Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość

Pogadajmy o samochodach :-)

Rekomendowane odpowiedzi

Kiedyś dyskusja była o oponach zimowych/letnich. Żaden test - dużo zmiennych ale jakiś obraz jest. 

Wczoraj jechałem na typowo letnich. temperatura 2 stopnie. wyjazd z ronda, lekko gaz i zerwanie przyczepności. 

Dziś to samo auto i oczywiście opony. 18,5 stopnia. Wyjazd z tego samego ronda, dużo mocniej gaz i auto jak po szynach........

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajnie ale dla mnie takie wyliczanki są jak wspominanie wesel pt "u jednego kumpla chlałem całą noc i kaca nie było a u drugiego po 12 odcięło film - wina zapity czy zagrychy?" 

Asfalt asfaltowi nie równy, stopień zużycia opon, ich wiek, przechowywanie. Wszystko ma znaczenie. 

Kumpel kupił 2 komplety takich samych opon - do swojego auta i auta narzeczonej. Przejeździli zimę, później jej zimówki lato przeleżały w piwnicy, jego na kołach na aucie. Jesienią kiedy znów zmieniali opony w jej aucie okazało się, że guma jest dużo miększa (czyt normalna) a jego, które jeździły latem są twarde jak kamień. Czy to będzie mieć wpływ na jazdę zimą? Ciekawe.

Kuzyn ma warsztat oponiarski, ostatnio z nim gadałem i w zeszłym roku miał opony zimowe na b.miękkiej mieszance. Po ubitym śniegu i lodzie super ale np dzisiaj - za oknem jest +19 stopni - taka opona jest bardziej śliska niż inna zimówka a o letniej nie wspominając. 

Ja mam zimówki na osobnym komplecie felg, jak zacznie prószyć to będę kręcił kluczem 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trollu. To samo auto i to samo miejsce. Przez noc asfaltu nie zmienili. Jeden dzień różnicy. Jakie zużycie opon? To te same. Dzień po dniu. Napisałem o tym bo ciekawe to było. Nieczęsto jest tak, że w jeden dzień masz rano 2 stpnie a w następny 18,5.

Edytowane przez Adi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W temacie opon: dostałem w gratisie do nowego 4x4 zimówki Toyo Snowprox. Myslałem, że to jakiś chiński badziew i chiałem sprzedać, kupując premium. Ale czytam w sieci opinie i maja całkiem dobre oceny. Ma ktoś doświadczenie??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Toyo, to opona japońska... Ja ich nie lubię, miałem na Legendzie i nie mogłem sobie dać rady z wyważeniem. Wymieniłem na Uniroyale i było ok.

Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W temacie opon: dostałem w gratisie do nowego 4x4 zimówki Toyo Snowprox. Myslałem, że to jakiś chiński badziew i chiałem sprzedać, kupując premium. Ale czytam w sieci opinie i maja całkiem dobre oceny. Ma ktoś doświadczenie??

Tragedii nie ma.

https://www.1010tires.com/Tires/Reviews/Toyo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wycinanki yamahy R1 zniknęły ze strony Yamahy. I co tu zrobić, moze by tak zbudować replikę lotusa 7? w skali 1:5, moze z silnikiem od R1? Widzę, ze będzie trudno, co sądzicie?

Życie przed AutoCadem...

a1MP9Zb_700b.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Toyo jest ok, oferuje tez opony do motocykli.

Pokaż jakieś, nigdy nie widziałem 

Beware the fury of a patient man.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Up sizing w najlepszym wydaniu, 426 hellephant 1000KM i 1292Nm daa62f7a90467e58eec705979546e4fd.jpg

Sent from my B3-A40 using Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Narazie będą dostępne jako "crate engines ", czyli silniki z osprzętem, do kupna, właściciel może go sobie zamontować do jakiekolwiek pojazdu w którym potrzebuje mieć 1000KM :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wstawię córce do hulajnogi będzie latać do przedszkola! :D

Edytowane przez szwed

Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawe czy da radę przerobić na gaz.

Podtlenek azotu?  ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawe czy da radę przerobić na gaz.

Zapewne specjaliści już nad tym pracują.

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W Polsce nawet Tesle potrafiliby zagazowac :)

Przepraszam za brak polskich znakow ale po prostu ich nie mam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak, jeździłem każda M

M2 jest IMO najlepsza bo najmniejsza i najbardziej zwrotna....czuć ten samochód pod tyłkiem, M5 ma wyższość jedynie tym że ma napęd na 4 łapy i da się tym normalnie jeździć i frajda z jazdy jest ogromna

zdradzę w tajemnicy że ostatnio jechałem nową M 850i  i to jest pocisk...chociaż myślałem, że bedzie wieskza a to taka mniejsza 6

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I jakbyś miał wybrać to M2 czy M2 competition?

Ja jeździłem parę razy M2 i trudno mi było znaleźć słabe strony, w trybie sport+ skrzynia pięknie kopie, na rondzie pozwala dokładnie na tyle, żeby się nie zabić, ale można się pobawić, nie jest za twardy a układ kierowniczy jest perfekcyjny. Jedyne co mogliby w nim poprawić to 4 drobiazgi: 1. fotele, które mnie niezbyt dobrze trzymają w zakrętach, 2. hamulce, bo czucie jest takie sobie, jednak większa liczba tłoczków z przodu wiele zmienia, 3. wyciszenie nadkoli, bo jazda w deszczu mocno daje się we znaki i 4. trochę za cichy wydech. Ale to na zasadzie poprawiania na siłę czegoś, co jest bardzo dobre.

W nowym nie podoba mi się wizualnie tył samochodu, puszka wystaje za mocno i nie jest zakryta żadnym dyfuzorem. Ale za to podobno brzmi lepiej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie M2 jest najlepszą M, competition oczywiście

chociaż M240i też jest fajne a dużo tańsze ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi