vvv 2451 #28826 Napisano 23 Lutego 2020 Obejrzałem ten filmik z lambo i bmw i jestem rozczarowany po Waszych recenzjach spodziewałem się, więcej... chyba za dużo widziałem na drogach. Taką sytuację to można niestety trafić każdego dnia. Tylko nie każdy wrzuca to do internetu. 0 Pozdrawiam,Janek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollu 730 #28827 Napisano 23 Lutego 2020 nie każdy wrzuca bo co to kogo obchodzi jak ktoś jeździ jakąś hondą czy innym peżotem. Jak jest artykuł o wypadku gdzie pacły się skoda z volvo - "zderzenie dwóch samochodów". Jak w okolicy przejeżdżało BMW - "Wypadek z udziałem BMW" i już wyświetlenia lecą a że buractwo się przesiadło z BMW do Audi to wiem - brat kiedyś jeździł 3er a teraz a4. Ja za to walczę z tym stereotypem i zostaję z BMW. Kilku znajomych ostatnio przesiadło się do BMW ale jeszcze mają nawyki z innych samochodów i np używają kierunkowskazów. Ale niedługo im przejdzie. co do oleju - wymieniać. Z tymi pierwszymi wymianami po np 1.5 tys km jest tak w Mercach AMG, BMW M etc. A "zwykłe" kulają się po 30 tys na pierwszym oleju. Ostatnio w necie była historia skasowanego Infiniti - przebieg symboliczny bo auto nowe ale wylądowało na wymianie oleju - i mechanik "testując" auto po serwisie zaliczył dzwona Od razu komentarze - jak to nowe auto i wymiana oleju? Szemrana sprawa, kto wymienia olej w nowym aucie etc... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vvv 2451 #28828 Napisano 23 Lutego 2020 Ja pracuję na dobre imię obu marek widzieliście:https://www.facebook.com/TaxiWroclawInfo/videos/881491032282196/ Kiedyś był boom na robienie C+E na Ukrainie, ciekawe ilu naszych ma takie prawka 0 Pozdrawiam,Janek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 43097 #28829 Napisano 23 Lutego 2020 Panowie jak to jest z tą wymianą oleju w nowym samochodzie.Co strona i dziennikarz/mechanik to skrajne opinie.Nowa i30, w miesiąc zrobiłem 2k kilometrów i teraz pytanie - zmieniać olej + filtr czy odpuścić i zrobić to koło 10/15k km ?Ja w swoim po 1200 km wymieniłem. 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollu 730 #28830 Napisano 23 Lutego 2020 Ja pracuję na dobre imię obu marek widzieliście:https://www.facebook.com/TaxiWroclawInfo/videos/881491032282196/ Kiedyś był boom na robienie C+E na Ukrainie, ciekawe ilu naszych ma takie prawka niezła beka. Szkoda tylko, że mamy takie kwiatki na drogach. Rozmawiałem kiedyś z gościem od ubezpieczeń - Ukraińcy jak przyjeżdżają do PL/EU od razu musza wykupować polisy bo ich Ukraińskie jedynie w kiblu mogą się do czegoś przydać, też chyba po sąsiedzku sobie je rozdają w prezencie jak prawka z w/w filmu a co do naszych z lewymi prawkami - wydaje mi się, że wyłapują ich tak jak i tutaj. Wielu już takich było, którzy myśleli, że znaleźli plan na "zbrodnię doskonałą" a jednak noga im się podwijała 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bugs 4676 #28831 Napisano 23 Lutego 2020 (edytowane) Ja pracuję na dobre imię obu marek widzieliście:https://www.facebook.com/TaxiWroclawInfo/videos/881491032282196/ Kiedyś był boom na robienie C+E na Ukrainie, ciekawe ilu naszych ma takie prawka haha, ale bystrzaki z jednej strony ja ich cenię za to że pracują, są uprzejmi a nie kradną albo żebrzą jak inne nacje ale to już z lekka przegięcie. Faktycznie ile razy we Wro jechałem Uberem to zawsze był Ukrainiec, może raz Polak, ale nigdy najmniejszych problemów, szybko i sprawnie. Edytowane 23 Lutego 2020 przez Bugs 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Matti 141 #28832 Napisano 23 Lutego 2020 Panowie jak to jest z tą wymianą oleju w nowym samochodzie.Co strona i dziennikarz/mechanik to skrajne opinie.Nowa i30, w miesiąc zrobiłem 2k kilometrów i teraz pytanie - zmieniać olej + filtr czy odpuścić i zrobić to koło 10/15k km ?Czy wymienisz po 2000 czy po 4000km nie ma to znaczenia, ważne, żeby to zrobić i wiadomo potem co roku albo co 15000 km. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
estor 39 #28833 Napisano 23 Lutego 2020 A ja zawsze chcialem miec amerykanca i mam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość maritimeeng #28834 Napisano 23 Lutego 2020 A ja zawsze chcialem miec amerykanca i mamResorak? Ja chcialem Mustanga 5.0 ale znalazl sie fajny Mietek 5.5 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KRISTOF_KON 22104 #28835 Napisano 23 Lutego 2020 A ja zawsze chcialem miec amerykanca i mamFajny na pewno wyróżnisz się z tłumu na drodze 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vvv 2451 #28836 Napisano 23 Lutego 2020 https://youtu.be/A-F4Iaf6Av4 A Dave mówił, że to tylko Polacy mają manie wyprzedzania 0 Pozdrawiam,Janek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GREGG 31 #28837 Napisano 23 Lutego 2020 W japońskich autach od lat jest to stosowane jako obowiazkowa pierwsza wymiana oleju po +/- 1500km. To może podaj, który konkretnie producent japoński każe wymieniać olej przed pierwszym przeglądem. Bo raczej żaden tak nie robi i nigdy nie robił (z małymi wyjątkami). IMO warto zrobić taką wymianę, ale nie powołujmy do tego wyssanych z palca argumentów... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
estor 39 #28838 Napisano 24 Lutego 2020 Resorak? Ja chcialem Mustanga 5.0 ale znalazl sie fajny Mietek 5.5 https://youtu.be/A-F4Iaf6Av4 A Dave mówił, że to tylko Polacy mają manie wyprzedzania Resorak? Ty tak na serio? 5.7 hemi sam sprowadzalem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi87 585 #28839 Napisano 24 Lutego 2020 To może podaj, który konkretnie producent japoński każe wymieniać olej przed pierwszym przeglądem. Bo raczej żaden tak nie robi i nigdy nie robił (z małymi wyjątkami). IMO warto zrobić taką wymianę, ale nie powołujmy do tego wyssanych z palca argumentów... Pierwszy przykład z brzegu suzuki. Chciałes zabłysnac i ci nie wyszło Myśl samodzielnie '' żaden tak nie robi i nigdy nie robił (z malymi wyjatkami ) '' To robił czy nie robił, bo przeczysz sam sobie . W ... byłeś , ... wiesz. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pajak80 25 #28840 Napisano 24 Lutego 2020 Wymiana zrobiona, dla własnego świętego spokoju 0 "Pies jest jedyną istotą na świecie , która bardziej kocha Ciebie niż samego siebie"./J. Billings / Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
estor 39 #28841 Napisano 24 Lutego 2020 Wymiana zrobiona, dla własnego świętego spokoju też czekam za nowym i też palnuje wymianę po 3-4tys , nie jest to jakiś majątek , a np dziś w programie samochód marzeń oddawali gościowi poloneza i na koniec mówi masz nowy silnik bla bla wymień olej po kilku tysiącach i docieraj. ... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pajak80 25 #28842 Napisano 24 Lutego 2020 Co innego gdybym auto planował zmienić za 2/3 lata (leasing, najem itp) - tutaj będę ujeżdżał coś około dekady więc jak dbasz tak masz.Koszt wymiany oleju w ASO nie zabił cenowo, różnica pomiędzy Nimi a Heńkiem z garażu 90 PLN. 0 "Pies jest jedyną istotą na świecie , która bardziej kocha Ciebie niż samego siebie"./J. Billings / Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Matti 141 #28843 Napisano 24 Lutego 2020 Nie, żebym coś podważał, ale u mnie olej kolega wymieniał u siebie w warsztacie - w porównaniu z ASO to rzeczywiście Heniek. Jednak kolega ów równolegle pracuje w ASO i niestety tam olej jak wymieniają, to nie czekają aż skapnie prawie wszystko, tylko od razu korek zakręcają. Oczywiście, pewnie nie ma to znaczenia, ale z drugiej strony jak już dopłacam to chcę mieć zrobione perfekcyjnie Mam leasing na 4 lata, potem pewnie ze 2 lata pojeżdżę, chyba, że szybciej wyjdzie jakiś fajny automat Co do tego: "jak dbasz tak masz" 100% zgody. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollu 730 #28844 Napisano 24 Lutego 2020 co rozumiesz przez "skapnie prawie wszystko"? Nie dorabiajmy tutaj jakichś dziwnych historii, jakbyś chciał w 100% pozbyć się starego oleju to bez przepłukiwania silnika by się nie obyło. Nawet jakby została jakaś mała ilość starego oleju to niczemu nie szkodzi 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Matti 141 #28845 Napisano 24 Lutego 2020 Dlatego napisałem, że nie ma to znaczenia. Chodziło mi tylko o zasady... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollu 730 #28846 Napisano 24 Lutego 2020 no tak, w imię zasad. Rozumiem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkl1 6545 #28847 Napisano 24 Lutego 2020 (edytowane) Po co w takim razie wymieniać? ten olej po 4 tkm nie jest stary/ zużyty. Wymieniamy, by się pozbyć śmieci po obróbce i innych.Te zaś częściowo zostają w filtrze oleju, ale też na dnie michy, więc lepiej gdyby "skapało do końca, z tym syfem także...To moje zdanie. Widziałem co nieco w fabryce ISUZU.. Edytowane 24 Lutego 2020 przez mkl1 0 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollu 730 #28848 Napisano 24 Lutego 2020 czy miska olejowa wygląda jak lejek? Jeśli chcesz się pozbyć syfu z miski to musisz ją odkręcić i wyczyścić. Może jest jakaś norma kiedy silnik jest wystarczająco "wykapany" ze starego oleju? Na prawdę musimy komplikować proste rzeczy? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vvv 2451 #28849 Napisano 24 Lutego 2020 Milion w porsche a na TIRach robią to w trzy lata https://40ton.net/dwuletni-actros-1840-z-przebiegiem-niemal-740-tys-km-raport-dotyczacy-eksploatacji/?fbclid=IwAR25yTPtzTp-RnNtIxhFehaD4Kr_7ebbQIVtR9BbkRn7VNDvHixloTcYhjM 0 Pozdrawiam,Janek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollu 730 #28850 Napisano 25 Lutego 2020 blok od nowego R6 BMW przeniósł byś sam, głowicy od ciągnika siodłowego raczej nie ruszysz a bloku nie ma co marzyć, no chyba że jesteś jak Pudzian tutaj wychodzi żywotność silników z ciężarówek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach