Paulus57 145854 #51326 Napisano Sobota o 17:55 Przestrzeni to w nim nie brakuje. Dizel, czy benzyna? No i co ze starym samochodem? 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Londek 50322 #51327 Napisano Sobota o 17:58 1 hour ago, TomcioMiki said: Nowy,stary osiołek Niech wozi bezpiecznie i bezproblemowo 👍🏻 Fajny kolor… no i ten Aston’owy ryjek 👌🏻🔥 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 73181 #51328 Napisano Sobota o 18:08 11 minut temu, Paulus57 napisał(-a): Przestrzeni to w nim nie brakuje. Dizel, czy benzyna? No i co ze starym samochodem? Benzynka a startego musimy szybko upłynnić. 9 minut temu, Londek napisał(-a): Niech wozi bezpiecznie i bezproblemowo 👍🏻 Fajny kolor… no i ten Aston’owy ryjek 👌🏻🔥 Wiem też mi się podoba 🤗 🤗 🤗 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krakus1 1663 #51329 Napisano Sobota o 19:35 22 godziny temu, trollu napisał(-a): tutaj wchodzi kierunek myślenia panów z M GmbH i brak pneumatyki jest wyborem z premedytacją. Cały czas przypomina mi się historia pana, który 2 razy rozbił (rozbił, wyremontował za swoje i rozbił jeszcze raz) szpadlem i siekierą (raz chyba szwagier mu pomagał) swoje e64 M6 w akcie protestu bo wg niego SMG III zbyt twardo zmieniała biegi. Chciał hardcorowe cabrio które nie podnosi ciśnienia i jest łagodne w obyciu z twardą technologią rodem z F1 tylko na miękko 😅 Patrząc na rywale w postaci X6 , SQ8 , RSQ8 , myślę że mogli dać do wyboru pneumatykę 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 13184 #51330 Napisano wczoraj o 01:33 (edytowane) W dniu 19.03.2026 o 16:43, cordi7 napisał(-a): Po niemiecku ale auto tlumaczenie YouTube rozwiazuje sprawe - porownanie nowy Passat kombi vs. A6 kombi: Przyznaje, ze szokujacy dla mnie jest fragment obrazujacy nowa jakosc Audi (od 12:54) - plus nie do przelkniecia jest tafla piano black. Caly obszar konsoli srodkowej porysuje sie w oka mgnieniu i wyglada dla mnie niestety tanio - konserwatywny projekt VW prezentuje sie dla mnei lepiej. Kiedys premium zaczynalo sie od C / A4 / 3-series, pozniej od E / A6 / 5-series. Teraz widze trzeba patrzec na S / A8 (wypadlo z produkcji wiec nie wiem co) / 7-series. Fajne te nowe czasy Czasy są jakie są - duży wpływ ma tu presja regulacyjna i rosnące koszty produkcji w Europie. Producenci muszą gdzieś ciąć koszty, a jednocześnie utrzymać marże, więc coraz więcej "prawdziwego premium" trafia tylko do najwyższych modeli. Do tego dochodzi konkurencja z Chin, która świetnie rozgrywa aspekt wizualny - ich auta często robią lepsze pierwsze wrażenie jakościowe, nawet jeśli nie zawsze idzie za tym trwałość. Z tym piano blackiem w pełni się zgadzam - wygląda dobrze na początku, ale w codziennym użytkowaniu to dramat. Jednakże materiał, który będzie zastosowany na pewno będzie materiałem o wyższejej jakości, niż u mnie w byłym Peugeocie 2008 (od samego patrzenia się rysował). W tym Audi to piano black to pół biedy, najgorsze są szczeliny i spasowanie elementów wewnętrznych (tragedia). Powracając do "premium", to co kiedyś było standardem w klasie A4/3er/C, teraz często zaczyna się dopiero poziom wyżej. 5 godzin temu, Krakus1 napisał(-a): Patrząc na rywale w postaci X6 , SQ8 , RSQ8 , myślę że mogli dać do wyboru pneumatykę Nie wiedziałem o tym, że XM pozbawione jest pneumatyki. Edytowane wczoraj o 01:34 przez Autor1984 0 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sławol 1947 #51331 Napisano wczoraj o 06:56 Jak informuje Instytut Badań Rynku Motoryzacyjnego Samar, "program dopłat do samochodów elektrycznych nie otrzyma dodatkowego finansowania". IBRM Samar powołuje się na słowa sekretarza stanu w Ministerstwie Klimatu i Środowiska, który przyznał, że Ministerstwo Funduszy i Polityki Regionalnej nie wyraziło zgody na przesunięcie dodatkowych 300 mln zł z Krajowego Planu Odbudowy na program "NaszEauto". Źródło: https://e.autokult.pl/nie-bedzie-wiecej-doplat-w-programie-naszeauto-klopoty-na-rynku-elektrykow,7265256910952768a A tutaj jeden z największych żyjących ryzykantów. Nie raz się połamał zresztą: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krakus1 1663 #51332 Napisano wczoraj o 06:56 5 godzin temu, Autor1984 napisał(-a): Nie wiedziałem o tym, że XM pozbawione jest pneumatyki. Też bym nie wiedział , ale mój przyjaciel w UK przesiadł z X7 do XM od roku , a dużo o autach rozmawiamy 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 13184 #51333 Napisano wczoraj o 07:33 (edytowane) 54 minuty temu, Krakus1 napisał(-a): Też bym nie wiedział , ale mój przyjaciel w UK przesiadł z X7 do XM od roku , a dużo o autach rozmawiamy Mam też takiego kontrahenta, z którym potrtafimy godzinami mówić o autach. Tak się zaraził motoryzacją, że kupił A45S AMG, Mustanga GT, M3 (G80, które rozkręcił do bodajze ponad 800 koni) , iM4 A na kanale GCOS pojawiła się prawdziwa perełka. Waldek, Tomek do akceptacji? Edytowane wczoraj o 07:52 przez Autor1984 2 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 73181 #51334 Napisano wczoraj o 11:22 (edytowane) 3 godziny temu, Autor1984 napisał(-a): Mam też takiego kontrahenta, z którym potrtafimy godzinami mówić o autach. Tak się zaraził motoryzacją, że kupił A45S AMG, Mustanga GT, M3 (G80, które rozkręcił do bodajze ponad 800 koni) , iM4 A na kanale GCOS pojawiła się prawdziwa perełka. Waldek, Tomek do akceptacji? 👍👍👍 Mniam 🤤🤤🤤 Edytowane wczoraj o 11:22 przez TomcioMiki 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
beniowski 9460 #51335 Napisano wczoraj o 12:25 42 minuty temu, TomcioMiki napisał(-a): 👍👍👍 Mniam 🤤🤤🤤 4 godziny temu, Autor1984 napisał(-a): Waldek, Tomek do akceptacji? Super maszyna. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
łowca 361 #51336 Napisano wczoraj o 15:23 22 godziny temu, TomcioMiki napisał(-a): Nowy,stary osiołek , nic szczególnego ale się cieszymy 🤗🤗🤗 Gratulacje , podgrzewana szyba jest ? 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 73181 #51337 Napisano 23 godziny temu 10 minut temu, łowca napisał(-a): Gratulacje , podgrzewana szyba jest ? Jest 😁😁😁 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Admof 2273 #51338 Napisano 23 godziny temu W dniu 20.03.2026 o 21:31, Krakus1 napisał(-a): owszem , ale ma jedną wadę ktora go dyskwalifikuje jak dla mnie , jest twardy, nie posiada pneumatycznego zawieszenia czekam na fotkę kierownicy , jakość robi wrażenie 👌🏼 XM przecież słynie z hydropneumatycznego zawieszenia 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 13184 #51339 Napisano 22 godziny temu Z Chińczykami, zdarza mi się krakać coraz częściej. 2 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 73181 #51340 Napisano 22 godziny temu Godzinę temu, Admof napisał(-a): XM przecież słynie z hydropneumatycznego zawieszenia A jak by był taki, 1995r prototyp 😁😁😁 Normalnie Ferrari 🤗🤗🤗 7 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krakus1 1663 #51341 Napisano 19 godzin temu 3 godziny temu, Admof napisał(-a): XM przecież słynie z hydropneumatycznego zawieszenia oj tak , to był komfort jachtu , a nie samochodu , Vel Satis też taki był 2 godziny temu, Autor1984 napisał(-a): Z Chińczykami, zdarza mi się krakać coraz częściej. To Twój kanał Łukasz ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Balansujący Na Osi 1177 #51342 Napisano 18 godzin temu Ja dziś trochę takim pojeździłem na batetie. Nie mój, za drogi dla mnie ale kupiony w rodzinie więc jest okazja pojeździć na spokojnie. Jest szybszy niż 911, dobrze sie prowadzi, świetna trakcja, dobrze hamuje, fajnie w środku, wszystko gra poza cena.. 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 13184 #51343 Napisano 17 godzin temu 2 godziny temu, Krakus1 napisał(-a): oj tak , to był komfort jachtu , a nie samochodu , Vel Satis też taki był To Twój kanał Łukasz ? Nie, ja w zupełnie innej branży. Chodzi mi o pewne przewidywanie w jakie nuty Azjaci będą grać. Choć teraz sam sobie posłodziłem Godzinę temu, Balansujący Na Osi napisał(-a): Ja dziś trochę takim pojeździłem na batetie. Nie mój, za drogi dla mnie ale kupiony w rodzinie więc jest okazja pojeździć na spokojnie. Jest szybszy niż 911, dobrze sie prowadzi, świetna trakcja, dobrze hamuje, fajnie w środku, wszystko gra poza cena.. Wrażenia pewnie niezłe! 1 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 43655 #51344 Napisano 17 godzin temu W dniu 21.03.2026 o 17:44, TomcioMiki napisał(-a): Nowy,stary osiołek , nic szczególnego ale się cieszymy 🤗🤗🤗 Niech Was wozi bezpiecznie. 1 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Balansujący Na Osi 1177 #51345 Napisano 16 godzin temu 46 minut temu, Autor1984 napisał(-a): Wrażenia pewnie niezłe! Przyspieszenie kosmiczne od samego startu. Chyba ma w papierach 2.8 do stówy, co czuć i nie szarpie się przy tym jak Mustangi , tylko ładnie się prowadzi. Szkoda tylko, że nie ma gdzie skorzystać z pelnych możliwości jakie daje, no i trochę brakuje dzięku silnika Ale przy tych wrażeniach tylko trochę 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 73181 #51346 Napisano 16 godzin temu 38 minut temu, Dorian06 napisał(-a): Niech Was wozi bezpiecznie. Podziękował 🤗🤗🤗 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 13184 #51347 Napisano 11 godzin temu 5 godzin temu, Balansujący Na Osi napisał(-a): Przyspieszenie kosmiczne od samego startu. Chyba ma w papierach 2.8 do stówy, co czuć i nie szarpie się przy tym jak Mustangi , tylko ładnie się prowadzi. Szkoda tylko, że nie ma gdzie skorzystać z pelnych możliwości jakie daje, no i trochę brakuje dzięku silnika Ale przy tych wrażeniach tylko trochę 2.8 s do 100 km/h, to już abstrakcja 0 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Remy 364 #51348 Napisano 7 godzin temu 11 godzin temu, Balansujący Na Osi napisał(-a): Ja dziś trochę takim pojeździłem na batetie. Nie mój, za drogi dla mnie ale kupiony w rodzinie więc jest okazja pojeździć na spokojnie. Jest szybszy niż 911, dobrze sie prowadzi, świetna trakcja, dobrze hamuje, fajnie w środku, wszystko gra poza cena.. Porsche kosztuje. Tanie alternatywy: https://www.auto-swiat.pl/wiadomosci/aktualnosci/aistaland-gt7-to-trzecie-porsche-taycan-z-temu-chinczycy-kopiuja-je-na-potege/0hpvrz8 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Balansujący Na Osi 1177 #51349 Napisano 7 godzin temu Trochę tak jak z zegarkami i resztą.. Wiadomo, że to nie to samo, ale różnica w cenie to przepaść. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Remy 364 #51350 Napisano 5 godzin temu (edytowane) 1 godzinę temu, Balansujący Na Osi napisał(-a): Trochę tak jak z zegarkami i resztą.. Wiadomo, że to nie to samo, ale różnica w cenie to przepaść. Samochody z silnikiem elektrycznym, można porównać do zegarków kwarcowych. Samochody z silnikiem spalinowym do zegarków mechanicznych. W tym drugim przypadku różnica będzie znacznie większa. O ile na samochody z chin nie ma cen dumpingowych i nie są to kopie w kwestii designu, to czasem konkurencja może mieć pozytywny efekt. Edytowane 5 godzin temu przez Remy 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach