Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
michalop

Jaki zegarek masz dziś na ręku?

Rekomendowane odpowiedzi

8 minut temu, Dnlaie napisał(-a):

Pewnie! Nie znam na autach / ale gdy kilka lat temu, kupowałem używany samochód (ze starszym rocznikiem)  - wszyscy mówili "Toyota", m.in dlatego uparłem się na Japończyka i nie żałuję 💪

Dotychczas w zegarkowej kolekcji zostały wyłącznie Szwajcary (same automaty). Zatęskniłem za "made in Japan", zawsze podał mi się GS i również jestem zadowolony 😉 

Pozdrawiam serdecznie 

IMG_20250404_183406.jpg

Toyoty te odrobinę starsze, zasadniczo są nieśmiertelne 🙂

Jedynie korozja może ten stan zaburzyć 😱

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 minut temu, Rafsr71 napisał(-a):

Toyoty te odrobinę starsze, zasadniczo są nieśmiertelne 🙂

Jedynie korozja może ten stan zaburzyć 😱

Tak słyszałem, z resztą pracuje w ubezpieczeniach i faktycznie - co jakiś czas, klienci wysyłają (z tego powodu) umowy kupna-sprzedaży (czy nawet wyrejestrowania / zezłomowania) tego rodzaju pojazdów. 

Wracając do mojej Toyoty (z 2008), jakież było moje zdziwienie - gdy Znajomy (który ma droższe & nowsze samochody), powiedział że mam "fajne auto" / myślałem, że się zbija ale uzasadnił to właśnie tym, że jest mało awaryjne.

Podobnie mówił Kolega, który działa zawodowo przy częściach samochodowych (głównie silników) tłumacząc, że teraz ich żywotność jest zasadniczo ograniczona (do ilości zakładanego przebiegu kilometrów)...

Wszystko zależne jest od czasu, ostatecznie od Boga

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, Dnlaie napisał(-a):

Tak słyszałem, z resztą pracuje w ubezpieczeniach i faktycznie - co jakiś czas, klienci wysyłają (z tego powodu) umowy kupna-sprzedaży (czy nawet wyrejestrowania / zezłomowania) tego rodzaju pojazdów. 

Wracając do mojej Toyoty (z 2008), jakież było moje zdziwienie - gdy Znajomy (który ma droższe & nowsze samochody), powiedział że mam "fajne auto" / myślałem, że się zbija ale uzasadnił to właśnie tym, że jest mało awaryjne.

Podobnie mówił Kolega, który działa zawodowo przy częściach samochodowych (głównie silników) tłumacząc, że teraz ich żywotność jest zasadniczo ograniczona (do ilości zakładanego przebiegu kilometrów)...

Przez kilka lat miałem Toyotę Avensis jeszcze pierwszej generacji z silnikiem diesla. W trasie był to bardzo wygodny i ekonomiczny samochód. Gdyby nie dwie "obcierki" które syn zaliczył prawdopodobnie dalej mogłaby służyć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Na VC nie stać, to zawsze namiastka może ucieszyć.  

20250405_090839.thumb.jpg.1094ebbb1bff5cb2d223bae3facd5098.jpg

20250405_091109.thumb.jpg.f1ee01ee8011d2d78a1430ff8b95b200.jpg
Oj już przestań narzekać, powiem tak, jak w dowcipie o zajączku alkoholiku, sprzedaj butelki i kup Mercedesa.

Wysłane z mojego 23127PN0CG przy użyciu Tapatalka

1001249280.R.thumb.jpg.320a1c5f8200c7e7db4c51f58e111a3c.jpg
No króciutki ten "miesiąc miodowy" był

Wysłane z mojego 23127PN0CG przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi