Paulus57 134048 #37576 Napisano 25 Października 2022 28 minut temu, Autor1984 napisał(-a): Cóż za nietuzinkowy wybór; Dodge Custom Royal drugiej generacji. Bardzo podobają mi się samochody amerykańskie z lat 50. i 60. Oczywiście nie wszystkie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Valygaar 5290 #37577 Napisano 25 Października 2022 20 godzin temu, SzefSzefow napisał(-a): Singer jest na mojej liscie samochodow do kupienia A mnie już przeszło Pomijając absurdalny skok cen, te wszystkie Singery, Gunthery itp. to jest top spekulacyjnej bańki. Zdecydowanie bardziej wolałbym znacznie tańsze, kompletnie odrestaurowane 993 czy 996. Widziałem takie projekty i potrafią oszołomić. Zaś za ~ "bańkę" kupiłbym nowe turbo S cabrio ew. Portofino. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bohacz 2921 #37578 Napisano 25 Października 2022 20 minut temu, Valygaar napisał(-a): A mnie już przeszło Pomijając absurdalny skok cen, te wszystkie Singery, Gunthery itp. to jest top spekulacyjnej bańki. Zdecydowanie bardziej wolałbym znacznie tańsze, kompletnie odrestaurowane 993 czy 996. Widziałem takie projekty i potrafią oszołomić. Zaś za ~ "bańkę" kupiłbym nowe turbo S cabrio ew. Portofino. Jedno nie wyklucza drugiego... mozna tez ewentualnie poprosic Pana Nakai, zeby cos zrobil... 0 www.instagram.com/pawelbohacz/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
darekmp3 157 #37579 Napisano 25 Października 2022 Jest na forum jakiś fachowiec od silników BMW? Mój młodszy brat kupił sobie E46 z silnikiem N46B18 i problem polega na tym, że auto potrafi zgasnąć nagle w trakcie jazdy albo na światłach. Potem nie chce przez kilka minut odpalić aż w końcu załapie i można jechać dalej. Dzieje się to nieregularnie. Niekiedy przejedzie 200 km i jest ok a czasami na odcinku 20 km potrafi zgasnąć dwa razy. Czy może to być wina czujnika położenia wału korbowego? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollu 728 #37580 Napisano 25 Października 2022 INPA prawdę powie. W BMW nigdy z czujnikami nie miałem problemów ale dokładnie takie same efekty dawno temu w golfie dawał mi właśnie czujnik położenia wału. Nie ma sygnału, nie ma iskry. Tylko ADY w golfie to dinozaur przy N46 a ten ma np Valvetronica, który potrafi napsuć krwi. Ogólnie - bez podpięcia pod komputer to nie ma nawet co gdybać 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 134048 #37581 Napisano 25 Października 2022 Dla tych co nie doceniają "koreańców" 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wisniap 1242 #37582 Napisano 26 Października 2022 Ja z mojego rocznika, tj. 1978 miałem w123 2.0d. jedynie oryginalny szyber w nim był i wspomaganie oraz piękne felgi alu. Strasznie doły zgniły więc go lata temu sprzedałem. Teraz z mojego rocznika to bym wybrał golfa I GTI. Wujek miał i pamiętam jak to śmigało.. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krakus1 1616 #37583 Napisano 26 Października 2022 17 godzin temu, darekmp3 napisał(-a): Jest na forum jakiś fachowiec od silników BMW? Mój młodszy brat kupił sobie E46 z silnikiem N46B18 i problem polega na tym, że auto potrafi zgasnąć nagle w trakcie jazdy albo na światłach. Potem nie chce przez kilka minut odpalić aż w końcu załapie i można jechać dalej. Dzieje się to nieregularnie. Niekiedy przejedzie 200 km i jest ok a czasami na odcinku 20 km potrafi zgasnąć dwa razy. Czy może to być wina czujnika położenia wału korbowego? Miałem ten sam problem z moim Ford Scorpio , okazało się że to immobilizer, wystarczyło dobry elektryk posiadający schemat do tego modelu żeby odłączyć , i faktycznie problem znikł 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ZawszeKwadrat 227 #37584 Napisano 26 Października 2022 Nowa felga, stary zegarek 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
.misha. 10 #37585 Napisano 26 Października 2022 W dniu 25.10.2022 o 10:58, pechagto napisał(-a): A właśnie, co do posiadania samochodu ze swojego rocznika, czy ktoś z Was też o tym myślał?? Jakie Wam wyszły typy? U mnie to rocznik 78 i wchodzi w rachubę tylko 1 auto Nie myślałem o swoim roczniku, ale z Twojego '78 mam autko 😉 8 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pechagto 1087 #37586 Napisano 27 Października 2022 16 godzin temu, .misha. napisał(-a): Nie myślałem o swoim roczniku, ale z Twojego '78 mam autko 😉 Super! W moim klimacie! U mnie niestety Vette odpadła z tego rocznika ze względu na tylną szybę. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 66519 #37587 Napisano 27 Października 2022 W dniu 25.10.2022 o 16:50, darekmp3 napisał(-a): Jest na forum jakiś fachowiec od silników BMW? Mój młodszy brat kupił sobie E46 z silnikiem N46B18 i problem polega na tym, że auto potrafi zgasnąć nagle w trakcie jazdy albo na światłach. Potem nie chce przez kilka minut odpalić aż w końcu załapie i można jechać dalej. Dzieje się to nieregularnie. Niekiedy przejedzie 200 km i jest ok a czasami na odcinku 20 km potrafi zgasnąć dwa razy. Czy może to być wina czujnika położenia wału korbowego? Tak może być,miałem coś podobnego w saabie 🤗🤗🤗 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ZawszeKwadrat 227 #37588 Napisano 27 Października 2022 (edytowane) Myslalem, ze mam szczescie i DBXa spotkałem na drodze, ale jak podjechałem bliżej, to sie okazalo ze to jakas elektryczna Kia. Jestem i tak po wrażeniem jak dobrze to auto w tej zieleni wyglądało. Az musialem je zestawić obok siebie żeby spojrzeć na proporcje i linie - z lekkim tuningiem ta Kia ma spory potencjał jak na Suva. Chyba nie przez przypadek te Kie w tej zieleni wypuszczaja Edytowane 27 Października 2022 przez ZawszeKwadrat 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 134048 #37589 Napisano 27 Października 2022 9 minut temu, ZawszeKwadrat napisał(-a): Myslalem, ze mam szczescie i DBXa spotkałem na drodze, ale jak podjechałem bliżej, to sie okazalo ze to jakas elektryczna Kia. Jestem i tak po wrażeniem jak dobrze to auto w tej zieleni wyglądało. Az musialem je zestawić obok siebie żeby spojrzeć na proporcje i linie - z lekkim tuningiem ta Kia ma spory potencjał jak na Suva. Chyba nie przez przypadek te Kie w tej zieleni wypuszczaja Wreszcie coś pozytywnego o Kii. Nie jestem już sam. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
StaryWilk 696 #37590 Napisano 27 Października 2022 Mi się Hyundai ioniq 6 podoba - generalnie wolę niższe auta. Ciekawszy stylistycznie nawet od passata. Fajnie jakby była do wyboru też spalinówka... 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 134048 #37591 Napisano 27 Października 2022 5 minut temu, StaryWilk napisał(-a): Mi się Hyundai ioniq 6 podoba - generalnie wolę niższe auta. Ciekawszy stylistycznie nawet od passata. Fajnie jakby była do wyboru też spalinówka... Chcesz mocną spalinówkę Hyundaia, to Elantra N ma podobny kształt a mocy też sporo. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
StaryWilk 696 #37592 Napisano 27 Października 2022 57 minut temu, Paulus57 napisał(-a): Chcesz mocną spalinówkę Hyundaia, to Elantra N ma podobny kształt a mocy też sporo. Wg mnie nie są zbyt podobne. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 134048 #37593 Napisano 27 Października 2022 50 minut temu, StaryWilk napisał(-a): Wg mnie nie są zbyt podobne. Jak tak myślisz, to kup elektryka i przerób na benzynę albo od razu na gaz. Wiadomo, że siła kosztuje. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
memento mori 2998 #37594 Napisano 27 Października 2022 (edytowane) 7 godzin temu, Paulus57 napisał(-a): Wreszcie coś pozytywnego o Kii. Nie jestem już sam. W przypadku aut za 300-600k zł niemal zawsze piszą o nich dobrze. Wtedy już nie ma znaczenia czy to Porsche czy Kia. No a do 150k nikt się Kią nie zachwyca raczej. 😉 Edytowane 27 Października 2022 przez memento mori 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 134048 #37595 Napisano 27 Października 2022 20 minut temu, memento mori napisał(-a): W przypadku aut za 300-600k zł niemal zawsze piszą o nich dobrze. Wtedy już nie ma znaczenia czy to Porsche czy Kia. No a do 150k nikt się Kią nie zachwyca raczej. 😉 Ja swoją się nie zachwycam, ale używam. Zachwyty (dowolną marką) pozostawiam maniakom motoryzacji. ProCeed GT z automatem daje mi wystarczający komfort jazdy. Ciekawi mnie jakie to samochody do 150k Ciebie zachwycają. Oczywiście nie chodzi mnie o używki w stylu Porsche 10 letnie etc.? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 74837 #37596 Napisano 27 Października 2022 7 godzin temu, Paulus57 napisał(-a): Wreszcie coś pozytywnego o Kii. Nie jestem już sam. Ja się kilka razy bardzo pozytywnie wypowiadałem o np. Proceedzie GT. Naprawdę niewiele brakowało, żebym go kupił. I nie zrezygnowałem akurat dlatego, że to złe autko. 1 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 134048 #37597 Napisano 27 Października 2022 1 minutę temu, Lincoln Six Echo napisał(-a): Ja się kilka razy bardzo pozytywnie wypowiadałem o np. Proceedzie GT. Naprawdę niewiele brakowało, żebym go kupił. I nie zrezygnowałem akurat dlatego, że to złe autko. To już trzech. Może pora założyć grupę sympatyków? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bohacz 2921 #37598 Napisano 27 Października 2022 Bum tara bum…!Tylko prosze sie nie smiac z koloru i bobrzych zebow! 11 www.instagram.com/pawelbohacz/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 74837 #37599 Napisano 27 Października 2022 🤣 Co to za kolor! I te bobrze zęby! 2 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Balansujący Na Osi 1129 #37600 Napisano 27 Października 2022 (edytowane) Czyli trafiłem Napisałem kiedyś że pewnie będzie jakieś M. Edytowane 27 Października 2022 przez Balansujący Na Osi 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach