satanic 15786 #7601 Napisano 13 Marca 2023 Jak mówią co kraj to obyczaj. Mi się podobał, może nie jestem obiektywny bo lubię Idrisa Elbę i Luther to jedna z jego lepszych ról jak dla mnie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
RoKoKo 541 #7602 Napisano 13 Marca 2023 kurczę ja nawet nie pamiętam jak się skończył serial 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ceteth 6268 #7603 Napisano 17 Marca 2023 Ja Luthera bym podsumował tak - może nie było to wybitne kino, ale jest to jeden z niewielu filmów tego typu, który rzeczywiście praktycznie do końca trzyma w napięciu. Dla mnie mocne 7/10 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krygo 18643 #7604 Napisano 17 Marca 2023 Nie no co Ty W końcu obejrzałem z nudów w pracy... Za długi o 30 minut ulep, który obok serialu nie stał... Ale trochę się uśmiałem jak (SPOILER) Luther, wielki chłop i policjant nie mógł sobie 2x poradzić ze starym dziadem. Szkoda na to czasu. Nie polecam. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ceteth 6268 #7605 Napisano 17 Marca 2023 Fakt, mógłby być trochę krótszy. Ja serialu nie oglądałem, a film oglądało się dobrze. Na pewno jeden z ten filmów, o których szybko zapomnę, ale nie mam poczucia zmarnowania czasu 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pechagto 1087 #7606 Napisano 17 Marca 2023 Luther bardzo mi się podobał. Tylko ten Smeagol jakoś tak dziwnie ze swoją burzą włosów wyglądał... A rodzinnie ostatnio obejrzeliśmy taki serialik Siedem życzeń. Młodemu się podobał, my wyłapywaliśmy smaczki z PRLu, dobra muzyka w tle. Polecam. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vvv 2442 #7607 Napisano 17 Marca 2023 Mnie w filmie brakowalo muzyki z serialu, wydaje mi sie ze polowa klimatu w serialu to wlasnie odpowiednia muzyka. Pare momentow w filmie tez mi nie gralo, ale bez spojlerow 0 Pozdrawiam,Janek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 63144 #7608 Napisano 18 Marca 2023 Lance Reddick nie żyje miał 60 lat 🥺🥺🥺 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 63144 #7609 Napisano 21 Marca 2023 Idę się rozerwać 💥💥💥 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 71046 #7610 Napisano 21 Marca 2023 Reminder dla sentymentalnych. Dzisiaj na CANAL+ "Nocny jastrząb" ze Stallonem i Hauerem. Film z 1981 - chyba pierwszy obejrzany przeze mnie na VHS film w życiu. https://www.filmweb.pl/film/Nocny+jastrząb-1981-8181 2 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
plszcto 966 #7611 Napisano 21 Marca 2023 Reminder dla sentymentalnych. Dzisiaj na CANAL+ "Nocny jastrząb" ze Stallonem i Hauerem. Film z 1981 - chyba pierwszy obejrzany przeze mnie na VHS film w życiu. https://www.filmweb.pl/film/Nocny+jastrząb-1981-8181no i namówił;-)całkiem dobrze się to ogląda 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mandaryn44 682 #7612 Napisano 21 Marca 2023 Idę się rozerwać Lubię takie filmy. Muszę się wybrać. I jak? Daje radę? 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 63144 #7613 Napisano 21 Marca 2023 4 minuty temu, mandaryn44 napisał(-a): 3 godziny temu, TomcioMiki napisał(-a): Idę się rozerwać Lubię takie filmy. Muszę się wybrać. I jak? Daje radę? Tak na raz , może być 🤗🤗🤗 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mandaryn44 682 #7614 Napisano 21 Marca 2023 Ostatnio w trailerach pokazują wszystko co najlepsze w filmach, więc trochę się boję, że w 3 minuty już obejrzałem cały film 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
beniowski 8347 #7615 Napisano 25 Marca 2023 Obejrzałem Luthera - ogląda się ok, ale poziom niekonsekwencji i absurdów straszny. Ktoś chce głównego bohatera wrobić i bach, minutę później ów już jest osadzony więzieniu. Luther planuje by go przeniesiono i proszę bardzo, następnego dnia już jest transportowany. Doświadczony policjant i antyterrorysta nie umieją poradzić sobie z chuchrowatym niziołkiem wymachującym nożem. Policja obserwuje przez lornetkę pewne miejsce, ale udając się na owe miejsce ni z tego ni z owego musi pokonać kilka przecznic. Bohaterowie wsiadają na prom i za moment są w Norwegii (no właśnie, dlaczego do tej Norwegii jadą?). I tak można długo wyliczać. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 63144 #7616 Napisano 25 Marca 2023 Właśnie wróciłem z kina , podobał mi się a końcówka mnie zaskoczyła 👍 A i nie jest to horror tylko slasher 🤗🤗🤗 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 67218 #7617 Napisano 25 Marca 2023 Lion. Droga do domu. Film sprzed 7 lat, a ja go dopiero dzisiaj obejrzałem. Świetny to mało powiedziane. 1 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
neclocus 300 #7618 Napisano 26 Marca 2023 8 godzin temu, mario1971 napisał(-a): Lion. Droga do domu. Film sprzed 7 lat, a ja go dopiero dzisiaj obejrzałem. Świetny to mało powiedziane. jako ekranizacja 'true story' owszem, do tego niezle zdjecia, gra aktorska (szczegolnie doroslego bohatera) i dobor muzyki, taki sobie ostatnio przypadkiem wpadlem znowu na "Wykidajle' z P. Swayze'm a tam Ben Gazzara jako czarny charakter, znalazlem o nim kilka artykulow i poszukalem innych filmow gdzie zagral, pierwszy to 'Saint Jack' rez. P. Bogdanovich'a, mam mieszane uczucia do oceny tego filmu jako calosci ale ze wzgledu na postac glownego bohatera uwazam ze bylo warto https://www.filmweb.pl/film/Saint+Jack-1979-32784 drugi to 'Kamorysta' rez. G. Tarnatore, ten polecam, swietny film, swietna gra aktorska https://www.filmweb.pl/film/Kamorysta-1986-115913 1 Są ludzie, którzy przez całe życie spogladają na zegarek, a mimo to zawsze się spóźniają. (A. Czechow) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Edmund Exley 6106 #7619 Napisano 26 Marca 2023 @neclocus, a widziałeś "Zabójstwo chińskiego maklera" i "Anatomię morderstwa"? W obu Gazzara jest niejednoznaczny i znakomity. Ja widziałem: - "Blisko" - początek dobry, później monotonny. - "Biuro detektywistyczne Lassego i Mai - tajemnica skorpiona" - bardzo fajny film dla dzieci. - "Niebezpieczni dżentelmeni" - całkiem niezła zabawa, mi szczególnie podobało się nawiązanie do bitwy pod Solferino i "Marszu Radetzky'ego" - mojej ulubionej powieści zmierzchu. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
neclocus 300 #7620 Napisano 27 Marca 2023 @Edmund Exley "Maklera' widzialem choc bylo to bardzo dawno temu, swietna rola Gazzary, 'Anatomi' nie kojarze, musze poszukac 'Blisko' masz na mysli ten rez. przez Dhonta z 2022r? 'Niebezpiecznych dzentelmenow' nie kojarze, mozesz napisac cos wiecej, nie moge tego odnalezc, 'Marsz Radetzkyego' chetnie sobie przeczytam, zapisalem w kajeciku ; ) nie czytalem nic Rotha, dziekuje za 'polecanki' : ) 1 Są ludzie, którzy przez całe życie spogladają na zegarek, a mimo to zawsze się spóźniają. (A. Czechow) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomASH 2130 #7621 Napisano 27 Marca 2023 Od dzisiaj na HBO ostatni sezon Sukcesji 😎 Szkoda, że całe 7 dni trzeba będzie czekać na nowe odcinki. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Edmund Exley 6106 #7622 Napisano 27 Marca 2023 41 minut temu, neclocus napisał(-a): @Edmund Exley "Maklera' widzialem choc bylo to bardzo dawno temu, swietna rola Gazzary, 'Anatomi' nie kojarze, musze poszukac 'Blisko' masz na mysli ten rez. przez Dhonta z 2022r? 'Niebezpiecznych dzentelmenow' nie kojarze, mozesz napisac cos wiecej, nie moge tego odnalezc, 'Marsz Radetzkyego' chetnie sobie przeczytam, zapisalem w kajeciku ; ) nie czytalem nic Rotha, dziekuje za 'polecanki' : ) Ja nie widziałem natomiast "Saint Jacka" - Michał Oleszczyk, który jest wielkim znawcą kina amerykańskiego, polecał kiedyś ten film dostrzegając w nim właśnie podobieństwa do "Maklera". Odnośnie "Anatomii morderstwa" - to jeden z głośnych dramatów sądowych przełomu lat 50. i 60. Film jest trochę długi, ale gdy kilka lat temu go oglądałem, to się nie dłużył. Poniżej zwiastun, w dawnej hollywoodzkiej stylistyce: https://www.imdb.com/video/vi110543641/?playlistId=tt0052561&ref_=tt_pr_ov_vi "Niebezpieczni dżentelmeni" to polska komedia o zmyślonych przygodach artystycznych elit tuż przed pierwszą wojną: A odnośnie "Blisko" - tak, to nominowany do Oscara film Lukasa Dhonta. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 63144 #7623 Napisano 28 Marca 2023 Z racji tego że mam dzisiaj wolne idę sobie do kina 😁😁😁 na takie coś , a co 😁😁😁 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 63144 #7624 Napisano 28 Marca 2023 Byłem widziałem dobrze się bawiłem 🤗🤗🤗 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AspirantS 26148 #7625 Napisano 29 Marca 2023 "Luther" jako film bardzo daleko spadł od swej serialowej jabłoni. I to w złym kierunku. Skończyłem oglądać "Carnival Row". W porównaniu z "Pierścieniami władzy" dobry serial fantasy. Zacząłem "Yellowstone". Na razie jest bardzo dobrze. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach