Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość

Pogadajmy o samochodach :-)

Rekomendowane odpowiedzi

16 minut temu, alleck napisał(-a):

Dla jasności. Ja wcale nie wyśmiewałem się, to były cytaty z internetów (zreszta chyba nawet odpowiednio oznaczone default_smile.png)
Sam mam podobne dupowozy. Ale u mnie takiego spalania to nie będzie:)
0b77e861acd74d136f4d9f847963ad21.jpg&key=14e91febc7f5fe1d581628dadbcc9e2b17afdb406f793b03e0056e4119aea177

Jak widzę, dużo albo całość w trasie. Mało nie pali... Ile w mieście? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Jak widzę, dużo albo całość w trasie. Mało nie pali... Ile w mieście? 
Tak, całość w trasie. Z czego te trasy to 90% autostrady. Mało nie pali, ale to auto o aerodynamice szafy gdańskiej, ono nie rozcina powietrza, ono go przesuwa :) dodatkowo dsg i haldex też nie przyczyniaja się do oszczędności.
Za to ma prawie 800l bagaznika co pozwala mi na spokojnie się zapakować, a jak potrzeba to awaryjnie i 7 osób zabierze.
W mieście nie wiem ile pali. Do jeżdżenia po mieście mam inne auto, które we Wrocławskich korkach koło 7l wciąga.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój diesel z xdrive też potrafi malo spalić;)cb3d14e7d22c059601f0ff22849e4094.jpg

Wysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, alleck napisał(-a):

Jak nic to "marzenie każdego Polaka" - "pasek w dizlu" ;)

Oszszywiś...tylko z tym marzeniem to trochę na wyrost...🤣😔 Paseratti b8...auto wygodne i sprawnie się poruszające ...aut marzeń to mam ze 6 sztuk i prawie wszystkie rozgrzebane ... Jest plan by dwa w tym roku skończyć, na co są spore szanse...IMG20240523180212.thumb.jpg.17170c3101fb392761ebaad59272f5e8.jpg

Edytowane przez kiniol

Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 25.05.2024 o 08:21, pechagto napisał(-a):

Rozwiązanie. Tak, Camaro tyle, że starsze, poprzedniej generacji, no i nie z 2 litrowym silnikiem :)da7c0af2a0744071b80764c7f4ce2737.jpg

gratuluję  zakupu! nie wiem jak jeździ,  ale napewno ładnie gada 👌🏼

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Paulus57 ale da się i tak.
Około 25km drogami gdzie max jest 90, 4km od zjazdu z autostrady miastem, reszta autostradą. Z tym, że nie przekraczane 120km/h bo A4 od granicy do Wro ma ograniczenie 110, a na AOW 120. Dzisiaj nie było dużego ruchu, do tego mało tych co jadą "szybko i bezpiecznie" więc cały czas spokojnie na tempomacie.
W okolicach 140km/h spalanie idzie mocno w górę.
79354b26c5950ac5dabcf4c7307090c6.jpg

Edytowane przez alleck

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Auta mnie dosyć szybko nudzą, więc zmieniam mniej więcej co roku, żeby popróbować różnych modeli... Tym razem pożegnałem Chargera, którego wymieniłem na GTI zrobione na 300KM :) 

Pierwszy hot-hatch w moim garażu, na razie jestem zadowolony 😁

1716751668524.jpg

1716751668540.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, Chorwat napisał(-a):

Auta mnie dosyć szybko nudzą, więc zmieniam mniej więcej co roku, żeby popróbować różnych modeli... Tym razem pożegnałem Chargera, którego wymieniłem na GTI zrobione na 300KM :) 

Pierwszy hot-hatch w moim garażu, na razie jestem zadowolony 😁

1716751668524.jpg

1716751668540.jpg

Fajne oba.

I kolejne na "F" wyhaczone na placu, fajne malowanie, zwłaszcza Explorera:

IMG_3737.jpg

IMG_3738.jpg

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 26.05.2024 o 10:39, Paulus57 napisał(-a):

Ile w mieście? 

Arkana hybryda przez miesiąc w mieście spaliła średnio 6,1 - myślę że to naprawdę extra wynik.

Biednemu zawsze wiatr w oczy: w tym tygodniu miała być "furka docelowa", ale w transporcie/u dealera zderzak przetarli więc dopiero za tydzień. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, mroova napisał(-a):

Arkana hybryda przez miesiąc w mieście spaliła średnio 6,1 - myślę że to naprawdę extra wynik.

Biednemu zawsze wiatr w oczy: w tym tygodniu miała być "furka docelowa", ale w transporcie/u dealera zderzak przetarli więc dopiero za tydzień. 

Zawsze to lepiej, niż u mnie. Ja swój otarłem na parkingu po niecałych 3 miesiącach... 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, Paulus57 napisał(-a):

Ja swój

W sumie żaden kłopot bo to "najlepsze auto świata" a nie mój, więc serce nie boli.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
27 minut temu, mroova napisał(-a):

W sumie żaden kłopot bo to "najlepsze auto świata" a nie mój, więc serce nie boli.

"najlepsze auto świata" ? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 minut temu, Paulus57 napisał(-a):

"najlepsze auto świata" ? 

sluzbowe / wypozyczone

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, cordi7 napisał(-a):

sluzbowe / wypozyczone

No tak, nie pomyślałem. ;) U mnie tak dobrze nie było...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale paskudny, może do następnego odcinka Transformers się za to nadawać idealnie 🤦

Beware the fury of a patient man.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, irekm napisał(-a):

Ale paskudny, może do następnego odcinka Transformers się za to nadawać idealnie 🤦

Piękny w swojej brzydocie. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak widzę te nowe wypusty BMW na drogach, to mam wrażenie że zamiast designera dali je do narysowania dzieciom w przedszkolu i tak wdrożyli do produkcji te klocki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 minut temu, Lincoln Six Echo napisał(-a):

Zależy które. Tak, jak napisałem wyżej, IMO są "poważnie zdekonstruowane"  ;), ale i takie, które są zupełnie ok. Przy okazji, nie jeżdżę BMW.  :D 

Ciągle Mietkiem? 

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
40 minut temu, beniowski napisał(-a):

Jak widzę te nowe wypusty BMW na drogach, to mam wrażenie że zamiast designera dali je do narysowania dzieciom w przedszkolu i tak wdrożyli do produkcji te klocki.

Nie! Umówmy się, projekt samochodu, którym zajęły się kilkuletnie dzieci to zdecydowanie Cybertruck.

BMW z bobrem zwłaszcza w wersji M3 i M4 wyglądają dobrze, a w czarnym lakierze nawet bardzo dobrze.

bmw.jpg

Edytowane przez Autor1984

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi