TomcioMiki 63088 #8451 Napisano 8 Kwietnia 2024 Godzinę temu, Ceteth napisał(-a): Co prawda jeszcze nie skończyliśmy, ale 7 z 10 odcinków Szoguna, które są już dostępne są tak dobre, że już spokojnie mogę napisać, że warto. Mojej piękniejszej połowy Japonia nigdy za bardzo nie interesowała, do obejrzenia ze mną przekonała w sumie tylko ocena na IMDB no i ... oboje przepadliśmy, dawno w takim tempie niczego nie oglądaliśmy. Zdjęcia, aktorzy, klimat, fabuła, wszystko się zgadza. Bardzo polecam seans Zgadzam się moja Żonka też dopytuje się kiedy nowy odcinek. 🤗🤗🤗 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
beniowski 8339 #8452 Napisano 8 Kwietnia 2024 Mnie Szogun raczej rozczarował. Za dużo też tam CGI czy jak to się tam nazywa, żeby odtworzyć miasta. Nigdy w Japonii nie byłem, ale w tym serialu pogoda jest prawie zawsze taka, że albo jest mgła, albo pada. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 70990 #8453 Napisano 8 Kwietnia 2024 Dla mnie, nowy "Szogun" jest ok. Momentami infantylny - ale książka to dopiero są "siuśki". Toranaga top, ale odbiór psuje mi nieco Andżinsama - niestety, aktor jest dosłownie sobowtórem jednego z największych kretynów, jakich kiedykolwiek miałem nieszczęście mieć obowiązek próbować uczyć angielskiego. 0 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szymon. 8674 #8454 Napisano 8 Kwietnia 2024 Ciekawość wygrała z rozsądkiem. Obejrzałem wczoraj "Puchatek krew i miód" 😂 Powiedzieć, że to kino klasy B to wielki komplement dla tego dzieła. Dobrze, że krótki ten film. 0 Instagram: @my.nickname.was.taken || FS: Titoni Seascoper 300, H.G.P. Diver 200m Automatic, Certina Blue Ribbon '74 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 63088 #8455 Napisano 8 Kwietnia 2024 Godzinę temu, Szymon. napisał(-a): Ciekawość wygrała z rozsądkiem. Obejrzałem wczoraj "Puchatek krew i miód" 😂 Powiedzieć, że to kino klasy B to wielki komplement dla tego dzieła. Dobrze, że krótki ten film. Będzie druga część 😁😁😁 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szymon. 8674 #8456 Napisano 8 Kwietnia 2024 Będzie druga część Nie wiem czy jestem na to gotowy Sent from my Pixel 7 using Tapatalk 1 Instagram: @my.nickname.was.taken || FS: Titoni Seascoper 300, H.G.P. Diver 200m Automatic, Certina Blue Ribbon '74 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 63088 #8457 Napisano 8 Kwietnia 2024 24 minuty temu, Szymon. napisał(-a): Nie wiem czy jestem na to gotowy Sent from my Pixel 7 using Tapatalk Zerknij 😁😁😁 VID_20240408180642.mp4 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
neclocus 300 #8458 Napisano 8 Kwietnia 2024 w sobote na tapecie byl "Bekart' rez. N. Arcel'a, adaptacje bestsellerowej powiesci Idy Jessen, jak zwykle swietny Mikkelsen ze swoim chlodnym, przenikliwym spojrzeniem, film o tym jak upor w dazeniu do celu moze wywrocic zycie do gory nogami i cenie jaka trzeba placic, dokonujac wyborow ktore wplywaja na egzystencje... swietny, polecam 1 Są ludzie, którzy przez całe życie spogladają na zegarek, a mimo to zawsze się spóźniają. (A. Czechow) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 63088 #8459 Napisano 8 Kwietnia 2024 10 minut temu, neclocus napisał(-a): w sobote na tapecie byl "Bekart' rez. N. Arcel'a, adaptacje bestsellerowej powiesci Idy Jessen, jak zwykle swietny Mikkelsen ze swoim chlodnym, przenikliwym spojrzeniem, film o tym jak upor w dazeniu do celu moze wywrocic zycie do gory nogami i cenie jaka trzeba placic, dokonujac wyborow ktore wplywaja na egzystencje... swietny, polecam Widziałem 👍👍👍 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mandaryn44 682 #8460 Napisano 8 Kwietnia 2024 Problem trzech ciał. Mówią, że za dużo fizyki, mi pasuje. Tempo ok nie za szybkie ale nie za wolne. Fajny serial. Podoba mi się. I cholera strasznie wciąga. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bohacz 2865 #8461 Napisano 8 Kwietnia 2024 Godzinę temu, mandaryn44 napisał(-a): Problem trzech ciał. Mówią, że za dużo fizyki, mi pasuje. Tempo ok nie za szybkie ale nie za wolne. Fajny serial. Podoba mi się. I cholera strasznie wciąga. Zaczynal sie ciekawie, ale dwa ostatnie oodcinki to jakas porazka 0 www.instagram.com/pawelbohacz/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
beniowski 8339 #8462 Napisano 8 Kwietnia 2024 “Dopesick” na Disney+. Wciągająca historia jak jedna korporacja uzależniła miliony Amerykanów od opioidów. Historia chciwości, manii wielkości i jednego wielkiego oszustwa. Wiele słyszałem o tym jak działa FDA, ale po tym co zobaczyłem w tym serialu, można się załamać. W najprężniejszej gospodarce świata agencja zajmująca się dopuszczaniem leków do obrotu po prostu wierzy na słowo korporacjom że to co twierdzą o danym leku, po prostu jest prawdą. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loco50 20302 #8463 Napisano 10 Kwietnia 2024 Czerwone maki. Nie jest to Szeregowiec Ryan ale w zestawieniu z mizerią i biedą Karbali mamy tu prawdziwy majstersztyk 😁. Było parę malutkich niedociągnięć,ale naprawdę malutkich i zauważalnych tylko dla militarystów 😁. Myślę, że warto. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mandaryn44 682 #8464 Napisano 11 Kwietnia 2024 Ciekaw jestem tego filmu i czy faktycznie pokazano naszą rolę taką jaka była. Bitwa o Monte cassino to był taki Stalingrad na froncie zachodnim. I to zdobycie przez naszych było takie umowne bardziej niż zdobycie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pechagto 1087 #8465 Napisano 11 Kwietnia 2024 Diuna 2 - była dokładnie taka jak oczekiwałem. Na minus - dźwięk, za głośne efekty w porównaniu do dialogów, a niby oglądane w Dream na rozkładanych fotelach Największe wrażenie: pierwsza scena i ujeżdżanie "potworków", rola "Elvisa" 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 63088 #8466 Napisano 11 Kwietnia 2024 Fallout jest już na Amazonie 🤗🤗🤗 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
evilym 7375 #8467 Napisano 11 Kwietnia 2024 15 minut temu, TomcioMiki napisał(-a): Fallout jest już na Amazonie 🤗🤗🤗 Ma się to jakoś do gry? 0 Longines Spirit ZuluTime | Seiko SPB143J1| Nomos Club ref. 703 | Casio G-Shock DW-5610 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 63088 #8468 Napisano 11 Kwietnia 2024 53 minuty temu, evilym napisał(-a): Ma się to jakoś do gry? Ja w grę nie grałem,ale po tym co widziałem mi się podoba 🤗 🤗 🤗 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
evilym 7375 #8469 Napisano 11 Kwietnia 2024 5 minut temu, TomcioMiki napisał(-a): Ja w grę nie grałem,ale po tym co widziałem mi się podoba 🤗 🤗 🤗 Ok. Nic, pewnie obejrzę. I pewnie się zawiodę na całej linii, ale cóż 🙂 1 Longines Spirit ZuluTime | Seiko SPB143J1| Nomos Club ref. 703 | Casio G-Shock DW-5610 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Edmund Exley 6102 #8470 Napisano 11 Kwietnia 2024 W tym tygodniu stare i nowe kino: - "Strefa interesów" - rzeczywiście, bardzo interesujący. O Sandrze już pisaliśmy, świetnie oddała to, na czym właściwie trzyma się koncept filmu - wizję niemieckiej matki organizującej wzorowe życie rodzinne. Drugi filar to oczywiście organizacja sprawnej niemieckiej korporacji. Jest jednak kilka scen, które musiałbym raz jeszcze obejrzeć, by w pełni je zrozumieć - zatem pewnie wrócę za jakiś czas do tego filmu. - "Pogarda" - obejrzałem, bo zaintrygowała mnie willa Malapartego, która jest miejscem części akcji, no i lubię Michela Piccoli. BB eksponuje swe piękne ciało, jest sporo smaczków z historii kina, dużo naprawdę pięknych ujęć (i to nie tylko plenery) i naprawdę wspaniała muzyka - tyle tylko, że jest wykorzystywana jak najlepsze motywy Morricone pisane do akcyjniaków z Belmondo, czyli bez opamiętania i wyczucia. Bardzo konwencjonalny (lepszy?) reżyser niż Godard zostawiłby ją sobie na kluczowe sceny, a tu tymczasem kończy się dialog godny soap opera (- "Nienawidzę cię". - "Dlaczego?" - "Bo nie potrafisz mnie wzruszać") i bach - wchodzi ta przepiękna muzyka. Za kilka minut Piccoli bierze z półki książkę, albo poprawia kapelusz - i znów: Ale warto, bo to film, który drażni, ale jednak dobrze go chyba znać. I jeszcze coś - za kilka tygodni 75. rocznica najsmutniejszego wydarzenia w historii futbolu. Planuję wrzucić post na ten temat, ale tu chciałbym zapytać, czy ktoś (np. @beniowski) widział (lub wie, gdzie obejrzeć) ten film? 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
beniowski 8339 #8471 Napisano 12 Kwietnia 2024 (edytowane) 8 godzin temu, Edmund Exley napisał(-a): W tym tygodniu stare i nowe kino: - "Strefa interesów" - rzeczywiście, bardzo interesujący. O Sandrze już pisaliśmy, świetnie oddała to, na czym właściwie trzyma się koncept filmu - wizję niemieckiej matki organizującej wzorowe życie rodzinne. Drugi filar to oczywiście organizacja sprawnej niemieckiej korporacji. Jest jednak kilka scen, które musiałbym raz jeszcze obejrzeć, by w pełni je zrozumieć - zatem pewnie wrócę za jakiś czas do tego filmu. - "Pogarda" - obejrzałem, bo zaintrygowała mnie willa Malapartego, która jest miejscem części akcji, no i lubię Michela Piccoli. BB eksponuje swe piękne ciało, jest sporo smaczków z historii kina, dużo naprawdę pięknych ujęć (i to nie tylko plenery) i naprawdę wspaniała muzyka - tyle tylko, że jest wykorzystywana jak najlepsze motywy Morricone pisane do akcyjniaków z Belmondo, czyli bez opamiętania i wyczucia. Bardzo konwencjonalny (lepszy?) reżyser niż Godard zostawiłby ją sobie na kluczowe sceny, a tu tymczasem kończy się dialog godny soap opera (- "Nienawidzę cię". - "Dlaczego?" - "Bo nie potrafisz mnie wzruszać") i bach - wchodzi ta przepiękna muzyka. Za kilka minut Piccoli bierze z półki książkę, albo poprawia kapelusz - i znów: Ale warto, bo to film, który drażni, ale jednak dobrze go chyba znać. I jeszcze coś - za kilka tygodni 75. rocznica najsmutniejszego wydarzenia w historii futbolu. Planuję wrzucić post na ten temat, ale tu chciałbym zapytać, czy ktoś (np. @beniowski) widział (lub wie, gdzie obejrzeć) ten film? Ciao @Edmund Exley. Zrobiłem szybki research i znalazłem. Możesz go obejrzeć tutaj: https://www.raiplay.it/video/2017/02/Il-grande-Torino-Prima-Puntata-86185000-8d0b-45e6-9cb1-cf3a6f4206ef.html?wt_mc=2.www.cpy.raiplay_vid_IlGrandeTorino. Jest jednak tylko we włoskiej wersji. Jeśli znasz język, to ogólnie polecam Rai Play, bo tam jest mnóstwo fajnych treści (w tym włoskiej klasyki), a dostępne jest za darmo. Ja bardzo rzadko tam zaglądam, ale chyba zacznę częściej. Edytowane 12 Kwietnia 2024 przez beniowski 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Edmund Exley 6102 #8472 Napisano 12 Kwietnia 2024 25 minut temu, beniowski napisał(-a): Ciao @Edmund Exley. Zrobiłem szybki research i znalazłem. Możesz go obejrzeć tutaj: https://www.raiplay.it/video/2017/02/Il-grande-Torino-Prima-Puntata-86185000-8d0b-45e6-9cb1-cf3a6f4206ef.html?wt_mc=2.www.cpy.raiplay_vid_IlGrandeTorino. Jest jednak tylko we włoskiej wersji. Jeśli znasz język, to ogólnie polecam Rai Play, bo tam jest mnóstwo fajnych treści (w tym włoskiej klasyki), a dostępne jest za darmo. Ja bardzo rzadko tam zaglądam, ale chyba zacznę częściej. Dziękuję za namiary! Niestety jednak, język włoski znam mniej więcej tak jak bohater "Rimini" Ulricha Seidla . Wydanie DVD też nie ma angielskich napisów. Ale znam kilka osób mówiących po włosku, więc może wyznaczę kogoś na lektora/lektorkę 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 70990 #8473 Napisano 13 Kwietnia 2024 Właśnie przełączam nieco bezwiednie kanały telewizyjne i zatrzymuję się na EPIC DRAMA, gdzie leci jeden z odcinków "Poirot" z 2006 pt. "Po Pogrzebie", a tam w jednej z ról... Michael Fassbender! https://www.filmweb.pl/serial/Poirot-1989-125510/episode/10/3 0 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirek 1969 1331 #8474 Napisano 13 Kwietnia 2024 Lata wstecz oglądałem taki fajny familijny film . Droga do gwiazd z 1989r z Martinem Sheen. I jeszcze paru znanych aktorów tam grało. Film mi utknął w pamięci szczególnie jedna scena. Czy ktoś coś wie gdzie go można znaleźć po polsku. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krygo 18640 #8475 Napisano 13 Kwietnia 2024 (edytowane) 16 minut temu, mirek 1969 napisał(-a): Lata wstecz oglądałem taki fajny familijny film . Droga do gwiazd z 1989r z Martinem Sheen. I jeszcze paru znanych aktorów tam grało. Film mi utknął w pamięci szczególnie jedna scena. Czy ktoś coś wie gdzie go można znaleźć po polsku. https://chomikuj.pl/action/SearchFiles i wyszukaj, ale z jakość chyba lekko lipna Edytowane 13 Kwietnia 2024 przez Krygo 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach