Autor1984 13119 #47851 Napisano 6 Lutego 2025 1 godzinę temu, SzefSzefow napisał(-a): Dziwimy sie dzieciakom, ze lykaja jak pelikany fejkowe informacje z tiktokow, instagramow i memow, jesli "starzy" stosuja podobne populistyczne tricki. Na szybko zrobilem memy specjalnie dla Ciebie: Moge udowadniac jak bardzo "zdegradowane" byly kiedy spoleczenstwa, na podstawie memow i zdjec bez problemu. Jednak prawda nie jest ani czarna, ani biala. Swiat jest w znakomitej wiekszosci szary. Jesli wezmiemy pod uwage mode, to zawsze byly, sa i beda modowe wpadki, jak i modowa klasyka i to bez wzgledu na czasy. Tak samo jest z wieloma rzeczami. Nie wierzmy w bzdury znalezione w necie, sprawdzajmy fakty i dane, szukajmy glebiej. Nie wierzmy w populistyczne "dane" i nie powielajmy ich. Paweł nie oceniaj książki po okładce. Nie interesuje mnie moda, bo to dla mnie obcy temat. Tutaj nie chodzi o spłaszczenie pewnych kwestii do internetowych bzdur, tylko o zjawisko społeczne, które od dłuższego czasu zachodzi w społeczeństwach zachodnich. I pomijając fakt zniewieścienia, wpływu kortyzolu, mniejszej ilości testosteronu, mnie najbardziej przytłacza fakt, że kobiety założyły spodnie, bo pierdoły w domach nie miały nawet własnego zdania, a jak mieli to bali się je głośno wypowiedzieć. Jak będziesz miał możliwość porozmawiaj z jakimkolwiek ogarniętym socjologiem, to Ci to wyłoży. Więc ta słaba z nazwy płeć jest obecnie znacznie silniejsza, aniżeli kiedykolwiek w historii ludzkości była; pomijając jakieś wybryki natury w postaci Joanny 'Arc. A z natury silni mężczyźni stali się zwyczajnie słabi. Stres, brak ojca, brak rywalizacji, brak zrozumienia i szacunku u płci przeciwnej powoduje, że mamy społeczeństwa, które pozwalają gwałcić i molestować kobiety na stacjach metra i w centrach miast przez obcych kulturowo barbarzyńców. W Wielkiej Brytanii doszło do tego, że dziewczynki zgłaszające się na komisariat po wielokrotnych gwałtach dokonywanych przez zwierzęta z gównostanów dostawały tabletkę dzień po. To jest dzisiejszy męski Świat, bez kręgosłupa moralnego, współczucia, braku odpowiedzialności, ale opętany przez poprawność polityczną. Więc nie mów mi o szarości życia. Populistyczne dane... Dawniej za takie wybryki postawiono by szafot i każdego skrócono by o głowę, dziś brytyjscy sędziowie skazują osoby, które wskazują na tą patologię. Kto do tego doprowadził? Kosmici? 4 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
beniowski 9340 #47852 Napisano 6 Lutego 2025 48 minut temu, Autor1984 napisał(-a): Paweł nie oceniaj książki po okładce. Nie interesuje mnie moda, bo to dla mnie obcy temat. Tutaj nie chodzi o spłaszczenie pewnych kwestii do internetowych bzdur, tylko o zjawisko społeczne, które od dłuższego czasu zachodzi w społeczeństwach zachodnich. I pomijając fakt zniewieścienia, wpływu kortyzolu, mniejszej ilości testosteronu, mnie najbardziej przytłacza fakt, że kobiety założyły spodnie, bo pierdoły w domach nie miały nawet własnego zdania, a jak mieli to bali się je głośno wypowiedzieć. Jak będziesz miał możliwość porozmawiaj z jakimkolwiek ogarniętym socjologiem, to Ci to wyłoży. Więc ta słaba z nazwy płeć jest obecnie znacznie silniejsza, aniżeli kiedykolwiek w historii ludzkości była; pomijając jakieś wybryki natury w postaci Joanny 'Arc. A z natury silni mężczyźni stali się zwyczajnie słabi. Stres, brak ojca, brak rywalizacji, brak zrozumienia i szacunku u płci przeciwnej powoduje, że mamy społeczeństwa, które pozwalają gwałcić i molestować kobiety na stacjach metra i w centrach miast przez obcych kulturowo barbarzyńców. W Wielkiej Brytanii doszło do tego, że dziewczynki zgłaszające się na komisariat po wielokrotnych gwałtach dokonywanych przez zwierzęta z gównostanów dostawały tabletkę dzień po. To jest dzisiejszy męski Świat, bez kręgosłupa moralnego, współczucia, braku odpowiedzialności, ale opętany przez poprawność polityczną. Więc nie mów mi o szarości życia. Populistyczne dane... Dawniej za takie wybryki postawiono by szafot i każdego skrócono by o głowę, dziś brytyjscy sędziowie skazują osoby, które wskazują na tą patologię. Kto do tego doprowadził? Kosmici? Chyba naprawdę muszę ci podrzucić książki i francuskiej lub brytyjskiej arystokracji w XVII wieku i owych silnych mężczyznach w perukach, upudrowanych, wyfiokowanych i zniewiściałych tak bardzo, że współcześni faceci przy nich to jacyś neandertalczycy. 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 13119 #47853 Napisano 6 Lutego 2025 3 minuty temu, beniowski napisał(-a): Chyba naprawdę muszę ci podrzucić książki i francuskiej lub brytyjskiej arystokracji w XVII wieku i owych silnych mężczyznach w perukach, upudrowanych, wyfiokowanych i zniewiściałych tak bardzo, że współcześni faceci przy nich to jacyś neandertalczycy. Ta? Tylko różnica jest taka, że ci francuscy i brytyjscy arystokraci skolonizowali cały Świat. Dziś sami się dają podbić, tylko, że już bez użycia prochu. Koniec uwagi. 2 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielony.m 2131 #47854 Napisano 6 Lutego 2025 Kiedyś to było, a teraz nie ma. W ogóle lubię to gadanie, Twoi rodzice tak samo mówili o Twoim pokoleniu a dziadkowie o nich. Taka już jest ludzka natura żeby narzekać. A jedynym złotym środkiem na zlikwidowanie takich zmian i świeży start jest wojna, najlepiej światowa. Wojna robi z chłopców mężczyzn:) 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bohacz 3032 #47855 Napisano 6 Lutego 2025 3 godziny temu, Autor1984 napisał(-a): Paweł nie oceniaj książki po okładce. Nie interesuje mnie moda, bo to dla mnie obcy temat. Tutaj nie chodzi o spłaszczenie pewnych kwestii do internetowych bzdur, tylko o zjawisko społeczne, które od dłuższego czasu zachodzi w społeczeństwach zachodnich. I pomijając fakt zniewieścienia, wpływu kortyzolu, mniejszej ilości testosteronu, mnie najbardziej przytłacza fakt, że kobiety założyły spodnie, bo pierdoły w domach nie miały nawet własnego zdania, a jak mieli to bali się je głośno wypowiedzieć. Jak będziesz miał możliwość porozmawiaj z jakimkolwiek ogarniętym socjologiem, to Ci to wyłoży. Więc ta słaba z nazwy płeć jest obecnie znacznie silniejsza, aniżeli kiedykolwiek w historii ludzkości była; pomijając jakieś wybryki natury w postaci Joanny 'Arc. A z natury silni mężczyźni stali się zwyczajnie słabi. Stres, brak ojca, brak rywalizacji, brak zrozumienia i szacunku u płci przeciwnej powoduje, że mamy społeczeństwa, które pozwalają gwałcić i molestować kobiety na stacjach metra i w centrach miast przez obcych kulturowo barbarzyńców. W Wielkiej Brytanii doszło do tego, że dziewczynki zgłaszające się na komisariat po wielokrotnych gwałtach dokonywanych przez zwierzęta z gównostanów dostawały tabletkę dzień po. To jest dzisiejszy męski Świat, bez kręgosłupa moralnego, współczucia, braku odpowiedzialności, ale opętany przez poprawność polityczną. Więc nie mów mi o szarości życia. Populistyczne dane... Dawniej za takie wybryki postawiono by szafot i każdego skrócono by o głowę, dziś brytyjscy sędziowie skazują osoby, które wskazują na tą patologię. Kto do tego doprowadził? Kosmici? Tak, tak, wszedzie jesz zle / dobrze tam gdzie nas nie ma. Ten wstretny zachod sie na nas uwzial i chce nam zchopczycowac dziewczynki i zdziewczynic chlopcow, jedyny wybor to... 3 www.instagram.com/pawelbohacz/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bober5264 4101 #47856 Napisano 6 Lutego 2025 Honda Prelude i Toyota Supra mnie kojarzą zawsze z grą Gran Turismo na playstation pod koniec lat 90tych, jak byłem na studiach po pół roku użytkowania A6 , dopiero dziś odkryłem tą funkcję , a myślałem że tylko MB ją ma 20250206_072009.mp4 U mnie lipnie to działa, za to asystent Google- idealnie, może dlatego że to asystent z telefonu Wysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
albiNOS 01 910 #47857 Napisano 6 Lutego 2025 0 Kocham Zegarki i nie dlatego, że pokazują która jest godzina. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krakus1 1662 #47858 Napisano 7 Lutego 2025 8 godzin temu, bober5264 napisał(-a): U mnie lipnie to działa, za to asystent Google- idealnie, może dlatego że to asystent z telefonu Wysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka u mnie podobnie działają jeśli chodzi o sprawność, natomiast rzadko korzystam z pani Audi - praktycznie tylko do aktywacji ogrzewania kierownicy- , bo wszystkie funkcje związane z nawigacją czy z telefonem- rozmowy, smsy , czy WhatsApp-to już pan Google się tym zajmuje 😅 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bober5264 4101 #47859 Napisano 7 Lutego 2025 A nie łatwiej wcisnąć przycisk na kierownicy? Wysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Valygaar 5935 #47860 Napisano 7 Lutego 2025 Rzekomo nowy elektryczny Cayman 🤔 Światła jak w Taycanie totalna porażka, linia boczna OK, tył też, taki w stylu F-type. Ogólnie to dla mnie trudne do przyjęcia, że filozofia mid-engine będzie przekładana w praktyce na baterie 🫣 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 13119 #47861 Napisano 7 Lutego 2025 15 godzin temu, SzefSzefow napisał(-a): Tak, tak, wszedzie jesz zle / dobrze tam gdzie nas nie ma. Ten wstretny zachod sie na nas uwzial i chce nam zchopczycowac dziewczynki i zdziewczynic chlopcow, jedyny wybor to... A tak ładnie napisałeś, że Świat nigdy nie jest biały albo czarny, tylko szary. Nie można być gdzieś pomiędzy? Tak jak Szwajcaria? Można w nieskończoność krytykować wschód, bo to jest zgodne z narracją i Twoim punktem widzenia. Nie można za to wyrazić się krytycznie wobec tego co widzi każdy przyzwoity człowiek, tego co się dzieje w całej zachodniej Europie, bo to zwrot w kierunku wschodu? Niezły beton i to zbrojony... Śliczne jest to 12 Cylindi 1 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
beniowski 9340 #47862 Napisano 7 Lutego 2025 Widzę że Ferrari odnośnie nazw znowu leniuchuje. Nazwać auto 'Ferrari 12 cylindrów' - coż za elokwencja i fantazja. No ale jeśli potrafili nazwać kiedyś jeden model Ferrari Ferrari (bo 'la' to jedynie przedimek określony) to czego się spodziewać? 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 13119 #47863 Napisano 7 Lutego 2025 3 minuty temu, beniowski napisał(-a): Widzę że Ferrari odnośnie nazw znowu leniuchuje. Nazwać auto 'Ferrari 12 cylindrów' - coż za elokwencja i fantazja. No ale jeśli potrafili nazwać kiedyś jeden model Ferrari Ferrari (bo 'la' to jedynie przedimek określony) to czego się spodziewać? To tylko nazwa, ale jak pięknie nawiązali do modelu 365 GTB 0 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 81081 #47864 Napisano 7 Lutego 2025 O co chodzi z tą manią "telefonowania w sprawie oferty"? Nie można jej przesłać emailem, do biurwy jędzy..?! Człowiek taki, jak ja, czyli przytępawy, wolno kojarzący i jeszcze wolniej reagujący, stary i głupi - krótko mówiąc, chciałby sobie na spokojnie coś przejrzeć, zastanowić się, może potem wrócić do jakiejś opcji kolejny raz, etc. A tu: "ni wuja!" Zadzwonimy do Ciebie i młodygadkojebny przeczyta mi z promptera (albo kartki) swoje "tirli-tirli", w trakcie którego w minucie trzeciej nie będę już pamiętać, co było w minucie pierwszej. I że co on se myśli? Że podejmę wiążącą decyzję w trakcie takiej tirlikanonady? Decyzję wartą (jak dla mnie) mnóóóóóstwo mojego sianka..? 2 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Admof 2269 #47865 Napisano 7 Lutego 2025 To o to chodzi, żebyś potem nie wiedział na co się zgodziles. Wszystkie telekomy tak od lat próbują wciskać niepotrzebne usługi ludziom. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 81081 #47866 Napisano 7 Lutego 2025 1 godzinę temu, Admof napisał(-a): To o to chodzi, żebyś potem nie wiedział na co się zgodziles. Wszystkie telekomy tak od lat próbują wciskać niepotrzebne usługi ludziom. No, ale ja akurat z definicji nie zgadzam się na NIC w trakcie takich przemiłych rozmów. Chyba, że jestem jakimś statystycznym mikronieliczkiem, a 99,99% jednak się "ugina" i w konsekwencji taka polityka się kalkuluje. W moim przypadku, brak klarownej oferty emailem równa się "bye". 0 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bohacz 3032 #47867 Napisano 7 Lutego 2025 4 godziny temu, Autor1984 napisał(-a): A tak ładnie napisałeś, że Świat nigdy nie jest biały albo czarny, tylko szary. Nie można być gdzieś pomiędzy? Tak jak Szwajcaria? Można w nieskończoność krytykować wschód, bo to jest zgodne z narracją i Twoim punktem widzenia. Nie można za to wyrazić się krytycznie wobec tego co widzi każdy przyzwoity człowiek, tego co się dzieje w całej zachodniej Europie, bo to zwrot w kierunku wschodu? Niezły beton i to zbrojony... Łukasz, nie bardzo wiem o co Ci chodzi ze Szwajcaria. Mieszkam w europie zachodniej, ba, bywam czesto w tej bardziej zdegenerowanej jak Francja, Wlochy, Niemcy, Czechy, Austria czy UK i widocznie nie jestem przyzwoity, bo nie wiem "co sie takiego dzieje" 🤔 Wsiadz kiedys w samochod, przejedz sie na zachod, poznaj ludzi o innym kolorze skory, innego wyznania, innej orientacji seksualnej, zobaczyc, ze to zwykli ludzie jak Ty. 1 www.instagram.com/pawelbohacz/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 13119 #47868 Napisano 7 Lutego 2025 (edytowane) 2 godziny temu, SzefSzefow napisał(-a): Łukasz, nie bardzo wiem o co Ci chodzi ze Szwajcaria. Mieszkam w europie zachodniej, ba, bywam czesto w tej bardziej zdegenerowanej jak Francja, Wlochy, Niemcy, Czechy, Austria czy UK i widocznie nie jestem przyzwoity, bo nie wiem "co sie takiego dzieje" 🤔 Wsiadz kiedys w samochod, przejedz sie na zachod, poznaj ludzi o innym kolorze skory, innego wyznania, innej orientacji seksualnej, zobaczyc, ze to zwykli ludzie jak Ty. Szwajcaria ma własną wewnętrzną politykę. Tyle. Co do wyjazdów, masz rację; odwiedziłem jedynie Mielno PKSem, guzik wiem, guzik widziałem i poznałem jedynie Pana Stefana i jego żonę Janinę z karczmy "Złocisty Okoń". Co się takiego dzieje? W sumie masz racje, w UE wszystko w normie. Piątkowa strzelanina w Anderlecht, to oczywiście kacapska propaganda, by osłabić "jedność" Europy. Trzecia w tym tygodniu. W Europie przestępczość rozlała się na ulice, jak jesteś ślepy i głuchy, to masz problem. W UK. gwałcono latami tysiące dziewczynek, a policja to skrzętnie ukrywała, by nie wzbudzać w społeczeństwie nastrojów przeciwko polityce multikulturalizmu. Kończę temat, bo szkoda prądu. Test nowego - starego XC90 EDIT. Wykasowałem jeden wers, abyś nie odebrał tego personalnie. Edytowane 7 Lutego 2025 przez Autor1984 1 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krakus1 1662 #47869 Napisano 7 Lutego 2025 13 godzin temu, bober5264 napisał(-a): A nie łatwiej wcisnąć przycisk na kierownicy? Wysłane z mojego SM-S921B przy użyciu od ogrzewania kierownicy? nie mam takiego dedykowanego, w A4 masz ? @beniowski moja ulubiona nazwa modelu, to Maserati Czterodrzwiowe 😅 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bohacz 3032 #47870 Napisano 7 Lutego 2025 (edytowane) 42 minuty temu, Autor1984 napisał(-a): Szwajcaria ma własną wewnętrzną politykę. Tyle. Co do wyjazdów, masz rację; odwiedziłem jedynie Mielno PKSem, guzik wiem, guzik widziałem i poznałem jedynie Pana Stefana i jego żonę Janinę z karczmy "Złocisty Okoń". Co się takiego dzieje? W sumie masz racje, w UE wszystko w normie. Piątkowa strzelanina w Anderlecht, to oczywiście kacapska propaganda, by osłabić "jedność" Europy. Trzecia w tym tygodniu. W Europie przestępczość rozlała się na ulice, jak jesteś ślepy i głuchy, to masz problem. W UK. gwałcono latami tysiące dziewczynek, a policja to skrzętnie ukrywała, by nie wzbudzać w społeczeństwie nastrojów przeciwko polityce multikulturalizmu. Przyzwoici ludzie nie są głusi i ślepi na takie informacje. Kończę temat, bo szkoda prądu. Szwajcaria ma polityke, ktora jest zrownowazona. Przyczyna rasizmu, ksenofobii i nietolerancji jest zazwyczaj strach przed nieznanym, ktory jest podsycany przez polityke czy media. Jestem pewny, ze gdybys poznal osoby ze srodowisk z ktorymi tak bardzo walczysz, to zmienilbys zdanie. Znow lykasz i co gorsza rozsiewasz bezsensowna propagande, dokladnie jak w przypadku z memami. W latach 90 w Polsce to wojny gangow byly wynikiem polityki multikulti? Magdalenka to tez wg Ciebie islamscy, lewicowi terrorysci? Kto odpowiadal za niedawna strzelanine w Kniażycach? Islamscy, afrykanscy Ukraincy? Tuszowanie gwaltow dzieci przez ksiezy latami gdzie sie dzialo? Nie w pieknym, dumnym, bialym i katolickim kraju na Wisla? Przyzwoity czlowiek nie jest gluchy i slepy na takie informacje. Europa ma problemy, dokladnie takie same jak Polska, ktora w niej lezy. Jednak przyczyna nigdy nie jest jednoznaczna jak probujesz to przedstawic. 22 minuty temu, Krakus1 napisał(-a): @beniowski moja ulubiona nazwa modelu, to Maserati Czterodrzwiowe 😅 Ale jak to Quattroporte brzmi! 😅 Edytowane 7 Lutego 2025 przez SzefSzefow 2 www.instagram.com/pawelbohacz/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bober5264 4101 #47871 Napisano 7 Lutego 2025 od ogrzewania kierownicy? nie mam takiego dedykowanego, w A4 masz ? [mention=6729]beniowski[/mention] moja ulubiona nazwa modelu, to Maserati Czterodrzwiowe Skoro ja w a4 mam to bylem pewien że Ty w a6 też Wysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bohacz 3032 #47872 Napisano 7 Lutego 2025 8 godzin temu, Valygaar napisał(-a): Rzekomo nowy elektryczny Cayman 🤔 Światła jak w Taycanie totalna porażka, linia boczna OK, tył też, taki w stylu F-type. Ogólnie to dla mnie trudne do przyjęcia, że filozofia mid-engine będzie przekładana w praktyce na baterie 🫣 Odrobili juz lekcje. Najwazniejsze, zeby nie rezygnowali ze spalinowych odpowiednikow. 0 www.instagram.com/pawelbohacz/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wacor 1245 #47873 Napisano 7 Lutego 2025 @Autor1984, @SzefSzefow - jak macie do pogadania to na PW. Kto następny się odezwie nie na temat - leci na urlop...i nie ma tłumaczenia, że musiałem drugiemu odpowiedzieć. 0 e x p a n d y o u r t i m e Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bohacz 3032 #47874 Napisano 7 Lutego 2025 37 minut temu, Wacor napisał(-a): @Autor1984, @SzefSzefow - jak macie do pogadania to na PW. Kto następny się odezwie nie na temat - leci na urlop...i nie ma tłumaczenia, że musiałem drugiemu odpowiedzieć. 😘 0 www.instagram.com/pawelbohacz/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krakus1 1662 #47875 Napisano 8 Lutego 2025 8 godzin temu, bober5264 napisał(-a): Skoro ja w a4 mam to bylem pewien że Ty w a6 też Wysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka mam tylko jeden przycisk z gwiazdką , gdzie można do niego przepisać różne funkcje ,gdzie akurat mam inną funkcję wybraną , także pozostaje pani audi która jest zawsze wolna , i chętna do...pomocy 😅 8 godzin temu, SzefSzefow napisał(-a): Ale jak to Quattroporte brzmi! 😅 Prawda , wszystko w tym pięknym kraju brzmi lepiej 😍 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach