kiniol 2281 #28751 Napisano 4 Lutego 2020 (edytowane) zależy jakie, były GM w dieslach, ZF w benzynach, 5HP19 w R6 i 5HP24 w V8. w V12 były starsze 4HP (i chyba w V8 na początku - skrzynia bez steptronica). Jest opinie że GM wytrzymywały 300tys i koniec, 5HP19 miałem w 2.8 i przy regularnych wymianach oleju gdy sprzedawałem auto (370tys nalotu) skrzynia działała bdb. 5HP24 nie znam - od "19" miała znosić większy Nm. Ogólnie "19" ma dobre opinie ale czytałem o problemach z wstecznym i przy mocniejszych autach potrafiły się mielić. Największy problem tych skrzyń jest taki, że ZF jako producent skrzyni jasno określa interwały wymiany oleju. BMW które montowało te skrzynie mydliło oczy z "bezobsługową skrzynią". Skrzynia przy 300tys powinna być po 3 wymianie oleju a w większości przypadków jeździła na pierwszym oleju zalanym w fabryce, o efektach nie trzeba mówić Czyli 728 z powiedzmy przebiegiem 150.000 powinna jeszcze pohulać? Na co zwracać uwagę przy e38? Edytowane 4 Lutego 2020 przez kiniol 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollu 718 #28752 Napisano 4 Lutego 2020 na rdzę chyba jak przy każdym samochodzie w takim wieku. Nigdy specjalnie się nie interesowałem bo to nie mój target. Zawias, heble etc. Jeśli się bierze pod uwagę, że to 7er a nie golf to nie ma zderzenia z rzeczywistością. Jakieś babole z elektroniką mogą być - martwe piksele na OBC, czasami coś z radiem. 2.8 w tej budzie demonem prędkości nie jest ale chyba najtaniej wychodzi w utrzymaniu (no chyba że dorwie się mało jeżdżone 3.0d ale to brzmi trochę jak oksymoron). Na pewno M52 jest mniej upierdliwy od M60/M62 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #28753 Napisano 5 Lutego 2020 Bo zabawkę do jeżdżenia wkoło komina chciałem kupić... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bury. 5729 #28754 Napisano 5 Lutego 2020 W Karpaczu już widziałem a teraz mówili w TIWI że w Zakopanym też - przybyło wielu miastowych z Polski - na letnich oponach :lol: Jak już letnie czy wielosezonowe to chociaż piachu do bagażnika warto wziąć Pozdrawiam cieplutko ...... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollu 718 #28755 Napisano 5 Lutego 2020 (edytowane) Bo zabawkę do jeżdżenia wkoło komina chciałem kupić...z 7er to chyba najlepszy wybór, e32 ma np bardziej paliwożerne silniki, zresztą wybór jest już taki, że praktycznie żaden, typowy klasyk z racji wieku. Ale obawiam się, że z e38 jest już niemal tak samo. Zadbane kosztują, te w gorszym stanie znów będą kosztować, żeby je ogarnąć. Można iść w nowsze e65 z tym, że tam jest już nieco więcej zamieszania z silnikami, gorsza jakość materiałów we wnętrzu, więcej elektroniki itd a co do opon - jak da radę się wejść w szpilkach na Giewont to na letnich się do Zakopca nie dojedzie? Kwestia samozaparcia Edytowane 5 Lutego 2020 przez trollu 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #28756 Napisano 5 Lutego 2020 z 7er to chyba najlepszy wybór, e32 ma np bardziej paliwożerne silniki, zresztą wybór jest już taki, że praktycznie żaden, typowy klasyk z racji wieku. Ale obawiam się, że z e38 jest już niemal tak samo. Zadbane kosztują, te w gorszym stanie znów będą kosztować, żeby je ogarnąć. Można iść w nowsze e65 z tym, że tam jest już nieco więcej zamieszania z silnikami, gorsza jakość materiałów we wnętrzu, więcej elektroniki itd a co do opon - jak da radę się wejść w szpilkach na Giewont to na letnich się do Zakopca nie dojedzie? Kwestia samozaparcia Można jeszcze coś znaleźć u Niemców, ale to już chyba ostatni dzwonek... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
souls_hunter 873 #28757 Napisano 5 Lutego 2020 W Karpaczu już widziałem a teraz mówili w TIWI że w Zakopanym też - przybyło wielu miastowych z Polski - na letnich oponach Jak już letnie czy wielosezonowe to chociaż piachu do bagażnika warto wziąć Pozdrawiam cieplutko ...... Pan się nie śmieje bo w USA wielu kierowców pick-up'ów tak właśnie robi a za komuny w dużych fiatach i poldkach też się coś woziło dla dociążenia tylnej osi. Jedynie maluch wyjeżdżał tam, gdzie nic innego z osobówek nie dało rady. 0 Prawda. Ludzie ją cenią, łakną jej, są nawet gotowi oddać za nią własne życie. Pod warunkiem, że nie dotyczy ich samych. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vvv 2442 #28758 Napisano 5 Lutego 2020 A ja dzisiaj pierwszy raz prowadziłem i parkowalem z przyczepa. Mega mi się podobało, super zabawa Sent from my iPhone using Tapatalk 0 Pozdrawiam,Janek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkl1 5999 #28759 Napisano 5 Lutego 2020 (edytowane) To miałeś jednego, lub nawet dwa KONIE więcej dlatego bylo lepiej Edytowane 5 Lutego 2020 przez mkl1 0 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vvv 2442 #28760 Napisano 5 Lutego 2020 hahah dokładnie, swoją drogą całkiem dobrze sobie radził ten mój dieselek z tym nadbagażem 0 Pozdrawiam,Janek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
irekm 1050 #28761 Napisano 5 Lutego 2020 Dużo jeżdżę z przyczepami, ale ta jest największa która ciągałem. Przez przypadek trafiliśmy na podjazd później zjazd o spadku 20%. To ki się za bardzo nie podobało Srednie zużycie paliwa z trasy to 25L/100km Sent from my SM-G975W using Tapatalk 0 Beware the fury of a patient man. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KRISTOF_KON 22064 #28762 Napisano 5 Lutego 2020 A Ja dziś miałem przyjemność polatać z takim małym potworem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi87 583 #28763 Napisano 5 Lutego 2020 190KM w S funcar 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vvv 2442 #28764 Napisano 6 Lutego 2020 Podobno nowa seria 4 0 Pozdrawiam,Janek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość maritimeeng #28765 Napisano 6 Lutego 2020 Podobno nowa seria 4 Słodki jeżu... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Keniutek 280 #28766 Napisano 6 Lutego 2020 Trochę za mały ten grill... myślałem, że bardziej pójdą po bandzie Skośnoocy już pewnie zablokowali serwery składając pre ordery... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vvv 2442 #28767 Napisano 6 Lutego 2020 Ja sie tylko zastanawiam czemu odchodza od "zeberek/zaluzji"? i ida w "plaster miodu"? 0 Pozdrawiam,Janek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Balansujący Na Osi 1098 #28768 Napisano 6 Lutego 2020 Coraz gorzej.. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollu 718 #28769 Napisano 6 Lutego 2020 że tak będzie wyglądać nowe 4er to już od dawna wiadomo. No cóż, mazdy mają duże grile, mercedesy też, cały ten wyścig zapoczątkowało audi z A8 W12 D3 - wszyscy jak zwykle czepiają się BMW Ale mi też się nie podoba, przynajmniej na fotach. Obecna 7er straszy na zdjęciach, na żywo - wygląda to już lepiej i grill nie jest tak ordynarny. Z tych bardziej paskudnych - kiedyś Hartge "popełniło" to:o ile mi e63/e64 bardzo się podoba a Hartge ma wiele fajnych pakietów to tutaj chyba nawciągali się białego i nie wiedzieć czemu - sprzedawali to. Ale chyba nie znalazło się zbyt wielu klientów Z jednej strony - BMW 20 lat temu wywróciło świat do góry nogami prezentując e65 więc wszyscy powinni być przyzwyczajeni, że od czasu do czasu coś zamieszają ale większość mówi "BMW powinno czerpać z tradycji a nie iść w nerki do ziemi". Myślę, że wszyscy się gdzieś pogubili, pomysłodawcy jak i przeciwnicy takiego designu 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KRISTOF_KON 22064 #28770 Napisano 6 Lutego 2020 190KM w S funcar Jest moc 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #28771 Napisano 6 Lutego 2020 Nie mój, ale zawsze przyjemnie na taki egzemplarz popatrzeć :-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Carrot 2432 #28772 Napisano 6 Lutego 2020 Nie mój, ale zawsze przyjemnie na taki egzemplarz popatrzeć :-)Piękny 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KRISTOF_KON 22064 #28773 Napisano 6 Lutego 2020 Nie mój, ale zawsze przyjemnie na taki egzemplarz popatrzeć :-)Zgadzam się bardzo piękny (kozak) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bonusdg 47 #28774 Napisano 7 Lutego 2020 Posiada ktoś może Kia Stonic i mógłby napisać parę słów na temat tego egzemplarza? Przymierzam się do zakupu czegoś nowego i zastanawiam się właśnie nad Stonickiem. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi87 583 #28775 Napisano 7 Lutego 2020 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach