Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość

Pogadajmy o samochodach :-)

Rekomendowane odpowiedzi

20 minutes ago, SzefSzefow said:

Po tym jak spalil Ferrari uznalem, ze nie ma ratunku dla tego swiata

To prawda… choć trzeba przyznać że gelenda to kocur jest okrutny 🔥

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Dziękuję za wszystkie propozycje. Dzisiaj wjechała Astra 2018 rok, 1.4 turbo, 184.000 przebiegu. Poleasingowa, więc jakieś przycierki i ogólne zaniedbanie są. Ale pierwszy lakier i salon Polska.
IMG_2331.thumb.jpeg.dea46a28318bd55b05d6e6545e236ca0.jpeg
IMG_2338.thumb.jpeg.a0b3b40eb3d268d64bddcd73f9c04ed1.jpeg
Miałem i miło wspominam, pomimo tego że mnie franca zdradziła ;)

Wysłane z mojego NE2213 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Naprawa wgniecenia w Rivian R1T w autoryzowanym serwisie $41 tys...

Brawa dla konstruktorów.

Cytat

Wysoki koszt naprawy tylnego błotnika R1T w serwisie wynika z jego złożonej budowy. W porównaniu do innych pick-upów nie jest on jedynie osobnym panelem, który można łatwo wykręcić i wymienić. Niestety, w przypadku Riviana element stanowi też część kabiny - przechodzi przez tylny słupek oraz część dachu. Wymiana wymagałaby więc dużych nakładów pracy związanych z demontażem olbrzymiej liczby podzespołów, lakierowaniem itd. Nie mówiąc już o tym, ze cały proces byłby niezwykle czasochłonny. Stąd tak wysoka cena naprawy.

Właściciel musiał szukać pomocy poza serwisem gdzie koszt też niski nie był. 

Cytat

Niestety, w materiale nie pada kwota, jaką przyszło zapłacić właścicielowi elektryka za naprawę uszkodzonego elementu. Jak jednak można wyczytać na amerykańskich forach zrzeszających właścicieli Rivianów, koszt tego typu usługi waha się w granicach 4-6 tysięcy dolarów

Źródło:
https://moto.pl/MotoPL/7,88389,30283803,chcial-naprawic-wgniecenie-w-elektryku-cena-jaka-uslyszal.html#do_w=58&do_v=965&do_st=RS&do_sid=1274&do_a=1274&s=BoxOpImg14

A co w przypadku gdyby samochód uległ ciut mocniejszym uszkodzeniom w okolicach tego miejsca?

Edytowane przez Remy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Żółty is in da hauzz 😎🤦‍♂️

IMG_9927.jpeg

@Tommaso to jednak były „tylko” świece. I teraz hit - Porsche ma jakiś mega fakap z tym, bo wymienili wszystkie, pojechali na testy i NOWA padła na innym cylindrze 🙄

Edytowane przez Valygaar

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To dobrze, że tylko świece, chociaż wymiana cewek to też nie jakaś mechanika kwantowa.

Ale co oni za świece tam wkładają? Przecież chyba nie nakręciłeś jeszcze dziesiątek tysięcy kilometrów?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie 21,7 tys. Masakra, nie? Mnie już o tym brat mówił i sie okazuje, że to się potwierdza- VAG ma olbrzymi problem z wielka partią świec. Niby Porsche ma własne, dedykowane, ale taka sama szajsna partia. Wieść gminna niesie, że to świece naprodukowane jeszcze w epicentrum covida, ale może to urban legend. Babka z serwisu, która się opiekowała moim zleceniem i trochę się znamy powiedziała, że to jest szok ile teraz aut wraca na serwis przez świece. Jak kiedyś taki objaw to było 9/10 cewka do świec, to teraz jest odwrotnie.

Oczywiście, że cewka to nie jest mega komplikacja. Natomiast cenowo kolejny kamyczek, bo świece jednak tańsze, ale pamietaj, że tu robocizna jest droga, bo dojście do silnika, to rozebranie 1/3 auta 🤦‍♂️

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 8.10.2023 o 23:39, zielony.m napisał(-a):

Miałem i miło wspominam, pomimo tego że mnie franca zdradziła ;)

Wysłane z mojego NE2213 przy użyciu Tapatalka

Że się zepsuła? Czy poszła do Niemca? 😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przywitała mnie sprzęgłem w podłodze na parkingu podziemnym na poziomie -2. Idealnie po tym jak skończyła się gwarancja

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za jakieś 4 tygodnie będę miał na sprzedaż 4 letnią Alfę Giulię 200 Kunia, 62k przebiegu. Kończę leasing i przesiadam się w nową furmankę, w razie czego zapraszam :) 

post-81405-0-81060800-1577101911_thumb.jpg

Edytowane przez Ceteth

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja dzisiaj jeżdżę moim starym Swiftem :)

IMG_1061.thumb.jpeg.9fc0703bf79a5b5f021737172e8d4043.jpeg

Swift Sport (3 gen.) 1,6 136KM.

Świetny samochodzik, bardzo emocjonujący.

Świetnie się prowadzi.

Najlepsze, ze mimo 180000km wciąż jeździ jak wtedy, gdy był nowy. Wymienione tylko łączniki stabilizatora, praktycznie wszystko oryginalne, bez napraw. Rdzy tez nie widać.

Ogólnie? Tak, byl to dobry zakup :)

Miłego dnia!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
28 minut temu, memento mori napisał(-a):

Bardzo mi się podoba! 😍

Sąsiad ma 110-tkę, potężna buda. Wyobrażam sobie jakim "wagonem" jest 130tka :)

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 hours ago, pmwas said:

Ja dzisiaj jeżdżę moim starym Swiftem :)

IMG_1061.thumb.jpeg.9fc0703bf79a5b5f021737172e8d4043.jpeg

Swift Sport (3 gen.) 1,6 136KM.

Świetny samochodzik, bardzo emocjonujący.

Świetnie się prowadzi.

Najlepsze, ze mimo 180000km wciąż jeździ jak wtedy, gdy był nowy. Wymienione tylko łączniki stabilizatora, praktycznie wszystko oryginalne, bez napraw. Rdzy tez nie widać.

Ogólnie? Tak, byl to dobry zakup :)

Ja praktycznie całe życie jeździłem Niemcami…

Zawsze coś się nieciekawego działo, to turbo… to skrzynia etc. w 2012 roku zobaczyłem reklamę w necie Suzuki Kizashi, auto stało na takiej rampie krzywej i wyglądało ekstra. Mówię do żony ciekawe czy salon dzisiaj otwarty (była to niedziela) dzwonię, mówią że otwarci… zatem jedziemy, podjeżdżamy i widzę go na tej rampie… myślę sobie, jak się w nim zmieszczę to go bierzemy, no i jest z nami  do dzisiaj… mega zadowolony. Może i można by było już go zmienić, ale po pierwsze jest mi go po prostu szkoda (ZERO problemów, tylko eksploatacja, wciąż wygląda identycznie jak wtedy kiedy go odbieraliśmy, no może poza kolorem felg), po drugie nic już mi tak w oko nie wpadło, czym naprawdę chciałbym teraz wozić cztery litery. 
Suzuki… Szacun👊🏻

FullSizeRender.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
19 minut temu, Londek napisał(-a):

Suzuki Kizashi

Pod moim blokiem ktoś już ponad dwa lata próbuje takiego sprzedać ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minutes ago, mroova said:

Pod moim blokiem ktoś już ponad dwa lata próbuje takiego sprzedać ...

Ludzie sie bojo 😜… ale też może to być manual z FWD. 

Do UK sprowadzone było tylko 300 sztuk, bez możliwości konfiguracji (tylko kolor auta można było wybrać) wszystkie na ten czas full wypas, 4x4 auto, co ciekawe wszystkie trzysta sztuk jest wciąż w ciągłym użyciu!  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 13.10.2023 o 10:26, zielony.m napisał(-a):

Przywitała mnie sprzęgłem w podłodze na parkingu podziemnym na poziomie -2. Idealnie po tym jak skończyła się gwarancja

Plus jest taki, że naprawy są stosunkowo tanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 13.10.2023 o 10:26, zielony.m napisał(-a):

Współczucia.

Konstruktorzy się popisali w celowym postarzaniu produktu.

Jaki to samochód ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, Remy napisał(-a):

Współczucia.

Konstruktorzy się popisali w celowym postarzaniu produktu.

Jaki to samochód ?

Piszemy o Astrze k.

Sprzęgło zbiera dobre opinie. W przeciwieństwie do skrzyni biegów 😁

PS. Na pewno mamy tu jakiegoś konstruktora. Niech się wypowie o legendach „celowego postarzania produktu” 🤔

edit: literówka

Edytowane przez Qdlaty

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi