neclocus 300 #33401 Napisano 1 Września 2021 (edytowane) 4 godziny temu, mario1971 napisał(-a): Jak ktoś lubi stare samochody... lubi ; ) dwa dni temu tv emitowala film pt. ,Afera Thomasa Crowna' ale nie ten z 1999r. Z Brosnan'em, Russo i Dunaway a ten z 1968 z McQueen'em i Dunaway rez. Jewison'a wiekszosc ludzi (mezczyzn ; ) kojarzy zwykle McQueen'a z "Bullit'em' Yatesa i Ford'em Mustang'iem GT 390 ale w "Aferze..' wystepuja trzy nie mnie kultowe auta, pierwszy to Rolls-Royce Silver Shadowchassis CRX2672 z 1967 r. (w przeciwieństwie do większości linii produkcyjnej Rolls Royce Silver Shadows z tego okresu, limitowana edycja, dwudrzwiowy sedan został ręcznie zbudowany na zamówienie przez wewnętrznego producenta autokarów H J Mulliner, Park Ward Ltd.), czysta klasyka i elegancja drugi to bugy Meyer Manx, kultowy pojazd zaprojektowany przez Bruce'a F. Meyersa i pierwotnie sprzedawany jako zestaw samochodowy do samodzielnego montazu w latach 1965–1971, trzecie piekne auto z tego filmu to Ferrari 275 GTB/4 Spider 'N.A.R.T.' 1967, mozna je ogladac krotko w scenie kiedy agentka ubezpieczeniowa przyjezdza na mecz polo (McQueen był tak zachwycony autem, że później kupił sobie własne. Niestety kilka lat później samochód uległ wypadkowi na światłach - wjechał w nie od tyłu inny kierowca) edytowalem poniewaz zapomnialem o ostatnim aucie, pojawia sie w filmie w dosc krotkiej scenie Edytowane 1 Września 2021 przez neclocus 5 Są ludzie, którzy przez całe życie spogladają na zegarek, a mimo to zawsze się spóźniają. (A. Czechow) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmwas 9031 #33402 Napisano 2 Września 2021 Byłem dzisiaj w Monako. Szczerze mówiąc - wielkie nic, natomiast w mieście roi się od luksusowych aut. Co chwila przejeżdża Bentley, Porsche czy Ferrari, pojedyncze RR i Lamborghini. Tak tego dużo, ze po godzinie przestają być choć trochę ciekawe. I to Lambo rasowo rycząc silnikiem przemieszczające się z prędkością... 30km/h. Bo szybciej się nie da. Naprawdę - wydawałoby się, ze to raj dla fana motoryzacji, ale... mnie tam wyścigówki nie kręcą. RR czy Bentley - bardziej Z ciekawych rzeczy - można się czasem natknąć na piękne zabytki. Przejeżdżał śliczny Thunderbird, a także natknąłem się na ślicznego 280SL po co natomiast komuś marchewkowe Ferrari? Nie wiem 😶 Może jestem po prostu plebejuszem, ale Monaco mi się nie podobało 2 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
albiNOS 01 897 #33403 Napisano 3 Września 2021 Na takie słupki uważajcie, jeden taki dzisiaj wtargnął mi pod auto jak cofałem. 1 Kocham Zegarki i nie dlatego, że pokazują która jest godzina. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkl1 6047 #33404 Napisano 3 Września 2021 Powinien być surowy mandat za wtargnięcie i za uszkodzenie mienia... 2 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szuwi 6581 #33405 Napisano 3 Września 2021 Godzinę temu, mkl1 napisał(-a): Powinien być surowy mandat za wtargnięcie i za uszkodzenie mienia... Mandat?! Pałą i gazem drania! 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 67227 #33406 Napisano 3 Września 2021 Ciekawe, kto zapłaci za odmalowanie tej blokady? 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
albiNOS 01 897 #33407 Napisano 3 Września 2021 Godzinę temu, mario1971 napisał(-a): Ciekawe, kto zapłaci za odmalowanie tej blokady? Sprawca ponoć nieznany. 1 Kocham Zegarki i nie dlatego, że pokazują która jest godzina. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szyszkops 8015 #33408 Napisano 3 Września 2021 Sprawca ponoć nieznany.Te wgniotkę to macie towarzysze w kształcie… jakby ch*ja? 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
albiNOS 01 897 #33409 Napisano 4 Września 2021 (edytowane) 11 godzin temu, Szyszkops napisał(-a): Te wgniotkę to macie towarzysze w kształcie… jakby ch*ja? Dzisiaj będę próbował go zlikwidować. Albo w poniedziałek, zależy od decyzji szefostwa. Pojadę na myjnie a potem użyję pasty do rys. Jeżeli nie zostanie zbyt dużo śladu to być może uniknę postępowania szkodowego. Płacę rocznie ponad 300 zł by w razie czego nie ponosić kosztów naprawy sprzętu, ale na jednym patologicznym warsztacie za byle drobiazg to sobie liczą jak zegarmistrze w Szwajcarii za robotę. Pewnie za to to mniej niż 10 tys nie wezmą. Poza tym jak już pójdzie w ubezpieczenie to przy odnawianiu OC prywatnego auta będę sobie musiał szykować linę i taboret. Edytowane 4 Września 2021 przez albiNOS 01 0 Kocham Zegarki i nie dlatego, że pokazują która jest godzina. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szyszkops 8015 #33410 Napisano 4 Września 2021 Dzisiaj będę próbował go zlikwidować. Albo w poniedziałek, zależy od decyzji szefostwa. Pojadę na myjnie a potem użyję pasty do rys. Jeżeli nie zostanie zbyt dużo śladu to być może uniknę postępowania szkodowego. Płacę rocznie ponad 300 zł by w razie czego nie ponosić kosztów naprawy sprzętu, ale na jednym patologicznym warsztacie za byle drobiazg to sobie liczą jak zegarmistrze w Szwajcarii za robotę. Pewnie za to to mniej niż 10 tys nie wezmą. Poza tym jak już pójdzie w ubezpieczenie to przy odnawianiu OC prywatnego auta będę sobie musiał szykować linę i taboret.To tylko kasa, odbijesz sobie na emeryturze Słyszałeś o sprawie jak kamień przypadkiem uszkodził szybę i psy szukały jelenia w samochodzie ciężarowym, żeby mu to przykleić? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20324 #33411 Napisano 4 Września 2021 Przedmuchałem Evelinkę 😁 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2403 #33412 Napisano 4 Września 2021 A ja znów zrobiłem parę fotek, tym razem bardziej profi sprzętem: 17 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukebor 8097 #33413 Napisano 4 Września 2021 Świetne fotki świetnego auta. 0 I'm not myself, but not dead and not for sale... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mandaryn44 682 #33414 Napisano 4 Września 2021 Kompletnie nie rozumiem jakim cudem policjant ma płacić z własnej kieszeni albo sam się ma ubezpieczać od odpowiedzialności cywilnej. To jest jakiś absurd. To powinna być sprawa firmy a nie pracownika. Tym bardziej w takim zawodzie. A zużyte długopisy też masz płacić ? Mam kolegę policjanta i wiem co i jak ale nie rozumiem. Kraj nawet nie z dykty. Nie wiem z czego. 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szyszkops 8015 #33415 Napisano 4 Września 2021 Kompletnie nie rozumiem jakim cudem policjant ma płacić z własnej kieszeni albo sam się ma ubezpieczać od odpowiedzialności cywilnej. To jest jakiś absurd. To powinna być sprawa firmy a nie pracownika. Tym bardziej w takim zawodzie. A zużyte długopisy też masz płacić ? Mam kolegę policjanta i wiem co i jak ale nie rozumiem. Kraj nawet nie z dykty. Nie wiem z czego. Ale ten zderzak się nie zużył, tylko wjechali nim w słupek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmwas 9031 #33416 Napisano 4 Września 2021 Zderzak służy do zderzania, czyli się jakby zużył ... hmmm... nie? 0 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szyszkops 8015 #33417 Napisano 4 Września 2021 Zderzak służy do zderzania, czyli się jakby zużył ... hmmm... nie?No, w zasadzie, to… tak 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 71050 #33418 Napisano 4 Września 2021 Niebieski... kot. 0 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 24244 #33419 Napisano 4 Września 2021 Takiego dsa ustrzeliłem: 10 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 67227 #33420 Napisano 5 Września 2021 Prawdziwa elegancja. 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
beniowski 8350 #33421 Napisano 5 Września 2021 Przypadkowo dzisiaj napotkana wystawa historycznych samochodów w Chiavari. 6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 71050 #33422 Napisano 5 Września 2021 Potencjalny bohater wystawy samochodów historycznych. Za ok. 50 lat. 3 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
albiNOS 01 897 #33423 Napisano 7 Września 2021 (edytowane) Daję tu, bo temat jak najbardziej na miejscu a i podniesienie zasięgów zapewne mu się przyda. Edytowane 7 Września 2021 przez albiNOS 01 0 Kocham Zegarki i nie dlatego, że pokazują która jest godzina. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 71050 #33424 Napisano 7 Września 2021 Breitling & Sting Ray. 7 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mandaryn44 682 #33425 Napisano 7 Września 2021 Auto marzenie. A zegarek wygląda do niego idealnie. Klasa. Jakaś limitka? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach