tommly 13521 #52451 Napisano 7 Września 1 godzinę temu, trollu napisał(-a): dzisiaj chyba taka reklama by nie przeszła 😅 Eee tam, przechodzą z kogucikami, konarami, to i ta by przeszła A widzieliście z Malfoyem i Cuprą (a'la Harry Potter), fajna. 0 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmwas 10535 #52452 Napisano 8 Września (edytowane) Ale Cupra dla Malfoya? Jakiś Hellcat, to tak... Edytowane 8 Września przez pmwas 0 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmwas 10535 #52453 Napisano 8 Września Tak przy okazji... Ładny kawałek stali, przyjemnie ciężki w dotyku. Taki bagnet to ja rozumiem 6 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Buczo 2364 #52454 Napisano 8 Września W temacie BMW to uzupełnię swoją wcześniejszą wypowiedź. Otóż jak mi się nie podobają wyższe modele, tak aktualny "3" uważam, że jest bardzo przyjemna. Nawet trochę zachorowałem na taką. Linia nadwozia jest świetna, z przodu nie ma przerośniętego bobra, we wnętrzu wprawdzie tablet, ale nakierowany na stronę kierowcy. No naprawdę jak dla mnie w tej chwili wóz ostateczny. Tak by kupić, jeździć i długo się nie pozbywać. Wszystko spoko....oprócz ceny. Może ktoś na forum ma i podzieli się wrażeniami i opinią? 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
stefanekmac 76 #52455 Napisano 8 Września Jutro jazda próbna yaris cross hybrid, ten po lifcie..Ale w tej cenie do kupienia lexus lbx. Z 2025..Niby maly i bliźniak cross. Jednak środek inna liga. Czy przeglądy lexusa to faktycznie drogo ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 82265 #52456 Napisano 9 Września (edytowane) Nowy Jensen Interceptor . Edytowane 9 Września przez TomcioMiki 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cordi7 9487 #52457 Napisano Środa o 11:50 (edytowane) 2 dni przed urlopem: Zgodna opinia lokalnych fachowców: za blisko krawędzi, nie do naprawy. Dwie nowe opony zamówione - a na czas naprawy dostałem elektryczny czołg a la G klasa by Smart. Wizualnie dyskusyjny z zewnątrz, środek (materiały) lepszy niż moja C klasa. Jeździ fajnie, utwierdza mnie w przekonaniu, że kolejne auto będzie już w pełni elektryczne. Edytowane Środa o 19:17 przez cordi7 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 82265 #52458 Napisano Środa o 11:51 Teraz, cordi7 napisał(-a): 2 dni przed urlopem: Zgodna opinia lokalnych fachowców: za blisko krawędzi, nie do naprawy. Dwie nowe opony zamówione - a na czas naprawy dostałem elektryczny czołg a la G klasa by Smart. Wizualnie dyskusyjny z zewnątrz, środek (materiały) lepszy niż moja C klasa. Jeździ fajnie, utwierdza mnie w przekonaniu, że kolejne auto będzie już w pełni elektryczne. To jest tylko wkręt i nie idzie naprawić 🤔🤔🤔 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cordi7 9487 #52459 Napisano Środa o 13:14 Godzinę temu, TomcioMiki napisał(-a): To jest tylko wkręt i nie idzie naprawić 🤔🤔🤔 Sprawdzone w kilku warsztatach, nikt się nie podjął naprawy a mi się powietrze w oponie kończyło więc nie chciałem szukać dalej… 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
meXy 696 #52460 Napisano Środa o 20:35 (edytowane) Ja dziś miałem to samo. Serwisant załatał, ale zdziwił się, gdy poprosiłem o przełożenie tego koła na tylną oś... Edytowane Środa o 20:36 przez meXy 1 Co-Axial Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
StaryWilk 827 #52461 Napisano Środa o 20:49 A czemu o to poprosiłes? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krakus1 1768 #52462 Napisano Czwartek o 04:02 Jeśli opona jest typu ROT , często takie uszkodzenie kończy się wymianą opony 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
meXy 696 #52463 Napisano Czwartek o 07:19 10 godzin temu, StaryWilk napisał(-a): A czemu o to poprosiłes? Gdyby naprawa była nieskuteczna, wolałbym przy prędkości autostradowej stracić ciśnienie w tylnym kole. 0 Co-Axial Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
StaryWilk 827 #52464 Napisano Czwartek o 11:30 4 godziny temu, meXy napisał(-a): Gdyby naprawa była nieskuteczna, wolałbym przy prędkości autostradowej stracić ciśnienie w tylnym kole. Zalecenie jest żeby jak najlepsze opony szły na tył, bez względu na napęd, podobnie z nagła utratą ciśnienia - lepiej na przód... Różne artykuły w Google, YouTube itp. wyjaśniają dlaczego. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
meXy 696 #52465 Napisano Czwartek o 18:05 Utrata ciśnienia w przedniej oponie może spowodować gwałtowne ściągnięcie pojazdu w bok, czego najbardziej się obawiam przy dużej prędkości. Najgroźniejsze jest dla samochodów ciężarowych. Ale to nieważne, zamówiłem dwie nowe opony . 0 Co-Axial Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cordi7 9487 #52466 Napisano Czwartek o 20:38 Na bezpieczeństwie nie ma co oszczędzać … u mnie bateria na tylnych kołach wisi, opony nie mają lekko. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmwas 10535 #52467 Napisano Piątek o 11:18 Ja muszę do Rio kupić nowe, bo przód już prawie na znacznikach. I trzymają tak se. Ale może do października dociągną. Tymczasem Jaś ma swojego 201 😀 17 godzin temu, meXy napisał(-a): Utrata ciśnienia w przedniej oponie może spowodować gwałtowne ściągnięcie pojazdu w bok, czego najbardziej się obawiam przy dużej prędkości. Najgroźniejsze jest dla samochodów ciężarowych. Ale to nieważne, zamówiłem dwie nowe opony . Tak źle i tak niedobrze. Jak pójdzie przód, ściąga cię w bok. Jak pójdzie tył, możesz wykręcić pirueta w zakręcie. Ogólnie faktycznie, mnie już razem 3 razy wybuchl tył ma prostej i tylko usłyszałem, nawet nie poczułem. Gdyby poszedł przód, auto daje nura i ciągnie w bok. Zatem tak - lepszy bieżnik na pewno na tył, natomiast co do ewentualnego wybuchu to już inna rzecz. 2 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
StaryWilk 827 #52468 Napisano Piątek o 11:45 Mi przód przebiło kiedyś na autostradzie - bardzo szybka utrata ciśnienia, ale nie wystrzał - praktycznie nic nie szarpało, nic nie sciagało, jak momentalnie zeszło powietrze to czuć było, że kapeć i zjechalem bezpiecznie na pobocze. Teoria mówi, że nagła utratą ciśnienia na tyle jest trudniejszym / bardziej niebezpiecznym przypadkiem. Życzę wszystkim aby nie musieli testować 😉 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmwas 10535 #52469 Napisano Piątek o 12:05 19 minut temu, StaryWilk napisał(-a): Mi przód przebiło kiedyś na autostradzie - bardzo szybka utrata ciśnienia, ale nie wystrzał - praktycznie nic nie szarpało, nic nie sciagało, jak momentalnie zeszło powietrze to czuć było, że kapeć i zjechalem bezpiecznie na pobocze. Teoria mówi, że nagła utratą ciśnienia na tyle jest trudniejszym / bardziej niebezpiecznym przypadkiem. Życzę wszystkim aby nie musieli testować 😉 Też zależy od auta i profilu opony. 0 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Valygaar 7296 #52470 Napisano 20 godzin temu Jeśli obecne G60/61 komuś się nie zdążyło spodobać, to w połowie przyszłego roku ma być taki lift w stylu jak dla mnie Laguny 🫣 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Genovese_ 19033 #52471 Napisano 19 godzin temu 56 minut temu, Valygaar napisał(-a): Jeśli obecne G60/61 komuś się nie zdążyło spodobać, to w połowie przyszłego roku ma być taki lift w stylu jak dla mnie Laguny 🫣 Dramat… 😂 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 82265 #52472 Napisano 18 godzin temu 🤩🤩🤩 1 godzinę temu, Valygaar napisał(-a): Jeśli obecne G60/61 komuś się nie zdążyło spodobać, to w połowie przyszłego roku ma być taki lift w stylu jak dla mnie Laguny 🫣 A co to jest 🤔🤔🤔 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
plszcto 1103 #52473 Napisano 13 godzin temu Jeśli obecne G60/61 komuś się nie zdążyło spodobać, to w połowie przyszłego roku ma być taki lift w stylu jak dla mnie Laguny 🫣 wiecie co - mam wrażenie, że nasze zdanie/opinia jest tutaj g... warte:)))jakiś czas temu ktoś z Kolegów zauważył (słusznie zresztą), że ileż to było marudzenia na X6 (zresztą sam też dawno temu wypowiedziałem się raczej mało poważnie na możliwą genezę tej bryły;) ) a dziś SUVa kupę ma w ofercie w zasadzie każdy. Tak samo było z "boberem". My o tym gadamy, więcej - "świat" o tym gada, narzeka, etc. i co? Nic, absolutnie nic - to ciągle się sprzedaje.Więc obiektywnie trzeba powiedzieć, że to marketingowy sukces.A że kilku osobom na świecie się to nie podoba - who cares... 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 82265 #52474 Napisano 12 godzin temu (edytowane) Godzinę temu, plszcto napisał(-a): wiecie co - mam wrażenie, że nasze zdanie/opinia jest tutaj g... warte:))) jakiś czas temu ktoś z Kolegów zauważył (słusznie zresztą), że ileż to było marudzenia na X6 (zresztą sam też dawno temu wypowiedziałem się raczej mało poważnie na możliwą genezę tej bryły;) ) a dziś SUVa kupę ma w ofercie w zasadzie każdy. Tak samo było z "boberem". My o tym gadamy, więcej - "świat" o tym gada, narzeka, etc. i co? Nic, absolutnie nic - to ciągle się sprzedaje. Więc obiektywnie trzeba powiedzieć, że to marketingowy sukces. A że kilku osobom na świecie się to nie podoba - who cares... Po prostu takie czasy jest bylejakość a producenci mają w głębokim poważaniu estetykę, tak chodzimy czasami z Żonką i omawiamy współczesna młodzież, chłopaki jeszcze jeszcze ale dziewuchy tragedia i tak jest ze wszystkim. I co by nie wypuściły marki premium i tak się sprzedadzą. Ale ja tam się nie znam. Mi się suvy nie podobają ani to terenówka ani minivan a tych ostatnich to żal. Ot takie przemyślenia 😁😁😁 7 godzin temu, Valygaar napisał(-a): Jeśli obecne G60/61 komuś się nie zdążyło spodobać, to w połowie przyszłego roku ma być taki lift w stylu jak dla mnie Laguny 🫣 Dla mnie jeden czort. Dodajcie znaczek BMW. Edytowane 12 godzin temu przez TomcioMiki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmwas 10535 #52475 Napisano 1 godzinę temu Byłem dzisiaj w garażu. Głównie po to, żeby zainstalować karton pod autem, bo za rok tych plam nie do czyszczę, a przecież nie oddam garażu w kropki. Nie mogłem sobie jednak odmówić przyjemności odpalenia silnika. W przewodzie było trochę powietrza, ale tym razem po odkręceniu wszystko ładnie spłynęło do gaźnika. Silnik odpalił na połowie ssania bez problemu, od razu można było zmniejszyć ssanie na jakąś 1/4 i niedługo potem wyłączyć całkiem. Pochodził, nagrzał się, parę razy dałem trochę gazu i wyłączyłem. Dziś nie ma pogody na to, żeby nim wyjeżdżać. Planuję w jakiś wolny dzień wziąć aparat i gorsze ciuchy i go obfotografować, to wrzucę trochę szczegółów. Fajna, prosta maszyna. 2 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach