ireo 3662 #321126 Napisano 14 Sierpnia 2 godziny temu, mario1971 napisał(-a): Ten krab to Kalinek Błękitny - mocno inwazyjny skorupiak przybyły z Ameryki. Zżera miejscową faunę, przede wszystkim małże i ikrę ryb. Włoskie władze szacują roczne straty spowodowane przez tego drapieżnika na 100mln €. Powstał specjalny zespół rządowy do walki z krabem błękitnym. Dzięki, forum kształci. Ale Rolex raczej by nie odstraszył takiego groźnego kraba, trzeba było mu pokazać coś brzydkiego 16 - ireo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dnlaie 53520 #321127 Napisano 14 Sierpnia 28 Wszystko zależne jest od czasu, ostatecznie od Boga Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 68523 #321128 Napisano 14 Sierpnia (edytowane) 6 minut temu, ireo napisał(-a): Dzięki, forum kształci. Ale Rolex raczej by nie odstraszył takiego groźnego kraba, trzeba było mu pokazać coś brzydkiego Ten krab rozciął mi czubek palca wskazującego lewej ręki, a u syna środkowy na zgięciu - krew się mocno polała. Te gnojki ponoć potrafią rozcinać sieci rybackie. Prawdziwa zmora, niczym króliki w Australii. Edytowane 14 Sierpnia przez mario1971 1 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 8778 #321129 Napisano 14 Sierpnia Stara dobra PO. Piękna. To ta 2500?Tak jest Wysłane z mojego M2007J17G przy użyciu Tapatalka 0 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AK&AK 46980 #321130 Napisano 14 Sierpnia 30 Małżeństwo i zegarki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
United123 4266 #321131 Napisano 14 Sierpnia Cześć. 27 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sent 4982 #321132 Napisano 14 Sierpnia 26 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ireo 3662 #321133 Napisano 14 Sierpnia 35 minut temu, mario1971 napisał(-a): Ten krab rozciął mi czubek palca wskazującego lewej ręki, a u syna środkowy na zgięciu - krew się mocno polała. Te gnojki ponoć potrafią rozcinać sieci rybackie. Prawdziwa zmora, niczym króliki w Australii. O, kurde. Czy syn może zginać i prostować palec? Jeśli nie, trzeba do chirurga. 0 - ireo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kornel91 85554 #321134 Napisano 14 Sierpnia 32 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
evilym 7525 #321135 Napisano 14 Sierpnia 24 Longines Spirit ZuluTime | Seiko SPB143J1| Nomos Club ref. 703 | Casio G-Shock DW-5610 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 66049 #321136 Napisano 14 Sierpnia Godzinę temu, mario1971 napisał(-a): Ten krab rozciął mi czubek palca wskazującego lewej ręki, a u syna środkowy na zgięciu - krew się mocno polała. Te gnojki ponoć potrafią rozcinać sieci rybackie. Prawdziwa zmora, niczym króliki w Australii. A jadalne 🤔🤔🤔 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 68523 #321137 Napisano 14 Sierpnia 8 minut temu, TomcioMiki napisał(-a): A jadalne 🤔🤔🤔 Podałem nazwę - uruchom wujka i poczytaj. Ja ich nie łapałem na obiad, tylko dla wprawy. 😉 1 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nav 9624 #321138 Napisano 14 Sierpnia Dziś taki i taki: 29 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 68523 #321139 Napisano 14 Sierpnia Na szybko sprawdziłem - jest oczywiście jadalny. 1 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Heavyweight2712 4855 #321140 Napisano 14 Sierpnia 3 godziny temu, mario1971 napisał(-a): Ten krab to Kalinek Błękitny - mocno inwazyjny skorupiak przybyły z Ameryki. Zżera miejscową faunę, przede wszystkim małże i ikrę ryb. Włoskie władze szacują roczne straty spowodowane przez tego drapieżnika na 100mln €. Powstał specjalny zespół rządowy do walki z krabem błękitnym. Polskich rybaków tam puścić to wyłowią te kraby 🦀 tak szybko jak prawie wszystkie zasoby dorsza z morza bałtyckiego 🤣 od 2024 roku są limity połowowe a w niektórych okresach całkowity zakaz 🚫 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 68523 #321141 Napisano 14 Sierpnia Żeby nie było na pusto... 23 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ireo 3662 #321142 Napisano 14 Sierpnia 2 godziny temu, gszydlowsky napisał(-a): co prawda, sam nie zatańczyłeś ale Tego nie wiesz, a zobaczyć nie możesz, bo nie mam: 1) vulcaina 2) filmu 3) ani takich trampek. Poza tym właśnie zaczęła się fala zdjęć białych trampek w tym wątku, zginąłbym w masie. Zegarek i film bardzo ładne. Vulcain to trochę zapomniana marka, może po reaktywacji zdobędzie większa popularność, na którą zasługuje. 1 - ireo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Socool 3000 #321143 Napisano 14 Sierpnia 2 godziny temu, Callahan napisał(-a): Nowy w kolekcji 😁 Brawo, brawo Prezesie. Bardzo ładnie gra ze światłem. 👍 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ireo 3662 #321144 Napisano 14 Sierpnia 48 minut temu, Heavyweight2712 napisał(-a): Polskich rybaków tam puścić to wyłowią te kraby 🦀 tak szybko jak prawie wszystkie zasoby dorsza z morza bałtyckiego Warto sprawdzać takie rzeczy zanim się coś napisze. To akurat nie Polacy, tylko niemieckie i duńskie statki-przetwórnie, wymiatające z Bałtyku wszystko co się rusza. Wobec polskich statków i kutrów rygorystycznie egzekwowano ograniczenia połowów i głównie stąd zapaść polskiego rybołówstwa, rozłożonego na łopatki przez przepisy UE, które „dziwnym trafem” uderzają głównie w polskie firmy. Kto bywał nad Bałtykiem 20-30 lat temu, pamięta żółte prywatne kutry, z których po powrocie z połowu można było kupić albo zjeść w smażalni świeżą rybę. Czasem była na starym oleju, to zależało od smażalni, ale była świeża i utrzymywali się z tego polscy rybacy. Teraz też możesz sobie zjeść smażonego dorsza na plaży na Helu, ale chińskiego. 8 - ireo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariusz9a 21094 #321145 Napisano 14 Sierpnia 22 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi 13226 #321146 Napisano 14 Sierpnia Upside down 27 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jarek1972 950 #321147 Napisano 14 Sierpnia Ciąg dalszy 23 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Frozenn 7130 #321148 Napisano 14 Sierpnia Długi weekend nadciąga, miłego wypoczynku Tymczasem Lorus nadal niestrudzenie służy 25 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wisnia_Daniel 1892 #321149 Napisano 14 Sierpnia 25 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 68523 #321150 Napisano 14 Sierpnia 21 minut temu, ireo napisał(-a): Warto sprawdzać takie rzeczy zanim się coś napisze. To akurat nie Polacy, tylko niemieckie i duńskie statki-przetwórnie, wymiatające z Bałtyku wszystko co się rusza. Wobec polskich statków i kutrów rygorystycznie egzekwowano ograniczenia połowów i głównie stąd zapaść polskiego rybołówstwa, rozłożonego na łopatki przez przepisy UE, które „dziwnym trafem” uderzają głównie w polskie firmy. Kto bywał nad Bałtykiem 20-30 lat temu, pamięta żółte prywatne kutry, z których po powrocie z połowu można było kupić albo zjeść w smażalni świeżą rybę. Czasem była na starym oleju, to zależało od smażalni, ale była świeża i utrzymywali się z tego polscy rybacy. Teraz też możesz sobie zjeść smażonego dorsza na plaży na Helu, ale chińskiego. Wg moich pewnych informacji można kupić świeżą polską rybę prosto z kutra. A Twoje info skąd pochodzi, sprawdzone? 1 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach