Krakus1 1566 #45201 Napisano 17 Lipca 2024 W dniu 15.07.2024 o 18:17, mario1971 napisał(-a): Protokół pokontrolny po ustawieniu zbieżności. 3 godziny spędzone w ASO. nawet o komforcie za bardzo nie można mówić , bo z wydruku wynika że zawieszenie masz sportowe , a nie standardowe które jest dobrze oceniane pod względem komfortu. wracając do nowej A5 , zauważyłem że deska jest taka sama jak w Q6 , a do tej pory modele od 6 miały inne wnętrze -bardziej premium- , co czasami wkurzało bogatych posiadacze A8 czy Q8 ,że wsiadają do auta za 600tyś które ma identyczne niemal wnętrze jak A6/A7 za 400tyś 😅 Godzinę temu, pawel007 napisał(-a): a ze bardzo kocham moją dziewczyne budzet nie wiekszy( bo jestem sknera) niz 150k. to kochasz , czy nie kochasz ?😉 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
StaryWilk 693 #45202 Napisano 17 Lipca 2024 Godzinę temu, SzefSzefow napisał(-a): Myslisz sie Nowe S5 ma 3 litrowa benzynowa V6 🥳 Gdzie znalazłeś taka informację? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bohacz 2866 #45203 Napisano 17 Lipca 2024 Teraz, StaryWilk napisał(-a): Gdzie znalazłeś taka informację? Jest wszedzie, od filmikow na youtubie, poprzez informacje prasowe, po wikipedie 🫡 0 www.instagram.com/pawelbohacz/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
StaryWilk 693 #45204 Napisano 17 Lipca 2024 Teraz, SzefSzefow napisał(-a): Jest wszedzie, od filmikow na youtubie, poprzez informacje prasowe, po wikipedie 🫡 Tak, nawet w artykule który podlinkowalem. Jak skanowalem wzrokiem za pierwszym razem to wytłuszczone byly silniki 2.0 , w tym hybryda plug in, o tej samej mocy co wspomniany skromnie w tekście 3.0 V6 mildhybrid z S5 ;). Za to uzupełnienie, że wracają prawdziwe końcówki wydechu https://autogaleria.pl/audi-koncowki-wydechu 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bohacz 2866 #45205 Napisano 17 Lipca 2024 3 minuty temu, StaryWilk napisał(-a): Tak, nawet w artykule który podlinkowalem. Jak skanowalem wzrokiem za pierwszym razem to wytłuszczone byly silniki 2.0 , w tym hybryda plug in, o tej samej mocy co wspomniany skromnie w tekście 3.0 V6 mildhybrid z S5 ;). Za to uzupełnienie, że wracają prawdziwe końcówki wydechu https://autogaleria.pl/audi-koncowki-wydechu Ja sie teraz dopatrzylem wagi S5 avant - ponad 2000kg 🤪 S4 bylo prawie 300kg lzejsze 0 www.instagram.com/pawelbohacz/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 67256 #45206 Napisano 17 Lipca 2024 1 godzinę temu, Krakus1 napisał(-a): nawet o komforcie za bardzo nie można mówić , bo z wydruku wynika że zawieszenie masz sportowe , a nie standardowe które jest dobrze oceniane pod względem komfortu. A dlaczego nie ma co mówić o komforcie w sportowym zawieszeniu? 1 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
memento mori 2998 #45207 Napisano 17 Lipca 2024 (edytowane) 3 godziny temu, pawel007 napisał(-a): Panie i Panowie- musze zmienic dzieciowoz dla zony. Teraz jezdzi Subaru Legacy GT i chce zmienic…. no i pytanie ( nie patrzymy na rozstrzal cenowy czy segmentowy).Podobają sie małzowinie: audi Q3 bmwx1 hujdaj tuscon toyota corolla cross skoda karoq i ostatnio cupra formentor( taki seat😂) a ze bardzo kocham moją dziewczyne to chcialbym spelnic jej zyczenie Wersja benzyna lub jakas hybryda. Macie opinie nt tych samochodow? Ale nie z internetu( ta tajemna wiedze tez posiadam) tylko z doswiadczenia ? budzet nie wiekszy( bo jestem sknera) niz 150k.( maks 2letni albo ze salonu😉) 😁 A Mazdę CX30 jej pokazałeś? W odróżnieniu od BMW i Audi byłaby nowa a nie min. 2 letnia. Wyrzuciłbym z listy Hultaja, Toyotę, Skodę i Seata i niech się przejedzie używanymi Q3, X1 i nową CX30. 🙂 https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/mazda-cx-30-wykorzystaj-voucher-5000-zl-na-dodatkowe-wyposazenie-uslugi-ID6GyER4.html Edytowane 17 Lipca 2024 przez memento mori 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krakus1 1566 #45208 Napisano 18 Lipca 2024 5 godzin temu, mario1971 napisał(-a): A dlaczego nie ma co mówić o komforcie w sportowym zawieszeniu? Bo jest sztywniejsze , skok amortyzatora jest krótszy i mniej elastyczny ,a do tego dochodzą czasami sztywniejsze sprężyny , co powoduje lepsze trzymanie na zakrętach , ale za to gorsze wybieranie nierówności . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawel007 4525 #45209 Napisano 18 Lipca 2024 (edytowane) 6 godzin temu, memento mori napisał(-a): A Mazdę CX30 jej pokazałeś? W odróżnieniu od BMW i Audi byłaby nowa a nie min. 2 letnia. Wyrzuciłbym z listy Hultaja, Toyotę, Skodę i Seata i niech się przejedzie używanymi Q3, X1 i nową CX30. 🙂 https://www.otomoto.pl/osobowe/oferta/mazda-cx-30-wykorzystaj-voucher-5000-zl-na-dodatkowe-wyposazenie-uslugi-ID6GyER4.html Tam podobno z blachami jest problem…. łapią rdze juz podczas transportu z japonii….ale sprawdze Edytowane 18 Lipca 2024 przez pawel007 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 67256 #45210 Napisano 18 Lipca 2024 1 godzinę temu, Krakus1 napisał(-a): Bo jest sztywniejsze , skok amortyzatora jest krótszy i mniej elastyczny ,a do tego dochodzą czasami sztywniejsze sprężyny , co powoduje lepsze trzymanie na zakrętach , ale za to gorsze wybieranie nierówności . Jak dla mnie wystarczająco komfortowe. Porównuję do GLC z pneumatyką, w którym zawsze miałem włączony tryb sport, bo na comfort za bardzo mi samochód pływał. 1 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 11074 #45211 Napisano 18 Lipca 2024 11 godzin temu, SzefSzefow napisał(-a): Myslisz sie Nowe S5 ma 3 litrowa benzynowa V6 🥳 Nie mylę się, bo nie o silnik mi chodziło. Choć nie ukrywam, żę to miłe zaskoczenie i ponownie z właściwym paliwem w modelach "S" 0 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krakus1 1566 #45212 Napisano 18 Lipca 2024 6 godzin temu, mario1971 napisał(-a): . Porównuję do GLC z pneumatyką, na comfort za bardzo mi samochód pływał. czyżby Renault robi zawieszenie dla MB teraz 🤔😅 4 godziny temu, Autor1984 napisał(-a): Nie mylę się, bo nie o silnik mi chodziło. Choć nie ukrywam, żę to miłe zaskoczenie i ponownie z właściwym paliwem w modelach "S" widocznie Diesel jest eko be w obecnych czasach 😉 , z tego co widzę Audi wcale nie ogranicza swoją ofertę V6 czy V8 , w odróżnieniu od BMW i MB , brawo Audi 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 11074 #45213 Napisano 18 Lipca 2024 4 minuty temu, Krakus1 napisał(-a): widocznie Diesel jest eko be w obecnych czasach 😉 , z tego co widzę Audi wcale nie ogranicza swoją ofertę V6 czy V8 , w odróżnieniu od BMW i MB , brawo Audi Gama jest ograniczona, bo V6 to już tylo wersje sportowe i tak dobrze, że jest Kiedyś A4 B5 miało 2.4, 2.6, 2.8, 2.8 oraz dwie wersje 2.7 - S4 i RS4. 1 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cordi7 7885 #45214 Napisano 18 Lipca 2024 (edytowane) 6 godzin temu, mario1971 napisał(-a): Jak dla mnie wystarczająco komfortowe. Porównuję do GLC z pneumatyką, w którym zawsze miałem włączony tryb sport, bo na comfort za bardzo mi samochód pływał. Mialem C W205 na Airmaticu. Do 120-130 na autostradzie bylo ok na "comfort", powyzej - tylko "sport". W "comfort" przy wejsciu w zakret byla chwila zawahania, jakby komputer myslal gdzie dobic cisnienia. Efekt byl taki, ze przez chwile sie nic nie dzialo a pozniej przod wgryzal sie w zakret, przedziwne uczucie. Po ustawieniu zawieszenia w tryb "sport" problem nie wystepowal, auto wjezdzalo przodem normalnie w zakret. Edytowane 18 Lipca 2024 przez cordi7 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Remy 300 #45215 Napisano 18 Lipca 2024 (edytowane) 9 godzin temu, pawel007 napisał(-a): Tam podobno z blachami jest problem…. łapią rdze juz podczas transportu z japonii….ale sprawdze To inny model z Japonii ale bez rdzy - Lexus UX a gdyby był za mały to NX. Ewentualnie jak bardzo ją... to używany Porsche Macan 😉 To zgodnie z hasłem "Pomożemy ci przekroczyć budżet" Edytowane 18 Lipca 2024 przez Remy 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cordi7 7885 #45216 Napisano 18 Lipca 2024 UX jest fatalny jesli maja tym jezdzic czasem wiecej niz 2 osoby. Malenki bagaznik z nieregularnym ksztaltem przez akumulator, ciasny z tylu na ta wielkosc auta, twarde plastiki w srodku. Gdzie to premium? 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawel007 4525 #45217 Napisano 18 Lipca 2024 Ux jezdzilem- toyota….. tylko mniejsza i drozsza. Dzis kolega mi pokazywal honde zrv…. przyjemny w odbiorze i fajnie jezdzi. Ogolnie malzowina caly czas japonczykami tylko jezdzila( pierwsze bylo subaru, drugie inne subaru i obecne tez subaru) ale juz by chciala zmienic. Mowilem ze nie warto bo teraz gdzie sie nie przesiadzie to w zimie sie zdziwi 😉 Jeszcze zobacze tegoQ3 i Tiguana… a tam co szkodzi Dzieki za podpowiedzi panowie. jak macie jeszcxe pomysly- chetnie wyslucham 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
memento mori 2998 #45218 Napisano 18 Lipca 2024 (edytowane) Godzinę temu, pawel007 napisał(-a): Ux jezdzilem- toyota….. tylko mniejsza i drozsza. Dzis kolega mi pokazywal honde zrv…. przyjemny w odbiorze i fajnie jezdzi. Ogolnie malzowina caly czas japonczykami tylko jezdzila( pierwsze bylo subaru, drugie inne subaru i obecne tez subaru) ale juz by chciala zmienic. Mowilem ze nie warto bo teraz gdzie sie nie przesiadzie to w zimie sie zdziwi 😉 Jeszcze zobacze tegoQ3 i Tiguana… a tam co szkodzi Dzieki za podpowiedzi panowie. jak macie jeszcxe pomysly- chetnie wyslucham ...tak zdziwi się, chyba na torze Silesia. To nie zegarki, żeby dorabiać teorię do powodu zakupu. 😜 W teorii wszyscy powinni jeździć jakimś ogromnym Volvo (bezpieczny), z napędem na cztery koła (bezpieczny), w kolorze zakreślaczy biurowych (dobrze widoczny), z włączonymi wszystkimi możliwymi asystentami i "pikaczami" na pokładzie, na oponach klasy premium, po 8h snu i co roku bywać na kursach doszkalających z bezpiecznej jazdy na torze oraz badaniach psychomotorycznych. W praktyce 15 letni Focus czy Golf ze sprawnym zawieszeniem i hamulcami na oponach średniej klasy ma taki zapas przyczepności na drogach, że 99.99% kierowców nawet się nie zbliży do jej granicy na codzień. Już tu widzieliśmy na forum stały, prawdziwy, bezpieczny napęd Quattro rozbity przez żonę na osiedlowym parkingu. 😜 Pewnie nie ma takich statystyk, ale mogę się założyć, że brak stałego napędu na cztery koła jest jednym z ostatnich powodów (o pomijalnym udziale) kolizji i wypadków na liście, w odróżnieniu od zmęczenia, rozproszenia rozmową, grzebaniem w telefonie, prędkością czy złym stanem technicznym. Edytowane 18 Lipca 2024 przez memento mori 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nicon 3845 #45219 Napisano 18 Lipca 2024 Od zawsze wiadomo, że porządne, bezpieczne samochody i dobre silniki skończyły się X lat temu, gdzie X to data dzisiejsza - 15 lat. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
memento mori 2998 #45220 Napisano 18 Lipca 2024 (edytowane) A tak swoją drogą wczoraj słuchałem wywiadu z właścicielem firmy sprzedającej nowe auta różnych marek (jedna z największych w Polsce) i podobno średnia cena kupowanego nowego auta osobowego to 180k zł (niestety nie padła mediana) a w Polsce na rynku pierwotnym auta premium stanowią 25% i jest to najwyższy udział w Europie. Jednocześnie mamy najmłodsze ciężarówki w Europie i jedne z najstarszych osobówek. Wygląda na to, że statystycznie albo kupujemy nowe Audi A4, albo sprowadzamy 20 letnie Audi A4. 🙂 Edytowane 18 Lipca 2024 przez memento mori 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielony.m 2128 #45221 Napisano 18 Lipca 2024 22 godziny temu, pawel007 napisał(-a): Panie i Panowie- musze zmienic dzieciowoz dla zony. Teraz jezdzi Subaru Legacy GT i chce zmienic…. no i pytanie ( nie patrzymy na rozstrzal cenowy czy segmentowy).Podobają sie małzowinie: audi Q3 bmwx1 hujdaj tuscon toyota corolla cross skoda karoq i ostatnio cupra formentor( taki seat😂) a ze bardzo kocham moją dziewczyne to chcialbym spelnic jej zyczenie Wersja benzyna lub jakas hybryda. Macie opinie nt tych samochodow? Ale nie z internetu( ta tajemna wiedze tez posiadam) tylko z doswiadczenia ? budzet nie wiekszy( bo jestem sknera) niz 150k.( maks 2letni albo ze salonu😉) 😁 Ja polecam (jak jeszcze są) nową Konę 4x4 198 koni w automacie. Powinieneś się zmieścic na luzie w budżecie. U mnie w firmie te auta robia po 50-80k km rocznie - niektóre maja już 3 lata i zero problemów. 20 godzin temu, SzefSzefow napisał(-a): Ja sie teraz dopatrzylem wagi S5 avant - ponad 2000kg 🤪 S4 bylo prawie 300kg lzejsze Wszystko teraz musi ważyć. Nowy AMG GT 2200 kg prawie (to nie hybryda)... miał konkurować z 911 a waży więcej niż moje G30 LCI.... dlatego zrezygnowałem z zakupu i znowu kupiłem starocia xD 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 11074 #45222 Napisano 18 Lipca 2024 30 minut temu, zielony.m napisał(-a): Ja polecam (jak jeszcze są) nową Konę 4x4 198 koni w automacie. Powinieneś się zmieścic na luzie w budżecie. U mnie w firmie te auta robia po 50-80k km rocznie - niektóre maja już 3 lata i zero problemów. Wszystko teraz musi ważyć. Nowy AMG GT 2200 kg prawie (to nie hybryda)... miał konkurować z 911 a waży więcej niż moje G30 LCI.... dlatego zrezygnowałem z zakupu i znowu kupiłem starocia xD Panie, ale bez zdjęcia nikt nie da wiary. Poka co masz, bo już mnie skręca z ciekawości 0 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2403 #45223 Napisano 18 Lipca 2024 Stary ale jary, świetnie pomykał po ringu. Będzie pan zadowolony. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawel007 4525 #45224 Napisano 18 Lipca 2024 2 godziny temu, zielony.m napisał(-a): Ja polecam (jak jeszcze są) nową Konę 4x4 198 koni w automacie. Powinieneś się zmieścic na luzie w budżecie. U mnie w firmie te auta robia po 50-80k km rocznie - niektóre maja już 3 lata i zero problemów. Wszystko teraz musi ważyć. Nowy AMG GT 2200 kg prawie (to nie hybryda)... miał konkurować z 911 a waży więcej niż moje G30 LCI.... dlatego zrezygnowałem z zakupu i znowu kupiłem starocia xD Sprawdze….👍 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielony.m 2128 #45225 Napisano 18 Lipca 2024 2 godziny temu, Tommaso napisał(-a): Stary ale jary, świetnie pomykał po ringu. Będzie pan zadowolony. Ja to tylko kupuje po to, żebyś mnie odwiedzał xD 3 godziny temu, Autor1984 napisał(-a): Panie, ale bez zdjęcia nikt nie da wiary. Poka co masz, bo już mnie skręca z ciekawości Podpowiem: nie jest to Gallardo 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach