Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
michalop

Jaki zegarek masz dziś na ręku?

Rekomendowane odpowiedzi

2 minuty temu, krondar napisał(-a):

Let's play! ;) 

"Blyssa official timing" :P 

IMG_1471_DxO.thumb.jpg.e338bd4eef9db7f5ee9ecfa599cdf874.jpg

Zdjęcie własne? Bardzo ładna kompozycja. :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, Paulus57 napisał(-a):

Zdjęcie własne? Bardzo ładna kompozycja. :) 

Dziękować :) Własne własne, rozpakowałem właśnie kostki do gry syna i tak mi wpadło do łba 😉 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, krondar napisał(-a):

Dziękować :) Własne własne, rozpakowałem właśnie kostki do gry syna i tak mi wpadło do łba 😉 

Ja robię dużo zdjęć, ale to głównie nadgarstkowe i w nich głównie trzymam się dwóch zasad: ostrość i centralne położenie tarczy zegara. Na ogół udaje mi się coś wybrać spełniającego w mniejszym lub większym stopniu oba warunki. U Ciebie w tym zdjęciu fajnie wykorzystałeś głębię ostrości i dobrze skomponowałeś zegarek z przedmiotami tematycznie niekoniecznie związanymi z głównym obiektem. Całość wyszła świetnie i to właśnie jest coś co należy docenić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
16 minut temu, krondar napisał(-a):

Dzięki bardzo! :) Apropos fotografowanego obiektu w centrum, to lata temu czytałem "Ekpozycja bez tajemnic" Bryana Petersona. Było tam fajne zestawienie jak względem reguły trójpodziału wygląda obiekt na zdjęciu po bokach, względem centrum kadru. I czasem przeniesienie na bok po prostu ożywia zdjęcie. Poeksperymentuj - efekty potrafią zaskoczyć 🙂 Swoją drogą - jeśli nie czytałeś, to książkę polecam niezależnie czym robisz zdjęcia i co jest obiektem fotografowanym - dzieciaki, zwierzęta, rodzina, krajobrazy czy zegarki :) Zwłaszcza że to po prostu zbiór opisanych przez Bryana zdjęć z wyjaśnieniem pomysłów i ustawień jakie miał wtedy i dlaczego 🙂 Ja najczęściej walczę ze światłem i refleksami. Zmora i skaranie z nimi :P 

Apropos Twoich fotek - zdecydowanie zazdroszczę czerwonego Orienta. No dobra, tego zieleńca 3 gwiazdkowego trochę też - kozacki z tą bransą! 🙂 

Żeby nie było że czysty offtop - na rękę wpada mój stary wierny rusek, bo czas się za porządki zabrać :D Tylko muszę go nakręcić, bo od dawna stoi nie ruszany.

IMG_0708_DxO.thumb.jpg.fb81798a986cb5f86b34c515c317f8ef.jpg

Dzięki. Muszę się podszkolić, bo poza tym co pisałem, pamiętam tylko o sztafażu. ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, cordi7 napisał(-a):

image.thumb.png.a2dbc29cbd5ea6763b9e610bcc442544.png

2 godziny temu, cordi7 napisał(-a):

image.thumb.png.95ba8bce5195670d4bf830315cc0a95d.png

Fajny 😀👍.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, cordi7 napisał(-a):

Gratuluję Dominik. Jest mega fajny. Czekam na jakąś recenzję. Sam nieśmiało na niego spoglądam i to od dłuższego czasu😉

3 minuty temu, rafi napisał(-a):
Dobrego wypoczynku, Rafał!

Dziękuję bardzo imienniku😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, krondar napisał(-a):

Dzięki bardzo! :) Apropos fotografowanego obiektu w centrum, to lata temu czytałem "Ekpozycja bez tajemnic" Bryana Petersona. Było tam fajne zestawienie jak względem reguły trójpodziału wygląda obiekt na zdjęciu po bokach, względem centrum kadru. I czasem przeniesienie na bok po prostu ożywia zdjęcie. Poeksperymentuj - efekty potrafią zaskoczyć 🙂 Swoją drogą - jeśli nie czytałeś, to książkę polecam niezależnie czym robisz zdjęcia i co jest obiektem fotografowanym - dzieciaki, zwierzęta, rodzina, krajobrazy czy zegarki :) Zwłaszcza że to po prostu zbiór opisanych przez Bryana zdjęć z wyjaśnieniem pomysłów i ustawień jakie miał wtedy i dlaczego 🙂 Ja najczęściej walczę ze światłem i refleksami. Zmora i skaranie z nimi :P 

Apropos Twoich fotek - zdecydowanie zazdroszczę czerwonego Orienta. No dobra, tego zieleńca 3 gwiazdkowego trochę też - kozacki z tą bransą! 🙂 

Żeby nie było że czysty offtop - na rękę wpada mój stary wierny rusek, bo czas się za porządki zabrać :D Tylko muszę go nakręcić, bo od dawna stoi nie ruszany.

IMG_0708_DxO.thumb.jpg.fb81798a986cb5f86b34c515c317f8ef.jpg

Już zamówiłem polecaną przez Ciebie książkę. Może uda mi się podnieść swoje fotki na nieco wyższy poziom? :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
15 minut temu, Paulus57 napisał(-a):

Już zamówiłem polecaną przez Ciebie książkę. Może uda mi się podnieść swoje fotki na nieco wyższy poziom? :) 

Myślę że będziesz zadowolony 🙂 Trochę cierpliwości i sam zobaczysz szybko efekty, A jak będziesz mieć jakiekolwiek pytania - wal jak w dym na PW 🙂 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 minut temu, krondar napisał(-a):

Myślę że będziesz zadowolony 🙂 Trochę cierpliwości i sam zobaczysz szybko efekty, A jak będziesz mieć jakiekolwiek pytania - wal jak w dym na PW 🙂 

Dzięki. Z przyjemnością skorzystam, bo widać u Ciebie efekty. :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 godzin temu, cordi7 napisał(-a):

image.thumb.png.a2dbc29cbd5ea6763b9e610bcc442544.png

Gratulacje Dominik. 

5 godzin temu, Teufel26 napisał(-a):

80d57670e7a05605a34894c2163a0630.dng

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Spokojnego wypoczynku. 

2 godziny temu, rafalmosty napisał(-a):

Zaczynam urlop💪🥳🍻

IMG_1576.jpeg

Dużo odpoczynku Rafał. 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi