Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
michalop

Jaki zegarek masz dziś na ręku?

Rekomendowane odpowiedzi

33 minuty temu, Paulus57 napisał(-a):

Jak oceniasz działanie mechanizmu w tym zegarku? Przymierzam się do zakupu, ale tańszej alternatywy. 

Generalnie najsłabszy element ogólnie wysoce atrakcyjnego zegarka.  Rotor trochę halasuje, ale nie jest to taki mechaniczny dźwięk jak w Oriencie, raczej jak poluzowana śruba w traktorze ;) mikrorotorowi brakuje tego Umfff,  aby nakręcić zegarek przy pracy biurowej,  więc trzeba wspierać się koronką, która przynajmniej u mnie chodzi ciężko jak w traktorze...  Ogólnie dość 'brutalistyczne' odczucia z użytkowania.  Natomiast wykończenie mechanizmu super błyszczy w słoneczku. Pomimo tego bagażu,  jestem bardzo zadowolony z zegarka, który zostaje na stałe w kolekcji... =] 

Edytowane przez WatchSnob27

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, Paulus57 napisał(-a):

Taki drobiazg dziś do mnie zawitał. Piątki, jak dla mnie, tylko stare serie. :) 

Najbardziej piątkowa piątka od Seiko. 

IMG_20220822_105033.jpg

7s36c ? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 minut temu, unadarek napisał(-a):

7s36c ? 

Nie. 7s26c. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, Paulus57 napisał(-a):

Nie. 7s26c. 

a-ha ok dzięki - podobnego chcę/chciałem kupić 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, unadarek napisał(-a):

a-ha ok dzięki - podobnego chcę/chciałem kupić 

Ja kupiłem na Creation Watches, razem z opłatą dla poczty (VAT?) kosztował około 460 zł. W tym dodatkowy pasek nato w kolorze stalowo-niebieskim. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, Paulus57 napisał(-a):

Ja kupiłem na Creation Watches, razem z opłatą dla poczty (VAT?) kosztował około 460 zł. W tym dodatkowy pasek nato w kolorze stalowo-niebieskim. 

o to ładnie - a jaki to model  ? ja chciałem ale chyba chyba kupie coś z orient :) z stop sekundą na f6922 :) lub seiko na4r36 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, unadarek napisał(-a):

o to ładnie - a jaki to model  ? ja chciałem ale chyba chyba kupie coś z orient :) z stop sekundą na f6922 :) lub seiko na4r36 

SNK357K1

Zarówno Orient jak i nowe piątki Seiko mają nowocześniejsze mechanizmy, ale dla mnie stare piątki mają coś, czego brak tym nowym. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, Paulus57 napisał(-a):

SNK357K1

Zarówno Orient jak i nowe piątki Seiko mają nowocześniejsze mechanizmy, ale dla mnie stare piątki mają coś, czego brak tym nowym. 

mają historie za sobą :)  na którą nowsze dopiero pracują :)  znaczy tzw dusza zegarkowa Cię pociągnęła :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 minut temu, unadarek napisał(-a):

mają historie za sobą :)  na którą nowsze dopiero pracują :)  znaczy tzw dusza zegarkowa Cię pociągnęła :) 

Najbardziej pociągnęły mnie te piąteczki na całej tarczy. Tak w ogóle to stare piątki niby prościutkie do bólu ciągle kuszą do kolejnych zakupów. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
23 minuty temu, Paulus57 napisał(-a):

Najbardziej pociągnęły mnie te piąteczki na całej tarczy. Tak w ogóle to stare piątki niby prościutkie do bólu ciągle kuszą do kolejnych zakupów. 

zgadzam się no wybór jest duży  :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 minut temu, Paulus57 napisał(-a):

IMG_20220822_105144.jpg

IMG_20220822_105246.jpg

a to na tarczy ma tych piątek :) fajne :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi