Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość

Pogadajmy o samochodach :-)

Rekomendowane odpowiedzi

1 godzinę temu, trollu napisał(-a):

1*XeB8sLtz--_mkFP4uyMBkg.jpeg

dzisiaj chyba taka reklama by nie przeszła 😅

Eee tam, przechodzą z kogucikami, konarami, to i ta by przeszła ;)

A widzieliście z Malfoyem i Cuprą (a'la Harry Potter), fajna.

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale Cupra dla Malfoya? Jakiś Hellcat, to tak... 

Edytowane przez pmwas

Miłego dnia!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak przy okazji... 

IMG_20260908_083457.thumb.jpg.3c0f8eeefb41a5f0b8c23b18560fca22.jpg

IMG_20260908_083451_edit_98071766606910.thumb.jpg.20100f1cd2f12fb2e48901c25025cff6.jpg

Ładny kawałek stali, przyjemnie ciężki w dotyku. Taki bagnet to ja rozumiem :)

Miłego dnia!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W temacie BMW to uzupełnię swoją wcześniejszą wypowiedź. Otóż jak mi się nie podobają wyższe modele, tak aktualny "3" uważam, że jest bardzo przyjemna. Nawet trochę zachorowałem na taką. Linia nadwozia jest świetna, z przodu nie ma przerośniętego bobra, we wnętrzu wprawdzie tablet, ale nakierowany na stronę kierowcy. No naprawdę jak dla mnie w tej chwili wóz ostateczny. Tak by kupić, jeździć i długo się nie pozbywać. Wszystko spoko....oprócz ceny. Może ktoś na forum ma i podzieli się wrażeniami i opinią?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jutro jazda próbna yaris cross hybrid,  ten po lifcie..Ale w tej cenie do kupienia lexus lbx. Z 2025..Niby maly i bliźniak cross.  Jednak środek inna liga.  Czy przeglądy lexusa to faktycznie drogo ? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nowy Jensen Interceptor .

Screenshot_20260909-115018_Zdjęcia.png

Screenshot_20260909-115033_Zdjęcia.png

8e49e08c-81aa-4620-b8e2-da6ebb4cef21.jpg

Edytowane przez TomcioMiki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 dni przed urlopem:

IMG_1589.thumb.jpeg.20fce1dfc4af8979049020157c31a2d0.jpeg

Zgodna opinia lokalnych fachowców: za blisko krawędzi, nie do naprawy. Dwie nowe opony zamówione - a na czas naprawy dostałem elektryczny czołg a la G klasa by Smart.

IMG_1600.thumb.jpeg.4c5d3c7dbbbf3c715778917ec6aca35c.jpeg

IMG_1610.thumb.jpeg.212d4701fd44981f72a0d377e5ce5635.jpeg

Wizualnie dyskusyjny z zewnątrz, środek (materiały) lepszy niż moja C klasa. Jeździ fajnie, utwierdza mnie w przekonaniu, że kolejne auto będzie już w pełni elektryczne.

Edytowane przez cordi7

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, cordi7 napisał(-a):

2 dni przed urlopem:

IMG_1589.thumb.jpeg.20fce1dfc4af8979049020157c31a2d0.jpeg

Zgodna opinia lokalnych fachowców: za blisko krawędzi, nie do naprawy. Dwie nowe opony zamówione - a na czas naprawy dostałem elektryczny czołg a la G klasa by Smart.

IMG_1600.thumb.jpeg.4c5d3c7dbbbf3c715778917ec6aca35c.jpeg

Wizualnie dyskusyjny z zewnątrz, środek (materiały) lepszy niż moja C klasa. Jeździ fajnie, utwierdza mnie w przekonaniu, że kolejne auto będzie już w pełni elektryczne.

To jest tylko wkręt i nie idzie naprawić 🤔🤔🤔

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, TomcioMiki napisał(-a):

To jest tylko wkręt i nie idzie naprawić 🤔🤔🤔

Sprawdzone w kilku warsztatach, nikt się nie podjął naprawy a mi się powietrze w oponie kończyło więc nie chciałem szukać dalej…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja dziś miałem to samo. Serwisant załatał, ale zdziwił się, gdy poprosiłem o przełożenie tego koła na tylną oś...

IMG_1123.png

Edytowane przez meXy

Co-Axial

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli opona jest typu ROT , często takie uszkodzenie kończy się wymianą opony

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 godzin temu, StaryWilk napisał(-a):

A czemu o to poprosiłes?  

Gdyby naprawa była nieskuteczna, wolałbym przy prędkości autostradowej stracić ciśnienie w tylnym kole.

Co-Axial

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, meXy napisał(-a):

Gdyby naprawa była nieskuteczna, wolałbym przy prędkości autostradowej stracić ciśnienie w tylnym kole.

Zalecenie jest żeby jak najlepsze opony szły na tył, bez względu na napęd, podobnie z nagła utratą ciśnienia - lepiej na przód...

Różne artykuły w Google,  YouTube itp. wyjaśniają dlaczego. 

Screenshot_2026-09-10-13-28-01-626_com.android.chrome.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Utrata ciśnienia w przedniej oponie może spowodować gwałtowne ściągnięcie pojazdu w bok, czego najbardziej się obawiam przy dużej prędkości. Najgroźniejsze jest dla samochodów ciężarowych.

Ale to nieważne, zamówiłem dwie nowe opony .

Co-Axial

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na bezpieczeństwie nie ma co oszczędzać … u mnie bateria na tylnych kołach wisi, opony nie mają lekko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja muszę do Rio kupić nowe, bo przód już prawie na znacznikach. I trzymają tak se. 

Ale może do października dociągną. 

IMG_20260911_130406_edit_208744326540543.thumb.jpg.1383e9f81b4d60ef5000ceea64f7f86a.jpg

Tymczasem Jaś ma swojego 201 😀 

17 godzin temu, meXy napisał(-a):

Utrata ciśnienia w przedniej oponie może spowodować gwałtowne ściągnięcie pojazdu w bok, czego najbardziej się obawiam przy dużej prędkości. Najgroźniejsze jest dla samochodów ciężarowych.

Ale to nieważne, zamówiłem dwie nowe opony .

Tak źle i tak niedobrze. Jak pójdzie przód, ściąga cię w bok. Jak pójdzie tył, możesz wykręcić pirueta w zakręcie. Ogólnie faktycznie, mnie już razem 3  razy wybuchl tył ma prostej i tylko usłyszałem, nawet nie poczułem. 

Gdyby poszedł przód, auto daje nura i ciągnie w bok. 

Zatem tak - lepszy bieżnik na pewno na tył, natomiast co do ewentualnego wybuchu to już inna rzecz. 

Miłego dnia!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi przód przebiło kiedyś na autostradzie - bardzo szybka utrata ciśnienia, ale nie wystrzał - praktycznie nic nie szarpało, nic nie sciagało, jak momentalnie zeszło powietrze to czuć było, że kapeć i zjechalem bezpiecznie na pobocze. 

Teoria mówi, że nagła utratą ciśnienia na tyle jest trudniejszym / bardziej niebezpiecznym przypadkiem. 

Życzę wszystkim aby nie musieli testować 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
19 minut temu, StaryWilk napisał(-a):

Mi przód przebiło kiedyś na autostradzie - bardzo szybka utrata ciśnienia, ale nie wystrzał - praktycznie nic nie szarpało, nic nie sciagało, jak momentalnie zeszło powietrze to czuć było, że kapeć i zjechalem bezpiecznie na pobocze. 

Teoria mówi, że nagła utratą ciśnienia na tyle jest trudniejszym / bardziej niebezpiecznym przypadkiem. 

Życzę wszystkim aby nie musieli testować 😉

Też zależy od auta i profilu opony. 

Miłego dnia!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli obecne G60/61 komuś się nie zdążyło spodobać, to w połowie przyszłego roku ma być taki lift w stylu jak dla mnie Laguny 🫣
image.thumb.png.ee0ddd9eccf2edbce3a01f065ed2070d.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
56 minut temu, Valygaar napisał(-a):

Jeśli obecne G60/61 komuś się nie zdążyło spodobać, to w połowie przyszłego roku ma być taki lift w stylu jak dla mnie Laguny 🫣

Dramat… 😂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

🤩🤩🤩

Screenshot_20260914-180443_Zdjęcia.png

Screenshot_20260914-180509_Zdjęcia.png

Screenshot_20260914-180522_Zdjęcia.png

Screenshot_20260914-180535_Zdjęcia.png

Screenshot_20260914-180549_Zdjęcia.png

Screenshot_20260914-180603_Zdjęcia.png

Screenshot_20260914-180623_Zdjęcia.png

1 godzinę temu, Valygaar napisał(-a):

A co to jest 🤔🤔🤔

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiecie co - mam wrażenie, że nasze zdanie/opinia jest tutaj g... warte:)))
jakiś czas temu ktoś z Kolegów zauważył (słusznie zresztą), że ileż to było marudzenia na X6 (zresztą sam też dawno temu wypowiedziałem się raczej mało poważnie na możliwą genezę tej bryły;) ) a dziś SUVa kupę ma w ofercie w zasadzie każdy. Tak samo było z "boberem". My o tym gadamy, więcej - "świat" o tym gada, narzeka, etc. i co? Nic, absolutnie nic - to ciągle się sprzedaje.
Więc obiektywnie trzeba powiedzieć, że to marketingowy sukces.
A że kilku osobom na świecie się to nie podoba - who cares...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, plszcto napisał(-a):

wiecie co - mam wrażenie, że nasze zdanie/opinia jest tutaj g... warte:)))
jakiś czas temu ktoś z Kolegów zauważył (słusznie zresztą), że ileż to było marudzenia na X6 (zresztą sam też dawno temu wypowiedziałem się raczej mało poważnie na możliwą genezę tej bryły;) ) a dziś SUVa kupę ma w ofercie w zasadzie każdy. Tak samo było z "boberem". My o tym gadamy, więcej - "świat" o tym gada, narzeka, etc. i co? Nic, absolutnie nic - to ciągle się sprzedaje.
Więc obiektywnie trzeba powiedzieć, że to marketingowy sukces.
A że kilku osobom na świecie się to nie podoba - who cares...emoji851.png

Po prostu takie czasy jest bylejakość a producenci mają w głębokim poważaniu estetykę, tak chodzimy czasami z Żonką i omawiamy współczesna młodzież, chłopaki jeszcze jeszcze ale dziewuchy tragedia i tak jest ze wszystkim. I co by nie wypuściły marki premium i tak się sprzedadzą. Ale ja tam się nie znam. Mi się suvy nie podobają ani to terenówka ani minivan a tych ostatnich to żal. Ot takie przemyślenia 😁😁😁

7 godzin temu, Valygaar napisał(-a):

Dla mnie jeden czort. Dodajcie znaczek BMW.

ca11ec638f796ff78d0b9503768fba5b37311df2.jpeg

Edytowane przez TomcioMiki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Byłem dzisiaj w garażu. Głównie po to, żeby zainstalować karton pod autem, bo za rok tych plam nie do czyszczę, a przecież nie oddam garażu w kropki. 

Nie mogłem sobie jednak odmówić przyjemności odpalenia silnika. 

W przewodzie było trochę powietrza, ale tym razem po odkręceniu wszystko ładnie spłynęło do gaźnika. 

Silnik odpalił na połowie ssania bez problemu, od razu można było zmniejszyć ssanie na jakąś 1/4 i niedługo potem wyłączyć całkiem. 

Pochodził, nagrzał się, parę razy dałem trochę gazu i wyłączyłem. Dziś nie ma pogody na to, żeby nim wyjeżdżać. 

Planuję w jakiś wolny dzień wziąć aparat i gorsze ciuchy i go obfotografować, to wrzucę trochę szczegółów. 

Fajna, prosta maszyna. 

Miłego dnia!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi