Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
michalop

Jaki zegarek masz dziś na ręku?

Rekomendowane odpowiedzi

57 minut temu, Gio napisał(-a):

Ładniutka ta gentopodobna bateryjka Panie 🙂

Całkiem sympatyczna :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, Lincoln Six Echo napisał(-a):

274718805_10160288632132052_1776964899233400818_n.thumb.jpg.b4be93f664636f3835fd75dbc367aa28.jpg

Bardzo ładny kolor a także faktura tarczy. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 hours ago, Scapin said:

IMAG1268~2.jpg

Tak, czy inaczej Seiko ostro pojechało z cenami tych nowych Willardów. Fajne są, mogłem kupić swego czasu niebieskiego z 4,5 tys., ale wciąż wydawało mi się to za drogo.

I tak i nie.

W standardzie mamy prostszy werk z serii 4R, tu jest płaski 6R35 z diafix i 70h rezerwą chodu, jest szafir, ale przede wszystkim koperta jest utwardzana i to działa.

Do tego może satyna nie jest z tych lepszych, ale jest niezła. A mamy elementy satynowane, polerowane, ciekawą fakturę tarczy, wzorową lumę. Jak dla mnie cena jest, na tle konkurencji, uzasadniona. A, że Seiko przyzwyczaiło nas do tego, że przyzwoicie wykonany zegarek z in-housowym werkiem można kupić za mniej niż 2 tyś nie znaczy, że ten za 5tyś jest w czymś gorszy od konkurencji. Może i bym wolał w tej cenie np Orisa 65, ale jednak cena odjechała. Oczywiście wszystko powyższe abstrahując od wpadek jakościowych, które się ostatnio zdażają i mimo wszystko kapryśnej dokładności w zależności od tego jak użytkujemy zegarek. Ale to ostatnie można też powiedzieć o popularnej i lubianej Sellicie. Oczywiście moim subiektywnym zdaniem :)

Edytowane przez adiblue2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, oszolom napisał(-a):

dopiero na fotce widzę, że muszę mu pleksę przeszlifować. uwielbiam dziada.

bcp.jpg

ten zegarek jest kuriozalny. na żywo zawsze wygląda mega, a na zdjęciach zawsze marnie i płasko. tak czy inaczej - najładniejszy g.

Drugi dzień noszenia i coraz bardziej się podoba, jutro będzie ze mną cały dzień. 

Po kilku tygodniach będę wiedział  jak mi z nim jest :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, huba_buba napisał(-a):

Dobry wieczór.

3F67256C-80C2-4FBC-8E47-EB59A9A75D29.jpeg

E39763AF-271E-4537-BF0C-BFA13706924A.jpeg

i długo tak świeci, da redę całą noc ? 

masz jakiś inny zegarek taki co ma 45 mm bez koronki  i dałbyś foty konfrontacyjne.... 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, adiblue2 napisał(-a):

I tak i nie.

W standardzie mamy prostszy werk z serii 4R, tu jest płaski 6R35 z diafix i 70h rezerwą chodu, jest szafir, ale przede wszystkim koperta jest utwardzana i to działa.

Do tego może satyna nie jest z tych lepszych, ale jest niezła. A mamy elementy satynowane, polerowane, ciekawą fakturę tarczy, wzorową lumę. Jak dla mnie cena jest, na tle konkurencji, uzasadniona. A, że Seiko przyzwyczaiło nas do tego, że przyzwoicie wykonany zegarek z in-housowym werkiem można kupić za mniej niż 2 tyś nie znaczy, że ten za 5tyś jest w czymś gorszy od konkurencji. Może i bym wolał w tej cenie np Orisa 65, ale jednak cena odjechała. Oczywiście wszystko powyższe abstrahując od wpadek jakościowych, które się ostatnio zdażają i mimo wszystko kapryśnej dokładności w zależności od tego jak użytkujemy zegarek. Ale to ostatnie można też powiedzieć o popularnej i lubianej Sellicie. Oczywiście moim subiektywnym zdaniem :)

Na pewno masz sporo racji, jednak mam wrażenie, że Seiko w oferowanych zegarkach że średniej półki za bardzo poszybowało z ceną do góry. Wydaje mi się, że np. posiadane przez mnie Squale Atmos 60 w podobnej cenie, jest bardziej atrakcyjną propozycją. Nie zmienia to faktu, iż Willard, czy SPB187j kusi mnie co jakiś czas😉Bo to fajne zegarki są.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Dorian06 napisał(-a):

Na docelowej bransolecie. 

20220304-204741.jpg 

Jubilee niezłe, nigdy bym nie pomyślała o takiej zmianie. To Seikowa bransa czy cos dopasowywałeś?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, KobyS0 napisał(-a):

i długo tak świeci, da redę całą noc ? 

masz jakiś inny zegarek taki co ma 45 mm bez koronki  i dałbyś foty konfrontacyjne.... 

jeśli chodzi o lume to jest spoko. Lepiej niż Orient Kamasu a ten uchodzi za wzorowy. Buyalov zrobił dobrą robotę. Odpowiadając na drugie pytanie, nie mam niestety. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 godzinę temu, Dorian06 napisał(-a):

Na docelowej bransolecie. 

20220304-204741.jpg 

Nooo, Panie! 

Toś Pan posprzątał !

Genialne połączenie.

Skąd pomysł? Bo wyszło zawodowo...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi