Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
michalop

Jaki zegarek masz dziś na ręku?

Rekomendowane odpowiedzi

Widzę ze nikt nie nosi Rolexa z tego powodu co ja, a tzn ze chce być inny,inny niż ci z którymi Rolex się kojarzy czyli złodziejem, bandyta, mafioso, alfonsem, pedalem, nieuczciwych biznesmenem, cyganem aha prezydentem i czymś tam jeszcze to firmę po prostu polubilem i dużo ich zegarków mi się podoba

Edytowane przez irekm

Beware the fury of a patient man.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"obiektywny ekspercie"

Zostańmy przy obiektywnym, bo ekspertem nie jestem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość xylog

.Bond piękny,dobrze wykonany,ale Rolex lepiej wykończony.

Aksim, możesz to rozwinąć? I piszę na poważnie, nie szukając zaczepki.

Po prostu nie wiem w czym wykonanie czy wykończenie jednej czy drugiej marki jest lepsze.

Jak oglądam zegarki obu marek to raczej nie spotykam elementów do których jakości mógłbym się przyczepić. I dlatego pytam o twoje spostrzeżenia, może nie na wszystko zwracam uwagę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aksim, możesz to rozwinąć? I piszę na poważnie, nie szukając zaczepki.

Po prostu nie wiem w czym wykonanie czy wykończenie jednej czy drugiej marki jest lepsze.

Jak oglądam zegarki obu marek to raczej nie spotykam elementów do których jakości mógłbym się przyczepić. I dlatego pytam o twoje spostrzeżenia, może nie na wszystko zwracam uwagę.

Porównywałem Rolka GMT,Taga Aquaracera,Nowego bonda 300M.Spasowanie bransolety najlepsze w rolexie,zapięcie również.Jeżeli chodzi o wykończenie to bazuję na powierzchniach polerowanych.W tagu wręcz widać ślady po polerce(delikatne zniekształcenia,falowanie) zarówno na bransolecie jak i bokach koperty.Kanty koperty miękkie,bransoleta łączona pinami z tulejami co niezbyt lubię.Zegarek nowy,sam zdejmowałem z niego folie.W Bondzie lepiej jeżeli chodzi o wykonanie,duży skok do przodu jeżeli chodzi o poprzedni model,tu czepiam się również polerki.Przy uszach łączenie powierzchni polerowanej z satyną miękkie,brak tego sznytu,który widzimy np. w Seiko GS.W rolku wszystko wykonane jest perfekcyjnie podobnie jak w Seiko,ale jeżeli chodzi o bransoletę tu też wygrywa firma z koroną w godle.Co do polerki u rolka to dosłownie szkło,zero falowania,można się przejrzeć,a kanty ostre podobnie jak w Seiko,które także darzę dużym szacynkiem za wykonanie i wykończenie.To tak pokrótce,omcia jest śliczna to fakt i z pewnością nie jest 50% gorzej wykonana mimo,że kosztuje połowę jego ceny :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taki mały przerywnik ;)

eme8egyg.jpg

Edytowane przez Mirosuaw

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie samymi omegami ,niestety, i rolexami człowiek żyjeimag0067nb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pozytywnie odbieram wyważone opinie wygłaszane przez człowieka , który "przeleciał" kilkaset zegarków , są dla mnie miarodajne.

Trudno natomiast odnosić się do uwag typu : zainwestowałem w swój wizerunek , kupiłem najbardziej rozpoznawalny  (czytaj najlepszy ) zegarek , a każdy kto ma inne zdanie jest biedakiem i kretynem .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trudno natomiast odnosić się do uwag typu : zainwestowałem w swój wizerunek , kupiłem najbardziej rozpoznawalny (czytaj najlepszy ) zegarek , a każdy kto ma inne zdanie jest biedakiem i kretynem .

Nie zauważyłem na forum tego typu uwag :)

gu8e2y8u.jpg

Edytowane przez Mirosuaw

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pozytywnie odbieram wyważone opinie wygłaszane przez człowieka , który "przeleciał" kilkaset zegarków , są dla mnie miarodajne.

Trudno natomiast odnosić się do uwag typu : zainwestowałem w swój wizerunek , kupiłem najbardziej rozpoznawalny  (czytaj najlepszy ) zegarek , a każdy kto ma inne zdanie jest biedakiem i kretynem .

A gdzie w tej dyskusji wyczytałeś informacje prowadzące do takich wniosków?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IMG_2699-2_zps06dbbd9f.jpgIMG_2481-5_zps8bd54ae5.jpg

Jeden z najpiękniejszych zegarków, gratuluje posiadaczowi :)

Edytowane przez zeRo_Six

AT vs. PO

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki chłopaki, trochę mi się już znudził, ale wciąż mi się bardzo podoba :) Mam też do niego oryginalną bransolete, na dniach sobie założe to pewnie znów zacznę go częściej nosić :)

Edytowane przez carlito1

"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustającej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych podania ręki" - Henryk Reyman.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeden z najpiękniejszych zegarków, gratuluje posiadaczowi :)

To prawda Zenith piękny!

Artur

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A gdzie w tej dyskusji wyczytałeś informacje prowadzące do takich wniosków?

to sie nazywa" kij w mrowisko"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi