Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość

Pogadajmy o samochodach :-)

Rekomendowane odpowiedzi

Dla mnie Proceed ładnie wygląda tylko na profesjonalnych zdjęciach. W realu, na ulicy między innymi autami nie robi wrażenia. Kiedyś tak się złożyło, że stałem za proceedem i panamerą na pasie obok. I jakoś bardziej niż zwykle chciałem żeby światło już się zmieniło...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Proceed, a tak mało brakowalo bym 11 lat temu wziął takiego z salonu, jednak na bardziej rozsądnym i tańszym fiacie bravo się skończyło.

Kocham Zegarki i nie dlatego, że pokazują która jest godzina.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lincoln Six Echo ile taki Proceed GT, 204KM, full max kosztuje

Pytasz o cenę katalogową, czy ofertę, którą ja dostałem? ;)

Tak w ogóle, to chyba zrobię jakiś "pojedynek" albo "ankietę", bo już zaczynam świrować - niemal, jak przy... zakupie zegarka! :lol: :lol: :lol:

WARTO POMAGAĆhttps://www.siepomaga.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytasz o cenę katalogową, czy ofertę, którą ja dostałem? ;)

Tak w ogóle, to chyba zrobię jakiś "pojedynek" albo "ankietę", bo już zaczynam świrować - niemal, jak przy... zakupie zegarka!

a co tu świrować?:-)

z wątku wynika, że wahasz się między mondeo a proceed'em, zatem - parafrazując pewien znany dialog filmowy - odpowiedz sobie na jedno, ważne, za***iście pytanie, czyli dlaczego miałbyś wziąć Mondeo?;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie rób ankiety tylko zastanów się jakiego auta potrzebujesz, które Ci się podoba i na które Cię stać i tyle.

Nie chciałem tego pisać ale ten proceed brzydki jest jak noc. Kwestia gustu wiadomo ale dla mnie jest nieproporcjonalny, jakby poskładany z kilku, udaje jakieś inne, dla mnie koszmar.

Edytowane przez Balansujący Na Osi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mondeo z kolei jest tak "nijakie", że Passat czy Octavia nie mają się czego wstydzić. Wolałbym już nowego Focusa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kiedyś świetnie sobie radziłem bez samochodu - większość życia tak naprawdę. Więc argumenty "potrzebowe" odpadają niemal całkowicie. Piszę niemal, bo - jak niektórzy zapewne wiedzą ;) - dosyć często jest tak, że przemieszczanie się samochodem jest szybsze, łatwiejsze i bardziej komfortowe niż na przykład jazda autobusem lub tramwajem albo pociągiem. ;)

Oczywiście, nie zgadzam się ani z opiniami, że Proceed GT to "koszmar", ani że Mondeo jest "nijakie". Każdy ma, naturalnie, prawo do swojej opinii i moja jest diametralnie inna. Uważam, że oba samochody są świetne w swojej kategorii i na pewno dają bardzo dużo za cenę, za którą można je nabyć. Mają wiele zalet i bardzo niewiele minusów. Ale nie są to jedyne auta, które rozważam, ponieważ w założonym przeze mnie budżecie (tak, pomyślałem i o tym ;) ) mieści się dosyć sporo fajnych bryczek, a ja jestem osobą o dość eklektycznych upodobaniach w tym zakresie. ;)

Chcę zmienić samochód, który posiadam obecnie i którym spokojnie mógłbym jeździć jeszcze BARDZO długo na inny. Po prostu. Chcę. Nie "muszę", ale chcę. Tak, jak czasami zmieniamy zegarki - sprzedajemy, kupujemy. :)

Mondeo jeździłem - jak już wspomniałem - bardzo długo i lubię ten samochód. Kia Proceed GT to "odkrycie" syna mojego kolegi - i trochę, chyba mogę tak powiedzieć, rozbudził we mnie "wewnętrzne dziecko". ;) Kia jest lekko drapieżna, ale i całkiem praktyczna. Mondeo jest pozycjonowane klasę wyżej, ale kiedy w zbliżonym przedziale cenowym mogę wyciągnąć albo Kię w fullu z całą "walizką" bonusów albo ST LINE lub nawet i (delikatnie tylko wyżej) VIGNALE, to jest o czym pomyśleć. :)

Naprawdę uważacie, że to nijaki samochód...? :rolleyes:

69231632_10157685619187052_8476530348530

69199916_10157685619177052_8351145439818

69152640_10157685619527052_4455134786905

69303824_10157685619627052_8416181264838

69362754_10157685619697052_7437121642691

69143860_10157685619717052_3683446948997

69481822_10157685619592052_1569532658008

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do ok. 140 koła. Im mniej, tym lepiej, naturalnie. A raczej: im więcej dostanę w tej kasie, tym lepiej. Jestem nadal jeszcze otwarty na sugestie, niczego nie podpisałem, więc mam wciąż "luz". Przemknęła mi przez głowę np. także Giulia, ale za te moje "piniondze" nie ma chyba za wiele opcji... Podobają mi się też niektóre Volvo i Merce (GLA, CLA Coupe/Shooting Brake) - w tym przedziale jest sporo opcji aut, które były wykorzystywane jako dema albo np. z 2018 - ale tu obawiam się cen przeglądów, ewentualnych napraw i ubezpieczenia... No i przy używkach chyba nie dostanę raczej takich "bonusów", jak przy nówkach... Na pewno nie chcę typowego kombi, na pewno nie chcę ogromnego SUVa - to na bank.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co piszesz, to chyba tylko sam możesz sobie pomóc podjąć decyzję. Może przeczekaj jeszcze jakiś czas, bo kupowanie impulsywne za w sumie sporą kasę może nie być właściwą strategią robienia sobie przyjemności. Generalnie ani Proceed ani Mondeo w mojej opinii nie podpadają pod kategorię dream car'ów. W budżecie jaki możesz wydać jest mnóstwo ciekawszych aut. Może po prostu kup sobie jakieś Porsche albo AMG, nawet używane, a to auto co masz, zostaw jako back-up?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To może małego suva:) jeśli nie zależy ci na wielkim bagażniku to xc40 czy ostatnie x1 wyglądają solidnie. Glc coupe zaś oryginalnie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co piszesz, to chyba tylko sam możesz sobie pomóc podjąć decyzję. Może przeczekaj jeszcze jakiś czas, bo kupowanie impulsywne za w sumie sporą kasę może nie być właściwą strategią robienia sobie przyjemności. Generalnie ani Proceed ani Mondeo w mojej opinii nie podpadają pod kategorię dream car'ów. W budżecie jaki możesz wydać jest mnóstwo ciekawszych aut. Może po prostu kup sobie jakieś Porsche albo AMG, nawet używane, a to auto co masz, zostaw jako back-up?

Nie kupuję "impulsywnie". Zakup planowałem już od pewnego czasu. Po prostu ciągle jeszcze rozglądam się za najlepszą ofertą "value for money". :) Budżet obejmuje sprzedaż auta, które (jeszcze) posiadam - właściwie to już zeszło, ale umowa jest taka, że nabywca poczeka aż ja kupię inne. Zresztą, ani nie mam potrzeby, ani nie mam gdzie za bardzo trzymać drugą furkę. ;) I nie szukam "dream cara" do szpanowania - mnie ma się podobać. Jeżeli chodzi o Porsche, to chyba przesadziłeś. ;) Ale CLA Coupe w pakiecie AMG jak najbardziej można znaleźć fajne. :)

A Kia Stinger ?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro

Za 140? Bez szans.

To może małego suva:) jeśli nie zależy ci na wielkim bagażniku to xc40 czy ostatnie x1 wyglądają solidnie. Glc coupe zaś oryginalnie...

Brałem taką opcję pod uwagę. I trochę jeszcze biorę. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do GLC Coupe trzeba by dołożyć jakieś 40k. I to do golasa ;)

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Focus ST.

Co-Axial

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do GLC Coupe trzeba by dołożyć jakieś 40k. I to do golasa ;)

Dlatego - jeżeli już - to patrzę tylko na GLA. :)

Focus ST.

Jako posiadacz Mondeo, uwielbiam jeździć również Focusem, rzecz jasna. Jednak ST wydaje mi się trochę za bardzo "młodzieżowy". Dlatego typowych hot-hatchy nie brałem raczej "na tapetę", ale już shooting braki tak. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do ok. 140 koła. Im mniej, tym lepiej, naturalnie. A raczej: im więcej dostanę w tej kasie, tym lepiej. Jestem nadal jeszcze otwarty na sugestie, niczego nie podpisałem, więc mam wciąż "luz". Przemknęła mi przez głowę np. także Giulia, ale za te moje "piniondze" nie ma chyba za wiele opcji... Podobają mi się też niektóre Volvo i Merce (GLA, CLA Coupe/Shooting Brake) - w tym przedziale jest sporo opcji aut, które były wykorzystywane jako dema albo np. z 2018 - ale tu obawiam się cen przeglądów, ewentualnych napraw i ubezpieczenia... No i przy używkach chyba nie dostanę raczej takich "bonusów", jak przy nówkach... Na pewno nie chcę typowego kombi, na pewno nie chcę ogromnego SUVa - to na bank.

Jakby mnie było stać, żeby kupić samochód za 140 tys to akurat bym się nie zastanawiał ani minuty;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

GlA wygląda fajnie, ale tylko od zewnątrz.. W środku ciasnota jak na gabaryty. Xc40 jest cały rozmiar większy.

Jeśli chcesz coś mniej oklepanego to sprawdź jeszcze arteona 2,0 tsi z dsg. Po rabatach czy demo powinien się zmieścić w budżecie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz z innej beczki :)

Czy jest możliwość zgłośnienia in plus głośności stukania kierunkowskazów w VW Passat B7 ?

Akurat w tym modelu jakoś cicho pracują kierunki a migające lampki też takie jakieś rachityczne :unsure:

"Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Toyota Camry ? Duży reprezentacyjny sedan z przyzwoitą dużą hybrydą 2,5L - mało pali i nie jest dieslem.

Giulia będzie mało praktyczna ale w kolorze Monza Red będziesz mógł patrzeć na to auto bez przerwy. Alfa daje spore upusty warto sprawdzić i nie sugerować się katalogową.

Passat w najnowszej odsłonie wcale nie jest nijakim autem, ma swój konkretny mocny styl.

Mondeo nigdy bym nie brał pod uwagę dla mnie to jak taka tania plastikowa wieża hifi jakiejś marki typu CLATRONIC. Auto nijakie, obłe dla przedstawicieli handlowych z okropnym kiczowatym wnętrzem. Miałem kiedyś służbowe i 100% bardziej wolałem jeździć Passerati B5

Teraz z innej beczki :)

Czy jest możliwość zgłośnienia in plus głośności stukania kierunkowskazów w VW Passat B7 ?

Akurat w tym modelu jakoś cicho pracują kierunki a migające lampki też takie jakieś rachityczne :unsure:

Miałem to samo w Golfie VII, nie było w ogóle ich słychać. Być może serwis ma możliwość regulacji tego. Ksenony mi już podnosili bo świeciły w asfalt.

Edytowane przez QuadrifoglioVerde

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote name="Lincoln Six Echo" Ale CLA Coupe w pakiecie AMG jak najbardziej można znaleźć fajne. :)

Polecam MB, koszt utrzymania w czasie gwarancji będzie zbliżony do innych aut w podobnej cenie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do ok. 140 koła. Im mniej, tym lepiej, naturalnie. A raczej: im więcej dostanę w tej kasie, tym lepiej. Jestem nadal jeszcze otwarty na sugestie, niczego nie podpisałem, więc mam wciąż "

w tym przedziale jest sporo opcji aut, które były wykorzystywane jako dema albo np. z 2018 - ale tu obawiam się cen przeglądów, ewentualnych napraw i ubezpieczenia... No i przy używkach chyba nie dostanę raczej takich "bonusów", jak przy nówkach...

Kia stinger mieści się w budżecie.

W przypadku używki dostaniesz właśnie więcej bonusów - często rabat na poziomie 40% ceny katalogowej za auto jak nowe.

Przykłady stingera (akurat rabaty dużo niższe niż w bmw)

https://www.otomoto.pl/oferta/kia-stinger-2-0-t-gdi-245-km-8at-wersja-l-auto-demonstracyjne-ID6Cd9WL.html#c828006bc8

https://www.otomoto.pl/oferta/kia-stinger-2-0-t-gdi-245km-l-nawigacja-kia-ID6Cpxwi.html#c828006bc8

Edytowane przez StaryWilk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi