Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość

Pogadajmy o samochodach :-)

Rekomendowane odpowiedzi

10 godzin temu, pmwas napisał(-a):

Giulia już na letnich 😃

Chyba już pora, może nie będzie już sniegu… prawda 😳 ?

W tym roku jeszcze będzie 😜

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jestem już po jazdach próbnych, samochód jest niesamowity. Pomijając aspekty związane z udogodnieniami, które są na najwyższym poziomie muszę przyznać, że dawno żadne auto nie zrobiło na mnie takiego wrażenia.

Nowa siódemka i jej wielkość, a w zasadzie długość to w moim przekonaniu zbliżanie się do flagowca ze stajni RR.

Rata straszna... Mam jednak zagwozdkę, bo od dawien dawna, żaden samochód nie wywołał u mnie poczucia obcowania z czymś tak wyjątkowym.

Wspaniały samochód.

kmziz BMW.png

20230411_183740.jpg

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, beniowski napisał(-a):

To elektryk czy wersja spalinowa?

Diesel. W ogóle tego nie słychać. Na niskich chodzi jak elektryk, a w momencie dociśnięcia pedału gazu słychać go jak rasowe V. Zastanawia mnie czy to dźwięk z głośników, czy naturalny...

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też na mnie robiło ogromne wrażenie, wyciszenie , fotele, komfort amortyzacji, system audio B&W

nazwałbym nową 7er : RR dla biedaków 😅 głos silnika na pewno podrasowany z głośników ..takie czasy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Autor1984 napisał(-a):

jestem już po jazdach próbnych, samochód jest niesamowity. Pomijając aspekty związane z udogodnieniami, które są na najwyższym poziomie muszę przyznać, że dawno żadne auto nie zrobiło na mnie takiego wrażenia.

Nowa siódemka i jej wielkość, a w zasadzie długość to w moim przekonaniu zbliżanie się do flagowca ze stajni RR.

Rata straszna... Mam jednak zagwozdkę, bo od dawien dawna, żaden samochód nie wywołał u mnie poczucia obcowania z czymś tak wyjątkowym.

Wspaniały samochód.

kmziz BMW.png

20230411_183740.jpg

Już podjąłeś decyzję, tylko boisz się przed sobą przyznać. ;) 

Tak bardziej serio, czy diesel jest dobrym rozwiązaniem, biorąc pod uwagę prognozowane szaleństwa w UE? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 godzin temu, Krakus1 napisał(-a):

Też na mnie robiło ogromne wrażenie, wyciszenie , fotele, komfort amortyzacji, system audio B&W

nazwałbym nową 7er : RR dla biedaków 😅 głos silnika na pewno podrasowany z głośników ..takie czasy

Zdecydowanie świetne auto.

8 godzin temu, Paulus57 napisał(-a):

Już podjąłeś decyzję, tylko boisz się przed sobą przyznać. ;) 

Tak bardziej serio, czy diesel jest dobrym rozwiązaniem, biorąc pod uwagę prognozowane szaleństwa w UE? 

Jeszcze rozum walczy z sercem. Auto muszę mieć na przyszły rok, także mam trochę czasu na namysły ;)

W BMW 7 masz diesla lub hybrydę do wyboru...

Edytowane przez Autor1984

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
13 godzin temu, Ceteth napisał(-a):

U mnie za to totalnie drugi biegun jeśli chodzi o rozmiar :) pod koniec października kończy się leasing na Giulie, więc po przejechaniu się tym małym diabłem, zamówiłem S3 w sedanie :) ciężko teraz o fajnego, małego sedana, ale oferta audi i rabat 17% trafiło u mnie w punkt :) 

DBED10BA-D239-45A3-BC62-7707ACA7AB48.jpeg

Jedno z moich marzeń motoryzacyjnych obok Golf R , jak jeszcze byłem młody i przystojny 😅

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

teraz wiadomo po co jest spoiler w GT3:lol: zastanawiałem się czy wrzucić do tematu rowerowego czy tutaj, w sumie obydwa miejsca są dobre:huh:

340815225_513226701002978_6614526311843128046_n.jpg

340918461_910355483571872_7926617158117208830_n.jpg

Edytowane przez trollu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 godzin temu, Krakus1 napisał(-a):

Jedno z moich marzeń motoryzacyjnych obok Golf R , jak jeszcze byłem młody i przystojny 😅

No cóż, taki mamy klimat, że obecnie Golf R jest droższy od S3, a we wnętrzu S3 czułem się dużo lepiej niż w Golfie. Tak jak wnętrze poprzedniej wersji A3 w ogóle mi nie siedziało, tak tutaj praktycznie wszystko mi pasuje. Będzie się tylko trzeba przyzwyczaić do braku jakiegokolwiek lewarka zmiany biegów :P Jako, że jestem w dolnym przedziale 30 i jeszcze wszystkich włosów nie straciłem, to stwierdziłem, że to pewnie taki ostatni moment jak mogę sobie na taką zabawkę pozwolić :P 

Pod koniec zeszłego roku żyłem w przekonaniu, że rozstanie z Giulią będzie ciężkie, patrząc na swój oryginalny budżet w firmie i to jak auta podrożały. Na szczęście w styczniu dostałem info, że dość znacznie zwiększono mi limit i można było trochę poszaleć :P dodatkowo jedyne ograniczenia u mnie w firmie to budżet i fakt, ze auto nie może być 2 drzwiowe, poza tym - hulaj dusza :D 

Cieszmy się spalinówkami póki możemy :P 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Wspaniały samochód.
8897217_kmzizBMW.thumb.png.972227fbc17a032176e9817668fc16e2.png
20230411_183740.thumb.jpg.302a6628e7b5914efee7ba9f16b0217d.jpg
Ile wychodzi tak z ciekawości?

Wysłane z mojego NE2213 przy użyciu Tapatalka

No cóż, taki mamy klimat, że obecnie Golf R jest droższy od S3, a we wnętrzu S3 czułem się dużo lepiej niż w Golfie. Tak jak wnętrze poprzedniej wersji A3 w ogóle mi nie siedziało, tak tutaj praktycznie wszystko mi pasuje. Będzie się tylko trzeba przyzwyczaić do braku jakiegokolwiek lewarka zmiany biegów  Jako, że jestem w dolnym przedziale 30 i jeszcze wszystkich włosów nie straciłem, to stwierdziłem, że to pewnie taki ostatni moment jak mogę sobie na taką zabawkę pozwolić  

Pod koniec zeszłego roku żyłem w przekonaniu, że rozstanie z Giulią będzie ciężkie, patrząc na swój oryginalny budżet w firmie i to jak auta podrożały. Na szczęście w styczniu dostałem info, że dość znacznie zwiększono mi limit i można było trochę poszaleć  dodatkowo jedyne ograniczenia u mnie w firmie to budżet i fakt, ze auto nie może być 2 drzwiowe, poza tym - hulaj dusza  

Cieszmy się spalinówkami póki możemy  
Ciekawe co Ci powiedzą jak będziesz tankował. Mi ten silnik wciągał 15/100 w trasie, dla porównania 530 konna 5 to 11-13 litrów przy tym samym stylu jazdy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, zielony.m napisał(-a):

Ile wychodzi tak z ciekawości?

Ciekawe co Ci powiedzą jak będziesz tankował. Mi ten silnik wciągał 15/100 w trasie, dla porównania 530 konna 5 to 11-13 litrów przy tym samym stylu jazdy

Pięciocyfra. Lex wychodzi taniej, mam na utrzymaniu jeszcze 4 auta i się waham ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 11.04.2023 o 11:59, Autor1984 napisał(-a):

Wspaniały samochód.

kmziz BMW.png

20230411_183740.jpg

Ja jako miłośnik nowych bmw muszę powiedzieć że ten jest taki średni, obojętnie jak dobrze by nie jeździł. To trochę tak jakby mieć super brzydką ale zarąbiastą fuckbuddy 😉

Beware the fury of a patient man.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, zielony.m napisał(-a):Ciekawe co Ci powiedzą jak będziesz tankował. Mi ten silnik wciągał 15/100 w trasie, dla porównania 530 konna 5 to 11-13 litrów przy tym samym stylu jazdy

Nikt nie zwróci uwagi :) Julka przy 140 pije 12-13. Ja nie robię dużych przebiegów, u mnie auto to po prostu cześć wynagrodzenia. Co prawda w Covidzie 2 lata przepracowałem z domu, ale Alfa w 3,5 roku nakręciłem 52k :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak otworzył drzwi to musiałem pójść do auta po okulary przeciwsłoneczne 😜

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 13.04.2023 o 07:09, trollu napisał(-a):

teraz wiadomo po co jest spoiler w GT3:lol: zastanawiałem się czy wrzucić do tematu rowerowego czy tutaj, w sumie obydwa miejsca są dobre:huh:

340815225_513226701002978_6614526311843128046_n.jpg

340918461_910355483571872_7926617158117208830_n.jpg

Ten kto to zmontował to jest Kozak:)

W dodatku pasem pozapinane. Wygląda solidnie ale osobiście nie założył bym tego do tego auta. Sam jeździłem z rowerem na dachu z pałąkiem a obecnie na haku. Na kraju nie ma problemu z prawiej lub lewes strony ale na środkku to może być lekko kłopotliwe a do tego ten pas do stabilizacji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
19 godzin temu, Autor1984 napisał(-a):

Pięciocyfra. Lex wychodzi taniej, mam na utrzymaniu jeszcze 4 auta i się waham ;)

teraz 5 cyfrowa kwota wychodzi w aucie za 300k więc nic nadzwyczajnego;)

Kwestia możliwości, ja nie kupiłbym (nieinwestycyjnie) samochodu wartością przekraczającego mój 6 miesięczny dochód i dobrze na tym wychodzę póki co - polecam się tego trzymać ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
23 minuty temu, zielony.m napisał(-a):

ja nie kupiłbym (nieinwestycyjnie) samochodu wartością przekraczającego mój 6 miesięczny dochód i dobrze na tym wychodzę póki co - polecam się tego trzymać ;)

no to jeszcze sie lapie. Zonie kupilem ponizej tego limitu🤣

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 godzin temu, zielony.m napisał(-a):

ja nie kupiłbym (nieinwestycyjnie) samochodu wartością przekraczającego mój 6 miesięczny dochód i dobrze na tym wychodzę póki co - polecam się tego trzymać ;)

Większość z nas jeździłaby na hulajnogach;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 godzin temu, zielony.m napisał(-a):

teraz 5 cyfrowa kwota wychodzi w aucie za 300k więc nic nadzwyczajnego;)

Kwestia możliwości, ja nie kupiłbym (nieinwestycyjnie) samochodu wartością przekraczającego mój 6 miesięczny dochód i dobrze na tym wychodzę póki co - polecam się tego trzymać ;)

Nie wiem. Trzymając się tego musiałbym kupić Skodę Scalę. Ale zdecydowanie wolę 5 lat spłacać Alfę niż 3 lata takie Česke vozidlo…

Nie żebym nie uważał tego za niezłe auto, ale przesiadka z Subaru Imprezy di skodzinki czy Dacii czy nawet Ceeda - nie :)

Miłego dnia!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
38 minut temu, pmwas napisał(-a):

Nie wiem. Trzymając się tego musiałbym kupić Skodę Scalę. Ale zdecydowanie wolę 5 lat spłacać Alfę niż 3 lata takie Česke vozidlo…

Nie żebym nie uważał tego za niezłe auto, ale przesiadka z Subaru Imprezy di skodzinki czy Dacii czy nawet Ceeda - nie :)

No no proszę mi tu Kią nie wycierać buzi... ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
35 minut temu, Paulus57 napisał(-a):

No no proszę mi tu Kią nie wycierać buzi... ;) 

Dobre auta. Tylko te, które by mnie interesowały tez nie są za „stówkę” ;)

Kolezanka z pracy właśnie nabyła Stingera GT, bo potem nie będzie i trzeba było brać :)

Miłego dnia!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 minut temu, pmwas napisał(-a):

Dobre auta. Tylko te, które by mnie interesowały tez nie są za „stówkę” ;)

Kolezanka z pracy właśnie nabyła Stingera GT, bo potem nie będzie i trzeba było brać :)

Miałem chrapkę na Stingera, ale rozum (częściowo) zwyciężył i wybrałem z nieco niższej półki, ale za to też GT. ;) 

Miałem jazdę próbną na Stingerze GT i jak po lekkim wciśnięciu gazu prawie dwukrotnie przekroczyłem dopuszczalną prędkość na drodze, to zrozumiałem, że przy moim temperamencie mógłbym tego "romansu" nie przeżyć. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 minut temu, Paulus57 napisał(-a):

Miałem chrapkę na Stingera, ale rozum (częściowo) zwyciężył i wybrałem z nieco niższej półki, ale za to też GT. ;) 

Miałem jazdę próbną na Stingerze GT i jak po lekkim wciśnięciu gazu prawie dwukrotnie przekroczyłem dopuszczalną prędkość na drodze, to zrozumiałem, że przy moim temperamencie mógłbym tego "romansu" nie przeżyć. 

Ona tez mówi, że jest… szybki :)

My mamy Rio. Nie GT, 1.2 z LPG na cienkich kółeczkach.

Przy oszałamiających 80KM można po deszczu zerwać przyczepność na starcie także po szybkiej zmianie na dwójkę na buksujacych kołach - dalej buksują. Wrażenia jakbym cofanal się o 15 lat do mojego Punto II, ale zupełnie nadaje się to do jeżdżenia. 

Miłego dnia!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi