyjny pomiar prędkości na podstawie czasu przejazdu przez pętle. W momencie zarejestrowania przejazdu z prędkością wyższą nią dopuszczalna, aparat znajdujący się w maszcie wykonuje zdjęcie pojazdu, którym popełniono wykroczenie. System jest tak zbudowany, że może sprawdzić prędkość czterech pojazdów wjeżdżających na skrzyżowanie z jednego kierunku.Z poważaniem,.................... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach