Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość

Pogadajmy o samochodach :-)

Rekomendowane odpowiedzi

Diesel ? Tak sobie. Ja w benzynie mam tyle przy takiej średniej. A swoją drogą kupujemy fury za setki tysięcy i podniecamy się spalaniem 7,2 a może 8,6 ?? Rozumiem że ekologia przez nas przemawia ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ekologia, tylko chęć poczucia wygranej w urojonej rywalizacji. Nikt nie chce być frajerem, któremu auto pali więcej. Nie ważne więcej od czego lub kogo. Po prostu. A że samochód nam to wyświetla, to się wkręcamy. Jak w grze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Komputer w 500 pokazywał zużycie od ponad 7L do niecałych 10L.

Ciekaw jestem jak bedzie w Mini.

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ekologia, tylko chęć poczucia wygranej w urojonej rywalizacji. Nikt nie chce być frajerem, któremu auto pali więcej. Nie ważne więcej od czego lub kogo. Po prostu. A na samochód nam to wyświetla, to się wkręcamy. Jak w grze.

Dobrze podsumowane, niestety... dlatego ja jeżdżę autem tak jak mi się podoba, auto pali tyle ile potrzebuję, a ja się tym nie przejmuje :) Kupując taki, a nie inny samochód wiedziałem przecież ile będzie palił.

Edytowane przez Balansujący Na Osi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ekologia, tylko chęć poczucia wygranej w urojonej rywalizacji. Nikt nie chce być frajerem, któremu auto pali więcej. Nie ważne więcej od czego lub kogo. Po prostu. A że samochód nam to wyświetla, to się wkręcamy. Jak w grze.

Źle Kolega to odbiera. To jest zwykła wymiana informacji :)

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ja nie ukrywam czuję przeskok. W poprzednim 6-6,5 w mieście i na autostradzie, w trasie krajówkami nawet 5. Alfa - 10,5 w mieście przy, powiedzmy, cieszeniu się autem :D na autostradzie przy 140+ km/h, 12 potrafi łyknąć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość maritimeeng

No ja nie ukrywam czuję przeskok. W poprzednim 6-6,5 w mieście i na autostradzie, w trasie krajówkami nawet 5. Alfa - 10,5 w mieście przy, powiedzmy, cieszeniu się autem :D na autostradzie przy 140+ km/h, 12 potrafi łyknąć.

Jako ciekawostkę napiszę, że Mietek na trasie Katowice - Szczecin przy zapiętym tempomacie na 130 km spalił średnio 10.2 l/100km. Przy pojemności 5.5 l to niezły wynik. Jechałem jak działkowicz, bo opony letnie i zjechane a nocą były przymrozki. W mieście standardowo około 20 litrów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mojemu sąsiadowi Corsa pali tylko 3,2 l :) :)

Niestety CLK  pali 12l benzyny, Mondeo 6,5-8 l Diesla

Mini 8 l benzyny

a sasiadowi za niedługo będzie zwracał do baku...

Edytowane przez mkl1

Pozdrawiam Mirek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cena, którą płacimy żeby z uśmiechem na ustach wsiadać do auta, a potem żeby trochę było żal, ze już się dojechało bo trzeba wysiąść :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Corsa pewnie c z silnikiem 1.0... w poprzedniej pracy miałem gościa który do takiej właśnie corsy założył jeszcze lpg i co tydzień pytał każdego ile mu auto pali bo jemu mniej niż 4l gazu na setkę...

W temacie spalania dla mnie jest ważny zasięg. Auto może dużo palić ale musi mieć duży bak paliwa ;) żebym nie musiał co 300km na stacji stawać ;)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Pozdrawiam,

Janek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlatego właśnie wziąłem diesla z powiększonym zbiornikiem. Niestety tylko 66l.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mój skuter jak cisnę to pali 2,4 a jak jadę super eko to 1,6 :) zasięg ponad 500 km

A masz założone do niego zimowe opony? ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość maritimeeng

Jednoślad zimową porą to spory hardcore  :o

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jednoślad zimową porą to spory hardcore  :o

Codziennie kilku takich hardkorowców mijam o 5:30 rano na dojeździe dwupasmówką do Poznania ;) Hardkor podwójny, bo tam codziennie jest wojna na drodze, każdy spieszy się do roboty, czasami ledwo co widać, a ten jedzie 50 na godzinę. Chociaż chyba trupów nie ma, nie słychać o tym

TikTak TikTak - tylko 2 kalorie ;-)

MARIANEK :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mój skuter jak cisnę to pali 2,4 a jak jadę super eko to 1,6 :) zasięg ponad 500 km

Chyba elektryczny. :P

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może elektryczny... Jak myślisz tu się go ładuje? :)

post-89559-0-56983800-1576929539_thumb.jpg

Edytowane przez Pankracy111

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość maritimeeng

Wracałem z zakupów a tu na światłach obok mnie stanęli młodzi, szybcy i wściekli w Seacie Cupra czy coś takiego.

Bardzo lubię moją nową zabawkę  :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I jeżeli to była Cupra to powinna Cię lekko zaskoczyć a w każdym razie łatwo nie było

Cupra r ma 4,9 do stu

Edytowane przez jacus

JACEK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Corsa pewnie c z silnikiem 1.0... w poprzedniej pracy miałem gościa który do takiej właśnie corsy założył jeszcze lpg i co tydzień pytał każdego ile mu auto pali bo jemu mniej niż 4l gazu na setkę...

W temacie spalania dla mnie jest ważny zasięg. Auto może dużo palić ale musi mieć duży bak paliwa ;) żebym nie musiał co 300km na stacji stawać ;)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ja mam Superba tego starego z 2 litrowym dieslem i na trasie z Jeleniej Góry do Świdnicy przy 80-90 na 6 biegu pali 4.2 do 4.7 litra na 100km  B) mówię wtedy że nie pali tylko wącha paliwo  :lol: 

Na autostradzie pali 6l i na jednym baku dojadę z Jeleniej Góry do Zadaru w Chorwacji - prawie 1100km B)

Niestety czas się będzie z nim pożegnać

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość maritimeeng

jacus
Tylko, że to nie był najnowszy model... Raczej kilkuletni... 

Tak czy inaczej nie było mocno trudno bo miałem dociążoną tylną oś zakupami  :P

Edytowane przez maritimeeng

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oj chłopcy, chłopcy :)

Ooo Gustaw, to Ty żyjesz ?  :P  ;)

Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi