Gość vitriol #26751 Napisano 4 Października 2019 Właśnie, LSE co finalnie zdecydowałeś? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 71223 #26752 Napisano 4 Października 2019 Dzisiaj prawie kupiłem C klasę z pakietem stylizacyjnym AMG, 184KM, 4x4. Ale... zobaczymy, co będzie jutro. 0 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Balansujący Na Osi 1098 #26753 Napisano 4 Października 2019 Obstawiam, że na tym się skończy. To bedzie dobry wybór. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 67265 #26754 Napisano 4 Października 2019 Dzisiaj prawie kupiłem C klasę z pakietem stylizacyjnym AMG, 184KM, 4x4. Ale... zobaczymy, co będzie jutro. Jarku, serdecznie gratuluję dobrego wyboru i witam w Klubie MB Jutro jest dzisiaj 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi87 585 #26755 Napisano 4 Października 2019 Cklase z 1,5/184KM pewnie objedzie kia 1.6/204KM . Swoja droga MB w C klasie wstawia 1.5, a w CLA 2.0/190KM. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 71223 #26756 Napisano 4 Października 2019 Zaraz, chwileczkę. Jeszcze nie ma czego gratulować (chociaż, naturalnie, miłe słowa są zawsze... miłe ). Ale faktycznie - wygląda na to, że whatever happens, i tak skończy się na MB. Córka mnie cały czas maltretuje o GLA (które mnie też się nawet podoba), ale chyba jednak wolałbym coś w kierunku C z "lekko sportową stylizacją". Czekam jeszcze na 2-3 oferty, juto chyba pyknę się w jedno miejsce jeszcze obejrzeć jednego z kandydatów na "real deal" i będziemy kończyć. Cklase z 1,5/184KM pewnie objedzie kia 1.6/204KM . Swoja droga MB w C klasie wstawia 1.5, a w CLA 2.0/190KM. To straszne. Jezu, biegnę po Kię w takim razie. Albo Skodę. 0 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi87 585 #26757 Napisano 4 Października 2019 Nie czarujmy sie, kazdy lubi docisnac . Wspomniales o mankamentach democaru, tu w tym budzecie jest nowa https://www.otomoto.pl/oferta/mercedes-benz-klasa-c-c-200-4m-pakiet-amg-rabat-50-000-zl-ddb-auto-gorzow-wlkp-ID6CrUR9.html#a29f7ab2ee 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 71223 #26758 Napisano 4 Października 2019 (edytowane) Nie czarujmy sie, kazdy lubi docisnac . Wspomniales o mankamentach democaru, tu w tym budzecie jest nowa https://www.otomoto.pl/oferta/mercedes-benz-klasa-c-c-200-4m-pakiet-amg-rabat-50-000-zl-ddb-auto-gorzow-wlkp-ID6CrUR9.html#a29f7ab2ee To może powinienem kupić Renówkę trzystukonną? Albo Golfa? Ja nie wyjeżdżam na drogę, żeby wszystkim pokazać swoją "wyższość" - wystarczy mi, że kierowca mijającej mnie Kii będzie i tak potem przez całą drogę do swojego skromnego mieszkanka myślał: "No i co mi z tego, że go wyprzedziłem? Kufa, on dalej ma Merca, a ja dalej Kię"... A że jeździłem nawet i Mondeo 110KM, to w czymś znacznie lżejszym niemal każdy silnik będzie dla mnie akceptowalny. A tę sztukę z Gorzowa widziałem, rozmawiałem dzisiaj nawet z typem od nich. "Niech się pan nie martwi, nic nie martwi - wprawdzie latem auto było na placu podczas gradobicia, ale kompletnie nic nie widać, bo to wszystko aluminium i wgniotki usunęliśmy supernowoczesną metodą i jest super. A w ogóle to on nie jest rejestrowany, więc nic nie ma w papierach." Edytowane 4 Października 2019 przez Lincoln Six Echo 0 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi87 585 #26759 Napisano 4 Października 2019 Hot hatchy nie lubisz wiec nie kupisz . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Keniutek 292 #26760 Napisano 4 Października 2019 Ważne żeby córa mogła pod LO zadać szyku 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 71223 #26761 Napisano 4 Października 2019 Ważne żeby córa mogła pod LO zadać szyku Ma niecałe 11 lat. Ale jej podstawówka jest tuż obok LO, fakt. 0 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 67265 #26762 Napisano 4 Października 2019 (edytowane) Niedobra jest zarozumiałość bogatych, nie lepsza jednak zawiść biednych. Lew Tołstoj Bierz Merca! Edytowane 4 Października 2019 przez mario1971 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Admof 2240 #26763 Napisano 5 Października 2019 rafi87 wkleił linka do takiej konfiguracji C-Klasse, która świetnie wygląda. Pakiet AMG, odpowiedni felunek, kolor lakieru...no nie jest taka dziadkowa jak się wydaje ;] Sąsiad ma taką C-Klasse na innym jeszcze felunku w tym kolorze, i wygląda to super.https://www.otomoto.pl/oferta/mercedes-benz-klasa-c-c-200-4m-pakiet-amg-rabat-50-000-zl-ddb-auto-gorzow-wlkp-ID6CrUR9.html#a29f7ab2ee 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 71223 #26764 Napisano 5 Października 2019 Ale czytałeś, że auto jest po gradobiciu? Facet za salonu nic na ten temat nie mówił w trakcie naszej rozmowy telefonicznej - aż do chwili, kiedy mu powiedziałem, że ponieważ jestem leniwy, a C klasą już jeździłem, to biorę auto i dodaem, że jak przyjadę i jednak znajdę jakis f*ck up, to wyjmę wiertarkę z bagażnika. I wtedy nagle się okazało, ze auto idealne jest po gradokuracji. Nic nie widać, ale mnie uprzedził po moim tekście. Czyli nie widać, ale... widać..? 0 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 41561 #26765 Napisano 5 Października 2019 ...i będziemy kończyć. ...Ale, że jak❓ Tak nagle❓ Nie możliwe. :lol: Jaki kolor tego Merca❓ 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ceteth 6269 #26766 Napisano 5 Października 2019 Niedobra jest zarozumiałość bogatych, nie lepsza jednak zawiść biednych. Lew Tołstoj Bierz Merca! Chyba trzeba Tołstoja poczytać, ciekawy cytat. A w temacie aut: Nowy filmik na auto centrum z tym Panem jeszcze nic nie oglądałem, do Zachara jeszcze mu brakuje, ale słucha się przyjemnie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pajak80 25 #26767 Napisano 5 Października 2019 Ale czytałeś, że auto jest po gradobiciu? Facet za salonu nic na ten temat nie mówił w trakcie naszej rozmowy telefonicznej - aż do chwili, kiedy mu powiedziałem, że ponieważ jestem leniwy, a C klasą już jeździłem, to biorę auto i dodaem, że jak przyjadę i jednak znajdę jakis f*ck up, to wyjmę wiertarkę z bagażnika. I wtedy nagle się okazało, ze auto idealne jest po gradokuracji. Nic nie widać, ale mnie uprzedził po moim tekście. Czyli nie widać, ale... widać..?Praktycznie wszystkie sztuki u dealerów które były na zewnątrz w maju przekosiło gradobicie jednej nocy. 0 "Pies jest jedyną istotą na świecie , która bardziej kocha Ciebie niż samego siebie"./J. Billings / Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 71223 #26768 Napisano 5 Października 2019 Niedobra jest zarozumiałość bogatych, nie lepsza jednak zawiść biednych. Lew Tołstoj Bierz Merca! Staram się, staram. Praktycznie wszystkie sztuki u dealerów które były na zewnątrz w maju przekosiło gradobicie jednej nocy. OK. Na plus kierownika salonu, że o tym powiedział (chociaż zrobił to dopiero, kiedy sam wyraźnie dałem do zrozumienia, że w razie jakichś podejrzeń i zmarnowanego czasu na ponad 2 godziny jazdy do Gorzowa, będę "mocno niepocieszony"). Zadeklarował też obniżenie ceny. No i pojechałem z kumplem do tego salonu. Kierownik, z którym rozmawiałem wcześniej, miał wolne, ale poinformował telefonicznie "co i jak" pracownika. Po wejściu do salonu, zostaliśmy ciepło przywitani przemiłym milczeniem pani z recepcji - mogła nas nie zauważyć, bo byliśmy tylko we dwóch, a wejście do salonu jest dokładnie vis a vis recepcji. Pan pracownik rozmawiał z klientami, więc musieliśmy parę minut zaczekać. Pani jednak w końcu do nas podeszła i po krótkim wyjaśnieniu z naszej strony zaproponowała kawę lub herbatę, itp. Zrehabilitowała się. Obejrzeliśmy auto. Pan pracownik najpierw skłamał, że samochód w trakcie gradobicia był wewnątrz salonu, ale kiedy mu wyjaśniłem, że kierownik "już nam powiedział", przyznał, że chyba jednak nie był w środku. Co ciekawe, na dachu zamontowano bagażnik THULE - nie mogłem się oprzeć wrażeniu, że po to, aby uniemożliwić nadmiernie wnikliwe oględziny dachu. Poprosiłem więc o jego zdemontowanie. Zgodzono się. Przejrzeliśmy auto "od A do Z" i poza jedną bardzo niewielką kreseczką było w porzo. Mój nieco przewrażliwiony kolega zaczął pytać więc o "sposoby naprawy" oraz, czy jakieś elementy były malowane. Padły mocno wymijające odpowiedzi - zwłaszcza, kiedy kolega zasugerował, że kolor pokrywy silnika i błotników jakby minimalnie różni się - mogło to wynikać na przykład z innej techniki nałożenia lakieru. Podziękowaliśmy i udaliśmy się w drogę powrotną. Mam mieszane odczucia. Trochę jakby pachnie tu jednak jakąś ściemą - albo po prostu pan pracownik był lekko "nie teges". Ale - jakby nie patrzeć - dwukrotnie spróbował mnie okłamać. No i jest to rocznik 2018. Muszę podumać. 0 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pajak80 25 #26769 Napisano 5 Października 2019 Tamtej nocy wszyscy po tamtej stronie Warty dostali srogie baty gradem, gradziny były wielkości jajek - jestem z Gorzowa akurat.Co do wspomnianego salonu: już braliśmy tam samochód dla partnerki, niestety poziom obsługi sprawił że finalnie wzięliśmy BMW 3 G20. 0 "Pies jest jedyną istotą na świecie , która bardziej kocha Ciebie niż samego siebie"./J. Billings / Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 71223 #26770 Napisano 5 Października 2019 Tamtej nocy wszyscy po tamtej stronie Warty dostali srogie baty gradem, gradziny były wielkości jajek - jestem z Gorzowa akurat.Co do wspomnianego salonu: już braliśmy tam samochód dla partnerki, niestety poziom obsługi sprawił że finalnie wzięliśmy BMW 3 G20. Nie będę zaprzeczać, że pan pracownik był bliski spotkania z wiertarką (przez chwilę). 0 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi87 585 #26771 Napisano 5 Października 2019 Jeżeli auto odpowiada wyposazeniem, silnikiem, ale jest podejrzenie ze kolor pokrywy silnika i błotników różni sie to mozna sprawdzić miernikiem lakieru. Koszt sto kilkadziesiąt złotych na allegro, przy tym budżecie to żadne pieniądze. Wtedy albo dziękuję i cześć albo schodzą odpowiednio z ceny. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 71223 #26772 Napisano 5 Października 2019 W rozmowie telefonicznej o żadnym malowaniu/lakierowaniu nie było mowy. Pan kierownik - jasno i wyraźnie przeze mnie o to zapytany, zaprzeczył, żeby jakiekolwiek tego rodzaju akcje miały miejsce. Natomiast pan pracownik powiedział, że "naprawy obejmowały również malowanie albo wymianę całości niektórych elementów". Mówił, że klapy bagażników i pokrywy silników były w niektórych autach po prostu wymieniane. Drugi raz - po to, żeby skorzystać z miernika - nie chce mi się tam jechać. To jednak ponad 2 godziny w jedną stronę. 0 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pankracy111 24 #26773 Napisano 5 Października 2019 Można zlecić oględziny rzeczoznawcy np z Dekry. Koszt niewielki a będzie papier. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi 4707 #26774 Napisano 5 Października 2019 Brzydki kolor lakieru...??? Zwykle można wybrać chyba ż flota jednokolorową. Znam kilkunastu szefów którzy tylko ją stosują. Przykre. Ja zawsze miałem świetnych. Do dziś się z większością koleguję. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 71223 #26775 Napisano 5 Października 2019 Można zlecić oględziny rzeczoznawcy np z Dekry. Koszt niewielki a będzie papier. Zlecenie oględzin rzeczoznawcy z miasta dilera chyba mija się z celem. A z kolei rzeczoznawca "z dojazdem" to już pewnie nie takie grosze... Muszę sprawdzić. Tylko nie wiadomo, czy sprzedawca się zgodzi - to nowe auto właściwie przecież... 0 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach