Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość

Pogadajmy o samochodach :-)

Rekomendowane odpowiedzi

Teraz, SzefSzefow napisał(-a):

Myslisz, ze Kolega @Osmodeusz nie jest w stanie zrozumiec zdania w ktorym nie ma znakow diaktrytycznych? 🤔

Chyba zbyt ostro oceniasz naszego zolnierza 🤔

Podejrzewam, że to zwykła uszczypliwość.

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziś praktycznie tylko miasto.

Też się układa powoli ;)

20240917_114415.jpg

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
20 minut temu, Autor1984 napisał(-a):

Podejrzewam, że to zwykła uszczypliwość

Rozdział VI. Przepisy porządkowe.

1. Użytkownik zobowiązany jest dbać o porządek swoich wypowiedzi i tworzonych Wątków oraz o przestrzeganie zasad Netykiety, w szczególności:
….
d ) dbanie o poprawność gramatyczną i ortograficzną własnych wypowiedzi

to cześć regulaminu tego forum - która WAS, najwidoczniej w dużej części  nie dotyczy.

Tyle w temacie 🤗

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, Osmodeusz napisał(-a):

1. Użytkownik zobowiązany jest dbać o porządek swoich wypowiedzi i tworzonych Wątków oraz o przestrzeganie zasad Netykiety, w szczególności:
….

to cześć regulaminu tego forum - która WAS, najwidoczniej w dużej części  nie dotyczy.

Tyle w temacie 🤗

Netykieta nakłada również inne zobowiązania. Napisałeś dużymi literami "PISZ PO POLSKU" co w języku forum oznacza krzyk. To też są maniery, których powinieneś przestrzegać. Zwłaszcza, że różne regulaminy zapewne znasz na pamięć.

Ponadto jesteś niesłowny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W Polsce codziennie z rana schodzi 1mln "małpek"...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Autor1984 napisał(-a):

Podejrzewam, że to zwykła uszczypliwość.

W sensie, ze stres zwiazany z praca wylewa tutaj? 🤔

Godzinę temu, Autor1984 napisał(-a):

Dziś praktycznie tylko miasto.

Też się układa powoli ;)

20240917_114415.jpg

masakra 😳

ale to cholerstwo oszczedne 🤔

Edytowane przez SzefSzefow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
50 minut temu, Autor1984 napisał(-a):

oznacza krzyk

Teraz, SzefSzefow napisał(-a):

stres zwiazany z praca wylewa tutaj?

To chyba efekt braku negatywnych przesłanek uniemożliwiających służbę wojskową.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 16.09.2024 o 17:24, Osmodeusz napisał(-a):

...

Musisz zacząć pisać po polsku, bo nie rozumiem o czym mówisz 

23 godziny temu, Osmodeusz napisał(-a):

...

PISZ PO POLSKU

Godzinę temu, Osmodeusz napisał(-a):

….

Tyle w temacie 🤗

Kolego @Osmodeusz troszkę się zapędziłeś w swoich uwagach i zapomniałeś o jednym bardzo ważnym punkcie Regulaminu, na który się powołujesz:

R.VI.11. Zabronione jest wytykanie innym Użytkownikom, niezgodności z Regulaminem, zamieszczanych przez nich treści. W celu zgłoszenia treści niezgodnych należy użyć funkcji „Zgłoś”.☝️

Trzymając się terminologii tego tematu: wyhamuj. Kolejna tego typu uwaga z Twojej strony w tym temacie będzie oznaczać trzydniowy postój.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Wacor, a naigrywanie się z chorych dzieciaków jest zgodne z regulaminem (sumieniem), czy też przymykamy oko na taki żart sytuacyjny 🤗

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, Osmodeusz napisał(-a):

@Wacor, a naigrywanie się z chorych dzieciaków jest zgodne z regulaminem (sumieniem), czy też przymykamy oko na taki żart sytuacyjny 🤗

Sumienie zabrania mi wypowiadania się na temat żartów na forum.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Osmodeusz napisał(-a):

Doradzam trochę dystansu. Zrównywanie żartów o blondynkach z brakiem szacunku do kobiet, nie najlepiej o Tobie świadczy.

Nie zalecam również odwracać uwagi OP szukając "winnych" grzechów tam, gdzie nie powinno się ich szukać. "Nabazgrałeś" głupot, zostały zacytowane i nic się już z tym nie da zrobić.

Takie wpisy świadczą o pewnej niedojrzałości emocjonalnej. Być może uwielbiona armia poczyniła pewne szkody. Nie mnie oceniać.

Jak to napisał Kolega @Valygaarwrzućmy na luz, bo szkoda "prądu".

2 godziny temu, SzefSzefow napisał(-a):

ale to cholerstwo oszczedne 🤔

Jutro mam trasę po drogach głównych poza "S" i "A". Pobawię się żeglowaniem i sprawdzę wynik ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja przez ok 2 tyg. ujeżdżam nowe XC60 w wersji... FWD 🙄🤦🏻‍♂️

Szykuje się tez dłuższa trasa, zobaczymy co to jest warte.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 16.09.2024 o 17:50, Krakus1 napisał(-a):

@Lemax jak zwykle nie zawodzisz w tematyce elektroniki 👌🏼

mam dla Ciebie zagadkę:  jak działa system rozpoznawania że ręka jest na kierownicę , i jak można go przechytrzyć? 😉

Są różne rozwiązana, najczęściej czujniki w wieńcu kierownicy (pojemnościowe, tensometrycznych nie jestem pewien) które wykrywają obecność ręki. Do tego dochodzi analiza ruchów kierownicą wykonywanych przez kierującego. czujnik kąta skrętu itp. Oszukać można butelką z wodą umieszczoną między wieńcem a ramieniem kierownicy. Butelka nie może być full pełna, woda musi się poruszać symulując ruchy ręki. Co producent auta to różne modyfikacje tego systemu. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, Valygaar napisał(-a):

A ja przez ok 2 tyg. ujeżdżam nowe XC60 w wersji... FWD 🙄🤦🏻‍♂️

Szykuje się tez dłuższa trasa, zobaczymy co to jest warte.

Nie miałem zielonego pojęcia, że XC60 występuje w wersji z napędem na przód...

Z ciekawości wszedłem na konfigurator i widzę tylko eAWD i AWD.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, Valygaar napisał(-a):

Dziwna sprawa, bo tak jak w XC40 są wersje FWD, tak w XC60 nie występują. Może to jakaś pomyłka ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 godzin temu, SzefSzefow napisał(-a):

Myslisz, ze Kolega @Osmodeusz nie jest w stanie zrozumiec zdania w ktorym nie ma znakow diaktrytycznych? 🤔

obaj z @Autor1984, nie widzicie różnicy miedzy robieniem łaski, a zrobieniem laski ?

- dlatego nie wzięli do wojska 

🤗😂🥴

8 godzin temu, SzefSzefow napisał(-a):

obaj z @Autor1984, nie widzicie różnicy miedzy robieniem łaski, a zrobieniem laski ?

🤗😂🥴

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co tu ostatnio się dzieje? STAR 266 vs Tesla Cybertruck?

W Starze jedzie prawdziwy wojownik, a w Tesli komuś się ulało sojowe latte? ;D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, Osmodeusz napisał(-a):

🤗😂🥴

Oj to zależy kto robi.

A z wojem to nie tak. Niektórzy poszli się kształcić, a sama armia tym, którzy nie widzieli sensu do rocznej straty zwyczajnie się nie kalkulowała.

Można wymieniać długo jakie korzyści można było uzyskać w wojsku, a w zasadzie ich brak. Regularne wojsko było nonsensem.

Nawet dziś nie potrafią odpowiednio dobyć broni krótkiej. A wiem coś na ten temat. Nie wspominając o wotowcach, którzy spełniają się głównie w roli siły do usuwania skutków kataklizmów trapiących nasz kraj.

Ktoś kto upatrywał przyszłość jako specjals, mógł próbować szczęścia i to w sumie była jedyna możliwość, aby czerpać z armii jakąś korzyść. Pomijając szkoły oficerskie, bo to inna para kaloszy.

Ponadto niektórzy mają uczulenie na bromek potasu ;)

Edytowane przez Autor1984

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już tak nie szarżujcie z tym wojskiem, że ktoś niby nie poszedł lub poszedł i czy przez to był mężczyzną lub nie. Starsi iść musieli, młodsi już nie. W Polsce zniesiono pobór w 2008, a osoby studiujące już nie musiały iść nawet na szkolenie wojskowe od 2002 roku. Wiem, bo sam pamiętam jak mój rocznik minister Szmajdzinski zwolnił. Ja na komisję tylko raz pojechałem podczas studiów, a potem już olewałem pisma, bo mi się nie chciało stawiać. Moja mama się przejmowała, a ja mówiłem że nic mi nie zrobią.

Więc np. kolega @Autor1984, jeśli urodził się w roku jaki sugeruje jego nick, to, jeśli poszedł na studia, do wojska nie mógł być nawet wezwany bo wojsko już takich jak on nie chciało 😁. Chyba że chciał iść do wojska z własnej woli, to inna sprawa.

Edytowane przez beniowski

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie potrzebna opinia nt. Volvo XC40. Znajoma chce wziąć w leasing. Podoba jej się. 

Macie doświadczenie jakieś z nimi czy może potraficie się wypowiedzieć sensownie o nich?

Niestety nie wiem jaki silnik ją interesuje. Jeździ sama, głównie po mieście, teraz ma X1, wcześniej miała X3.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
20 minut temu, pechagto napisał(-a):

Panowie potrzebna opinia nt. Volvo XC40. Znajoma chce wziąć w leasing. Podoba jej się. 

Macie doświadczenie jakieś z nimi czy może potraficie się wypowiedzieć sensownie o nich?

Niestety nie wiem jaki silnik ją interesuje. Jeździ sama, głównie po mieście, teraz ma X1, wcześniej miała X3.

Co do XC40 nie do końca mogę się wypowiadać, ale znam parę osób użytkujących XC60 (w tym z napędem FWD - kiedyś takie były, nie wiem czy jeszcze są) i są zadowolone. Silniki i cała "elektronika"  są te same co w XC40 (jeśli nic nie zmienili ostatnio). Z wad to ewentualnie brak opcji AWD jeśli komuś na tym zależy.

Sam jeżdżę V90 i jestem bardzo zadowolony, myślałem kiedyś o XC40 dla żony (jak jeszcze był AWD) ale stwierdziła, że nie do końca się Jej podoba 😀

XC40 miałem kilka lat temu na jeździe testowej (weekend) i podobało mi się, ale była to opcja dość bogata (włącznie ze szklanym dachem) więc wiadomo, że fajna

Pomimo mojego raczej negatywnego nastawienia do elektryków mimo wszystko jeśli jeździ głównie po mieście i ma możliwość ładowania to rozważyłbym XC40 lub C40 w elektryku, ewentualnie EX30 (chociaż jak dla mnie to w EX30 trochę przesadzili z rozwiązaniami a'la Tesla - brak licznika przed oczami czy choćby head-upa jest trudny do zaakceptowania + ogólnie według mnie zdecydowanie gorszy styl wykończenia niż 40. Ale powiedzmy że to kwestia gustu)

Nie wiem, czy coś pomogłem, ale próbowałem

Edytowane przez Olo_H

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
56 minut temu, beniowski napisał(-a):

Już tak nie szarżujcie z tym wojskiem, że ktoś niby nie poszedł lub poszedł i czy przez to był mężczyzną lub nie. Starsi iść musieli, młodsi już nie. W Polsce zniesiono pobór w 2008, a osoby studiujące już nie musiały iść nawet na szkolenie wojskowe od 2002 roku. Wiem, bo sam pamiętam jak mój rocznik minister Szmajdzinski zwolnił. Ja na komisję tylko raz pojechałem podczas studiów, a potem już olewałem pisma, bo mi się nie chciało stawiać. Moja mama się przejmowała, a ja mówiłem że nic mi nie zrobią.

Więc np. kolega @Autor1984, jeśli urodził się w roku jaki sugeruje jego nick, to, jeśli poszedł na studia, do wojska nie mógł być nawet wezwany bo wojsko już takich jak on nie chciało 😁. Chyba że chciał iść do wojska z własnej woli, to inna sprawa.

Zgadza się. Ja byłem ostatnim poborem, który wzięli na pół roku po studiach. To był 2001 rok. Nie mogłem się wymigać. A w wojsku było i śmiesznie i strasznie. Niezapomniane doświadczenie, bardzo sobie cenię ten czas. Zrozumiałem, że jednak nie lubię broni, poznałem fajnych ludzi na poziomie, z którymi potem długo utrzymywałem kontakt, widziałem mnóstwo patologii i dostałem trochę po d*pie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
13 minut temu, facecik napisał(-a):

Zgadza się. Ja byłem ostatnim poborem, który wzięli na pół roku po studiach. To był 2001 rok. Nie mogłem się wymigać. A w wojsku było i śmiesznie i strasznie. Niezapomniane doświadczenie, bardzo sobie cenię ten czas. Zrozumiałem, że jednak nie lubię broni, poznałem fajnych ludzi na poziomie, z którymi potem długo utrzymywałem kontakt, widziałem mnóstwo patologii i dostałem trochę po d*pie.

Też kończyłem w 2001, ale mnie od razu przenieśli do rezerwy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
57 minut temu, Olo_H napisał(-a):

Też kończyłem w 2001, ale mnie od razu przenieśli do rezerwy

Ja kończyłem w 2000. Wzięli mnie rok później. Miałem już robotę.

Żeby jeszcze był związek z motoryzacją - jazda na pełnej k**wie w BWP na wieżyczce po poligonie - niezapomniane przeżycie!

Edytowane przez facecik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi