Adi 4711 #22476 Napisano 30 Października 2018 Kiedyś dyskusja była o oponach zimowych/letnich. Żaden test - dużo zmiennych ale jakiś obraz jest. Wczoraj jechałem na typowo letnich. temperatura 2 stopnie. wyjazd z ronda, lekko gaz i zerwanie przyczepności. Dziś to samo auto i oczywiście opony. 18,5 stopnia. Wyjazd z tego samego ronda, dużo mocniej gaz i auto jak po szynach........ 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trollu 724 #22477 Napisano 30 Października 2018 Fajnie ale dla mnie takie wyliczanki są jak wspominanie wesel pt "u jednego kumpla chlałem całą noc i kaca nie było a u drugiego po 12 odcięło film - wina zapity czy zagrychy?" Asfalt asfaltowi nie równy, stopień zużycia opon, ich wiek, przechowywanie. Wszystko ma znaczenie. Kumpel kupił 2 komplety takich samych opon - do swojego auta i auta narzeczonej. Przejeździli zimę, później jej zimówki lato przeleżały w piwnicy, jego na kołach na aucie. Jesienią kiedy znów zmieniali opony w jej aucie okazało się, że guma jest dużo miększa (czyt normalna) a jego, które jeździły latem są twarde jak kamień. Czy to będzie mieć wpływ na jazdę zimą? Ciekawe.Kuzyn ma warsztat oponiarski, ostatnio z nim gadałem i w zeszłym roku miał opony zimowe na b.miękkiej mieszance. Po ubitym śniegu i lodzie super ale np dzisiaj - za oknem jest +19 stopni - taka opona jest bardziej śliska niż inna zimówka a o letniej nie wspominając. Ja mam zimówki na osobnym komplecie felg, jak zacznie prószyć to będę kręcił kluczem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Adi 4711 #22478 Napisano 30 Października 2018 (edytowane) Trollu. To samo auto i to samo miejsce. Przez noc asfaltu nie zmienili. Jeden dzień różnicy. Jakie zużycie opon? To te same. Dzień po dniu. Napisałem o tym bo ciekawe to było. Nieczęsto jest tak, że w jeden dzień masz rano 2 stpnie a w następny 18,5. Edytowane 30 Października 2018 przez Adi 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Valygaar 4900 #22479 Napisano 31 Października 2018 W temacie opon: dostałem w gratisie do nowego 4x4 zimówki Toyo Snowprox. Myslałem, że to jakiś chiński badziew i chiałem sprzedać, kupując premium. Ale czytam w sieci opinie i maja całkiem dobre oceny. Ma ktoś doświadczenie?? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #22480 Napisano 31 Października 2018 Toyo, to opona japońska... Ja ich nie lubię, miałem na Legendzie i nie mogłem sobie dać rady z wyważeniem. Wymieniłem na Uniroyale i było ok. 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Parówkowy skrytożerca 429 #22481 Napisano 31 Października 2018 W temacie opon: dostałem w gratisie do nowego 4x4 zimówki Toyo Snowprox. Myslałem, że to jakiś chiński badziew i chiałem sprzedać, kupując premium. Ale czytam w sieci opinie i maja całkiem dobre oceny. Ma ktoś doświadczenie??Tragedii nie ma. https://www.1010tires.com/Tires/Reviews/Toyo 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi87 585 #22482 Napisano 31 Października 2018 Toyo jest ok, oferuje tez opony do motocykli. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Remy 309 #22483 Napisano 31 Października 2018 Wycinanki yamahy R1 zniknęły ze strony Yamahy. I co tu zrobić, moze by tak zbudować replikę lotusa 7? w skali 1:5, moze z silnikiem od R1? Widzę, ze będzie trudno, co sądzicie? Życie przed AutoCadem... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
irekm 1050 #22484 Napisano 31 Października 2018 Toyo jest ok, oferuje tez opony do motocykli. Pokaż jakieś, nigdy nie widziałem 0 Beware the fury of a patient man. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vvv 2443 #22485 Napisano 31 Października 2018 Mnie toyo kojarza sie tylko z r888. 0 Pozdrawiam,Janek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
irekm 1050 #22486 Napisano 1 Listopada 2018 Up sizing w najlepszym wydaniu, 426 hellephant 1000KM i 1292Nm Sent from my B3-A40 using Tapatalk 0 Beware the fury of a patient man. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
overrange 47 #22487 Napisano 1 Listopada 2018 W czym to będzie? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
irekm 1050 #22488 Napisano 1 Listopada 2018 Narazie będą dostępne jako "crate engines ", czyli silniki z osprzętem, do kupna, właściciel może go sobie zamontować do jakiekolwiek pojazdu w którym potrzebuje mieć 1000KM 0 Beware the fury of a patient man. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szwed 1069 #22489 Napisano 1 Listopada 2018 (edytowane) Wstawię córce do hulajnogi będzie latać do przedszkola! Edytowane 1 Listopada 2018 przez szwed 0 Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelb29 802 #22490 Napisano 1 Listopada 2018 W czym to będzie?Golf III 0 Deus Dona Me Vi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pablo122 1316 #22491 Napisano 1 Listopada 2018 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
overrange 47 #22492 Napisano 1 Listopada 2018 Golf IIICiekawe czy da radę przerobić na gaz. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2412 #22493 Napisano 1 Listopada 2018 Ciekawe czy da radę przerobić na gaz. Podtlenek azotu? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelb29 802 #22494 Napisano 1 Listopada 2018 Ciekawe czy da radę przerobić na gaz.Zapewne specjaliści już nad tym pracują. 0 Deus Dona Me Vi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
70' 374 #22495 Napisano 1 Listopada 2018 W Polsce nawet Tesle potrafiliby zagazowac 0 Przepraszam za brak polskich znakow ale po prostu ich nie mam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vandit 1078 #22496 Napisano 2 Listopada 2018 jeżdżone było dzisiaj..... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2412 #22497 Napisano 2 Listopada 2018 I jak wrażenia?Masz porównanie do zwykłej M2? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vandit 1078 #22498 Napisano 2 Listopada 2018 tak, jeździłem każda MM2 jest IMO najlepsza bo najmniejsza i najbardziej zwrotna....czuć ten samochód pod tyłkiem, M5 ma wyższość jedynie tym że ma napęd na 4 łapy i da się tym normalnie jeździć i frajda z jazdy jest ogromnazdradzę w tajemnicy że ostatnio jechałem nową M 850i i to jest pocisk...chociaż myślałem, że bedzie wieskza a to taka mniejsza 6 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommaso 2412 #22499 Napisano 2 Listopada 2018 I jakbyś miał wybrać to M2 czy M2 competition?Ja jeździłem parę razy M2 i trudno mi było znaleźć słabe strony, w trybie sport+ skrzynia pięknie kopie, na rondzie pozwala dokładnie na tyle, żeby się nie zabić, ale można się pobawić, nie jest za twardy a układ kierowniczy jest perfekcyjny. Jedyne co mogliby w nim poprawić to 4 drobiazgi: 1. fotele, które mnie niezbyt dobrze trzymają w zakrętach, 2. hamulce, bo czucie jest takie sobie, jednak większa liczba tłoczków z przodu wiele zmienia, 3. wyciszenie nadkoli, bo jazda w deszczu mocno daje się we znaki i 4. trochę za cichy wydech. Ale to na zasadzie poprawiania na siłę czegoś, co jest bardzo dobre. W nowym nie podoba mi się wizualnie tył samochodu, puszka wystaje za mocno i nie jest zakryta żadnym dyfuzorem. Ale za to podobno brzmi lepiej. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vandit 1078 #22500 Napisano 2 Listopada 2018 Dla mnie M2 jest najlepszą M, competition oczywiściechociaż M240i też jest fajne a dużo tańsze 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach