Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość

Pogadajmy o samochodach :-)

Rekomendowane odpowiedzi

Może ktoś z Was podpowie jakąś ciekawą alternatywę dla X5? Na razie to mój faworyt. Do tej pory brałem jeszcze pod uwagę XC90 (wiecie może czy i kiedy ma wyjść nowy model?), ale wydaje się być jednak za duże, Q8 oraz Lexusa RX. Chyba największe nadzieje wiąże z tym ostatnim.
Podpowiecie na co jeszcze zwrócić uwagę?
Kumpel kupil ostatnio sq8, mega za***iste auto, autor jeśli dobrze pamiętam ma xc90 i chwali, myślę że to na tyle wysoka półka ze wybór to kwestia indywidualna, każde jest pakowne i komfortowe

Wysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, memento mori napisał(-a):

No ba. Jak nie skończyliśmy w więzieniach to nie wiem. 🙂

IMG_0236.jpeg

Ale ja o dwójce pisałem ;)

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, memento mori napisał(-a):

Screen jest z GTA 1. 😉

Grałem w to, będąc już kilerem no.1 w Bydgoszczu 😆 

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, memento mori napisał(-a):

Wy się spotkaliście kiedyś w realu? Lubię Was obu i przykro patrzeć jak sobie znowu kredki wyrywacie. 😜

Ci, którzy mieli nieprzyjemność go poznać, zdecydowanie odradzają. Ponoć się nie da...

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, mario1971 napisał(-a):

Ci, którzy mieli nieprzyjemność go poznać, zdecydowanie odradzają. Ponoć się nie da...

Mariusz, a podobno wziąłeś udział w programie "chcę pomagać"!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, Autor1984 napisał(-a):

Mariusz, a podobno wziąłeś udział w programie "chcę pomagać"!

W tym przypadku mam za dużo do stracenia, a ruszenie do przegranej walki nie uczyni mnie lepszym. 😉 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 minut temu, bober5264 napisał(-a):

Kumpel kupil ostatnio sq8, mega za***iste auto, autor jeśli dobrze pamiętam ma xc90 i chwali, myślę że to na tyle wysoka półka ze wybór to kwestia indywidualna, każde jest pakowne i komfortowe

Tak jest świetne, ale poczekajmy do września. Będzie gruby lift!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 minut temu, bober5264 napisał(-a):

SQ8 porównywać do XC90? Bardzo lubię volviaki, ale bez jaj ;)

7 minut temu, mario1971 napisał(-a):

Ja mam dziwne przeczucie, że los mnie kiedyś wynagrodzi i będę miał własną, bardzo osobistą opinię w tej sprawie ;) Raduje mnie ta myśl 😎

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 minut temu, Valygaar napisał(-a):

SQ8 porównywać do XC90? Bardzo lubię volviaki, ale bez jaj ;)

Ja mam dziwne przeczucie, że los mnie kiedyś wynagrodzi i będę miał własną, bardzo osobistą opinię w tej sprawie ;) Raduje mnie ta myśl 😎

Silnikami? Volvo może się jedynie umyć i nic więcej. Wykończeniem Audi może brać przykład.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
20 minut temu, Valygaar napisał(-a):

Mnożąc przez zero zawsze wychodzi zero. Zero satysfakcji. Nie warto. 😀

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moim zdaniem , żadna marka nie dorówna BMW pod względem spalania , niskiego spalania . @Autor1984 @mario1971 bardzo lubię czytać Wasze komentarzy , róbcie tak żebym nie musiał ich czytać z dniowym opóźnieniem 😘

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Krakus1 napisał(-a):

moim zdaniem , żadna marka nie dorówna BMW pod względem spalania , niskiego spalania . @Autor1984 @mario1971 bardzo lubię czytać Wasze komentarzy , róbcie tak żebym nie musiał ich czytać z dniowym opóźnieniem 😘

2 litrowe silniki diesla w BMW są wyjątkowo efektywne, to fakt. 3 litrowy też jest wybitnie dobry.

Niedługo i to nawet bardziej jak prawdopodobne wejdę w posiadanie 3 litrowej benzyny ;)

Edytowane przez Autor1984

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to czekamy na fotki ,z której stajni ?

u mnie też  grubo dziś 😅

20240720_092243.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, Krakus1 napisał(-a):

no to czekamy na fotki ,z której stajni ?

u mnie też  grubo dziś 😅

20240720_092243.jpg

Trochę wyrwało mi się z tym niedługo, zamawiam październik/listopad.

@Lynx27Michał i jak wrażenia po testach?

Edytowane przez Autor1984

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, Krakus1 napisał(-a):

Zupełnie się z tym nie zgodzę, zdarza się, że moje BMW spala powyżej 40l/100 km 🤷‍♂️😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
16 godzin temu, Tommaso napisał(-a):

Taka niska średnia Mariusz? Masz problemy z prostatą, że tak często stajesz na siku?

Myślę że to nie ten problem, ale inny o którym wiedział tylko urolog do momentu publikacji tego zdjęcia.

1dFQTya.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy możecie coś powiedzieć, najlepiej z własnego doświadczenia, na temat wartości użytkowych skrzyń CVT? Z tego co wiem, to mają je Toyoty, francuzy i Dacie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeździłem w Toyocie i Lexusie, w nowszych modelach zdecydowanie przyjemniejsze - mają mniejszą tendencję do pchania silnika na maksymalne obroty i trzymanie go tam przy dynamicznym przyspieszaniu. Wymagają nauki, musisz wypracować sobie pozycję gazu przy której auto zbiera się niemal tak szybko jak się da bez wycia w kabinie. Nie miałem i nie miałbym problemów żeby takową skrzynię użytkować w dupowozie.

Edytowane przez cordi7

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, mroova napisał(-a):

@Krakus1 uważaj na sytuacje z załączonego zdjęcia, zdarzają się (też kiedyś dachowałem) "najlepszym":

https://www.auto-swiat.pl/wiadomosci/aktualnosci/potezna-armatohaubica-wpadla-do-rowu-lubuska-droga-zablokowana/jypm4tq

Nie ma tu raczej winy kierowy 🤔  "a po chwili z nieznanych przyczyn wypadł z drogi i zsunął się do rowu, gdzie przewrócił się na bok"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
25 minutes ago, Paulus57 said:

Czy możecie coś powiedzieć, najlepiej z własnego doświadczenia, na temat wartości użytkowych skrzyń CVT? Z tego co wiem, to mają je Toyoty, francuzy i Dacie?

Szybko napiszę pozytywnie bo za chwilę się hejtery zleco 🤭

Mam Suzuki Kizashi z 12go roku którym jeżdżę od samego początku, zero problemów… i żeby tak zostało. 
CVT trzeba nauczyć się jeździć, w przeciwnym razie jest z lekka nieprzyjemnie. 
U mnie w dużej większości są to trasy, bo głównie używam auta na trasie UK-PL-UK. 
Silnik 2.4 benzyna, gdy nie potrafiłem jeszcze jeździć z tą skrzynią, to normą było 15 czy 16 litrów na sto kilometrów, teraz potrafię zejść nawet do 8.5 i to z boksem na dachu😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
44 minuty temu, Paulus57 napisał(-a):

z własnego doświadczenia, na temat wartości użytkowych skrzyń CVT?

Żonowóz Subaru Forester XT (turbobenzyna)

CVT w tej wersji jest więcej niż poprawna, symuluje zmiany biegów, zero wycia

Wymieniliśmy olej po 75tys (wg dealera nie trzeba) i to był ostatni dzwonek bo olej był spalony

Koleżanka ma Forestera w wersji bez turbo i tu już tak słodko nie jest, trzeba nauczyć się jeździć żeby nie wyło ale też daje rade

Mimo wszystko uważam CVT za trudny temat z ryzykiem kosztownej awarii ale jak zadbasz powinno być OK

tapatalked

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
14 godzin temu, mario1971 napisał(-a):

Mnożąc przez zero zawsze wychodzi zero. Zero satysfakcji. Nie warto. 😀

Widzę Mariusz, że awansowałeś na forumowego przygłupa, a ja na amebę :D  Spokojnie dojdziesz do etapu, że kłak będzie biegał za Tobą wszędzie i rozpisywał się jakim to idiotą jesteś. Mi nawet małpkę namalował.

Lubię tego sierściucha nie za bystry :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ot tak od czapy sobie napiszę, że c5 v6 do mnie wrócił. 23 lata, mega przebieg, ale jakież to bydlę jest wygodne i miłe w prowadzeniu... 

Creeping like frost. As slow as grave moss. Like drowning in dry oceans of bone dust

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi