Paulus57 136717 #44151 Napisano 29 Maja 2024 Teraz, Autor1984 napisał(-a): Dziś rozmawiałem z pewnym człowiekiem z Forda, odpłynęli jeżeli chodzi o ceny... I chyba myślą, że są premium. Brat ma rocznik 2016. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2413 #44152 Napisano 29 Maja 2024 Jak dla mnie jedyna rzecz, dla której warto kupić Mustanga to coyote. Z jakimkolwiek innym silnikiem niż 5.0 to auto nie ma żadnego sensu. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmwas 9196 #44153 Napisano 29 Maja 2024 35 minut temu, Autor1984 napisał(-a): 306 Konny mustang to V6 - produkt przeznaczony jedynie na NA. Ogólnie ma parametry gorsze od 2.3 Ecoboost 😕 Tylko ecoboost mają średnie opinie jeśli chodzi o niezawodność. Nie wiem, czy konkretnie ten 2.3 0 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
memento mori 2999 #44154 Napisano 29 Maja 2024 1 godzinę temu, pmwas napisał(-a): Tylko ecoboost mają średnie opinie jeśli chodzi o niezawodność. Nie wiem, czy konkretnie ten 2.3 Problemy były w Focusie ST, ale kilka lat temu. Do Mustanga już chyba trafiały poprawione EB 2.3. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 69222 #44155 Napisano 29 Maja 2024 Moje Audi już wjechało do Polski. Teraz parę dni formalności i mam nadzieję w ciągu najbliższych 10 dni dostanę kluczyki do ręki. 4 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Valygaar 5420 #44156 Napisano 29 Maja 2024 3 godziny temu, Krakus1 napisał(-a): też jestem bardzo ciekaw , bo zamówiłem w ciemno , opierając się na opiniach że cream de la cream car audio obecnie to :-B&O Advanced w audi a6/7 , w a8 i q7/8 podobno trochę gorzej gra -Bespoke w RR - B&W Diamond w 7er X7 , IX i XM - Burmester Hi End w S/GLS bardzo dobrze podobno gra Mark Levinson w Lexusie LS i B&W w Volvo faktycznie jest tego mało , narazie widziałem tylko jeden SQ8 z tym systemem Słuchałem w A8 i brzmi świetnie. Ale B&W w 7er to było najlepsze audio samochodowe jakie osobiście testowałem. B&W w volvo również jest doskonały, z tym, że wyraźnie lepiej grał w V90CC niż XC90, co pewnie było spowodowane gorszą akustyką większego (?) Mercedesa w ogóle nie znam, ich audio tym bardziej. Natomiast Burmestery miałem w rozmaitych prosiakach testowych i są bardzo dobre, poziom B&O. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2413 #44157 Napisano 29 Maja 2024 (edytowane) Najlepszy system audio, jaki słyszałem to Mark Levinson w najnowszym lexusie LS. W Lexisie NX już tak dobrze nie grał. Mam swoje referencyjne CD do testowania systemów audio (Upojenie Anny Marii Jopek z Patem Methenym) i tam wszystko wychodzi czarno na białym. Edytowane 29 Maja 2024 przez Tommaso 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
d4wid 500 #44158 Napisano 29 Maja 2024 A ja tak z innej beczki. Czy macie w zwyczaju doskonalić umiejętność jazdy pod okiem fachowców? Ja dwa razy do roku (zimą i latem) funduję sobie jakiś pakiet szkoleniowy na torze, nie po to aby się wyszaleć, ale żeby popróbować w kontrolowanych warunkach tego, czego niekoniecznie chciałbym doświadczyć na drodze. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Qsto 235 #44159 Napisano 30 Maja 2024 Wczoraj odebrny🙂 10 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 12482 #44160 Napisano 30 Maja 2024 1 minutę temu, Qsto napisał(-a): Wczoraj odebrny🙂 Bez środka się nie liczy Gratuluję Mieczysława. Jaki silnik? 10 godzin temu, d4wid napisał(-a): A ja tak z innej beczki. Czy macie w zwyczaju doskonalić umiejętność jazdy pod okiem fachowców? Ja dwa razy do roku (zimą i latem) funduję sobie jakiś pakiet szkoleniowy na torze, nie po to aby się wyszaleć, ale żeby popróbować w kontrolowanych warunkach tego, czego niekoniecznie chciałbym doświadczyć na drodze. Nie. 0 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 42998 #44161 Napisano 30 Maja 2024 11 godzin temu, Tommaso napisał(-a): Mam swoje referencyjne CD Wycofanie CD z samochodów uważam za tak dużą porażkę jak montowanie w nich tabletów. 2 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krakus1 1636 #44162 Napisano 30 Maja 2024 (edytowane) 11 godzin temu, Valygaar napisał(-a): Ale B&W w 7er to było najlepsze audio samochodowe jakie osobiście testowałem. Mercedesa w ogóle nie znam, ich audio tym bardziej. Natomiast Burmestery miałem w rozmaitych prosiakach testowych i są bardzo dobre, poziom B&O. w aktualnej 7er czy poprzedniej ? Burmester ma kilka modeli , chyba w Porsche nie było Burmester Hi End, tylko 3d/4d , który też jest świetny, ale to już półka niżej 12 godzin temu, mario1971 napisał(-a): Moje Audi już wjechało do Polski. Teraz parę dni formalności i mam nadzieję w ciągu najbliższych 10 dni dostanę kluczyki do ręki. super 👍 , czekam na pierwsze wrażenie w porównaniu do GLC 21 minut temu, Qsto napisał(-a): Wczoraj odebrny🙂 piękne, eleganckie auto 😍 gratuluję, długo nad nim się zastanawiałem . tak jak Łukasz pisał , bez fotek ze środka się nie liczy 😊 Edytowane 30 Maja 2024 przez Krakus1 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 12482 #44163 Napisano 30 Maja 2024 1 minutę temu, Krakus1 napisał(-a): w aktualnej 7er czy poprzedniej ? Burmester ma kilka modeli , chyba w Porsche nie było Burmester Hi End, tylko 3d/4d , który też jest świetny, ale to już półka niżej super 👍 , czekam na pierwsze wrażenie w porównaniu do GLC piękne, eleganckie auto 😍 gratuluję, długo nad nim się zastanawiałem . tak jak Łukasz pisał , bez fotek ze środka się nie liczy 😊 Mi się nowa E coraz bardziej podoba i też była w kręgu mojego zainteresowania. Choć z Mercami nie jest najlepiej, ale może przy nowych wypustach problemy ustapiły. @QstoIle udzielili rabatu od ceny cennikowej? 0 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
beniowski 8763 #44164 Napisano 30 Maja 2024 14 minut temu, Dorian06 napisał(-a): Wycofanie CD z samochodów uważam za tak dużą porażkę jak montowanie w nich tabletów. No ale CD możesz sobie ew. podłączyć przez USB, jeśli masz ochotę. Nie wiem co z jakością dźwięku wtedy itd., ale to możliwe. Tabletu natomiast nie wymontujesz i nie zamontujesz tradycyjnych zegarów. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 42998 #44165 Napisano 30 Maja 2024 (edytowane) 6 minut temu, beniowski napisał(-a): No ale CD możesz sobie ew. podłączyć przez USB, jeśli masz ochotę. Oczywiście, że mogę. Tylko obsługa nie jest już taka prosta i mcno odrywająca od prowadzenia. A i też nie bardzo mam to wówczas gdzie położyć. Cytat Nie wiem co z jakością dźwięku wtedy itd. Zapewne dla mnie wystarczająca byłaby. Cytat Tabletu natomiast nie wymontujesz i nie zamontujesz tradycyjnych zegarów. Dokładnie. 😡 Edytowane 30 Maja 2024 przez Dorian06 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
memento mori 2999 #44166 Napisano 30 Maja 2024 (edytowane) Godzinę temu, Qsto napisał(-a): Wczoraj odebrny🙂 Moje ulubione zestawienie w Mercedesach, czyli czerń i chrom. Przepiękna linia i auto. Nawet 1.3 by mi w nim nie przeszkadzało. 🙂 Edytowane 30 Maja 2024 przez memento mori 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bohacz 2927 #44167 Napisano 30 Maja 2024 12 godzin temu, d4wid napisał(-a): A ja tak z innej beczki. Czy macie w zwyczaju doskonalić umiejętność jazdy pod okiem fachowców? Ja dwa razy do roku (zimą i latem) funduję sobie jakiś pakiet szkoleniowy na torze, nie po to aby się wyszaleć, ale żeby popróbować w kontrolowanych warunkach tego, czego niekoniecznie chciałbym doświadczyć na drodze. To swietny pomysl. Niestety nie mialem okazji partycypowac w typowym torowym szkoleniu, ale bardzo bym chcial (co ciekawe takie szkolenie jest obowiazkowe w CH po zdaniu prawka). Bralem natomiast udzial w szkoleniu jazdy rajdowej 1 godzinę temu, Qsto napisał(-a): Wczoraj odebrny🙂 2.0d? 0 www.instagram.com/pawelbohacz/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bugs 4675 #44168 Napisano 30 Maja 2024 Godzinę temu, Dorian06 napisał(-a): Wycofanie CD z samochodów uważam za tak dużą porażkę jak montowanie w nich tabletów. Jeżeli system audio odtwarza bezstratne formaty to nie ma sensu montować CD, zresztą i tak większość słucha streamingów. Tablety to wielofunkcyjność i niższy koszt, możliwość zmian konfiguracji albo dopłaty za odblokowanie funkcji - dla producenta same zalety. Jak są estetycznie wkomponowanie i mogą wyświetlać analogowe zegary to czemu nie. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bohacz 2927 #44169 Napisano 30 Maja 2024 Godzinę temu, Autor1984 napisał(-a): Mi się nowa E coraz bardziej podoba i też była w kręgu mojego zainteresowania. Choć z Mercami nie jest najlepiej, ale może przy nowych wypustach problemy ustapiły. @QstoIle udzielili rabatu od ceny cennikowej? Gdy zaczynaja Ci sie podobac Mercedesy to wiesz, ze jestes juz stary 🤭 1 www.instagram.com/pawelbohacz/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
memento mori 2999 #44170 Napisano 30 Maja 2024 (edytowane) 9 minut temu, SzefSzefow napisał(-a): Gdy zaczynaja Ci sie podobac Mercedesy to wiesz, ze jestes juz stary 🤭 Mi się podobają od około 15 roku życia. Od tego samego wieku nie podobają mi się Ople, Audi, Skoda, KIA, Hyundai i Peugeoty. Chociaż muszę przyznać, że po 20 latach powstało coś fajnego: nowa 308. 🙂 Edytowane 30 Maja 2024 przez memento mori 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bober5264 3974 #44171 Napisano 30 Maja 2024 Mam 29 lat i staro się nie czuje, a e czy s klasę bym chętnie przygarnął Wysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cordi7 7978 #44172 Napisano 30 Maja 2024 16 godzin temu, Autor1984 napisał(-a): Dziś rozmawiałem z pewnym człowiekiem z Forda, odpłynęli jeżeli chodzi o ceny... I chyba myślą, że są premium. Ale Ford czy Vignale 🤣? A na serio - zgoda, sęk w tym, że większość z nich odpłynęła. Poniżej 20.000€ jest u nas raptem kilka nowych aut i to segmenty A i B tylko… 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bohacz 2927 #44173 Napisano 30 Maja 2024 25 minut temu, bober5264 napisał(-a): Mam 29 lat i staro się nie czuje, a e czy s klasę bym chętnie przygarnął Wysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka 31 minut temu, memento mori napisał(-a): Mi się podobają od około 15 roku życia. Od tego samego wieku nie podobają mi się Ople, Audi, Skoda, KIA, Hyundai i Peugeoty. Chociaż muszę przyznać, że po 20 latach powstało coś fajnego: nowa 308. 🙂 Widocznie macie stare i nudne dusze 😅 0 www.instagram.com/pawelbohacz/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
beniowski 8763 #44174 Napisano 30 Maja 2024 (edytowane) 59 minut temu, SzefSzefow napisał(-a): To swietny pomysl. Niestety nie mialem okazji partycypowac w typowym torowym szkoleniu, ale bardzo bym chcial (co ciekawe takie szkolenie jest obowiazkowe w CH po zdaniu prawka). Bralem natomiast udzial w szkoleniu jazdy rajdowej 2.0d? Lata temu miałem okazję testować wchodzącego wtedy na rynek Fiata Stilo. Zabawa to była nieprzeciętna, bo byliśmy na lotnisku w Piotrkowie Trybunalskim i mieliśmy auta segmentu Stilo (Golfa, Peugeota 308 itd.). Stilo mialo wtedy kontrolę trakcji, co było nowością w tym segmencie. Testy łosia, rozpędzanie auta i próba jego przewrócenia (gwałtowne manewry przy dużej prędkości), jazda po zamrożonej i śliskiej nawierzchni i porównywanie jak zachowują się auta z kontrolą trakcji i bez - ale to była frajda. Miałem też kiedyś zaproszenie na jazdę po lodzie w Skandynawii, ale nie udało mi się pojechać. Uważam że tekie jazdy tesotwe powinny być częścią szkolenia na prawo jazdy. Edytowane 30 Maja 2024 przez beniowski 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 136717 #44175 Napisano 30 Maja 2024 Panowie, Wy tak serio, że lubicie jakąś markę a innej nie? Tak, hurtem? Karkołomna teza. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach